ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras para la provisión definitiva del puesto de trabajo de jefe de Servicios Económicos, grupo A1, en régimen de funcionario de carrera, mediante el procedimiento de concurso de méritos específico (exp. 144/2024/SQSCR).

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, mitjançant acord de la Junta de Govern Local en sessió ordinària de data 25/06/2024, va adoptar l'acord que es transcriu a continuació:

 

"ANTECEDENTS

 

Per acord de ple de 30 de setembre de 2021 es va aprovar la modificació 1/2021 del Catàleg de Llocs de treball de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès que, entre d'altres, va crear el lloc de treball de Cap de serveis Econòmics. A l'expedient 168/2021/SQRRHH consten els informes i raonaments que acrediten la presa d'aquesta decisió.

Mitjançant La Junta de Govern Local, en la sessió ordinària del dia 24/05/2022, va aprovar la convocatòria i les bases reguladores per a la provisió temporal del lloc de treball mitjançant comissió de serveis per raó de la urgent i inajornable necessitat de cobertura de l'esmentat lloc de treball. L'anunci es va publicar al BOP de 2 de juny de 2022,esmenat per publicació al BOPB de data 7/06/2022.

Desenvolupat el procés selectiu i d'acord amb l'acta de la comissió de valoració de data 1/07/2022, el lloc de treball de Cap de serveis Econòmics està ocupat de forma provisional per la funcionària de carrera de l'Ajuntament de Sabadell, mitjançant una comissió de serveis autoritzada de la corporació esmentada i d'acord amb el decret de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès número 202203737 de data 31/08/2022 (expedient 148/2022/SQRRHH). La comissió de serveis es va autoritzar per un període inicial d'un any amb efectes del 01/09/2022 i fins al 31/08/2023, i va ser prorrogada per un any més per decret número 202304191 de data 28/08/2023 (que forma part del mateix expedient) i, per tant, amb vigència fins al 31/08/2024.

La normativa de funció pública estableix que l'abast temporal de la comissió de serveis està limitat a un període màxim de 2 anys, sense possibilitat d'ulteriors pròrrogues. Aquest fet comporta necessàriament la corresponent provisió definitiva del lloc de treball. En aquest sentit, mitjançant providència de 7 de juny de 2024 el regidor delegat del servei de Recursos Humans sol·licita que es tramiti l'expedient per a l'aprovació de les bases i la convocatòria del procés selectiu per a la provisió definitiva del lloc de treball.

 

FONAMENTS DE DRET

 

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (en endavant TREBEP).

- Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

- Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per l'any 2022 (en endavant LPGE).

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de las bases del règim local (en endavant LRBRL).

- Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local (en endavant TRRL).

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (en endavant TRLMRLC).

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals (en endavant RPEL).

- Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (en endavant TRLFPGC).

- Llei 39/2015, d'1 octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (en endavant LPAC).

 

1. L'article 78 del TREBEP, en relació amb els principis i procediments de provisió de llocs de treball del personal funcionari de carrera, estableix que els llocs es proveiran mitjançant procediments basats en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Estableix també que la provisió es durà a terme pels procediments de concurs i de lliure designació amb convocatòria pública.

 

2. D'acord amb l'article 79.1 del TREBEP el concurs és el sistema normal de provisió de llocs de treball, que consisteix en la valoració de mèrits i capacitats i, en el seu cas, aptituds dels candidats per òrgans col·legiats de caràcter tècnic. D'acord amb l'apartat 2n de l'article 79 de la mateixa norma, estableix que les Lleis de Funció Pública que es dictin en desenvolupament de l'EBEP establiran els criteris per a determinar el termini mínim d'ocupació dels llocs obtinguts per concurs per poder participar en altres concursos de llocs de treball.

 

3. Cal dir que a dia d'avui encara no s'ha produït el desplegament normatiu que preveu l'article 79.2 del TREBEP que sigui d'aplicació a l'Administració Local, ni per part de l'Estat pel que fa a la regulació de caràcter bàsic que pugui establir-se, ni per part de Catalunya pel que fa a la regulació pròpia en l'àmbit de la seva competència d'aplicació a les administracions locals catalanes. Així, doncs, la regulació la trobem a les normes encara vigents i d'aplicació en el nostre cas: el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; i el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

4. Els articles 61.1 del TRLFPGC i el 110.1 del RPEL estableixen també que els llocs de treball reservats a funcionaris s'han de proveir pels sistemes de concurs o de lliure designació, d'acord amb el que estigui establert en les relacions de llocs de treball corresponents.

