ANUNCIO sobre aceptación de la delegación del Ayuntamiento de Premià de Mar de la competencia de selección de personal para la constitución y gestión de una bolsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoría de técnico/a auxiliar de biblioteca (exp . 2024/0005616).

Anunci pel qual es fa públic que el Ple de la Diputació de Barcelona, en sessió de 27 de juny de 2024, ha aprovat un dictamen (núm.reg. 86/24), el text íntegre del qual es reprodueix a continuació:

 

" Fets

 

Per decret del President delegat de l'Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial núm. 2335, de data 27 de febrer de 2024, es va aprovar la realització d'una actuació d'assistència i cooperació local a favor dels ajuntaments consistent en la constitució d'una Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA destinada als ajuntaments de la demarcació de Barcelona amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals, mitjançant la delegació de la competència de selecció de personal i fixació de l'abast i condicions de dita delegació.

 

Consta en els antecedents de dit decret que l'actuació descrita constitueix la segona fase de les mesures d'assistència municipal en matèria de selecció de personal planificades per la Gerència de Serveis d'Assistència al Govern Local, que es va iniciar, en primera fase, amb l'assistència en els processos selectius en el marc de l'estabilització de l'ocupació temporal instrumentada mitjançant l'assumpció de la gestió material de la selecció de personal (AGEMSEP), derivada de les ofertes públiques d'estabilització dels municipis de fins a 20.000 habitants, en compliment de la Llei 20/2021, de 28.12, de mesures urgents per la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, aprovada pel Ple de data 27 de setembre de 2022, mitjançant la figura jurídica de l'encomanda de gestió. Tanmateix, es va aprovar el corresponent Conveni-tipus que va servir de base per a la formalització dels convenis amb els ajuntaments que van decidir encomanar dita gestió i actualment es troba en execució amb la finalitat d'assolir l'objectiu legal de que tots els processos estiguin finalitzats abans del 31 de desembre de 2024.

 

Així mateix, en dit decret s'indica i justifica la petició de la Gerència de Serveis de Biblioteques, adscrita a l'Àrea de Cultura de la Diputació, sobre la necessitat de prestar assistència municipal per seleccionar el personal temporal que presta serveis a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) i en concret, per al personal Tècnic auxiliar de biblioteques. No obstant això, la intenció és acceptar, de manera progressiva, altres peticions derivades de les diferents àrees de la Diputació a partir de l'anàlisi de les necessitats del mon local en relació amb la selecció de personal per cobrir necessitats temporals, en els àmbits següents:

- Àmbit de Serveis a les Persones

- Àmbit de Serveis al Territori

- Àmbit de Serveis Generals

 

Per a l'exercici de la competència de selecció de personal, resulta necessari ajustar-se a les regles bàsiques establertes reglamentàriament i comporta l'adopció de determinats actes administratius, com són, l'aprovació de bases, la convocatòria, la realització de les proves d'aptitud o coneixements, el tractament de dades de caràcter personal, etc.., així com també requerirà de personal tècnic especialitzat per a la realització del procediment i per a la constitució dels tribunals qualificadors així com per la resolució dels eventuals recursos que es puguin presentar; per tot això, s'ha considerat que la constitució d'una borsa supramunicipal de personal temporal o funcionari interí que requereix l'exercici de potestats i el dictat d'actes administratius va més enllà de les pures activitats materials o tècniques, i per tant, l'institut jurídic més adient és la delegació de competències, prenent com a base jurídica l'article 27 de la LBRL.

