ANUNCIO sobre aprobación del Convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Monistrol de Montserrat y la Fundación La Caixa para el desarrollo del programa de personas mayores.

La Junta de Govern Local, en sessió celebrada el 28 de juny de 2024, va aprovar el conveni de col.laboració entre l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat i la Fundació La Caixa per al desenvolupament del programa de gent gran.

A continuació es transcriu íntegrament el text del conveni:

 

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE l'AJUNTAMENT DE MONISTROL DE MONTSERRAT I LA FUNDACIÓ "LA CAIXA" PER AL DESENVOLUPAMENT DEL PROGRAMA DE GENT GRAN

 

Monistrol de Montserrat,

 

REUNITS

D'una part, la Sra. Nuria Carreras Povill, que actua com a alcaldessa de Monistrol de Montserrat, amb domicili a la plaça de la Font Gran, 2 de Monistrol de Montserrat i amb NIF P0812600E .

I de l'altra part, la Sra. Montserrat Buisan Gallardo, directora corporativa de Programes Socials de la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona "la Caixa", que actua en nom de la mateixa fundació (d'ara endavant, la Fundació "la Caixa"), amb domicili a Palma (Illes Balears), plaça de Weyler, 3, i amb NIF núm. G-58899998.

Totes dues parts es reconeixen la capacitat jurídica per establir el present document i, en especial, la representació de les institucions que s'han anomenat, i

 

Manifesten

 

I. Que entre les àrees d'actuació de L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat hi ha l'atenció i la promoció del benestar de la gent gran, amb l'objectiu de promoure'n la integració i la participació en la societat.

 

II. Que la Fundació "la Caixa" ha consolidat des de l'origen diferents línies d'actuació a través del Programa de Gent Gran amb la finalitat d'acompanyar les persones grans, de maximitzar les seves possibilitats de desenvolupament personal i de facilitar la construcció de relacions de suport que els proporcionin oportunitats perquè puguin desenvolupar una vida plena i compromesa amb la societat.

 

III. Que totes dues institucions mantenen una col·laboració per al desenvolupament de programes dirigits a la gent gran amb l'objectiu compartit de millorar el benestar i la qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

 

IV. Que, per tant, reconeixent-se mútuament capacitat per formalitzar la col·laboració, acorden subscriure aquest CONVENI d'acord amb els següents

 

ACORDS

 

Primer. Objecte del conveni

L'objecte d'aquest conveni és l'establiment del marc de desenvolupament del Programa de Gent Gran de la Fundació "la Caixa" als centres de gent gran vinculats a l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat, a través del qual la Fundació "la Caixa" posa a disposició d'aquests centres un ventall d'activitats formatives i projectes socials dirigits a la gent gran usuària d'aquests centres, que es descriuen a l'annex I

La descripció de les activitats formatives i els projectes socials que formen part del Programa de Gent Gran i de les seves línies d'actuació respectives, com també els procediments que cal tenir en compte en la seva organització i gestió, es detallen a l'annex II.

 

Segon. Compromisos de les parts

2.1. Compromisos de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat

D'una banda, l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat es compromet a potenciar les activitats formatives i projectes socials de la Fundació "la Caixa", informar-ne i col·laborar en el seu desenvolupament facilitant el suport en l'organització que calgui per executar-los correctament.

Aquestes activitats es duran a terme als centres de gent gran en què es col·labori.

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat, igualment, es compromet a continuar assumint el cost del funcionament, conservació i manteniment dels centres, i és responsable del compliment de la normativa vigent

D'altra banda, l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat es compromet a ser agent proactiu de la salvaguarda i el bon ús dels equips informàtics instal·lats als centres que disposen d'aula informàtica en conveni amb la "Fundació La Caixa".

Igualment, i a efectes de la instal·lació de nous equips informàtics portàtils a les aules, amb la finalitat de poder oferir un servei de qualitat i alt rendiment, i ampliar i modernitzar el contingut de les activitats de formació i els serveis de les aules mateixes permetent-ne la polivalència, l'Ajuntament es compromet a complir amb la guia de bones pràctiques adjunta annex III.