L'article 74 del TREBEP estableix que les administracions públiques han d'estructurar la seva organització a través de relacions de llocs de treball o altres instruments organitzatius similars que comprenguin, almenys, la denominació dels llocs, els grups de classificació professional, els cossos o escales, si s'escau, a què estiguin adscrits, els sistemes de provisió i les retribucions complementàries. L'ajuntament de Sant Quirze del Vallès no té formada la relació de llocs de treball i, d'acord amb el que s'acaba d'indicar, en el seu defecte disposa de catàleg de llocs de treball.

Com ja s'ha indicat als antecedents, per acord de ple de 30 de setembre de 2021 es va aprovar la modificació 1/2021 del Catàleg de Llocs de treball per la que es va crear el lloc de treball de Cap de Serveis Econòmics. Com a document adjunt del catàleg, es va aprovar la corresponent fitxa descriptiva del lloc de treball que, pel que fa a la forma de provisió, estableix que serà el de concurs de mèrits específic.

 

5. L'article 62 del TRLFPGC estableix que es proveeixen pel sistema de concurs específic, aquells llocs que no es convoquen de forma general en un únic concurs sinó que es convoquen individualitzadament, atenent la naturalesa, les tasques i les responsabilitats genèriques dels llocs de treball. En el mateix sentit, el mateix article estableix que els llocs de de cap de secció, de servei i assimilats, i els llocs singulars que exigeixin tècniques o responsabilitats especials o les condicions d'ocupació tinguin particularitats pròpies, es proveeixen per concurs específic. L'article 110.1.b) del RPEL determina que es proveiran pel procediment de concurs de mèrits mitjançant convocatòria pública entre funcionaris que pertanyin a la mateixa corporació o qualsevol administració local o a la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que estableixi la regulació de mobilitat, la convocatòria corresponent o la relació de llocs de treball.

 

6. En relació amb els diferents elements que configuren la convocatòria de provisió del lloc, els articles 64 del TRLFPGC i 112 i 113 del RPEL estableixen el contingut mínim de les bases reguladores, publicitat i altres aspectes que les convocatòries han d'incloure, en tot cas:

- Corporació local convocant, la denominació, característiques i nivell, i la localització del lloc.

- Els requisits que s'exigeixen per poder-hi optar, d'acord amb les relacions de llocs de treball (vegis catàleg de llocs de treball en el nostre cas).

- Publicació al DOGC de la convocatòria i de la seva resolució. En el cas del RPEL, només s'estableix aquesta publicació quan es prevegi la participació de funcionaris d'altres administracions públiques.

- Termini de presentació de sol·licituds de 15 dies hàbils

 

7. D'acord amb tot el que s'ha exposat, doncs, es proposa la provisió definitiva del lloc de treball de Cap de Serveis Econòmics convocatòria pública i pel sistema de concurs de mèrits específic, tal com figura al catàleg de llocs de treball de la corporació i d'acord amb les bases reguladores de la convocatòria que figuren com a document annex al present informe.

 

8. La provisió definitiva del lloc de treball no comporta cap despesa que no hagi estat prevista al Capítol 1 del pressupost per l'exercici 2023 i no és necessari aprovar cap document comptable ja que la despesa està incorporada al document de retenció de crèdit d'inici d'any.

 

9. L'òrgan competent per l'aprovació de les bases és l'alcalde , o òrgan en què delegui, de conformitat amb l'apartat g) de la LRBRL. Per decret de Presidència núm. 202303498 de data 28 de juny de 2023, es delega aquesta atribució a la Junta de Govern Local.

 

DISPOSICIÓ

 

S'adopta l'acord següent:

 

Primer. Aprovar la convocatòria de provisió definitiva del lloc de treball de Cap de serveis Econòmics mitjançant procediment de concurs de mèrit específic.

 

Segon. Aprovar les bases reguladores de la convocatòria següents.

 

 

"BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA PER A LA PROVISIÓ DEFINITIVA DEL LLOC DE TREBALL DE CAP DE SERVEIS ECONÒMICS, GRUP A1, DE L'AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS EN RÈGIM DE FUNCIONARI DE CARRERA, PEL SISTEMA DE CONCURS DE MÈRITS ESPECIFICS.

 

PRIMERA. Objecte de les bases

1.- És objecte d'aquestes bases la regulació del procés de provisió del lloc de treball de Cap de Serveis Econòmics, classificat al grup A1, en règim funcionari de carrera mitjançant concurs específic.

Les presents bases s'ajusten a allò disposat a la normativa vigent en matèria de Funció Pública. I en concret al Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, al Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, al Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, al Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, al Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del Personal al Servei de l'Administració General de l'Estat i Provisió de Llocs de Treball i Promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, i al Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, així com aquelles altres disposicions que siguin d'aplicació.

