ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de las bases específicas para la concesión de ayudas individuales de desplazamiento para el alumnado matriculado en centros educativos de Montblanc residente en las pedanías de Prenafeta, Rojals, El Pinetell y diseminados, sostenidos con fondos públicos (exp. 4308620002-2024-0001764).

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc, en sessió ordinària de data 28 de maig de 2024, va aprovar inicialment de les bases específiques per a la concessió d'ajuts individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de Montblanc residents a les pedanies de Prenafeta, Rojals, el Pinetell i disseminats, sostinguts amb fons públics.

L'acord s'ha sotmès a informació pública durant 20 dies hàbils mitjançant la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de data 5 de juny de 2024 amb CVE-2024-04886, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de data 6 de juny de 2024 al núm. 9.178 i al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament de Montblanc des del dia 7 de juny de 2024 fins el dia 5 de juliol de 2024.

Durant el termini d'informació pública NO s'han presentat reclamacions o suggeriments per la qual cosa ha esdevingut definitiu.

De conformitat amb allò previst a l'art. 65.1 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'Obres, Activitats i Serveis dels ens locals, si durant el període d'informació pública no es presenten reclamacions, l'acord d'aprovació inicial esdevindrà definitiu sense necessitat d'un nou acord plenari, procedint-se seguidament a la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de la Província, en el DOGC i en el tauler d'edictes de la corporació, i no entrarà en vigor fins que hagi transcorregut el termini de 15 dies hàbils previst a l'art. 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

Es transcriu el text íntegre de les bases específiques per a la concessió d'ajuts individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de Montblanc residents a les pedanies de Prenafeta, Rojals, el Pinetell i disseminats, sostinguts amb fons públics a continuació:

 

 

Bases específiques per a la concessió d'ajuts individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de Montblanc residents a les pedanies de Prenafeta, Rojals, el Pinetell i disseminats, sostinguts amb fons públics

 

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament d'ajuts individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de Montblanc residents a les pedanies de Prenafeta, Rojals, Pinetell i disseminats, sostinguts amb fons públics quan no sigui possible l'establiment d'un servei de transport col·lectiu durant el període d'escolaritat obligatòria.

 

2. Persones destinatàries dels ajuts

Els ajuts s'atorgaran a l'alumnat de les pedanies de Prenafeta, Rojals, Pinetell i disseminats,  matriculat en centres educatius de Montblanc, o altres sostinguts amb fons públics quan no sigui possible l'establiment d'un servei de transport col·lectiu.

L'ajut serà únic per família, independent del nombre de germans o d'alumnes que hi convisquin, dels viatges diaris que es realitzin, del nivell formatiu, i del centre o municipi on cursin estudis.

 

3. Procediment

L'Ajuntament de Montblanc informarà la direcció de tots els centres públics i privats del Municipi de Montblanc de primària, secundària i d'educació especial de la convocatòria d'aquests ajuts i dels terminis de presentació de la documentació.

Les sol·licituds es faran amb uns impresos homologats que es poden trobar als centres educatius, i a la seu de l'Ajuntament, o descarregar-se a la pàgina web: http://www.serviconca.org/www.montblanc.cat

En els casos de l'alumnat amb custòdies compartides l'ajut s'ha de sol·licitar per cadascú dels progenitors i l'import de la subvenció es distribuirà proporcionalment.

 

4. Sol·licituds

Les persones interessades hauran de presentar a l'Ajuntament de Montblanc la documentació següent:

1. Sol·licitud, segons model normalitzat a tal efecte, degudament emplenat i signat pels pares/mares o tutors legals exposant els motius de la demanda.

2. Declaració responsable que en el sol·licitant no concorre cap de les circumstàncies que impedeixin obtenir la condició de beneficiari de subvencions públiques, establertes en l'article 13 de la Llei General de Subvencions.

3. Totes les persones interessades que vulguin fer aquesta sol·licitud han d'adjuntar a documentació següent:

- Targeta Sanitària Individual (TSI): fotocòpia de la targeta sanitària dels alumnes pels quals es demana l'ajut.

- DNI/NIE: fotocòpia del DNI/NIE de tots els membres de la unitat familiar majors de 16 anys.

- Dades bancàries segon model normalitzat de l'Ajuntament de Montblanc al número de compte on s'hagi d'efectuar la transferència bancària de l'ajut.

Si quan es presenta la documentació s'observa alguna deficiència o manquen alguns dels documents necessaris, es notificarà per escrit directament a la persona sol·licitant perquè en un termini màxim de 10 dies hàbils pugui esmenar la falta. Si en aquest termini

no es produeix l'esmena i/o no aporta la documentació requerida, s'entendrà que desisteix de la seva petició i s'arxivarà l'expedient.

Els serveis de l'Ajuntament podran corregir d'ofici la distància quilomètrica assenyalada en les sol·licituds i en els certificats expedits pels ajuntaments quan es comprovi una errada substancial de medició entre el domicili de residència i el centre.

 

5. Terminis

El termini per a la presentació de sol·licituds s'establirà anualment en la convocatòria pública.

El centre escolar és el responsable de comunicar a l'Ajuntament qualsevol canvi que afecti a la condició de persona beneficiària de l'ajut durant el curs escolar.

En cas de baixes d'alumnat durant el curs escolar és imprescindible que el centre ho comuniqui a l'Ajuntament de Montblanc.

