ANUNCIO sobre aprobación inicial de la adhesión del Ayuntamiento de Cervelló al Consorcio de Salud y Social de Cataluña (exp. SSPP/CONV/1/2024/BS).

Expedient número: SSPP/CONV/1/2024/BS

Àrea gestora: Serveis a les Persones

Departament: Benestar Social i Salut a les Persones

Interessat/s: Ajuntament Cervelló i Consorci Salut i Social de Catalunya

Procediment: Aprovació adhesió al Consorci

Data d'inici: 17/04/2024

 

Fets

 

Atès la conveniència, l'oportunitat i la concurrència d'interès públic, per tal que l'Ajuntament de Cervelló s'incorpori al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), per tal de poder comptar amb el seu assessorament i suport en el desplegament dels diferents serveis de caràcter social d'aquest Ajuntament per tal de comptar amb un model de gestió que inclogui l'experiència, els valors i principis d'actuació del CSC, com són la vocació de servei, l'excel·lència, la creativitat cooperativa, el compromís social i la confiança, i la seva l'adhesió permetrà una millor assignació dels recursos econòmics, no posant en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la Hisenda local, ni podent demanar el propi Consorci més recursos dels inicialment previstos.

Atès que als Estatuts del CSC, publicats al DOGC Núm 5551 de data 22 de gener de 2010, es contempla al seu art. 3, que és una entitat local pública de caràcter associatiu amb personalitat jurídica pròpia, plena i independent dels seus membres en el compliment de les seves finalitats, identificant les finalitats al seu art. 4, i funcions del Consorci, al seu art. 5.

Atès que el CSC és un referent al sector sociosanitari, i té el seu origen en el moviment municipalista, exercint la representació i defensa dels seus associats professionals que en formen part, als quals presta un marc de protecció, de reforçament i desenvolupament de les seves funcions en relació als serveis socials i de salut.

Vist que els serveis socials s'adrecen especialment a la prevenció de situacions de risc, a la compensació de dèficits de suport social i econòmic i de situacions de vulnerabilitat i de dependència i a la promoció d'actituds i capacitats de les persones com a principals protagonistes de llur vida, i l'actuació dels serveis socials aconsegueix aquestes finalitats esmentades mitjançant les actuacions, els programes transversals, els projectes comunitaris i les prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques fixades segons les necessitats poblacionals i que queden plasmades la Cartera de serveis socials.

Atès que tanmateix, els Serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents (Servei de centre obert), que es troba vinculat, és un Servei Social Bàsic reconegut a la Cartera de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, i és un dels principals serveis socials del municipi de Cervelló, per les necessitats socials a les quals dóna resposta.

Atès que la Cartera de Serveis Socials de Catalunya, d'acord amb la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, i que es regula mitjançant el Decret 142/2010, d'11 d'octubre. Concretament a l'Annex 1 on es defineixen les prestacions de la xarxa de serveis socials d'atenció pública al punt 1.1.6.1 es regula el Servei de centre obert com un servei social bàsic de prestació garantida. Es defineix com Servei diürn preventiu, fora de l'horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat. Amb l'objectiu de proporcionar atenció a tots els menors en situació de risc afavorint el seu desenvolupament personal i integració social i l'adquisició d'aprenentatges, prevenint i evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant dèficits socioeducatius. Les seves funcions son prestar serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents proporcionant-los acolliment i convivència, atenció individual i en grup, derivació i integració a recursos normalitzats de la comunitat, així com la coordinació amb els serveis bàsics d'atenció social pel treball familiar.

Atès que l'adhesió de l'Ajuntament de Cervelló al CSC ens es favorable. per tal de poder comptar amb el seu assessorament i suport en el desplegament dels diferents serveis de caràcter social d'aquest Ajuntament per tal de comptar amb un model de gestió que inclogui l'experiència, els valors i principis d'actuació del CSC. Resultant particularment rellevant i prioritària aquesta incorporació respecte a la planificació, programació i gestió del Servei socioeducatiu d'infància i adolescència en risc i les seves famílies (LA NAU) del nostre municipi.

Atès el que es preveu a l'article 110 del Reial Decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local (TRRL) pel qual s'autoritza als ens locals a la constitució de consorcis amb altres administracions públiques amb finalitats d'interès comú o amb altres entitats privades sense ànim de lucre que persegueixen finalitats d'interès públic concurrents amb els de les administracions públiques, en el mateix sentit que es regula al Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel 65 qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (TRLMC) i al Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS) regulen també la naturalesa i el règim jurídic dels consorcis en termes similars a la normativa bàsica local.