 

SEGONA.- Característiques del Lloc de treball.

El lloc de treball està classificat de la següent manera:

- Nom: Cap de serveis Econòmics.

- Classe de personal: Funcionari.

- Escala: Administració Especial

- Subescala: Tècnica / Superior

- Grup de titulació: Grup A, Subgrup A1

- Forma de provisió: Concurs de mèrits específic

- Mobilitat: si, en l'àmbit de Catalunya

- Jornada: Jornada especial (J16). Jornada ampliada i disponibilitat

- Nivell de CD: 27

- Nivell de CE: 32

- Retribució anual bruta 2013: 53.134,72 €

Funcions del lloc: Son les definides a l'annex I, de l'acord de ple municipal de 30 de setembre de 2021, d'aprovació de la creació d'aquest lloc de treball i de la seva fitxa descriptiva, i que es reprodueixen a continuació.

2.1 Amb caràcter general, seran les següents:

Responsable de l'anàlisi, planificació i control de desenvolupament dels diferents projectes relacionats amb el seu àmbit competencial i del bon funcionament del servei al seu càrrec.

Aquesta responsabilitat es concreta en:

- la millora de l'eficàcia i eficiències de les feines i procediments que es realitzen tant en el esmentat servei com en la resta de l'organització.

- la preparació i seguiment del pressupost assignat

- la realització d'estudis, propostes, avaluacions i informes.

- l'establiment de directrius pel compliment dels objectius que estableixi la Corporació.

- dirigir, coordinar i assegurar la formació del personal al seu càrrec.

- la coordinació inter-departamental.

- la representació davant d'altres Administracions i/o interlocutors socials

- altres funcions que li siguin assignades pels seus superiors.

- la gestió delegada de la Bestreta corresponent al seu àmbit.

2.2 Les funcions del lloc de treball, amb caràcter específic segons la descripció del lloc de treball, seran les següents:

- Conduir i dinamitzar les reunions de gestió dels serveis implicats, realitzant el seguiment necessari per al compliment dels acords adoptats.

- Participar i col·laborar en la definició i actualització dels diferents procediments del servei d'economia, ja sigui en matèria de gestió pressupostària, tributària, de recaptació, inspecció i de compres.

- Representar l'Ajuntament davant d'altres administracions, administrats, creditors i associacions per atendre requeriments, consultes o queixes i suggeriments.

- Col·laborar en la tramitació expedients sancionadors tributaris.

- Emetre informes de caràcter jurídic-econòmics per l'impuls d'expedients de qualsevol àrea de l'Ajuntament.

- Participar i col·laborar en la descripció, confecció i definició de plecs tècnics par a la celebració procediments de contractació.

- Preparar i impulsar els expedients d'ordenances fiscals, aprovació del pressupost i d'aprovació de la liquidació i del compte general.

- Fer efectiva la delegació de signatura, en cas de baixa o vacances temporals, dels llocs reservats per habilitats nacionals, d'acord amb l'ordre de delegació aprovat per la DGAL.

2.3 Coneixements necessaris per al desenvolupament d'aquests funcions:

 

Coneixements Específics

Coneixements elevats en polítiques pressupostària i financera, així com de les obligacions de subministrament

Coneixement Normatiu

Coneixements elevats en la llei de contractació i la normativa reguladora del procediment administratiu comú (l'acte administratiu, terminis, recursos administratius, etc.), el pressupost a les entitats locals (execució, modificacions pressupostàries), gestió de subvencions, i d'altres.

Coneixement de la Gestió

Gestió pressupostària, protecció de dades de caràcter personal, tècniques d'organització, gestió per processos, sistemes de gestió de la qualitat, gestió de projectes i programes i redacció i presentació d'informes.

 

 

El desenvolupament d'aquestes funcions corresponents compren les seccions de contractació i compres, gestió tributaria i gestió econòmica.

Els/les aspirants seleccionats/des prestaran els seus serveis amb una jornada i els horaris que a aquest efecte s'estableixin per a l'organització del servei, en torn continuat o perllongat, de dilluns a divendres, ambdós inclosos, sens perjudici de les necessitats del servei i els descansos legals corresponents.