Un cop justificada la utilització de la figura jurídica de la delegació de competències, l'esmentat decret també fixa, de manera clara, els destinataris de l'actuació, l'abast de la delegació i els tràmits que hauran de seguir-se per a la seva eficàcia, i acorda l'adopció de la següent resolució:

 

"Primer.-. APROVAR la realització d'una actuació d'assistència i cooperació local a favor dels ajuntaments consistent en la constitució d'una Borsa supramunicipal de personal laboral temporal o funcionari interí en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA (2024) destinada als Ajuntaments de la demarcació de Barcelona amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals, mitjançant la delegació de l'exercici de la competència de selecció de personal que requeriran l'acord previ per part dels ajuntaments interessats i que es concretaran en els actes següents:

1. L'acceptació i publicació de la delegació de la competència municipal de selecció

2. L'elaboració, aprovació i publicació al BOPB i al DOGC de les Bases de selecció i de la Convocatòria

3. La recepció i tractament de sol·licituds de participació per mitjans electrònics

4. L'elaboració de les llistes provisionals i, si escau, definitiva d'admesos i exclosos

5. L'aprovació de la constitució de la Borsa supramunicipal de treball temporal

6. La resolució de les al·legacions, reclamacions i recursos que es rebin al llarg del procés de selecció

7. La gestió de la Borsa supramunicipal de treball temporal

8. Qualsevol altra actuació administrativa de tràmit o executiva necessària per a la consecució de la finalitat d'aquesta delegació.

 

Segon.- FIXAR l'abast i condicions de la delegació, que es concreten en les regles següents:

 

Regla primera. La delegació tindrà caràcter general i una durada de dos anys, a

comptar des de la data del decret de constitució de la Borsa supramunicipal de personal temporal.

 

Regla segona.- L'exercici de les facultats delegades s'ajustarà a les previsions contingudes en la normativa de règim jurídic de sector públic (Llei 40/2015 d'1 d'octubre), de funció pública i de règim local reguladora de la selecció de personal

dels ens locals de Catalunya; amb caràcter general al Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; al Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya; al RDL 2/2015, de 23 de octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, així com a l'acord de condicions de treball i/o al conveni col·lectiu vigent i altra normativa que resulti d'aplicació. Amb caràcter específic, l'exercici de les facultats delegades s'ajustarà a les previsions contingudes a les bases reguladores de la convocatòria del procés de selecció i a les regles de gestió de la borsa que resulti del procés, així com a la normativa interna de la Diputació de Barcelona continguda en el Reglament de les relacions electròniques en el marc dels procediments administratius en l'àmbit de Recursos

Humans de la Diputació de Barcelona (publicat en el BOPB de 16/05/2019).

 

Regla tercera. Les facultats delegades seran exercides pels òrgans de la Diputació de Barcelona de conformitat amb el seu Reglament orgànic, el seu règim de delegació de competències orgàniques i la resta de normativa de caràcter intern.

L'Ajuntament podrà demanar, en qualsevol moment, informació sobre l'estat de tramitació del procés de selecció objecte de delegació i sobre la gestió de la borsa supramunicipal de personal temporal que es constitueixi, i la Diputació de Barcelona haurà de donar resposta immediata, o en un termini de 3 a 5 dies hàbils si la informació sol·licitada requereix d'un temps de preparació.

 

Regla quarta. La Diputació de Barcelona exercirà les facultats delegades amb mitjans tècnics propis sense que suposi la dotació de recursos extraordinaris complementaris dels que ja disposa per al desenvolupament de les seves finalitats i en conseqüència, no s'establirà la fixació de cap retribució ni taxa específica per a la prestació d'aquest servei.

 

Regla cinquena. Amb l'acord de delegació, l'Ajuntament acceptarà les condicions proposades per la Diputació de Barcelona, tant per a l'exercici de la competència de selecció de personal com per a la gestió de la Borsa de Treball en els termes establerts en aquesta resolució.

Correspondrà a l'Ajuntament aprovar el nomenament interí o contracte laboral temporal de la persona proposada per la Diputació de Barcelona.

 

Regla sisena. Correspon a la Diputació de Barcelona, gestionar la borsa supramunicipal de personal temporal derivada del procés de selecció, que es subjecta a les següents condicions de funcionament:

1. La borsa es configurarà per zones en funció de la tria realitzada en la sol·licitud per les persones candidates i per ordre de puntuació obtinguda.

2. La Diputació de Barcelona, en rebre peticions de personal per part dels ajuntaments, contactarà per rigorós ordre de puntuació les persones de la borsa que van optar per la zona corresponent a l'ajuntament demandant.

