ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la cobertura interina de una plaza de psicólogo/a.

 

En sessió ordinària la Junta de Govern Local celebrada el dia 09 de juliol de 2024 ha aprovat, entra altres, el següent acord:

 

Primer.- Aprovar les bases i la convocatòria per a realitzar procés selectiu per la cobertura interina fins provisió reglamentària d'una plaça de Psicòleg/òloga, grup A1, adscrita al Servei de Drets Socials i Gent Gran.

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA COBERTURA INTERINA D'UNA PLAÇA DE PSICÒLEG/ÒLOGA DE LA PLANTILLA DE PERSONAL LABORAL PEL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ.

 

 

1a. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procés de selecció per la cobertura interina, fins provisió reglamentària, d'una plaça de Psicòleg/òloga de la plantilla de personal laboral d'aquest Ajuntament, mitjançant el sistema de concurs-oposició i la constitució d'una borsa de treball per poder atendre les necessitats i els projectes aprovats, mitjançant nomenaments i/o contractacions temporals, d'acord amb les necessitats de la Corporació.

 

Plantilla de personal laboral.

 

Denominació: Psicòleg/òloga

Grup: A, subgrup A1. Complement de destinació 22

Adscripció orgànica: Drets socials i Gent Gran

Tipologia de jornada: Complerta

Nombre de places:1

Sistema de selecció: concurs-oposició.

Les retribucions a percebre seran les que corresponguin en el moment de cobrir la necessitat, segons plaça, categoria professional i les retribucions vigents a l'Ajuntament.

 

2a. Funcions a desenvolupar

- Oferir un espai d 'assessorament o suport psicològic a usuaris i usuàries de SSBB i del Servei d'igualtat (SIAD/SAI).

- Potenciar els recursos personals de les persones ateses per poder elaborar i fer front a les situacions viscudes.

- Potenciar els recursos personals de les persones ateses per tal de que es puguin posicionar en les seves relacions, evitant possibles abusos de poder.

- Treballar en base a la responsabilitat personal i la presa de decisions (apoderament)

- Desenvolupar programes de prevenció de la desprotecció infanto-juvenil. Intervencions familiars o grupals te tinguin per finalitat establir unes adequades competències i habilitats parentals en els diferents models de famílies objecte de la intervenció des de SSB

- Intervenir en situacions de risc i vulnerabilitat social en infància i adolescència mitjançant programes d'intervenció individuals, familiar o grupal. La finalitat es millorar les habilitats dels pares en el procés psico-socio-educatiu dels seus fills i filles, donar suport mitjançant la intervenció en crisi, intervenció amb adolescents i pares amb problemes greus de relació i conflicte, intervenir en situacions de dificultats en les habilitats de criança així com problemàtiques familiars que puguin sorgir de les famílies monoparentals, famílies reconstituïdes, etc.

- Desenvolupar grups terapèutics en:

- violència de gènere, violència filioparental, empoderament, grups de dona, espai familiar, violència intrafamiliar... i altres en funció de les necessitats.

- Problemàtiques relacionals de parella i conflictives relacionals familiars

- Proporcionar a les persones orientació i assessorament sobre temes que poden ser del seu interès.

- Contenir i acompanyar a nivell de suport psicològic en situacions de crisi pèrdues , trencaments i ruptures

- Contenir i acompanyar a persones amb problemes de salut mental amb nul·la o poca consciencia de malaltia i que cal fer un treball previ d'acompanyament per derivar i connectar amb els serveis de salut mental.

- Facilitar atenció i assessorament a situacions de discriminació per raó de sexe, ja sigui en l'àmbit públic o el privat.

- Treballar amb la comunitat i el teixit associatiu la realització d'accions que visibilitzin les aportacions de les persones, tot i facilitant el seu apoderament.

- Dinamitzar i impulsar la coordinació i col·laboració amb els grups i organitzacions, tot oferint recursos que facilitin la implementació de les seves activitats.

- Assessorar, orientar i realitzar una primera atenció a persones en situacions de violència, abraçant totes les tipologies de les violències.

- Coordinar la seva actuació amb el Servei d'Intervenció Especialitzat de referència , en el cas de violències masclistes.