A aquest efecte, paral·lelament a la signatura d'aquest conveni, és imprescindible que l'Ajuntament subscrigui un Protocol de gestió i ús dels equips informàtics de les aules de la Fundació "La Caixa".

2.2. Compromisos de la Fundació "la Caixa"

D'altra banda, la Fundació "la Caixa" es compromet a impulsar i desenvolupar les activitats formatives i els projectes socials descrits a l'annex II i a proporcionar els recursos necessaris per al seu desenvolupament.

La Fundació "La Caixa" també assumeix el manteniment dels equips informàtics, materials audiovisuals i mobiliari de les aules d'informàtica als centres i n'ha de garantir el bon funcionament durant la vigència d'aquest conveni.

Igualment, la Fundació "La Caixa" comunicarà i facilitarà a l'Ajuntament l'accés a la informació que li calgui sobre l'evolució del projecte als territoris d'intervenció.

 

Tercer. Comissió de seguiment

Per facilitar el seguiment i el compliment del conveni, s'ha de constituir una comissió de seguiment integrada, com a mínim, per dos representants de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat i dos de la Fundació "la Caixa".

Corresponen a la comissió de seguiment, entre d'altres, les funcions següents:

a) Definir el pla de treball i les funcions que han desenvolupar les parts, respectar el calendari d'implementació del pla de treball als centres i determinar els espais on es portaran a terme aquestes activitats i projectes.

b) Coordinar i fer el seguiment de les activitats previstes.

c) Presentar propostes de possibles col·laboracions per posar en marxa projectes de voluntariat.

d) Vetllar pel compliment dels termes de col·laboració acordats en el present document.

Aquesta comissió s'ha de reunir com a mínim una vegada l'any, i qualsevol de les parts la pot convocar tantes vegades com es cregui necessari.

 

Quart. Avaluació

Les parts acorden dur a terme una avaluació entre els participants de les activitats promogudes per la Fundació "La Caixa" als centres de gent gran que incorpora la captació de dades personals. Aquestes dades es recolliran exclusivament per a l'anàlisi, seguiment i millora de les activitats desenvolupades, i s'ha de garantir en tot moment la confidencialitat i seguretat de la informació obtinguda. S'estableix que aquestes dades no es faran servir amb finalitats diferents de les esmentades, si no és que es disposa del consentiment explícit dels participants. Igualment, s'implementaran els protocols i mesures corresponents per complir amb les lleis de protecció de dades vigents, incloent-ne la gestió, emmagatzematge i eliminació d'acord amb les disposicions legals aplicables.

 

Cinquè. Difusió del conveni

En la difusió que es faci en qualsevol mitjà de comunicació sobre les actuacions derivades d'aquest conveni s'hi ha de fer constar expressament que aquestes es duen a terme en virtut de la col·laboració establerta entre l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat i la Fundació "la Caixa".

En els elements de difusió de les actuacions incloses en aquest document i promogudes conjuntament hi ha d'aparèixer la imatge corporativa de totes dues institucions.

 

Sisè. Altres col·laboracions

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat no acceptarà altres col·laboracions amb entitats de crèdit o fundacions que hi estiguin associades que tinguin idèntic objecte als centres adherits al present conveni.

 

Setè. Tractament de dades de caràcter personal

7.1 Dades dels intervinents

Les dades personals dels intervinents i, si és el cas, dels empleats/ col.laboradors que actuïn per compte de cada una de les parts les tractarà, l'altra part corresponent, amb la finalitat de gestionar la relació de prestació de serveis concertada, amb el compliment de la relació contractual com a base del tractament, i es conservaran durant tot el temps en què la relació subsisteixi i fins i tot després, fins que prescriguin les eventuals responsabilitats derivades d'aquesta relació. Quan hagin finalitzat els terminis de prescripció, les dades s'eliminaran o , alternativament, s'anonimitzaran. Els interessats es consideren informats de les qüestions següents:

a) Els responsables respectius del tractament de dades de caràcter personal són les parts signants i les dades de contacte del delegat de protecció de dades (DPD) o del responsable de seguretat de cadascuna són els següents:

- Dades del delegat de protecció de dades de la Fundació "la Caixa": correu electrònic: dpd@fundacionlacaixa.org; adreça postal: avinguda Diagonal, 621-629, 08028 Barcelona.