3. En el moment de l'oferiment de contractació o nomenament, la Diputació de Barcelona facilitarà a la persona interessada la major informació possible sobre les

característiques del nomenament interí o de la contractació temporal, condicions, durada, etc. La persona haurà de donar resposta a l'oferta com a màxim en el següent dia hàbil posterior a l'esmentada oferta.

4. En el cas de que la persona no accepti l'oferiment, haurà de manifestar-ho per escrit i aportar la documentació acreditativa de la causa, en el seu cas, a través del correu electrònic de contacte. Mitjançant aquest correu electrònic les persones aspirants també podran formular dubtes o consultes.

5. La no acceptació d'una oferta de contractació/nomenament en tres ocasions, sense que concorri alguna de les causes justificades previstes en el següent apartat, comportarà l'exclusió de la borsa.

6. Les causes justificades de no acceptació són les següents:

a) Estar en situació de permís de maternitat, paternitat, adopció, acolliment.

b) Haver estat víctima de violència de gènere.

c) Estar cursant estudis reglats amb incompatibilitat d'horaris.

d) Estar en situació d'incapacitat temporal.

e) Cura de fills menors de 3 anys, o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o d'afinitat, que no es puguin valdre per ells mateixos.

f) Altres causes de força major degudament acreditades.

Les persones que estiguin treballant com a conseqüència d'aquesta borsa o d'una altra borsa de Tècnic/a Auxiliar de Biblioteca municipal, poden no acceptar noves ofertes de treball de la pròpia borsa, millorin o no les condicions de la seva actual contractació/nomenament, sense que això computi als efectes d'exclusió de la mateixa.

7. En el cas que no hagi estat possible localitzar, per qualsevol mitjà, a la persona que li correspongui ser contractada o nomenada, es deixarà constància per escrit d'aquest fet en el registre de control de la borsa i es procedirà a contactar la següent persona de la borsa.

8. Serà causa d'exclusió de la borsa de treball:

a) La no acceptació de tres ofertes de contractació/nomenament sense que concorri alguna de les causes justificades de l'apartat 6 d'aquesta regla.

b) La renúncia expressa de la persona candidata a formar part de la borsa.

c) La no superació de dos períodes de prova comportarà l'exclusió definitiva de la borsa. En cas de no superació d'un únic període de prova, no es podrà tornar a contactar amb la persona per a oferir-li el mateix lloc de treball en la mateixa biblioteca.

d) La renúncia a un nomenament o contracte per voluntat de l'empleat/da, excepte que el motiu de la renúncia sigui l'acceptació d'una nova oferta en aquesta borsa de treball o trobar-se en alguna de les causes previstes en l'apartat 6 d'aquesta regla.

e) Per acomiadament disciplinari o suspensió ferma de funcions o per separació del servei, així com per pena principal o accessòria d'inhabilitació absoluta o especial per a càrrec públic amb caràcter ferm.

f) La no incorporació efectiva per causa no justificada al lloc de treball el primer dia de la contractació/nomenament.

g) L'exclusió de la borsa de treball es comunicarà a la persona afectada per part de la Gerència de Serveis de Biblioteques.

 

Regla setena. Incidència de la legislació sobre tractament de dades personals.

 

1. Obligacions generals

a. Les parts s'obliguen a complir el Reglament europeu 2016/679, de 27 d'abril, general de protecció de dades (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i de garanties digitals (LOPDGDD).

b. Atesa la titularitat de les dades objecte de tractament, correspon a l'Ajuntament, en tant que responsable del tractament, que delega les funcions de selecció per constituir una borsa de personal temporal, el compliment de les obligacions assenyalades a l'RGPD, a l'LOPDGDD. L'Ajuntament, Responsable del Tractament (RT) en determinar les finalitats i mitjans del mateix, lliurarà i permetrà la recollida a la Diputació de Barcelona del conjunt de dades que es considerin necessàries per a desenvolupar la gestió material delegada, la qual cosa determinarà que la Diputació de Barcelona es constitueixi, en virtut d'aquest Conveni, en Encarregada del Tractament (ET).

c. La Diputació de Barcelona, com a ET, d'acord amb els articles 28 RGPD i 33 de la LOPDGDD, utilitzarà les dades personals de conformitat amb les instruccions de l'Ajuntament, Responsable del Tractament (RT).

