ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de las bases específicas que regulan las ayudas del proyecto La Xarranca del Ayuntamiento de Montblanc (exp. 4308620002-2024-0001796).

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc, en sessió ordinària de data 28 de maig de 2024, va aprovar inicialment de les bases especifiques que regulen les ajudes del projecte "La Xarranca" de l'Ajuntament de Montblanc.

L'acord s'ha sotmès a informació pública durant 20 dies hàbils mitjançant la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de data 5 de juny de 2024 amb CVE-2024-04885, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de data 6 de juny de 2024 al núm. 9.178 i al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament de Montblanc des del dia 7 de juny de 2024 fins el dia 5 de juliol de 2024.

Durant el termini d'informació pública NO s'han presentat reclamacions o suggeriments per la qual cosa ha esdevingut definitiu.

De conformitat amb allò previst a l'art. 65.1 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'Obres, Activitats i Serveis dels ens locals, si durant el període d'informació pública no es presenten reclamacions, l'acord d'aprovació inicial esdevindrà definitiu sense necessitat d'un nou acord plenari, procedint-se seguidament a la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de la Província, en el DOGC i en el tauler d'edictes de la corporació, i no entrarà en vigor fins que hagi transcorregut el termini de 15 dies hàbils previst a l'art. 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

Es transcriu el text íntegra de les bases específiques que regulen les ajudes del projecte "La Xarranca" de l'Ajuntament de Montblanc a continuació:

 

 

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGULEN LES AJUDES DEL PROJECTE "LA XARRANCA" DE L'AJUNTAMENT DE MONTBLANC

 

1. Objecte

L'objecte d'aquestes bases específiques és la regulació del procediment de concessió d'ajudes per al desenvolupament del projecte "La Xarranca" dirigit a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social del municipi de Montblanc.

Les ajudes que s'atorguin durant el curs corresponent a la convocatòria es destinaran íntegrament a subvencionar el cost de les quotes de participació o de matrícula i del material necessari per a participar en l'activitat perquè l'infant o adolescent pugui participar en l'activitat. L'activitat susceptible a subvenció ha d'estar organitzada o gestionada per entitats o empreses del municipi.

 

2. Fonament jurídic i dotació econòmica

En tot allò no regulat per aquestes bases s'aplicarà el disposat a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Els crèdits pressupostaris als que s'imputa les ajudes van a càrrec d'una partida anual anomenada PROJECTE XARRANCA prevista al pressupost de l'Ajuntament de Montblanc.

La concessió d'aquestes ajudes quedarà sotmesa a la condició suspensiva de l'existència de crèdit pressupostari adequat i suficient al Pressupost de l'exercici corresponent.

 

3. Finalitat

La finalitat d'aquesta ajuda és afavorir la participació d'infants i adolescents en activitats extraescolars per millorar el seu procés de socialització, la personalitat, la integració, l'aprenentatge i l'esbarjo, i contribuir en la disminució dels processos de desigualtat social en famílies que es trobin en una situació socioeconòmica vulnerable.

 

4. Requisits de les persones beneficiàries

Poden ser persones beneficiàries aquelles que acreditin el compliment dels següents requisits:

- L'infant o adolescent beneficiari ha de ser menor d'edat

- L'infant o adolescent beneficiari i la seva unitat familiar han d'estar empadronats i residir efectivament a Montblanc.

- Trobar-se en situació de vulnerabilitat social, d'acord amb un informe socioeducatiu elaborat pel professional de l'Equip Bàsic Atenció Social (d'ara endavant, EBAS) del municipi.

- El seu entorn familiar ha de signar el compromís de participació en les activitats al pla de treball acordat amb l'EBAS, si escau.

- L'infant o adolescent beneficiari i la seva unitat familiar han de ser usuaris dels serveis socials bàsics de l'Ajuntament de Montblanc

- Manca de capacitat econòmica de la unitat familiar

 

5. Tipologia dels ajuts

Seran subvencionables la matrícula, la quota mensual i/o anual de participació a una activitat extraescolar que sigui de caràcter educatiu, lúdic, esportiu i/o cultural i que tingui com a finalitat la formació en aspectes socioeducatius i de lleure dirigides a infants i adolescents fora de l'horari lectiu.

Com a activitat extraescolar també es consideren les activitats d'estiu.

En el cas de canvi d'activitat durant el transcurs d'una convocatòria dins de l'any en curs, serà necessari un informe previ dels serveis socials bàsics de l'ajuntament, i llevat de casos excepcionals no comportarà en cap cas un augment de la subvenció atorgada.