- Detectar, investigar i avaluar situacions de desprotecció al seu territori, per valorar-ne el nivell i decidir, per tant, si és de competència comunitària o especialitzada.

- Intervenir individual i/o grupal amb persones majors amb dificultats psicològiques com soledat, aïllament, falta de xarxa, suport...

- Dificultats psicològiques derivades del canvi d'etapa del cicle vital.

 

3a. Requisits de participació

Les persones aspirants hauran de reunir, amb referència a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies, els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'Estats als quals, en virtut de Tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de persones treballadores en els termes que aquesta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea. També podran accedir, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, els o les cònjuges de les persones amb nacionalitat espanyola i persones nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats o separades de dret, així com els seus descendents o bé els o les cònjuges sempre que no estiguin separats o separades de dret i siguin menors de 21 anys o majors, dependents.

b) Tenir 16 anys i no haver complert l'edat d'accés a la jubilació ordinària en la data que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

c) Posseir la capacitat funcional pel desenvolupament de les tasques.

d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per accedir al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que desenvolupaven en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes per accedir a l'ocupació pública.

e) Estar en possessió del títol de Grau/Llicenciatura en Psicologia, o disposar d'una diplomatura o llicenciatura universitària que tingui l'habilitació pel Col·legi de Psicòlegs/òlegues de l'àmbit català o estatal o equivalent.

f) Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació i Cultura.

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola ni la d'un país on l'espanyol sigui llengua oficial, han d'acreditar el coneixement del castellà mitjançant la realització d'una prova en què es comprovarà que posseeixen un nivell adient de comprensió i expressió oral i escrita d'aquesta llengua, en tot cas ajustat al contingut funcional del lloc de treball a desenvolupar. Aquesta prova es qualificarà com a apte o no apte. El contingut d'aquesta prova s'ha d'ajustar al que disposa el Reial decret 1137/2002, de 20 de juliol, pel qual s'estableixen diplomes acreditatius del coneixement de l'espanyol com a llengua estrangera.

Estaran exempts de fer aquesta tothom qui acrediti els coneixements requerits de llengua castellana mitjançant un dels documents que s'indiquen a continuació:

— Certificat d'haver cursat l'educació primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol.

— Diploma d'espanyol (nivell B2, C2 o equivalent) que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest títol.

— Certificat d'aptitud de castellà per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

També quedaran exempts els aspirants que acreditin haver cursat en llengua castellana els estudis conduents a obtenir la titulació exigida com a requisit d'accés en el procés selectiu.

En tots els casos que es tracti d'un títol equivalent als exigits, haurà d'adjuntar-se un certificat, expedit per l'òrgan competent, que n'acrediti l'equivalència.

g) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de la llengua catalana orals i escrits (certificat nivell C1 de català) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre.

En el cas de què les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o exercici de nivell de coneixement de llengua catalana del mateix nivell que el requerit a la convocatòria, que ha de ser superat pels/per les aspirants.

h) Acreditació de no haver estat condemnat per sentència ferma per delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic de persones (als efectes establerts per la Llei 26/2015 de 28 de juliol de modificació del sistema de protecció a al infància i l'adolescència).

Si la persona sol·licitant no és espanyola, a més del certificat del Registre Central de Delinqüents Sexuals, ha d'aportar un certificat del seu país de nacionalitat en el qual s'informi de la manca de delictes de caràcter sexual.

i) Estar col·legiat/da el Col·legi de Psicòlegs.

j) Abonament dels drets d'examen de conformitat amb el que estableix l'Ordenança Fiscal núm. 8. Taxa expedició de documents administratius (epígraf 8. Taxa per drets d'examen). Sent causa d'exclusió el fet de no satisfer els drets d'examen.

 

4a.- Presentació de sol·licituds

4.1 Documentació necessària per participar.

Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar, dins del termini i en el lloc establerts en la base 4.2., la instància de sol·licitud de "Presentació de mèrits per a procés selectiu" (que trobareu a la pàgina web de l'Ajuntament: Seu electrònica/Tràmits/Particulars/Catàleg de tràmits/Àmbit: Recursos Humans), amb indicació expressa del procés selectiu al qual fa referència, adjuntant la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits:

a) Títol acadèmic requerit en la base 3a. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal que estigui homologat per part del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i que se'n presenti la corresponent traducció jurada.

b) Currículum Vitae en el qual s'especifiqui, com a mínim, la informació següent:

- Dades personals i de contacte.