- Dades del delegat de protecció de dades o, si escau, del responsable de seguretat de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat: dpd.ajmonistroldemontserrat@diba.cat, a l'adreça postal: Plaça de la Font Gran, 2, 08691 Monistrol de Montserrat.

b) Les dades personals no se cediran a terceres entitats, llevat que sigui necessària la intervenció de proveïdors per prestar un servei a la part corresponent, com també en els casos en què calgui cedir les dades personals per complir amb una obligació legal. Igualment, tampoc no seran objecte de decisions automatitzades.

c) En el cas que les parts hagin de contractar els serveis de proveïdors ubicats a països que no disposen de normativa equivalent a l'europea per al tractament de les seves dades, la contractació s'ha de fer amb el compliment previ de tots els requisits establerts per la normativa de protecció de dades i aplicant-hi les garanties i salvaguardes necessàries per preservar-ne la privacitat. Per a més informació, poden contactar amb els delegats de protecció de dades o, si escau, el responsable de seguretat, a través de les adreces indicades.

d) Tenen dret a accedir a les seves dades personals, rectificar-ne les inexactes, sol·licitar-ne la supressió quan ja no siguin necessàries, sol·licitar l'oposició o limitació del seu tractament o sol·licitar-ne la portabilitat, enviant un missatge al delegat de protecció de dades o, si escau, al responsable de seguretat, segons correspongui, a les adreces indicades.

e) Si consideren que el tractament de les seves dades personals vulnera la normativa, poden presentar una reclamació al delegat de protecció de dades o al responsable de seguretat, segons correspongui, o davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades

En últim lloc, amb la finalitat de garantir el compliment de la normativa aplicable en matèria de protecció de dades personals, les parts es comprometen a informar sobre el tractament de dades efectuat als interessats que, en la condició d'empleats/col·laboradors, actuïn per compte de les parts en el marc d'aquesta relació.

7.2 Dades personals comunicades per l'entitat a la Fundació "La Caixa"

En el supòsit que, durant la vigència d'aquest conveni, l'entitat comuniqui dades personals de potencials beneficiaris del programa a la Fundació "La Caixa", aquesta comunicació s'ha de dur a terme aplicant les mesures organitzatives i de seguretat necessàries; garantint que el tractament i/o comunicació de les dades personals tingui la base de legitimació adequada, i també complint amb el deure d'informació envers els interessats d'acord amb la normativa en matèria de protecció de dades personals.

7.3 Dades personals de potencials beneficiaris tractades per la fundació "La Caixa"

Respectes de les dades personals objecte de comunicació per l'entitat, la Fundació "la Caixa" les tractarà amb la finalitat d'oferir als potencials beneficiaris la possibilitat d'inscriure's en el programa.

Paral.lelament, amb relació a la recepció de dades personals derivada de la comunicació indicada, la Fundació "la Caixa" ha de complir amb el deure d'informació d'acord amb la normativa de protecció de dades personals i implementar les mesures de seguretat i organitzatives que calgui. Igualment, la Fundació "la Caixa" garanteix que complirà en tot moment amb la normativa de protecció de dades personals pel que fa al tractament de dades personals resultant d'aquesta actuació.

En tot cas, en el supòsit que la Fundació "la Caixa" comuniqui qualsevol dada o informació del programa a l'entitat amb relació al programa, aquesta comunicació s'ha de fer mitjançant dades de caràcter quantitatiu, numèric o percentual ( es a dir, dades dissociades, que són les que no permeten identificar cap persona física i , per tant, estan excloses de l'aplicació de la normativa de protecció de dades personals). No obstant això, en el supòsit que aquesta comunicació impliqui dades personals (es a dir, dades no dissociades), s'han d'aplicar les mesures organitzatives i de seguretat necessàries per garantir que el tractament i/o comunicació de les dades personals tingui la base de legitimació adequada, i la Fundació "la Caixa" ha de complir amb el deure d'informació envers els interessats d'acord amb la normativa en matèria de protecció de dades personals.