 

TERCERA. Requisits de les persones candidates

Per prendre part a la convocatòria, els i les aspirants hauran de reunir els següents requisits:

a) Ser funcionari/ària de carrera de cossos o escales del subgrup A1 de qualsevol administració pública.

b) Trobar-se en situació de servei actiu o en a qualsevol altra situació administrativa que, d'acord amb la normativa vigent, possibiliti participar en una convocatòria de concurs de provisió.

c) Haver prestat serveis un mínim de dos anys en un lloc de treball amb destinació definitiva o trobar-se en una de les situacions previstes a l'article 62. Ap. a) fins a ap. g) del Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

d) Acreditar un mínim de dos anys d'experiència en un lloc de treball amb responsabilitats de comandament d'unitats i de persones de l'àmbit funcional del lloc de treball objecte de la convocatòria.

e) Estar en possessió del títol universitari de llicenciat/da o de Grau i màster en les matèries d'Economia, Direcció i Administració d'Empreses (ADE) o d'altres equivalents.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar, en la data límit per a la presentació d'instàncies, la credencial que acrediti la seva homologació per l'Estat. En el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida com a requisit, correspon a l'aspirant acreditar-ne la seva equivalència mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri.

f) No estar inhabilitat/da per sentència ferma per a l'exercici de les funcions públiques, ni haver estat mai separat/da, per resolució disciplinària ferma, mitjançant expedient disciplinari de cap administració pública. Serà aplicable el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

No podran prendre part aquells funcionaris que es trobin en les situacions següents:

· Aquells que estiguin suspesos, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

· Els traslladats de lloc de treball i destituïts com a conseqüència d'expedient disciplinari mentre durin els efectes de la sanció.

· Aquells que ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima.

En el cas de tenir la nacionalitat d'un altres Estat, no trobar-se inhabilitat/da o en situació equivalent en haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

g) Coneixements suficients de les dues llengües oficials a Catalunya a nivell oral i escrit. Les persones aspirants han d'estar en possessió dels coneixements de nivell de suficiència de català C1 o superior, de conformitat amb el que estableixen el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya. En cas de no acreditar els coneixements exigits, les persones aspirants hauran de superar la prova corresponent establerta a tal efectes per les presents bases. Aquesta prova tindrà la consideració d'apte i no apte.

h) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc.

i) No haver obtingut un lloc de treball de funcionari de carrera mitjançant concurs de mèrits.

j) No incórrer en cap dels supòsits d'incompatibilitat que preveu la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitat del personal al servei de les administracions públiques.

k) Certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals, o almenys el justificant d'haver-lo demanat dins el període de presentació d'instàncies.

l) Haver satisfet els drets d'examen que s'especifiquen en el punt 5 d'aquestes Bases. El no abonament de la taxa de drets d'examen dins del termini de presentació d'instàncies no tindrà la condició de defecte subsanable.

Els requisits establerts prèviament s'han de complir amb referència a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds de participació en la convocatòria i s'han de mantenir durant tota la vigència del procés selectiu i fins a la data del nomenament.

La posterior comprovació del no-compliment d'algun dels requisits enumerats, ja sigui per omissió o per qualsevol altra causa, serà motiu d'exclusió del procés selectiu o de remoció del lloc de treball.

 

QUARTA. Publicitat

El present anunci es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al tauler d'anuncis electrònic i a la web municipal (https://santquirzevalles.convoca.online/.) per garantir la seva publicitat.

A partir de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, tots els successius anuncis, s'exposaran al web municipal https://santquirzevalles.convoca.online/.

 

CINQUENA. Presentació de sol·licituds

Les instàncies per sol·licitar prendre part un procés selectiu corresponent, i la resta de documentació, es realitzarà preferentment de manera telemàtica, a través del formulari d'inscripció a l'adreça electrònica https://santquirzevalles.convoca.online/. De conformitat amb allò previst a l'article 66.6 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, aquest model de presentació de sol·licituds serà d'ús preferent per als aspirants.

La instància en la qual faran constar que compleixen les condicions de capacitat i els requisits exigits a la convocatòria i que coneixen i accepten les bases de la mateixa presentació, i la resta de documentació s'haurà d'emplenar i presentar obligatòriament mitjançant el tràmit electrònic específic assenyalat anteriorment, que romandrà obert fins a la finalització del període de presentació de sol·licituds de cada procés.

Els sistemes d'identificació i signatura admesos per realitzar la inscripció seran els que permeti el sistema vàlid d'AOC.

Davant de qualsevol incidència tècnica en el servei d'inscripció, els aspirants hauran de dirigir-se a la bústia de recursos humans (rrhh@santquirzevalles.cat)

Simultàniament a l'emplenar la inscripció en el tràmit electrònic, les persones aspirants hauran de adjuntar la documentació especificada en la base 5.2 d'aquetes bases general i aquella complementària determinada en les bases específiques del procés de selecció.

Una vegada es registri correctament la sol·licitud, es generarà el justificant de registre electrònic.

L'esmena de defectes o omissions de documents en la sol·licitud de participació a la convocatòria es podran realitzar durant el tràmit previst a aquest efecte, però no es permetrà la incorporació de nous mèrits no inclosos al formulari d'inscripció una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds.