- La formació acadèmica reglada.

- La formació complementària, amb indicació del nombre d'hores lectives de cada curs o seminari.

- L'experiència laboral, amb indicació dels diversos càrrecs ocupats, temps durant el qual s'ocuparen i detall de les funcions desenvolupades.

- Els coneixements i certificats lingüístics.

c) DNI, NIE o passaport en vigor.

d) Documentació acreditativa de l'experiència laboral i de la formació complementària al·legades. Per exemple:

- Pel que fa a l'experiència laboral: Informe de la Vida Laboral, emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i qualsevol document que acrediti, d'una banda, el temps treballat, i de l'altra, la categoria professional i/o les funcions o projectes desenvolupats en cada lloc de treball (contractes de treball).

- Pel que fa a la formació, les titulacions o certificats formatius emesos pel centre corresponent.

- L'experiència laboral o la formació que s'al·leguin en el procés però que no resultin acreditades mitjançant la documentació adient no seran objecte de valoració en la fase de concurs.

- Documentació acreditativa d'estar en possessió, si escau, del nivell C de català de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent o superior, d'acord amb l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre (DOGC 5511), per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril (DOGC 5610). En cas de no presentar-se l'acreditació documental corresponent, caldrà realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana prevista a l'apartat 7.2 de les presents bases.

e) Document justificant de no haver estat condemnat per sentència ferma per delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic de persones (als efectes establerts per la Llei 26/2015 de 28 de juliol de modificació del sistema de protecció a al infància i l'adolescència).

f) Carnet de col·legiat al Col·legi de Psicòlegs.

g) Justificant (còpia del document d'ingrés via bancària) d'haver satisfet els drets d'examen, d'acord amb els imports i requisits que consten a l'Ordenança fiscal corresponent de l'Ajuntament, en el moment del període de presentació de sol·licituds.

4.2 Lloc i termini de presentació de sol·licituds.

La convocatòria i les bases s'exposaran a la web municipal (www.vilafranca.org).

Les sol·licituds per participar en la convocatòria s'han de presentar dins del termini improrrogable de vint dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al BOPB i DOGC.

Els documents requerits tant per participar a la convocatòria es poden presentar a través de la seu electrònica de la web municipal, al registre de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès o bé mitjançant alguna de les altres formes previstes per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

 

5a.- Admissió de les persones aspirants i inici de les proves.

5.1 Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent aprovarà, mitjançant resolució, la llista provisional de persones admeses i excloses. La resolució, amb les llistes completes i certificades, es publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, apartat ofertes de treball.

5.2 Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la resolució esmentada, per presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que pugui contenir la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. Si les persones aspirants excloses no presenten esmena dels defectes que se'ls imputa, la seva sol·licitud s'arxivarà sense cap altre tràmit.

5.3 Transcorregut un termini no superior a un mes des de la finalització del termini anterior, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, farà publica la resolució amb les llistes definitives de persones aspirants admeses i excloses, que serà objecte de publicació a la pàgina web de l'Ajuntament. Si el termini conclou sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades. En el cas de no presentar-se reclamacions es considerarà elevada a definitiva la llista provisional, sense necessitat de nova publicació.

5.4 Paral·lelament a la resolució prevista en el punt anterior, l'Ajuntament indicarà la data, hora i lloc de realització de la primera prova i detallarà els noms de les persones que formaran part de l'òrgan de selecció al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament, així com la resta d'anuncis de la realització de les proves restants.

5.5 Els errors materials, de fet i aritmètics en la publicació de les resolucions i anuncis es poden esmenar en qualsevol moment del procés.

5.6 Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del seu DNI o document anàleg d'identificació. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procediment selectiu.

 

6a.- Òrgan de selecció

El tribunal qualificador és un òrgan col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres. No poden formar part del tribunal el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. La composició nominal es publica conjuntament amb la resolució de llista definitiva d'admissió d'aspirants.