7.4 Responsabilitat de les parts

Les parts d'aquest conveni declaren que compliran, sota la seva única i total responsabilitat, amb totes les obligacions que els siguin exigibles en aplicació de la normativa de protecció de dades personals en vigor. Igualment, es comprometen a aplicar les mesures legals, organitzatives i de seguretat necessàries i mantenir, a més, indemne l'altra part de qualsevol indemnització o sanció reclamada per qualsevol tercer, incloses les autoritats i organismes competents.

 

Vuitè. Vigència

Aquest acord entrarà en vigor, amb efectes retroactius, el dia 1 de gener de 2024 i tindrà validesa fins al 31 de desembre de 2024. No obstant la durada inicialment pactada, el conveni es pot prorrogar per acord exprés de les parts per períodes anuals fins a un màxim de dos anys addicionals.

 

Novè. Resolució anticipada

Són causa de rescissió anticipada dels present conveni:

- L'incompliment de qualsevol de les seves clàusules per alguna de les parts.

- El mutu acord de les parts.

- La denúncia de qualsevol de les parts.

- L'entrada en vigor de disposicions legals o reglamentàries que n'impedeixen el compliment.

 

Desè. Llei aplicable i submissió

Aquest conveni s'interpreta d'acord amb la legislació espanyola. Particularment, aquest conveni té naturalesa de conveni de col·laboració empresarial en activitats d'interès general a l'empara de l'article 25 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.

Les controvèrsies que puguin sorgir sobre la interpretació, modificació, resolució i efectes que es puguin derivar d'aquest conveni s'han de resoldre entre les parts exhaurint totes les formes possibles de conciliació per arribar a un acord amistós extrajudicial. En defecte d'això, són competents per conèixer les qüestions litigioses els òrgans jurisdiccionals competents de la ciutat de Barcelona, i les parts renuncien de manera expressa al propi fur, si fos un altre.

I per deixar constància del que s'ha convingut, les parts signen aquest document per exemplar duplicat i a un sol efecte, al lloc i en la data que s'indiquen a l'encapçalament.

 

 

ANNEX I

 

- Llar Municipal d'Avis de Monistrol de Montserrat

 

 

ANNEX II

PROGRAMA DE GENT GRAN

 

El Programa de Gent Gran de la Fundació "la Caixa" informarà periòdicament l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat sobre la proposta d'activitats formatives i projectes socials que es poden organitzar als centres de gent gran en conveni.

La proposta d'activitats i projectes s'integra en les línies d'actuació del Programa de Gent Gran de la Fundació "la Caixa":

 

A. Manteniment de la salut física i prevenció de la fragilitat

En forma 1

En forma 2

Alimenta 1

Alimenta 2 Entrena Activa't

Despertar amb un somriure -Dolor +Vida

Grans Lectors

 

B. Foment del desenvolupament personal

Viure com jo vull Viure en positiu

Viure és descobrir-me Viure con sentit

Bon tracte, qüestió de dignitat i dret

 

C. Millora de les competències digitals Iniciació a la informàtica Videotrucades

WhatsApp

Fes tràmits per Internet Prepara el teu desplaçament Imatges per recordar

 

D. Participació social i voluntariat

Accions Locals Grans Lectors

Formació bàsica per a projectes de voluntariat

El Programa de Gent Gran de la Fundació "la Caixa" facilitarà informació a l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat sobre la proposta d'activitats i projectes, tant pel que fa als continguts com a la metodologia, amb el temps necessari perquè es puguin acordar de manera conjunta, preferentment a través de la comissió de seguiment, les activitats i els projectes que s'han de programar i dur a terme als centres de gent gran en conveni.