Les instàncies en paper per sol·licitar prendre part al procés selectiu corresponent només s'aportarà en els casos en que s'opti per no presentar la candidatura de forma telemàtica. El model de sol·licitud normalitzat estarà disponible a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC): Oficina Ajuntament, Plaça de la Vila, 1 (08192); Oficina Torre Julià de les Fonts, carrer de Josep Mitats, 10 (08194), i Seu electrònica de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. http://www.santquirzevalles.cat/.

Les persones aspirants hauran de adjuntar, en el moment de la inscripció, la mateix documentació especificada en la base 5.2 d'aquestes bases general i aquella complementària determinada en les bases específiques del procés de selecció.

La sol·licitud també es pot presentar per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en altres registres públics habilitats diferents del propi de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès o a les oficines de Correus, s'haurà de trametre via correu electrònic (rrhh@santquirzevalles.cat), el mateix dia, copia de la sol·licitud degudament registrada o segellada.

5.1. El termini de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar en el termini màxim de quinze dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Si el darrer dia de presentació d'instàncies coincidís en dia inhàbil, s'entendrà el termini prorrogat fins el primer dia hàbil següent.

Les persones interessades han de disposar dels originals dels certificats acreditatius de la formació i de l'experiència laboral esmentades en el currículum i els hauran de presentar en cas que els siguin requerits.

5.2 Les sol·licituds han d'anar acompanyades del comprovant del pagament de la taxa, Currículum Vitae degudament actualitzat i datat, còpia de la titulació requerida i un document que acrediti la situació de funcionari de carrera del grup A1. S'acompanyarà declaració jurada conforme es reuneixen tots les condicions que s'estableixen a les bases d'aquesta convocatòria.

El Currículum vitae ha de contenir la informació mínima següent:

- Dades personals i de contacte.

- Formació acadèmica reglada.

- Formació complementària, amb indicació del nombre d'hores lectives de cada curs o seminari.

- Experiència laboral, amb indicació dels diversos càrrecs ocupats, temps durant el qual es varen ocupar i detall de les funcions desenvolupades.

- Coneixements i certificats lingüístics.

La documentació acreditativa de l'experiència laboral i de la formació complementària justificativa dels mèrits al·legats en el currículum:

1. L'experiència laboral en administracions públiques s'acreditarà mitjançant certificat de serveis prestats.

2. L'experiència laboral en empreses privades i entitats s'acreditarà mitjançant informe de vida laboral expedit per la TGSS, juntament amb el contracte i un certificat de l'empresa en què es facin constar les funcions realitzades.

3. La formació s'acreditarà mitjançant fotocòpia de les titulacions o certificats formatius emesos pel centre corresponent en què constarà la denominació del centre emissor, el nombre d'hores, el programa formatiu i l'assistència, i l'aprofitament, si escau.

Aquesta documentació ha de presentar-se dins el termini de presentació d'instàncies llevat de l'acreditació del nivell de llengua catalana i/o castellana.

La documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

L'Ajuntament requerirà a la persona interessada l'acreditació de la condició de funcionari/ària de carrera de la persona aspirant un cop finalitzat el procés.

Si és el cas, la documentació lliurada a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès amb anterioritat no s'haurà de tornar a presentar. Si bé és imprescindible indicar a la sol·licitud de participació, de forma expressa, de quina documentació es tracta i en quin procediment es va aportar.

5.3 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès és responsable del tractament de les dades i documents facilitats per part de les persones interessades al procés selectiu i informa que les dades recollides seran tractades de conformitat el Reglament 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril, així com a la normativa aplicable en la matèria de protecció de dades, en base al tractament següent:

- Finalitat: tramitació i gestió del procés selectiu de referència.

- Legitimació: consentiment de la persona interessada, excepte en tractaments de compliment d'interès públic o en l'exercici de poders públics.

- Terminis de conservació: una vegada sigui ferma la resolució de la convocatòria i el nomenament de personal, els/les aspirants que hi hagin participat tindran un termini de tres mesos per tal de retirar la documentació aportada. Quan ja no sigui necessari se suprimiran les dades amb les mesures de seguretat adequades per tal de garantir la pseudonimització de les dades o la destrucció total de les mateixes.

- Comunicació de les dades: no es comunicaran les dades a tercers, llevat d'obligació legal.

- Drets: portabilitat de les dades, així com a l'accés, rectificació, supressió, limitació i oposició davant de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, a l'adreça Plaça de la Vila, 1 (08192 Sant Quirze del Vallès), o contactant amb protecciodedades@santquirzevalles.cat

La informació addicional i detallada de la Política de Privacitat es pot consultar a l'apartat web de l'Ajuntament Seu electrònica > Protecció de dades personals."

