ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de la modificación 1 del Reglamento del Consejo Municipal de Niños y Adolescentes de Peralada.

Aprovat inicialment i efectuat el tràmit d'informació pública de la modificació 1 del Reglament del Consell municipal d'infants i adolescents de Peralada. Per mitjà del present anunci es publica el text íntegre de la norma, d'acord amb l'art. 66 del ROAS, que es transcriu a continuació:

 

 

MODIFICACIÓ 1 DEL REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL D'INFANTS I ADOLESCENTS DE PERALADA.

 

ESMENA 1.- MODIFICACIÓ DEL TÍTOL

SUBSTITUCIÓ DEL TÍTOL PEL SEGÜENT TEXT:

 

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL D'INFANTS I ADOLESCENTS DE PERALADA

 

ESMENA 2.- MODIFICACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE MOTIUS

SUBSTITUCIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE MOTIUS PEL TEXT SEGÜENT:

 

PREÀMBUL

L'article 62 del Decret llei 2/2003, de 28 d'abril, Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, regula la possibilitat de creació d'òrgans de participació sectorial i els articles 130 i 131 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, regulen l'establiment dels consells sectorials amb la finalitat de canalitzar la participació dels ciutadans i de les seves entitats en els assumptes municipals.

En aquesta línia, l'article 27 de la Llei 14/2010 dels drets i oportunitats de la infància i l'adolescència, d'acord amb la seva finalitat de participació de l'infant i l'adolescent en tot el que l'afecta i promovent òrgans de participació en la vida pública, impulsa les administracions locals a crear consells de participació territorial per tal de donar a l'infant i als adolescents l'oportunitat d'afavorir la convivència i la integració cultural en l'àmbit veïnal i local.

Per això, l'Ajuntament de Peralada, fent ús de les seves facultats, i davant la importància creixent de la comunicació amb tots els col·lectius de la societat i de les necessitats específiques dels infants i dels adolescents del municipi, ha considerat crear un canal de participació d'aquest sector mitjançant un consell de caràcter consultiu, inicialment amb la col·laboració de l'Escola Ramon Muntaner, i posteriorment amb la incorporació de l'Institut Peralada, per aconseguir enriquir l'activitat municipal en la mesura en què l'Ajuntament accedirà a una via de diàleg permanent amb un col·lectiu que també ha de tenir la capacitat i oportunitat de participar en la vida municipal i apropar tot aquell recull de propostes i idees que millorin i impulsin activitats moltes vegades desapercebudes per la resta de la societat, però no per això menys importants.

Amb aquesta finalitat es dicta aquest reglament.

 

ESMENA 3.- MODIFICACIÓ DELS ARTICLES 1, 2, 3.2 A:

MODIFICACIÓ DEL REDACTAT PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT:

 

Article 1.- El Consell Municipal d'Infants és un òrgan consultiu de l'Ajuntament de Peralada que ha de promoure la participació dels infants i dels adolescents, escoltant les seves opinions i els seus interessos. Alhora ha de permetre la consulta i assessorament de l'Alcalde/ssa i del Govern municipal sobre qüestions d'interès general del municipi.

 

Article 2.- SEU

El Consell d'Infants i Adolescents té la seva seu a la Casa de la Vila, Plaça Gran, 7.

 

3.2 A NIVELL MUNICIPAL

· Informar i demanar opinió als infants i als adolescents, a través dels/les Consellers/es, sobre iniciatives i projectes que els afectin directament.

· Informar en els plens ordinaris de les propostes del Consell d'Infants i Adolescents.

 

ESMENA 4.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 4 COMPOSICIÓ I FUNCIONAMENT

MODIFICACIÓ DEL REDACTAT DE L'ARTICLE:

 

Article 4.- COMPOSICIÓ I FUNCIONAMENT

4.1 A NIVELL ESCOLAR

- Formaran part del Consell d'Infants i Adolescents:

- els/les delegats/des de classe i els/les delegats/des verds de 4t, 5è i 6è de Primària.

- Un/a representant dels delegats/des dels grups de cada curs (1r, 2n, 3r i 4t ESO) de l'Institut de Peralada

- En el cas que els/les delegats/des no puguin assistir a les reunions convocades els podran substituir els/les sotsdelegats/des corresponents.

- Un/a dels/de les Consellers/eres actuarà com a secretari/a del Consell.

- Per tal de ser escollits com a delegats/delegades/consellers/es, els infants i adolescents han de presentar la seva candidatura a la resta del grup. Per tant, tots ells hauran estat elegits per votació democràtica dins de cada grup.

- Els delegats i les delegades esdevindran Consellers/eres municipals.