L'empresa externa contractada per la Fundació "la Caixa" ha de seguir les indicacions del Programa de Gent Gran per a l'organització i el desenvolupament de les activitats i els projectes socials als centres en conveni, contactar amb les direccions i els responsables d'aquests centres i acordar:

- La planificació i programació de les activitats.

- El procediment que s'ha de seguir per a la inscripció de la gent gran a les activitats, tant en una modalitat presencial com en línia; en aquest darrer cas, quan els centres de gent gran en conveni estiguin tancats.

- Els mecanismes i les pautes necessaris per al seguiment de les activitats.

Així mateix, l'empresa externa contractada per la Fundació "la Caixa" informarà les direccions i els responsables dels centres de gent gran en conveni sobre les eines i els continguts que es facilitaran a la gent gran durant la seva participació en l'activitat.

 

 

ANNEX III

GUIA DE BONES PRÀCTIQUES DELS EQUIPS INFORMÀTICS PORTÀTILS

 

Aquest document annex marca les línies generals de l'ús del nou equipament de les aules de la Fundació "la Caixa", i es concreta en els principis següents:

 

1.S'ha de fer en tot moment un bon ús de l'equipament informàtic. Cal tractar-lo amb cura i respectar sempre les normes d'ús del fabricant.

2.Es imprescindible que el responsable del centre vetlli en tot moment pel seu bon funcionament i que s'ocupi amb constància del seguiment diari del bon emmagatzematge i la manipulació correcta del material.

3.Els ordinadors portàtils han de quedar desats a l'armari de càrrega sota clau sempre que no es facin servir.

4.Els equips informàtics s'han d'utilitzar principalment din s de l'aula informàtica. Com que es tracta de material mòbil, es pot valorar l'ús dels portàtils en altres espais dels centres, si cal, però s'ha d'acordar prèviament amb els gestors dels centres especificant-ne la necessitat i la finalitat.

5.Les normes bàsiques d'ús de l'aula i de l'equipament informàtic s'han d'explicar a tots els voluntaris que col.laborin en el projecte d'aules obertes o qualsevol altre projecte vinculat a l'aula.

6.No es pot fer cap modificació del hardware o software del dispositiu (inclòs el sistema operatiu). SI cal instal.lar algun programa, cal contactar amb la persona de referència del conveni per part de la Fundació "la Caixa" i amb l'empresa contractada per al servei de manteniment i gestió.

7.No es pot emmagatzemar contingut propi als dispositius

8.Els dispositius s'han de fer servir únicament per a finalitats professionals, formatives o vinculades a les aules obertes.

9.No es permet connectar el dispositiu a xarxes d'internet obertes o que no siguin de confiança.

10. No s'hi poden emmagatzemar dades de caràcter personal.

11. No es permet utilitzar l'opció <> dels navegadors per a les credencials d'accés a aplicacions o pàgines web.

12. Cal adoptar les mesures necessàries per evitar danys o sostracció, i també per evitar l'accés de persones no autoritzades

13. S'ha de comunicar qualsevol incidència als responsables del conveni i de l'entitat contractada per al manteniment i gestió de les aules informàtiques.

14.Si la incidència és per pèrdua o robatori, cal notificar-ho immediatament als responsables del centre i de la Fundació "la Caixa".

15. Cal contactar amb el servei de manteniment oficial sempre que hi hagi qualsevol incidència i no s'ha de deixar que cap altra empresa externa ni particular manipuli l'equipament informàtic per reparar-lo.

 

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Monistrol de Montserrat, 5 de juliol de 2024

 

Núria Carreras Povill

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
319472 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación del Convenio de colaboración entre el Ayuntamiento de Monistrol de Montserrat y la Fundación La Caixa para el desarrollo del programa de personas mayores.","published_date":"2024-07-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"319472"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Monistrol de Montserrat,DOGC,DOGC 2024 nº 9203 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-12/319472-anuncio-aprobacion-convenio-colaboracion-ayuntamiento-monistrol-montserrat-fundacion-caixa-desarrollo-programa-personas-mayores https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.