El tribunal qualificador d'aquest procés selectiu és compost pels membres següents:

Presidència: La Cap del servei de Drets socials i Gent Gran de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Secretari: El Secretari de la Corporació o persona en qui delegui, amb veu i vot.

Vocals:

- La Directora del Servei de Recursos Humans o persona en qui delegui.

- Un/a empleat/ada públic/a amb habilitació professional adient a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Una psicòloga del Servei de Drets socials i Gent Gran de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents, i les decisions s'han d'adoptar per majoria.

Els vocals del tribunal hauran de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés als llocs de treball objecte de convocatòria i el personal tècnic haurà de tenir la idoneïtat necessària en relació als llocs a proveir.

El Tribunal, en aquells casos que consideri pertinent, adaptarà els mitjans de realització dels exercicis dels/de les aspirants discapacitats/des, de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als/les altres aspirants, sempre que així no hagin indicat en la sol·licitud per prendre part en els corresponents processos selectius. Amb aquesta finalitat, podran demanar un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional.

L'abstenció i la recusació dels membres dels tribunals o òrgans seleccionadors s'ha d'ajustar a allò que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

L'òrgan de selecció podrà disposar que s'hi incorporin assessors especialistes. Aquests es limitaran a exercir les seves especialitats tècniques.

 

7a.- Procediment de selecció.

7.1 El procediment de selecció serà el de concurs-oposició i constarà de diverses fases d'acreditació de mèrits i capacitats de les persones aspirants: prova de coneixements de llengua catalana, prova específica, prova de coneixements de llengua castellana, valoració de mèrits curriculars i entrevista. L'òrgan de selecció podrà realitzar les diferents proves en l'ordre que consideri pertinent, per tal de garantir el principi d'agilitat en la tramitació del procés selectiu.

7.2 Fase d'oposició:

a) Prova específica

La prova teòric-pràctica que consistirà en respondre algunes preguntes tipus test, preguntes breus o una combinació de preguntes tipus test o breu relacionades directament amb les funcions a desenvolupar, definides a la base primera i vinculades als coneixements exposats en el temari que figura com Annex a aquestes bases, a fi i efecte d'avaluar la competència tècnica de la persona candidata. La puntuació màxima que es podrà obtenir per aquesta prova és de 30 punts, requerint una puntuació mínima de 15 punts per superar aquesta fase i prosseguir el procés selectiu.

a) Prova de coneixements de llengua catalana.

Aquesta prova consistirà en l'acreditació de coneixements de llengua catalana equivalents al nivell C. Queden exemptes les persones aspirants que acreditin, documentalment, estar en possessió del nivell de C de llengua catalana o superior, mitjançant la presentació del títol corresponent expedit per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o de títol equivalent. La qualificació de la prova serà d'apte o no apte. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu.

b) Prova de coneixements de llengua castellana.

Aquesta prova consistirà en l'acreditació de coneixements de llengua castellana tant en l'expressió oral com en l'escrita. Aquesta prova serà obligatòria per a les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola i contindrà exercicis de comprensió lectora, de comprensió oral i d'expressió oral.

Tanmateix, queden exemptes d'efectuar la prova les persones aspirants que acreditin documentalment disposar de certificat conforme han cursat els estudis de primària, secundària i/o el batxillerat a l'Estat espanyol; el diploma superior d'espanyol com a llengua estrangera, que estableix el Reial Decret 862/1988, del 20 de juliol, modificat pel Reial Decret 1/1992, de 10 de gener, o la certificació acadèmica que acrediti que han superat totes les proves dirigides a obtenir-lo o el certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers i/o estrangeres expedit per les escoles oficials d'idiomes.

La qualificació de la prova serà d'apte o no apte. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu.