 

ESMENA 5.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 5 METODOLOGIA DE TREBALL

MODIFICACIÓ DEL REDACTAT DE L'ARTICLE 5.1.A PER INTRODUIER EL CONCEPTE SOT-DELEGATS/DES, DEL REDACTAT DE L'ARTICLE 5.2.A PER CANVIAR EL CONCEPTE FELICITACIÓ PER DONAR LA BENVINGUDA I ARTICLE 5.3.A PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT

 

5.1 A NIVELL ESCOLAR

- Un cop escollits, la direcció de cada centre reuneix als delegats/des (de curs i verds) per tal d'informar-los dels diferents aspectes relacionats amb el càrrec.

- A les sessions de tutoria, es destinarà un espai de temps per poder preparar les reunions del Consell en les que hi participarà tota la classe essent els delegats/consellers portaveus de les propostes que es portaran a les reunions de treball.

5.2 A NIVELL MUNICIPAL

- Des de l'Ajuntament s'envia una carta als futurs consellers i conselleres donant-los la benvinguda.

- Amb posterioritat, es convoca als futurs consellers/es per poder explicar-los el projecte del Consell dels Infants.

- Un cop l'any els consellers/es assistiran en el ple municipal extraordinari on presentaran i debatran les propostes que s'hagin treballat i fet arribar a l'Ajuntament.

5.3 A NIVELL FAMILIAR

A l'inici del mandat dels consellers i conselleres s'enviarà una carta d'informació a les famílies, per explicar què és el Consell del Infants i Adolescents i què implica ser conseller/a per als/a les seus/seves fills/es.

També se les informarà de la planificació de les trobades del curs i se les convidarà a l'acte de constitució i al plenari.

Durant el període que els/les seus/seves fills/es són consellers/es, tant des del centre com des de l'Ajuntament, és mantindrà contacte telefònic amb les famílies sempre que sigui necessari.

 

ESMENA 6.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 6

MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 6 PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT

 

Article 6.- El Consell Municipal d'Infants i Adolescents elaborarà propostes que farà arribar a l'Alcaldia, que donarà resposta a les qüestions plantejades.

 

ESMENA 7.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 7

MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 7 PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT I PER INTRODUIR QUE ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS INCORPORIN UNA PARTIDA DEDICADA AL CONSELL MUNICIPAL D'INFANTS I ADOLESCENTS.

 

Article 7.- L'Ajuntament es compromet a demanar la col·laboració del Consell Municipal d'Infants i Adolescents en el desenvolupament de dos projectes o assumptes específics a l'any, com a mínim i a dur a terme, com a mínim, una de les seves propostes.

Els pressupostos anuals de l'Ajuntament de Peralada contemplaran una partida dedicada al Consell Municipal d'Infants i Adolescents, per tal que les despeses que se'n derivin estiguin cobertes.

 

ESMENA 8.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 8

MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 8 PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT

 

Article 8 .- Anualment es farà una audiència pública amb la totalitat del Consistori i els membres del Consell Municipal d'Infants i Adolescents, en què es presentarà el treball anual del Consell i on s'exposaran els compromisos presos pel Govern de l'Ajuntament.

 

ESMENA 9.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 10

MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 10 PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT

 

Article 10.- CALENDARI DE REUNIONS

El Consell Municipal d'Infants i Adolescents es reunirà en sessió plenària amb caràcter ordinari tres cops l'any, en l'horari lectiu que s'acordi. En sessió extraordinària es podrà reunir sempre que el president/a ho consideri oportú o a petició expressa d'una cinquena part dels seus membres, formulada per escrit i adreçada al president/a del Consell.

 

ESMENA 10.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 11

MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 11 PER INTRODUIR EL CONCEPTE ADOLESCENT

 

Article 11.- COORDINACIÓ, DINAMITZACIÓ I TRÀMITS ADMINISTRATIUS

Les tasques de coordinació i dinamització del Consell Municipal d'Infants i Adolescents de Peralada aniran a càrrec de la regidoria d'Ensenyament.

 

ESMENA 11.- ES SUPRIMEIX L'ARTICLE 12.- REGLAMENT DE RÈGIM INTERN

 

La qual cosa es fa publica segons allò disposat a la normativa vigent.

 

Peralada, 28 de juny de 2024

 

Miquel Brugat Vilanova

Alcalde president

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
309985 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de la modificación 1 del Reglamento del Consejo Municipal de Niños y Adolescentes de Peralada.","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"309985"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Peralada,DOGC,DOGC 2024 nº 9199 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-08/309985-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-modificacion-1-reglamento-consejo-municipal-ninos-adolescentes-peralada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.