 

SISENA. Drets d'inscripció i admissió de les persones aspirants

6.1 Els drets d'inscripció s'exigiran d'acord amb les quanties fixades a l'Ordenança fiscal núm. 4.1. Epígraf 4.a).1 de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, que estableix la taxa per expedició de documents administratius per prendre part en convocatòries de selecció lliures per proveir places o llocs de treball.

Aquesta taxa s'abonarà en règim d'autoliquidació, que es generarà en la carpeta ciutadana, seleccionant als accessos ràpids "Autoliquidacions".

El termini de pagament en voluntària serà l'establert en la normativa pròpia de la taxa, o bé, si aquest ja hagués conclòs o no estigués determinat, de deu dies a comptar de l'endemà de la generació de l'autoliquidació.

6.2. Pagament

Per les tramitacions mitjançant tramitació en línia de la sol·licitud, i una vegada generada l'autoliquidació caldrà realitzar l'abonament a través de la Carpeta Ciutadana o a qualsevol de les entitats bancàries col·laboradores especificades a l'autoliquidació. Una vegada pagada l'autoliquidació, s'ha de descarregar el comprovant de pagament per adjuntar a la inscripció.

Per les tramitacions presencials de la sol·licitud, el pagament es podrà fer mitjançant presentació en una entitat bancària col·laboradora de la carta de pagament, prèviament lliurada per l'OAC de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès o bé mitjançant targeta de crèdit en l'OAC. Caldrà fer constar el nom de la persona ordenant i el concepte.

l pagament a l'entitat bancària no substituirà en cap cas el tràmit de presentació, en temps i forma, de la sol·licitud davant l'Administració.

6.3. Exempcions

a) Les persones amb discapacitat igual o superior al 33 per cent que ho acrediti documentalment d'acord amb la normativa oficial.

b) Quan la persona aspirant es trobi en situació de desocupació i que no percebi cap prestació econòmica, segons certificat expedit pel SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) corresponent.

La manca de pagament, el pagament incomplet de la taxa o la no acreditació a efectes de l'exempció, determinarà l'exclusió de l'aspirant en les llistes definitives d'aspirants admesos i exclosos.

6.4. Admissió de les persones aspirants

Una vegada finalitzat e termini de presentació de sol·licituds, en el termini màxim de quinze dies hàbils a comptar des de l'endemà de l'últim dia de presentació de sol·licituds l'alcalde o persona en qui delegui, dictarà relació provisional de persones admeses i excloses, amb indicació, en el seu cas, del motiu d'exclusió i de la obligatorietat dels i de les aspirants a realitzar les proves de llengua catalana i/o castellana, conjuntament amb la composició nominal de la comissió d'avaluació, i es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Es concedirà un període de 5 dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses i no caldrà tornar-la a publicar.

Si s'accepta alguna reclamació, es notificarà a la persona interessada en els termes que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot seguit, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses, i l'esmena serà exposada a la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

 

SETENA. Comissió de valoració

La comissió d'avaluació estarà formada per cinc funcionaris/es de carrera de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès o d'altres administracions públiques del grup de titulació igual o superior al del lloc objecte de la convocatòria, que ocupin llocs de treball de comandament o especialitzats, tots cinc amb veu i vot. El primer exercirà funcions de presidència, a més d'un altre que exercirà les funcions de secretaria.

La composició de la comissió d'avaluació es designarà a la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses i també, es designarà als corresponents suplents que actuaran en cas d'absència, malaltia o abstenció d'algun dels membres titulars.

La comissió d'avaluació quedarà constituïda amb la majoria dels seus membres i presència del/de la president/a i secretari/ària, i podrà incorporar a les seves funcions assessors/res especialistes en funció de les matèries de la seva competència.

L'abstenció i recusació dels membres de l'òrgan de provisió s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

La comissió d'avaluació serà l'encarregada de realitzar l'avaluació de les persones aspirants i fer la proposta de nomenament està facultada per resoldre tots els dubtes o les discrepàncies que es produeixin i prendre els acords necessaris per al bon funcionament del procediment, en tot allò no previst en aquestes bases, durant el desenvolupament del procés.

Aquest òrgan també pot proposar que es declari deserta la provisió del lloc encara que hi hagi candidats que reuneixin els requisits mínims exigits, si considera que cap d'ells és adequat per ocupar el lloc de treball.