7.3 Fase de concurs:

7.3.1. Valoració curricular.

Aquesta fase consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats per les persones participants en la seva sol·licitud i d'acord amb els criteris següents:

a) Per experiència professional (fins a 7 punts):

a.1) Per experiència professional a l'administració pública en llocs de treball relacionats directament amb les funcions a desenvolupar: 1 punt per any sencer o fracció superior a 6 mesos.

a.2) Per experiència professional al sector privat en llocs de treball relacionats directament amb les funcions a desenvolupar: 0,75 punts per any sencer o fracció superior a 6 mesos.

b) Per formació complementària (fins a 6 punts):

b.1) Per mestratge o postgrau en gestió de serveis socials, violència masclista i polítiques o gestió pública: 0,75 punts.

b.2) Per titulació universitària addicional a la requerida que estigui relacionada directament amb el lloc de treball, sempre i quan no es tracti d'una titulació necessària per a l'obtenció d'aquella que s'al·legui com a requisit necessari per a participar en el procés: 1,5 punts.

b.3) Per cursos, seminaris o jornades en els següents àmbits:

- Prevenció i mediació comunitària

- Diagnòstics menors dels serveis socials

- Atenció psicològica

- Integració social

- Capacitat d'anàlisi de la situació de les famílies

- Programes d'intervenció de benestar social

- Gestió de conflictes

- Tractament de les famílies

- Tècniques d'entrevista i comunicació

- Procediment i dret administratiu

- Contractació pública

- Violència masclista

- Igualtat de gènere

- Treball comunitari

- Infància en risc i adolescència

Es valoraran els cursos, seminaris, jornades i/o activitats formatives diverses, que s'hagin realitzat amb posterioritat a 31 de desembre de 2013.

En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores, no es valorà el mèrit.

De 60 fins a 120 hores acumulades, 1 punt

De 121 a 240 hores acumulades, 1,5 punts

Més de 240 hores acumulades, 2 punts.

b.4) Per tenir coneixements acreditats per l'eina diagnòstica SSM-CAT, 1 punt.

b.5) Per tenir el certificat d'acreditació de competència en tecnologia de la informació i la comunicació (ACTIC), expedit per la Generalitat de Catalunya o equivalent:

- Nivell bàsic: 0,25 punts

- Nivell mitjà: 0,50 punts

- Nivell avançat: 0,75 punts

Només es valoraran els mèrits de les persones aspirants que superin les anteriors proves previstes a la fase d'oposició

Un cop publicada l'acta de valoració de mèrits, les persones aspirants disposaran d'un termini de cinc dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'acta, per a presentar possibles al·legacions.

7.4 Entrevista.

Per a la comprovació de les condicions específiques exigides per a l'exercici del lloc de treball, el Tribunal podrà realitzar una entrevista personal, que no tindrà caràcter eliminatori, i que serà qualificada entre 0 i 3 punts. Si aquesta prova fos innecessària, en atenció als resultats obtinguts, el tribunal podrà decidir no realitzar-la.

L'aspirant que no es presenti el dia i hora que sigui convocat per la realització de l'entrevista personal, restarà exclòs del procediment de selecció.

 

8a.- Finalització del procés

Un cop finalitzada la qualificació dels/de les aspirants, el tribunal publicarà la llista d'aprovats/ades, per ordre de puntuació, i l'elevarà a l'òrgan competent de la Corporació, perquè formuli la corresponent proposta de contractació.

La modalitat contractual serà la de contracte laboral temporal d'interinitat, establint-se un període de prova de 6 mesos de durada. Aquest període s'interromprà en les situacions d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, maternitat i adopció o acolliment, risc durant la lactància natural i paternitat, que afectin a l'aspirant contractat. Durant aquest període l'Ajuntament podrà rescindir lliurement el contracte, si es detecta manca de la suficient capacitat, aptitud o actitud per a desenvolupar el lloc de treball.

Si l'aspirant que supera el concurs és personal que presta serveis a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ocupant una plaça relacionada amb les funcions de la plaça a cobrir i amb una antiguitat mínima de sis mesos, quedarà exempt/a d'aquest període de pràctiques.

Els/les concursants proposats/des presentaran davant el Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament, dintre del termini de 20 dies naturals des que es faci pública la llista d'aprovats/des, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i requisits exigits a la base segona de la convocatòria. Llevat dels casos de força major, aquella persona que dintre del termini indicat no presenti la documentació, no podrà ser contractada i s'anul·laran totes les seves actuacions, sense perjudici de tenir en compte la responsabilitat en què poguessin haver incorregut per falsedat en la instància. En aquest cas, l'òrgan competent formularà una proposta a favor de qui, havent superat el procés selectiu, tingui accés a la plaça convocada com a conseqüència de l'esmentada anul·lació.