Si durant el curs s'incorpora nou alumnat, es podrà tramitar la sol·licitud de l'ajut i la documentació requerida presentant-ho al registre d'entrada de l'Ajuntament,  acompanyant un certificat del centre amb la data de matrícula.

Tant en noves incorporacions com baixes a mig curs, el pagament de l'ajut serà proporcional al període que l'alumne/a ha estat matriculat/da.

Si es creu necessari practicar alguna modificació es notificarà prèviament al centre per tal que els seus responsables o bé les persones interessades puguin exercir, dins el termini que se'ls indiqui, el dret d'audiència davant l'Ajuntament de Montblanc, i posar de manifest allò que estimem convenient en defensa dels seus drets i, si escau, aportar la documentació que estimis convenient.

 

6. Criteris d'adjudicació

Els ajuts es concediran en funció de la distància en quilòmetres del lloc de residència fins a l'escola en la qual estan matriculats.

 

Distància en km domicili/centre

Viatge d'anada i tornada import/curs

fins a 6 kilòmetres

276,12 euros

7

322,14 euros

8

368,16 euros

9

414,18 euros

10

460,20 euros

11

506,22 euros

12

552,24 euros

13

598,26 euros

14

644,28 euros

15

690,30 euros

16 o més kilòmetres

736,32 euros

 

 

Els imports s'han calculat en relació a la mitjana de dies escolars aprovats pel departament d'educació de la Generalitat de Catalunya d'un curs escolar a raó de 0,26€/km.

 

7. Atorgament dels ajuts

L'atorgament o denegació de les ajudes es farà mitjançant un acord de la Junta de Govern, una vegada valorades totes les sol·licituds segons els criteris especificats en la base sisena i de la disponibilitat pressupostària per aquest concepte.

Els acords referents a les concessions o denegacions dels ajuts es notificaran als sol·licitants i als centres d'ensenyament.

 

8. Pagament dels ajuts de desplaçament

L'Ajuntament, segons correspongui, realitzarà el pagament de les assignacions familiars per a l'ajut al desplaçament, fent-lo efectiu.

Els pagaments es realitzaran directament a les famílies beneficiàries dels ajuts al compte corrent que hagin notificat mitjançant el full de sol·licitud de transferència bancària.

 

9. Incompatibilitats

Si alguna de les persones sol·licitants d'ajut individual de desplaçament té concedit algun altre ajut per aquest mateix concepte, caldrà que es faci constar en la sol·licitud.

Els ajuts que es concedeixin seran incompatibles amb qualsevol altre ajut provinent d'una altra administració o organisme públic o privat que s'obtingui pel mateix concepte.

L'Ajuntament podrà demanar informació sobre aquestes ajudes per qualsevol dels procediments que estimi oportuns a l'efecte de comprovar si s'ha rebut alguna altra ajuda per aquest concepte.

 

10. Autorització i protecció de dades

En compliment de la normativa vigent Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, l'informem que les seves dades de caràcter personal s'inclouran en el fitxer, el responsable del qual és l'Ajuntament de Montblanc. La recollida i tractament de les seves dades tindrà com a finalitat exclusiva la gestió de la concessió d'ajuts de desplaçament escolar. No es realitzaran cessions al marge de les obligades per llei i les seves dades d'acord amb els terminis establerts al marc normatiu regulador dels serveis dels responsable i la normativa d'arxius aplicable.

Així mateix, reconeix haver estat informat de la possibilitat d'exercitar els seus corresponents drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i de portabilitat de les dades dirigint-se a l'Ajuntament de Montblanc amb domicili a la Plaça Major, 1 de Montblanc o enviant un correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l'adreça dpo@segurdades.com. També pot interposa una reclamació, si ho considera, davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (www.apdcat.cat).

 

11. Revocació

En el supòsit que es comprovi que la persona beneficiària de l'ajuda incompleix qualsevol de les condicions establertes en aquestes bases o la no utilització finalista de l'ajuda, L'Ajuntament podrà revocar o suspendre l'ajuda que va concedir al seu dia.

 

 

Disposicions finals

 

Primera: Deixar sense efectes les bases específiques per a la concessió d'ajuts individuals de desplaçament per a l'alumnat matriculat en centres educatius de les pedanies de Prenafeta, Rojals i Pinatell, sostinguts amb fons públics publicada al BOPT número 116 de 16 de juny de 2017.

 

Segona: Aquesta normativa entrarà en vigor una vegada duts a terme els tràmits preceptius d'aprovació per part del Ple i acomplerta la fase d'informació pública, i un cop sigui publicada íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província, i continuarà vigent mentre no s'acordi de modificar-la o deixar-la sense efecte.

 

Montblanc, 9 de juliol de 2024

 

Oriol Pallissó Balanyà

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330839 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de las bases específicas para la concesión de ayudas individuales de desplazamiento para el alumnado matriculado en centros educativos de Montblanc residente en las pedanías de Prenafeta, Rojals, El Pinetell y diseminados, sostenidos con fondos públicos (exp. 4308620002-2024-0001764).","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330839"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Montblanc,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330839-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-bases-especificas-concesion-ayudas-individuales-desplazamiento-alumnado-matriculado-centros-educativos-montblanc-residente-pedanias-prenafeta-rojals-pinetell-diseminados-sostenidos-fondos-publicos-exp-4308620002-2024-0001764 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.