 

2. Obligacions específiques de la Diputació de Barcelona com a Encarregat del Tractament (ET en endavant)

Atès que la realització dels treballs derivats de la delegació de la competència de selecció suposa el tractament de dades personals, de persones identificades o identificables, s'indiquen a continuació les obligacions de l'ET en relació amb el tractament, tal com es preveu a la normativa vigent sobre protecció de dades personals.

a. L'ET utilitzarà les dades personals objecte de tractament només per a la finalitat objecte d'aquesta delegació. En cap cas pot utilitzar les dades personals per a finalitats pròpies.

b. Si l'ET considera que alguna de les instruccions infringeix el RGPD o qualsevol altra disposició en matèria de protecció de dades personals de la Unió o dels estats membres, informarà immediatament l'RT.

c. Si l'ET ha de transferir dades personals a un tercer país o a una organització internacional, en virtut del dret de la Unió o dels estats membres que li sigui aplicable, ha d'informar el responsable d'aquesta exigència legal de manera prèvia, tret que aquest dret ho prohibeixi per raons importants d'interès públic.

d. El personal de l'ET que tingui accés a les dades personals rebudes de l'RT, mantindrà de manera indefinida el deure de secret respecte de les dades personals a les quals hagi tingut accés en virtut d'aquesta delegació.

e. L'ET garantirà que les persones autoritzades per tractar dades personals es comprometen a respectar la confidencialitat i a complir les mesures de seguretat corresponents, a les quals informarà convenientment.

f. L'ET garantirà la formació necessària en matèria de protecció de dades personals de les persones autoritzades per tractar dades personals.

g. S'autoritza a la Diputació de Barcelona la subcontractació d'actuacions vinculades o derivades d'aquesta delegació, prèvia comunicació a l'Ajuntament, responsable del tractament. En aquest cas, l'ET resta obligada a subscriure el corresponent acord de tractament de manera que la subcontractista quedi subjecte a les mateixes condicions (instruccions, obligacions, mesures de seguretat...) i amb els mateixos requisits formals que ella, pel que fa al tractament adequat de les dades personals i a la garantia dels drets de les persones afectades.

h. L'ET facilitarà el dret d'informació en el moment de recollir les dades.

i. L'ET assistirà eventualment l'RT en la resposta a l'exercici dels drets següents:

i. Accés, rectificació, supressió i oposició

ii. Limitació del tractament

Si eventualment les persones afectades exerceixin els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició i limitació del tractament davant l'ET, aquesta ho comunicarà a l'adreça de correu electrònic del Delegat de Protecció de dades de l'RT. La comunicació es farà juntament, si escau, amb altres informacions que puguin ser rellevants per resoldre la sol·licitud.

j. Notificacions de violacions de la seguretat de les dades personals.

L'ET informarà l'RT, sense dilació indeguda i en qualsevol cas abans del termini màxim de 48 hores, a través del correu electrònic de la persona Delegada de protecció de dades de l'RT, de possibles violacions de la seguretat de les dades personals al seu càrrec de les quals tingui coneixement, juntament amb tota la informació rellevant per documentar i comunicar la incidència.

La notificació no es portarà a terme quan sigui improbable que l'incident constitueixi un risc per als drets i les llibertats de les persones físiques.

Si se'n disposa, cal facilitar, com a mínim, la informació següent:

- Descripció de la naturalesa de la violació de la seguretat de les dades personals, incloses, quan sigui possible, les categories i el nombre aproximat d'interessats afectats i les categories i el nombre aproximat de registres de dades personals afectats.

- Nom i dades de contacte del delegat de protecció de dades o d'un altre punt de contacte en el qual es pugui obtenir més informació.

- Descripció de les possibles conseqüències de la violació de la seguretat de les dades personals.

- Descripció de les mesures adoptades o proposades per posar remei a la violació de la seguretat de les dades personals, incloses, si escau, les mesures adoptades per mitigar els possibles efectes negatius.