 

6. Límits dels ajuts

La quantitat màxima de l'ajuda serà de 500 € per menor/any.

En casos excepcionals si les circumstàncies econòmiques i/o socioeducatives ho requereixen es podrà ampliar la quantia a 1.000 € per menor/any.

El límit total de les ajudes estarà determinat pel crèdit de la partida del pressupost de la corporació per a cada exercici econòmic.

 

7. tràmit de concessió de l'ajuda

Els tràmits per a la concessió de l'ajut i la participació a l'activitat seran:

- La mare, el pare o el tutor/a legal de l'infant o adolescent s'ha de dirigir a serveis socials del municipi, qui valorarà l'ajuda.

- El professional de l'EBAS omplirà, signarà i entregarà a la família el document de participació a una activitat extraescolar.

- Amb aquest document la família contactarà amb l'entitat o empresa organitzadora per acabar d'omplir-lo i confirmar la plaça i el pressupost de participació a l'activitat. El document de participació degudament omplert i signat per l'entitat o empresa, s'haurà de retornar a serveis socials.

- El professional de l'EBAS redacta l'informe socioeducatiu, on hi constaran les dades d'identificació de l'infant o l'adolescent i la proposta de l'ajuda. Aquest informe, juntament amb el document de participació es tramet a l'Ajuntament.

- L'Ajuntament de Montblanc aprova l'ajut per l'òrgan competent.

- L'Ajuntament notifica la resolució a la pare, mare o tutor/a legal representant de l'infant o adolescent beneficiari.

- Per part del professional de l'EBAS es realitza el seguiment amb la família de l'infant o adolescent, sobre la participació o idoneïtat de l'activitat extraescolar.

 

8. Baixa

Si l'infant/adolescent no assisteix a l'activitat més de quinze dies seguits sense justificació, serà donat de baixa. L'entitat gestora de l'activitat ho haurà de notificar.

Si el professional de l'EBAS valora que l'activitat no es l'adequada pel desenvolupament social de l'infant / adolescent, es podrà realitzar un canvi. En aquest cas, caldrà un informe previ i caldrà realitzar el mateix procediment de sol·licitud. En cas de canvi d'activitat, es tindrà en compte la despesa de participació, tenint en compte el límit d'ajudes descrit al punt 6.

Si la família de l'infant o adolescent considera que no ha de seguir participant a l'activitat, aquesta haurà de signar el document de baixa.

 

9. Obligacions de les famílies beneficiàries

Les unitats familiars d'infants o adolescents beneficiaris de l'ajuda, queden obligades a:

- Estar al corrent de les obligacions tributàries i contractuals amb l'Ajuntament, amb altres Administracions públiques, així com amb la Hisenda Pública i la Seguretat Social.

- L'infant o l'adolescent ha de romandre matriculat i participar en l'activitat extraescolar per la qual ha rebut subvenció, al llarg de tot el curs escolar o durada de l'activitat.

- Sotmetre's a les actuacions de comprovació i seguiment que siguin degudament requerides pels òrgans municipals, aportant quanta informació li sigui requerida en l'exercici d'aquestes actuacions i que estiguin relacionades amb la concessió de la subvenció.

- Informar de qualsevol canvi de situació i informar si l'infant o l'adolescent causen baixa de l'activitat

 

10. Pagament i justificació

El pagament de l'ajut es realitzarà directament a l'entitat o empresa que imparteixi l'activitat.

Les entitats o empreses organitzadores hauran de presentar mensualment una factura individualitzada per a cada infant o adolescent a l'Ajuntament adjuntant el document amb la taula de registre d'assistència de l'infant o adolescent. A la factura hi ha de constar la tipologia de l'ajuda, d'acord amb l'article 5 d'aquestes bases.

 

11. Incompatibilitats

Aquests ajuts són incompatibles amb d'altres ajuts i/o subvencions que tinguin el mateix objecte.

 

12. Vigència

Aquestes bases tindran una vigència indefinida en tant que no es modifiquin per l'òrgan administratiu competent.

 

 

DISPOSICIÓ FINAL ÚNICA

Deixar sense efecte les anteriors bases aprovades inicialment per Acord de Ple de data 29 de gener de 2020.

 

Montblanc, 9 de juliol de 2024

 

Oriol Pallissó Balanyà

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330840 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de las bases específicas que regulan las ayudas del proyecto La Xarranca del Ayuntamiento de Montblanc (exp. 4308620002-2024-0001796).","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330840"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Montblanc,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330840-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-bases-especificas-regulan-ayudas-proyecto-xarranca-ayuntamiento-montblanc-exp-4308620002-2024-0001796 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.