 

VUITENA. Procediment de provisió

8.1. Dins el marc del sistema de provisió establert per la present convocatòria, les fases del procés seran les següents:

I. Prova de català, nivell de suficiència, nivell C1, apte/no apte, si no s'acredita.

II. Concurs de mèrits

III. Entrevista curricular i de coneixements.

 

I.- Prova de català

Exercici de coneixements de la llengua catalana de nivell C1. Consistirà en un exercici oral i escrit obligatori i eliminatori. En el cas que els/les aspirants acreditin el nivell C1 quedaran exempts de realitzar-la.

Per realitzar aquest exercici, de conformitat amb el que es preveu a l'article 54.3 del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, la comissió avaluadora ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en matèria de normalització lingüística.

Aquests assessors/es en normalització lingüística actuaran amb veu i sense vot i hauran d'abstenir-se i, podran ser recusats per les mateixes causes que els membres de la comissió d'avaluació, tal com disposa la normativa vigent.

La qualificació d'aquesta prova serà d'apta o no apta. Per continuar en el procés caldrà obtenir la qualificació d'apta.

 

II.- Concurs de Mèrits (obligatòria i no eliminatòria)

A) Experiència professional. Fins a un màxim de 10 punts

- Experiència professional a l'Administració Pública en llocs de treball, del grup A1, amb funcions anàlogues al lloc a cobrir, a raó de 0,40 punts per any treballat, fins un màxim de 8 punts.

- Experiència professional a l'Administració Pública en llocs de treball de tècnic/a de grau mig, del grup A2, amb funcions anàlogues al lloc a cobrir en matèria econòmica, pressupostària, fiscal, tributària, a raó de 0,20 punts per any treballat fins a un màxim de 2 punts.

B) Formació i perfeccionament. Fins a un màxim de 2 punts. Es valora l'assistència als cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament, en funció de la seva homologació o nivell acadèmic i de la necessària relació amb les funcions pròpies del lloc de treball que es convoca o amb les habilitats que aquests llocs requereixen.

B.1 Cursos, jornades i seminaris de formació: 1,5 punts màxim.

La formació acreditada en què no consti el nombre d'hores lectives no es valorarà. Tampoc es valorarà les titulacions acadèmiques exigides com a requisit per participar en la convocatòria, ni les titulacions que siguin necessàries per assolir-ne altres que s'al·leguin com a mèrit. Les diferents edicions d'un mateix curs seran valorats un sol cop.

Puntuació

- Fins a 39 hores: 0,2 punts per curs

- de 40 a 79 hores: 0,35 punts per curs

- de 80 hores o més: 0,50 punts per curs

B.2. Màsters i Postgraus directament relacionats amb el lloc de treball que es convoca: 0,5 punt en total.

Els participants tindran un termini de 5 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de l'acta de verificació i valoració de mèrits per presentar les al·legacions que considerin oportunes.

 

III. Entrevista curricular i de coneixements (obligatòria i no eliminatòria)

Per proveir el lloc de treball objecte d'aquestes bases, les persones aspirants realitzaran una entrevista curricular i de coneixements per valorar l'ajustament al perfil i les competències requerides. L'entrevista es qualificarà amb una puntuació de 0 a 2 punts.

 

La comissió d'avaluació tindrà en compte l'experiència professional de les persones candidates en llocs igual o similars al convocat, o bé que tinguin relació amb les tasques i funcions a desenvolupar, i els estudis i formació específica relacionada amb les funcions i tasques del lloc de treball objecte de la convocatòria.

L'entrevista podrà incorporar una part de valoració de coneixements, on la comissió avaluadora podrà preguntar sobre qüestions i coneixements vinculades als àmbits competencials del lloc de treball convocat.

8.2. Proposta de nomenament

Finalitzada la valoració dels participants l'òrgan de valoració emetrà un informe motivat, fonamentat en criteris de mèrit i capacitat a favor d'una de les persones candidates respecte al seu ajust al perfil cercat.

Aquest informe serà elevat a l'òrgan competent per tal que efectuï el corresponent nomenament.

 

NOVENA. Llista de persones aprovades i presentació de documents.

Un cop finalitzat el procés de provisió, la comissió d'avaluació farà pública, al web municipal, la persona aspirant proposada per al seu nomenament com a personal funcionari adscrit al lloc de treball de Cap de Serveis Econòmics.

En cap cas el nombre d'aspirants proposats pot superar el de llocs de treball convocats.

La persona aspirant proposada haurà de presentar a la corporació, en el termini màxim de vint dies a partir de l'endemà de l'elevació a definitiva de la llista d'aprovats, els documents acreditatius de les condicions exigides i els mèrits al·legats. Si dins el termini indicat i llevat dels casos de força major, les persones aspirants proposades no presentessin la seva documentació, o no reunissin els requisits exigits, no podran ser contractades i restaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què haguessin pogut incórrer per falsedat en la seva instància, on sol·licitaven prendre part en les proves selectives.