Si no és possible facilitar la informació simultàniament, i en la mesura en què no ho sigui, la informació s'ha de facilitar de manera gradual sense dilació indeguda.

k. L'ET donarà suport a l'RT a l'hora de fer les avaluacions d'impacte relatives a la protecció de dades o de fer les consultes prèvies a l'autoritat de control, quan escaigui.

l. L'ET posarà a disposició de l'RT tota la informació necessària per demostrar que compleix les seves obligacions, així com per portar a terme les auditories o les inspeccions que efectuïn el responsable o un altre auditor autoritzat per ell.

m. Sense menyscapte d'adreçar-se a la Gerència de Serveis d'Assistència al Govern Local (GSAGL) o a la Gerència de Serveis de Biblioteques (GSB) per a totes les qüestions no relatives a la protecció de les dades personals, l'ET posa a disposició de l'RT la seva bústia de Compliment Normatiu en Protecció de Dades personals rgpd@diba.cat per a les necessitats de gestió i coordinació de l'esmentat compliment normatiu, i la bústia de la persona Delegada de Protecció de Dades dpd@diba.cat, com a canal preferent per a la comunicació amb la persona Delegada de Protecció de Dades de l'Ajuntament.

n. Un cop finalitzada la vigència de la delegació, llevat renovació del termini temporal de la delegació, l'ET esborrarà les dades existents en els seus equips informàtics. Si aquest fos el cas, l'ET podrà conservar-ne una còpia, amb les dades degudament bloquejades, mentre es puguin derivar responsabilitats de l'execució de la delegació.

 

3. Obligacions específiques de l'Ajuntament com a Responsable del Tractament (RT en endavant)

a. L'Ajuntament s'obliga a adoptar tots els actes administratius i dur a terme les actuacions que siguin necessàries perquè la Diputació pugui executar el seguit d'activitats en què consisteix la gestió material objecte d'aquesta delegació.

b. L'Ajuntament es compromet a seguir els protocols d'actuació que s'estableixin per la Diputació en aplicació de la normativa o com a conseqüència dels sistemes informàtics o dels processos de treball i metodologia que es defineixin de forma específica per a dur a terme la gestió material objecte d'aquesta delegació.

c. Lliurar i permetre la recollida a la Diputació les dades necessàries per a la correcta realització de competència delegada.

d. Fer una avaluació d'impacte relativa a la protecció de dades personals de les operacions de tractament que ha d'efectuar l'encarregada, solament en el cas que pertoqui.

e. Fer les consultes prèvies que correspongui, solament en el cas que pertoqui.

f. Vetllar, abans i durant tot el tractament, perquè l'encarregada compleixi l'RGPD.

g. Supervisar el tractament, inclosa l'execució d'inspeccions i auditories.

h. Autoritzar L'ET a:

- Dur a terme el tractament fora dels locals del responsable del tractament (únicament pels usuaris o perfils d'usuaris assignats).

- L'entrada i sortida dels suports i documents que continguin dades personals, inclosos els compresos i/o annexes a un missatge electrònic, fora dels locals sota el control del responsable del tractament.

- L'execució dels procediments de recuperació de dades que l'ET es vegi en l'obligació d'executar.

- Comunicar les dades recollides a altres responsables del tractament que hagin subscrit un acord municipal de delegació en els termes que preveu el present Acord plenari de la Diputació.

i. Correspondrà a l'RT la valoració de les possibles violacions de seguretat de les dades personals reportades per l'ET així com la seva notificació a l'APDCAT (quan sigui probable que la violació suposi un risc pels drets i llibertats de les persones físiques) i als interessats (quan sigui probable que suposi un alt risc), segons allò establert als articles 33 i 34 de l'RGPD. Tal com s'indica al subapartat j) de l'apartat 2 d'aquesta clàusula Sisena, en cas de violació de seguretat, l'ET facilitarà la informació necessària.