L'òrgan competent al qual s'hagi elevat la proposta de candidats/es es formalitzarà per escrit el contracte en el termini d'un mes.

Els/les aspirants que hagin estat aprovats/ades en el procés selectiu, passaran a formar part d'una borsa de treball de l'Ajuntament per fer nomenaments interins i/o contractacions laborals temporals amb una vigència temporal de 3 anys, seguint l'ordre de puntuació obtinguda, si escau.

 

9a.- Incidències.

El tribunal és competent per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords necessaris per aconseguir el bon ordre i el normal desenvolupament del procés selectiu, de conformitat amb aquestes bases i amb les disposicions de general aplicació.

 

10a. Incompatibilitats

En aplicació de la normativa reguladora de les incompatibilitats del personal al servei de les entitats locals, les persones aspirants, dins del termini indicat a la base anterior, hauran de fer una declaració sobre les seves activitats públiques o privades retribuïdes o merament honorífiques i, si s'escau, sol·licitud de compatibilitat.

 

11a.- Règim de recursos

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit dictats per l'Alcaldia Presidència de l'Ajuntament o per l'òrgan municipal delegat, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés de selecció, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb l'article 52 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, que

aprova la Llei de bases de règim local, l'article 172.2 del Decret legislatiu 2/2003 de 028 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, es podrà interposar demanda davant el jutge o sala competent de l'ordre social en el termini de dos mesos a comptar des de la seva notificació tal com preveu l'article 69 de la Llei 36/25011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social.

Contra les resolucions no definitives i els actes de tràmit del Tribunal de Selecció, si aquests últims no decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcaldia-Presidència de la corporació o òrgan delegat.

Igualment les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2024

 

 

Lourdes Sánchez López

Tinenta d'alcalde de Serveis Generals

 

 

ANNEX. Temari procés selectiu:

 

1. Organització i funcionament de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

2. El municipi: concepte i elements. Legislació bàsica i autonòmica. La població municipal. El padró d'habitants. L'estatut dels veïns. Drets dels estrangers.

3. L'organització municipal. Òrgans necessaris: Alcalde, Tinents d'Alcalde, Ple i Junta de Govern Local. Òrgans complementaris: Comissions Informatives i altres òrgans. Estatut dels membres electius de les corporacions locals.

4. Les competències municipals: sistema de determinació. Competències pròpies, delegades i competències diferents de les pròpies. La sostenibilitat financera de la hisenda local com a pressupost de l'exercici de les competències. Els convenis sobre exercici de competències i serveis municipals. Els serveis mínims.

5. Règim de sessions dels òrgans de govern local: convocatòria, desenvolupament i adopció d'acords. Les Actes. El registre de documents.

6. La motivació. Concepte. Models i teories.

7. Les emocions: concepte i funcions. Teories psicològiques.

8. Estils de comunicació: assertivitat, passivitat i agressivitat. Tècniques assertives.

9. Psicologia cultural. Identitat: diferència i convivència. Cultures juvenils i emergència de noves formes culturals. Variables individuals, socials i culturals, que poden influir en l'aparició de grups, desigualtats o problemes psicològics.

10. Construcció social de la sexualitat i el gènere.

11. Psicopatologia en la infància i en l'adolescència: trastorns en les funcions bàsiques. Alteracions en la vida afectiva i social

