EDICTO sobre convocatoria para la provisión interina de un puesto de trabajo de interventor/a y constitución de una bolsa de trabajo.

La Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 20 de juny de 2024, va adoptar l'acord de convocar el procés selectiu per la provisió interina d'un lloc de treball d'interventor de classe segona, categoria d'entrada i amb constitució de borsa, i ha aprovat les bases que regiran la dita convocatòria, les quals es transcriuen literalment a continuació.

 

 

BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA PÚBLICA PER LA PROVISIÓ INTERINA D'UN LLOC DE TREBALL D'INTERVENCIÓ DE CLASSE SEGONA, CATEGORIA D'ENTRADA, I AMB CONSTITUCIÓ DE BORSA.

 

CODI: IN24

 

1. Objecte de la convocatòria

1.1.L'objecte de la present convocatòria és la selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, per tal de formular proposta de nomenament a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya per proveir interinament el lloc de treball d' Intervenció de classe segona i categoria d'entrada, reservat a personal funcionari amb habilitació de caràcter nacional de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.

Descripció del lloc de treball

Denominació: intervenció de classe segona

Escala: funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional

Categoria: d'entrada

Grup de classificació: A subgrup A1

Sou: el corresponent al subgrup A1

Nivell de destí: 24

Import complement específic anual: 28.624,60€

Retribucions anuals orientatives: 58.215,00€

Jornada complerta: 35,86 hores setmanals en còmput anual

La provisió d'aquest lloc resulta necessària i urgent, ja que no ha estat possible la seva provisió per personal funcionari amb habilitació de caràcter nacional d'acord amb els procediments dels articles 49, 50 i 51 del RD 128/2018. Això no obstant, i d'acord amb el que disposa l'article 54 del mateix Reial decret, el nomenament amb caràcter no definitiu d'un funcionari amb habilitació de caràcter nacional, comportaran o bé la paralització del procés selectiu o bé el cessament immediat de qui estigui exercint les funcions reservades de forma interina.

1.2. Les funcions del lloc són les descrites a l'article 92.bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases de Règim Local, en desenvolupament de les funcions públiques necessàries de la intervenció, comprensives de la funció interventora, el control financer la fiscalització econòmica-financera interna i la comptabilitat, així com les de tresoreria (concretament, el control i la fiscalització interna de la gestió economicofinancera i pressupostària, i la comptabilitat, tresoreria i recaptació), tot plegat d'acord amb allò que disposa l'article 4 del RD 128/2018, els articles 204 i 205 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals i les previsions del Reial decret llei 10/2015, d'11 de setembre, pel qual es concedeixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el pressupost de l'Estat i s'adopten altres mesures en matèria d'ocupació pública i d'estímul a l'economia, i sens perjudici de la figura del/de la tresorer/a municipal.

 

2. Requisits per a participar en el procés de selecció

Per poder prendre part en el procés de selecció és necessari que les persones aspirants reuneixin el dia de la finalització del termini de presentació de sol·licituds les condicions següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola.

b) Haver complert setze anys i no excedir de l'edat de jubilació forçosa fixada per la llei.

c) Estar en possessió de la titulació universitària exigida per a l'ingrés en els cossos o escales classificats en el subgrup A1, o en condicions d'obtenir-la en el moment que finalitzi el termini de presentació d'instàncies, de conformitat amb el previst en el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i l'article 18 del RD 128/2018, que pot ser el títol de grau universitari o bé el títol de doctor, llicenciat, enginyer o equivalent.

Els aspirants amb titulacions obtingudes en l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acrediti, en el seu cas, l'homologació, equivalència que haurà de ser acreditada per l'aspirant.

d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a l'ocupació de càrrecs públics per resolució judicial o per a l'accés al cos o escala de funcionaris.

e) No estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat i d'incapacitat dels previstos a la legislació vigent en la matèria.

f) Posseir la capacitat funcional per a realitzar les tasques.

g) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana orals i escrits (certificat nivell C1) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i amb l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Els candidats que no acreditin documentalment els coneixements de llengua catalana hauran de superar una prova específica, d'acord amb el que s'estableix a la base 6.

Aquests coneixements de llengua catalana també es podran acreditar quan les persones aspirants, que haguessin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir al mateix ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, resultessin aptes a la prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria.

 

3. Presentació de sol·licituds de participació.

3.1 Termini: Les persones aspirants que desitgin prendre part en aquesta convocatòria han de presentar una sol·licitud adreçada a l'alcalde de conformitat amb el model normalitzat disponible a la seu electrònica (model de la convocatòria, accessible en l'enllaç https://www.santjoanvilatorrada.cat/ca/seu-electronica/recursos-humans/processos-selectius-en-curs ), sigui electrònicament via instància genèrica o bé en hores d'atenció al públic al Registre General de l'Ajuntament (de dilluns a divendres de 9h a 14h) o en les oficines de correus o en qualsevol de les formes que determina l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de 20 dies naturals comptats a partir del dia següent al de l'última publicació de l'anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i/o en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Quan les sol·licituds es presentin a les oficines de correus, caldrà que es faci en sobre obert, per a ser datades i segellades pel funcionari de correus abans de la seva certificació.

En la sol·licitud, els aspirants hauran de manifestar que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en la base segona, referides sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, sens perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. Això no obstant, en cas que els aspirants tinguin el nivell exigit de coneixements de català, cal que ho acreditin documentalment com a màxim, el dia abans de l'inici de la prova de català.