L'acreditació dels requisits contemplats en la base general tercera no serà necessària si la persona aspirant manifesta, i així es comprova, que ja consta a l'Ajuntament.

 

DESENA. NOMENAMENT I PRESA DE POSSESSIÓ.

La persona candidata que resulti guanyadora del procés haurà de prendre possessió de la nova destinació en el termini màxim de 3 dies hàbils després de la publicació de la resolució del concurs podent-se prorrogar aquest termini per raons justificades i sent competència de l'Alcalde establir el termini de la citada pròrroga. Les persones aspirants que injustificadament no s'incorporin al servei de la corporació perdran tots els drets derivats del procés i del nomenament subsegüent.

La provisió definitiva del lloc de treball serà publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

El/la funcionari/a de carrera que obtingui destí a l'Ajuntament, per aquest procés i provingui d'una altra administració pública, quedarà respecte de la seva administració d'origen en situació administrativa de servei en altres Administracions Públiques. (Art. 84.3 TREBEP) i conserva la seva condició de funcionari i el dret a participar en les convocatòries per a la provisió de llocs de treballs que s'efectuïn (article 88 TREBEP).

 

ONZENA. Recursos

Per impugnar aquesta convocatòria, les bases reguladores d'aquest procés selectiu i les resolucions definitives i els actes de tràmit s'ha d'interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia hàbil següent al de la notificació o publicació en els diaris oficials. Simultàniament, les presents bases estaran exposades al públic mitjançant el tauler d'edictes de la Corporació i la seu electrònica de l'Ajuntament (https://www.santquirzevalles.cat ).

Alternativament i potestativa, es pot interposar un recurs de reposició davant la l'Alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en el termini d'un mes a comptar del dia hàbil següent al de la publicació o notificació.

Contra els actes de tràmit de l'òrgan seleccionador que decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, que determinen la impossibilitat de continuar en el procés selectiu, que produeixen indefensió o perjudici irreparable als drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant la presidenta de la Corporació, en el termini d'un mes a comptar des del dia hàbil següent al de la publicació, exposició en el tauler d'anuncis o notificació individual.

Contra els actes de tràmit de l'òrgan seleccionador no inclosos en el punt anterior, al llarg del procés selectiu, els aspirants poden formular totes les al·legacions que estimin pertinents perquè es prenguin en consideració en el moment de fer pública la puntuació final del procés selectiu.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

DOTZENA. Normes supletòries

Supletòriament, per a tot allò que no s'hagi previst en aquestes Base, s'aplicarà allò que determini la legislació aplicable al personal de les entitats locals de Catalunya: el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, sobre el Reglament de personal al servei de les entitats locals, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel que s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Reial decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés, provisió i promoció de l'administració general de l'Estat (art 1.3, 64 i 70.6), així com altres disposicions que hi siguin d'aplicació."

 

Tercer. Publicar la convocatòria i les seves bases al DOGC.

 

Quart. Comunicar aquest acord a la representació del personal."

 

S'estableix, d'acord amb les bases un termini per a la presentació de sol·licitud de 15 dies naturals comptats des del dia següent al de la publicació de de la convocatòria al DOGC. Si el darrer dia de presentació d'instàncies coincidís en dia inhàbil, s'entendrà el termini prorrogat fins el primer dia hàbil següent.

L'acte aprovat és una resolució, posa fi a la via administrativa, i pot ser impugnat per mitjà de recurs contenciós administratiu, interposat davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos. Potestativament, es pot interposar recurs de reposició davant de l'òrgan que ha dictat l'acte, si exerceix una competència pròpia, o davant de l'òrgan titular de la competència, si qui el dicta l'exerceix per delegació, en el termini d'un mes. Tanmateix, els legitimats activament poden interposar qualsevol recurs ajustat a Dret.

 

Sant Quirze del Vallès, 26 de juny de 2024

 

Elisabeth Oliveras Jorba

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
296433 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras para la provisión definitiva del puesto de trabajo de jefe de Servicios Económicos, grupo A1, en régimen de funcionario de carrera, mediante el procedimiento de concurso de méritos específico (exp. 144\/2024\/SQSCR).","published_date":"2024-07-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"296433"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Quirze del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9194 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-01/296433-anuncio-aprobacion-convocatoria-bases-reguladoras-provision-definitiva-puesto-trabajo-jefe-servicios-economicos-grupo-a1-regimen-funcionario-carrera-procedimiento-concurso-meritos-especifico-exp-144-2024-sqscr https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.