Atès que la quota anual per l'exercici de 2024 dels Ajuntaments adherits al CSC es calcula en base al nombre d'habitants, a l'Ajuntament de Cervelló li correspondria un import de 337,58 €/any ( localitats menors de 20.000 habitants) .

Vist l'informe emès en data 19 d'abril de 2024, per la Treballadora Social de l'ajuntament assignada al expedient, favorable a l'adhesió al Consorci de Salut i Social de Catalunya per part de l'Ajuntament de Cervelló per tal de poder comptar amb el seu assessorament i suport en el desplegament dels diferents serveis de caràcter social, dins dels nostres serveis socials d'atenció primària municipals.

Vistos els informes jurídics de Secretaria general que consten a l'expedient.

Atès que existeix consignació de crèdit adequada i suficient a l'aplicació pressupostària de l'estat de despeses 43.2313.46700 Conveni Consorci de Salut i d'atenció social de Catalunya del vigent Pressupost General de la corporació.

 

Fonaments de dret

 

Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials.

Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència.

Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Decret 142/2010, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011.

Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector.

Atès que aquesta facultat està delegada per Decret d'Alcaldia de l'Ajuntament de Cervelló 1198/2023 de 21 de juny, de nou establiment de delegacions de competències en tinents d'alcalde i regidores i regidors, i de l'estructura organitzativa municipal publicat al Butlletí Oficial de la Província de data 4 de juliol de 2023, modificat pel Decret 452/2024 de 23 de febrer, de delegació específica de les facultats resolutòries en matèria de prestacions socials, publicat al Butlletí Oficial de la Província de data 6 de març de 2024.

Vist tot l'anterior, es proposa al Ple l'adopció del següent

 

ACORD:

 

1r.- Aprovar inicialment l'adhesió de l'Ajuntament de Cervelló a l'Associació del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya com a membre de ple dret de l'esmentat Ens, amb efectivitat a l'endemà de l'aprovació definitiva del present acord.

 

2n. Acceptar els seus Estatuts en el redactat aprovat per la Junta General Ordinària del Consorci en sessions de dates 03/04/2009 i 08/07/2009, publicats al DOGC núm. 5551, del 22 de gener de 2010, en els drets i obligacions3er. Sotmetre que contemplen els mateixos.

 

3r.- Sotmetre l'expedient a informació pública, per un període de 30 dies, mitjançant anuncis a publicar al e-Tauler municipal, al Butlletí Oficial de la província de Barcelona, i al DOGC.

 

4t.- Disposar que, si no es presenten al·legacions, l'acord inicial esdevindrà automàticament definitiu, publicant al BOPB, DOGC, i e-Tauler municipal, l'acord d'aprovació definitiva de l'adhesió.

 

5è.- Aprovar la despesa i el pagament que es deriva de l'adhesió de l'ajuntament de Cervelló a l'associació Consorci de Salut i Social de Catalunya, del primer any de l'adhesió, per import de tres-cents trenta-set euros amb cinquanta-vuit cèntims d'euro (337,58€), amb càrrec a l'aplicació pressupostària 43.2313.46700 Conveni Consorci de Salut i d'atenció social de Catalunya del vigent Pressupost General de la corporació.

 

6è.- Facultar el senyor alcalde perquè, en nom i representació de l'Ajuntament de Cervelló, subscrigui subscrigui l'adhesió a l'Associació del Consorci de Salut i Social de Catalunya i quants documents siguin necessaris per a la seva efectivitat.

 

7è.- Notificar el present acord a l'Associació del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

 

8è.-Comunicar aquest acord al Departament d'Hisenda d'aquest Ajuntament.

 

Cervelló, 29 de maig de 2024

 

Jordi Esteban Español

Secretari

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
301308 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la adhesión del Ayuntamiento de Cervelló al Consorcio de Salud y Social de Cataluña (exp. SSPP\/CONV\/1\/2024\/BS).","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"301308"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cervelló,DOGC,DOGC 2024 nº 9196 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-03/301308-anuncio-aprobacion-inicial-adhesion-ayuntamiento-cervello-consorcio-salud-social-cataluna-exp-sspp-conv-1-2024-bs https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.