 

Regla vuitena. La delegació de les funcions de selecció conferida finalitzarà per les causes següents:

1. El transcurs del termini de la vigència de la delegació, d'acord amb allò que estableix la regla primera.

2. L'acord mutu entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

3. Qualsevol altra causa prevista per la normativa vigent.

 

Tercer.- NOTIFICAR aquesta resolució als Ajuntaments amb biblioteca integrada en la Xarxa de Biblioteques Municipals.

 

Quart.- DISPOSAR un termini de dos mesos a comptar des de la data de recepció de la notificació de la present resolució, per tal que els ajuntaments que desitgin delegar la competència de selecció notifiquin l'acord plenari de delegació a la Diputació de Barcelona.

 

Cinquè.- PUBLICAR la present resolució en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en la seu electrònica de la Diputació de Barcelona."

L'esmentat decret ha estat publicat al BOPB de data 6 de març de 2024, al DOGC de data 11 de març de 2024 i a la Seu electrònica de la Corporació.

El ple de la Diputació de Barcelona, en dues sessions celebrades els dies 25/04/204 i 30/05/2024, va acordar acceptar les delegacions de la competència de selecció de personal per a la constitució d'una Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA destinada als ajuntaments de la demarcació de Barcelona amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb l'abast i en els termes previstos en l'esmentat decret de la Presidència delegada de l'Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial núm. 2335, de data 27 de febrer de 2024, dels següents 58 ajuntaments:

Gironella, Malgrat de Mar, Moià, Montgat, Sant Quintí de Mediona, Premià de Dalt, Polinyà, Martorelles, Llinars del Vallès, L'Ametlla del Vallès, Lliçà d'Amunt, El Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Begues, Taradell, Canet de Mar, Vilanova del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Abrera, Santa Susanna, Sant Joan Despí, Berga i Alella (per acord plenari de 25/04/2024 - BOPB de 30/04/2024); Sant Pere de Torelló, Balsareny, Santa Maria de Palautordera, Sant Climent de Llobregat, Òdena, Sant Fruitós de Bages, Tona, Calella, Sant Andreu de la Barca, Vilassar de Mar, Masquefa, Santpedor, Torrelles de Llobregat, El Bruc, Centelles, Sant Vicenç de Castellet, Roda de Ter, El Papiol, Badia del Vallès, La Llagosta, Molins de Rei, Arenys de Mar, Gavà, Esparraguera, La Garriga, Santa Perpètua de Mogoda, Tordera, Sant Fost de Campsentelles, La Roca del Vallès, Granollers, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia, Viladecavalls, Montcada i Reixac i Vacarisses (per acord plenari de 30/05/2024 - BOPB de 04/06/2024).

Amb posterioritat a aquests acords i pels motius que consten a l'informe del Servei de Secretaria de la Diputació de Barcelona, de data 06 de juny de 2024 incorporat a l'expedient, s'ha tingut coneixement que l'Ajuntament de Premià de Mar, el passat 09/04/2024, a través del canal EACAT, amb número de registre d'entrada 202410070451, dins del termini de dos mesos previst en el reiterat decret núm. 2335/2024 d'aprovació de l'actuació, notificà a la Diputació de Barcelona l'acord plenari de delegació de la competència de selecció per a aquest procés selectiu.

Com sigui que la documentació presentada per aquest ajuntament, consistent en el certificat emès pel secretari de data 21/03/2024, on es deixa constància que el Ple de l'Ajuntament de Premià de Mar, en sessió del dia 20/03/2024, va acordar delegar a la Diputació de Barcelona la competència de selecció, s'ajusta plenament als termes i les condicions proposades per la Diputació de Barcelona, tant per a l'exercici de la competència de selecció de personal com per a la gestió de la Borsa de Treball que es constitueixi, fixades en el decret núm. 2335/2024. I un cop constatat que aquest certificat de l'acord municipal va entrar en el registre general de la Diputació de Barcelona el dia 09/04/2024, dins del termini de 2 mesos previst a l'efecte pel decret d'aprovació de l'actuació.

En base als motius exposats, i per tal de fer efectiu l'anterior acord de delegació, escau admetre a tràmit la delegació acordada per l'Ajuntament de Premià de Mar i acceptar-la per part del Ple de la Diputació de Barcelona, amb l'abast i en els termes previstos al decret de la Presidència delegada de l'Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial núm. 2335, de data 27 de febrer de 2024.