12. Psicopatologia en la infància i en l'adolescència: Trastorns de la conducta.

13. Psicopatologia en la infància i en l'adolescència: Trastorns de l'alimentació

14. Psicopatologia de la Infància i Adolescència: Discapacitat intel·lectual

15. Psicopatologia de la Infància i Adolescència: Trastorns de l'Espectre Autista

16. Psicopatologia de la Infància i Adolescència: Trastorns específics de l'aprenentatge

17. Psicopatologia de l'adult. Normalitat i patologia. Classificació dels trastorns mentals.

18. Psicopatologia de l'adult. Trastorns de la personalitat.

19. Psicopatologia de l'adult. Trastorns depressius

20. Psicopatologia de l'adult. Trastorns Obsessiu-Compulsiu

21. Psicopatologia de l'adult Trastorns relacionat amb traumes i factors d'estres

22. Psicopatologia de l'adult: Trastorns dissociatius

23. Psicopatologia de l'adult. Trastorns d'ansietat

24. Psicopatologia de l'adult. Trastorns de la sexualitat.

25. Psicopatologia de l'adult. Trastorns de la conducta alimentaria i de la ingesta d'aliments

26. Trastorns disruptius , del control dels impulsos i de la conducta

27. Problemes que poden ser objecte d'atenció clínica: problemes de relació, maltracta i negligència, problemes relacionats amb delinqüència o interacció amb el sistema legal altres circumstàncies de la historia personal

28. Agressió i violència. Tipus de conducta. Models explicatius. Variables rellevants de la conducta agressiva i violenta.

29. Mètodes d'avaluació de la conducta violenta i la seva predicció. Intervenció psicològica sobre la conducta agressiva i violenta.

30. Psicologia de l'envelliment. El funcionament afectiu, relacional, conductual i cognitiu. Els estils d'envelliment. Avaluació de les persones grans en situació de risc. Els maltractaments a la gent gran.

31. Procés del dol. Característiques i acompanyament.

32. L'entrevista com a instrument psicològic en diferents àmbits. Tipus d'entrevista. Metodologies i estratègies diferencials

33. L'informe tècnic i l'informe psicològic. Fases i continguts de la informació. La informació pública i la informació confidencial.

34. L'informe psicològic pericial. Fases i continguts.

35. Mediació familiar. Concepte, fases i models.

36. Violència filioparental. Prevenció, causes i intervenció.

37. La família: concepte i funció. Funcions i vincles parenterals. Models de famílies. La protecció a la família. La intervenció pluridisciplinari.

38. Família i vincle afectiu: la teoria de l'aferrament. Tipus de vincle. Factors que incideixen en la formació del vincle. Vincle i desenvolupament. Les figures de vincle subsidiàries. El vincle afectiu entre germans. Vincle i parentalitat i filiació. L'estil del vincle.

39. La protecció de menors desemparats. Marc legal. Atenció i protecció dels infants i adolescents. Xarxa de protecció de menors. Funcions dels equips que hi intervenen. Mesures de protecció.

40. Els menors estrangers no acompanyats.

41. L'infant abandonat: principals efectes de les mancances afectives i d'estímuls socials. Línies principals d'intervenció amb la família i l'infant.

42. La infància maltractada: concepte. Tipus de maltractament infantil. Indicadors de risc per a la detecció del maltractament infantil. Factors de protecció i resiliència. Diagnòstic i intervenció precoç. Prevenció.

43. L'abús sexual a menors. Detecció, tipus i tractament. Estrès posttraumàtic.

44. Indicadors psicosocials de credibilitat en el testimoni infantil.

45. L'acolliment familiar. Concepte, tipus i característiques.

46. L'adopció. La delegació de guarda amb fins adoptius. Criteris de valoració. Característiques psicològiques i socials dels infants i llurs famílies. L'estudi de les famílies candidates.

47. El treball comunitari. Concepte de comunitat i actors socials presents a la comunitat. Eines i enfocaments metodològics. El Pla de treball comunitari. El treball en xarxa.

48. La comunicació i les relacions interpersonals. L'assertivitat. L'empatia. L'escolta activa.

49. Concepte de violència masclista. Causes, característiques i tipologia.

50. Intervenció psicològica amb dones víctimes de violència de gènere.

51. Concepte de dependència emocional en el àmbit de la violència de gènere: l'abordatge terapèutic.

52. Intervenció psicològica amb fills i filles de dones víctimes de violència de gènere.

53. Intervenció psicològica amb dones víctimes d'agressions sexuals.

54. Eines d'observació i detecció del risc en les violències masclistes.

55. Indicadors per a la identificació de la violència masclista.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330852 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la cobertura interina de una plaza de psicólogo\/a.","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330852"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vilafranca del Penedès,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330852-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-proceso-selectivo-cobertura-interina-plaza-psicologo-a https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.