Així mateix, amb l'acceptació de la delegació d'aquest nou ajuntament, escau aprovar l'ampliació de la llista d'ajuntaments delegants iniciada per acord plenari de data 25/04/2024 i finalitzada per acord plenari de data 30.05.2024, amb un Ajuntament més, Premià de Mar, i declarar-la conclosa amb 59 ajuntaments que participen en aquesta actuació, així com prosseguir les actuacions per a la constitució i gestió de la Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA.

 

Fonaments de Dret

 

Quant a la competència de selecció de personal:

- L'art. 7 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local

(LBRL), estableix que les competències pròpies dels municipis, les províncies, les illes i la resta d'entitats locals territorials només podran ser determinades per Llei.

- L'art. 100.1 de la LBRL atribueix a cada corporació local la competència per a la selecció dels seus funcionaris amb l'excepció dels funcionaris amb habilitació de caràcter nacional.

Pel que fa a la competència d'assistència de la Diputació:

- L'art. 31.2.a) de la LBRL disposa que són fins propis de les diputacions, assegurar la prestació integral i adequada en la totalitat del territori provincial dels serveis de competència municipal.

- L'art. 36.1.b) de la LBRL atribueix a les diputacions provincials l'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, especialment als de menor capacitat econòmica.

Aquest mateix precepte, s'ha de posar en relació amb el seu apartat 2.c), que estableix que les diputacions han de prestar suport en la selecció i formació del seu personal sense perjudici de l'activitat desenvolupada en aquestes matèries per l'Administració de l'Estat i la de les Comunitats Autònomes.

- Els articles 25 i 26 de la LBRL estableixen les matèries i serveis en què els municipis exerceixen competències pròpies, en els termes de la legislació de l'Estat i de les Comunitats Autònomes i que l'assistència de les diputacions es dirigirà preferentment a l'establiment i adequada prestació dels serveis mínims.

Pel que fa a la competència municipal del servei de biblioteques:

- L'art. 39.2 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, estableix que la biblioteca pública és un servei cultural que han de prestar els municipis i, de manera obligatòria, aquells de més de cinc mil habitants.

Quant a la delegació de competència municipal a favor de la Diputació:

- Es pren com a base jurídica l'art. 27 LBRL, tot i que no és estrictament la norma que habilita la delegació de competències municipals. La sentència del Tribunal constitucional de 20 de juliol de 2017, entre d'altres, va reconèixer a les diputacions provincials, els cabildos, els consells insulars i a les comunitats autònomes, la possibilitat de fer ús d'aquesta tècnica organitzativa en base a la potestat d'autoorganització que és inherent a l'autonomia constitucionalment garantida (arts. 137, 140 i 141 de la Constitució Espanyola). Així, el sentit de l'esmentat art. 27 LRRL és fixar les condicions per utilitzar la delegació de competències, com són: la necessitat d'acceptació, la millora de l'eficiència de la gestió pública, l'eliminació de duplicitats administratives i ser conforme amb la legislació d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

- Cal destacar, a més a més, que en aquest cas, la delegació de la competència de selecció de personal es configura com una tècnica de racionalització i de flexibilització del principi d'irrenunciabilitat de les competències que té com a fonament els principis de cooperació i col·laboració interadministrativa (arts. 8.1 i 140 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic) basats en raons d'eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans idonis per al seu exercici, que passa a exercir-se per la Diputació de Barcelona com a mesura d'assistència als ajuntaments que ho requereixin i de forma voluntària.

Pel que fa a la publicitat de les delegacions interadministratives:

- Els articles 45 i 46 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les administracions públiques, preveuen la publicitat dels actes administratius quan ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent. En aquest cas, s'aprecia la conveniència de màxima publicitat atesa l'obligació de publicitat de les administracions tant per a les delegacions interorgàniques que s'estableix a l'article 9.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, com per a les convocatòries de personal establerta al Reglament de personal al servei dels ens locals, aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Pel que fa a l'òrgan competent:

- L'article 47.2.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), disposa que l'acceptació de la transferència de competències realitzades per altres administracions requereix el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres de la Corporació, per tant, el Ple és l'òrgan competent per a l'acceptació de la delegació de la competència de selecció de personal aprovades per diversos ajuntaments per a la per a la constitució d'una Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA destinada als ajuntaments de la demarcació de Barcelona amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

- L'article 179.1.b) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, disposa que és necessari l'informe previ del secretari o secretària de la Corporació i, si s'escau, de l'interventor o interventora, per adoptar els acords del Ple sempre que es tracti de matèries per a les quals s'exigeix un quòrum de votació especial.

En conseqüència, atesos els motius exposats i la normativa aplicable, aquesta Presidència Delegada eleva al Ple, previ informe favorable de la Comissió Informativa i de Seguiment de Presidència, Serveis Interns i Innovació, l'adopció dels següents:

 

ACORDS

 

Primer.-. ADMETRE A TRÀMIT I ACCEPTAR la delegació acordada pel Ple de l'Ajuntament de Premià de Mar, de data 20 de març de 2024, de la competència de selecció de personal per a la constitució d'una Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA destinada als ajuntaments de la demarcació de Barcelona amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals, aprovada amb l'abast i en els termes previstos al decret de la Presidència delegada de l'Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial núm. 2335, de data 27 de febrer de 2024.

 

Segon.- AMPLIAR la llista d'ajuntaments iniciada per acord plenari de 25/04/2024 (BOPB 30/05/2024) i finalitzada per acord plenari de data 30.05.2024 (BOPB 04.06.2024) amb un ajuntament més i DECLARAR-LA conclosa amb 59 ajuntaments que participen en aquesta actuació, i prosseguir les actuacions per a la constitució i gestió de la Borsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoria de TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA. La llista es conclou amb els ajuntaments següents:

Gironella, Malgrat de Mar, Moià, Montgat, Sant Quintí de Mediona, Premià de Dalt, Polinyà, Martorelles, Llinars del Vallès, L'Ametlla del Vallès, Lliçà d'Amunt, El Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Begues, Taradell, Canet de Mar, Vilanova del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Abrera, Santa Susanna, Sant Joan Despí, Berga, Alella, Sant Pere de Torelló, Balsareny, Santa Maria de Palautordera, Sant Climent de Llobregat, Òdena, Sant Fruitós de Bages, Tona, Calella, Sant Andreu de la Barca, Vilassar de Mar, Masquefa, Santpedor, Torrelles de Llobregat, El Bruc, Centelles, Sant Vicenç de Castellet, Roda de Ter, El Papiol, Badia del Vallès, La Llagosta, Molins de Rei, Arenys de Mar, Gavà, Esparraguera, La Garriga, Santa Perpètua de Mogoda, Tordera, Sant Fost de Campsentelles, La Roca del Vallès, Granollers, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia, Viladecavalls, Montcada i Reixac, Vacarisses i Premià de Mar.

 

Tercer.- Publicar el precedent acord al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i a la seu electrònica de la Diputació de Barcelona, per a general coneixement.

 

Quart.- Notificar a l'Ajuntament de Premià de Mar aquest acord."

 

Barcelona, 1 de juliol de 2024

 

Maria Julia Fajardo Garcia

Secretària delegada

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
303056 {"title":"ANUNCIO sobre aceptación de la delegación del Ayuntamiento de Premià de Mar de la competencia de selección de personal para la constitución y gestión de una bolsa supramunicipal de personal temporal (2024) en la categoría de técnico\/a auxiliar de biblioteca (exp . 2024\/0005616).","published_date":"2024-07-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"303056"} catalunya administración local,Diputación de Barcelona,DOGC,DOGC 2024 nº 9197 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-04/303056-anuncio-aceptacion-delegacion-ayuntamiento-premia-mar-competencia-seleccion-personal-constitucion-gestion-bolsa-supramunicipal-personal-temporal-2024-categoria-tecnico-auxiliar-biblioteca-exp-2024-0005616 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.