3.2. La sol·licitud mitjançant model normalitzat s'ha d'acompanyar de la següent documentació:

a) Document Nacional d'Identitat.

b) Títol acadèmic.

c) Declaració de mèrits i capacitats o currículum del sol·licitant.

d) Certificacions, títols i/o altres documents acreditatius dels mèrits al·legats. Caldrà acreditar tots els mèrits al·legats que hagin de ser valorats, sense que es pugui valorar cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació.

e) Certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana (nivell C1)

Amb la sol·licitud, les persones aspirants donen el consentiment al tractament de les seves dades de caràcter personal necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés de selecció, d'acord amb la normativa vigent.

3.3 Participació de persones aspirants amb discapacitat: Les persones aspirants amb la condició legal de persona amb discapacitat, amb un grau igual o superior al 33%, tenen dret a l'adaptació de les proves, amb les condicions que estableix el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional, i les que s'especifiquen en aquesta base.

Per obtenir l'adaptació de les proves, cal disposar d'un dictamen favorable dels equips de valoració multiprofessional de la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o de l'òrgan que exerceixi aquesta funció (o òrgan competent equivalent de la resta de comunitats autònomes), emès amb ocasió d'aquesta convocatòria, que declari que la persona aspirant compleix les condicions per exercir les funcions del lloc de treball i que informi sobre les adaptacions necessàries per realitzar les proves i sobre la necessitat d'adaptar el lloc de treball. La manca de dictamen de les persones que han demanat l'adaptació de les proves per causa imputable a la persona aspirant comporta l'exclusió de l'adaptació.

Les persones aspirants poden autoritzar l'ens local a sol·licitar, en nom seu, l'emissió d'aquest dictamen marcant la casella corresponent de la sol·licitud d'admissió en el procés de selecció, la qual cosa l'eximeix de presentar-lo documentalment.

Quan les dades de la persona aspirant no constin en la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, o l'òrgan corresponent, o bé quan la persona aspirant no autoritzi expressament a l'ajuntament per sol·licitar-les, la persona aspirant ha de sol·licitar el dictamen i lliurar l'original del dictamen o una còpia d'aquesta sol·licitud a l'Ajuntament en el termini de presentació de sol·licituds de participació en el procés de selecció.

3.4. Taxa per participar: Ingressar la taxa establerta en l'epígraf 6 de l'article 6 de l'Ordenança Fiscal núm. 19, reguladora de la taxa per expedició de documents administratius, per a la selecció de places A1, d'un import de 30 € (trenta euros), en el compte indicat a tal fi i fent-hi constar el nom i cognoms de la persona aspirant i el codi IN24, al compte de l'entitat BBVA: ES64 0182 6035 4502 0167 9340.

L'ingrés s'ha de realitzar dins el mateix termini de presentació d'instàncies, sens perjudici del nou termini d'esmenes a que fa referència la base 4. Tot i que no s'exigeix la presentació del resguard d'ingrés, es pot presentar, conjuntament amb la instància de participació.

D'acord amb l'art. 5 de l'OF (consultar l'Ordenança Fiscal número 19 a https://www.santjoanvilatorrada.cat/ca/seu-electronica/gestio-tributaria/impostos-taxesi-

preus-publics#taxes-i-preus-p-blics ), aquesta taxa es bonificarà el 100% pels casos següents:

a) a les persones en situació d'atur que no percebin cap prestació contributiva,

b) a les persones amb discapacitat amb un grau igual o superior al 33 per cent.

En aquests casos, la persona aspirant no haurà d'ingressar la taxa, però en el seu lloc haurà d'aportar el document que acrediti que es troba, a data de publicació de les bases en el BOPB, en alguna de les situacions enumerades.

 

4. Llista d'admesos i exclosos

Un cop finalitzat el termini de 20 dies de presentació de sol·licituds de participació al procés selectiu indicat en la base 3, l'alcalde dictarà resolució en el termini màxim d'un mes, per declarar aprovades provisionalment les llistes d'admesos i exclosos. En l'esmentada resolució, s'han d'indicar l'especificació dels motius d'exclusió, seguint el previst en la normativa sobre protecció de dades personals vigent.

Aquesta resolució es farà pública a la seu electrònica de la corporació i les persones aspirants disposen d'un termini de deu dies a partir de l'endemà de la publicació de la resolució indicada per esmenar els defectes de la seva sol·licitud inicial.

Es considera que desisteixen de la seva petició les persones aspirants que figurin com a excloses en aquesta llista provisional i no esmenin, dins d'aquest termini, el/s defecte/s que els sigui imputable i que hagi motivat la seva exclusió.

Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Transcorregut el termini anterior, l'alcalde aprovarà mitjançant una nova resolució, que es publicarà a través de la seu electrònica de l'ens local (https://www.santjoanvilatorrada.cat), la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses en el procés de selecció, així com l'ordre d'actuació de les persones aspirants i la data, l'hora i el lloc de realització de la primera prova.

Les persones aspirants seran convocades per a la realització de la prova de coneixements en crida única i quedaran excloses del procés les que no hi compareguin.

Tots els anuncis subsegüents a les bases i la convocatòria seran objecte de publicació a la seu electrònica de la corporació, sens perjudici de l'etauler i al BOPB.

 

5. Tribunal qualificador

El tribunal qualificador serà col·legiat, la seva composició s'haurà d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i es tendirà, així mateix, a la paritat entre home i dona.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part del tribunal qualificador.

La pertinença al tribunal qualificador serà sempre a títol individual i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

La composició del tribunal ha d'ésser com a mínim de tres membres:

- Presidència: titular i suplent, un/a funcionari/ària d'administració local amb habilitació de caràcter nacional, i en el seu defecte, funcionari/ària de carrera nomenat accidentalment per ocupar un lloc amb habilitació de caràcter nacional.

- Vocal 1 i 2: titulars i suplents, un/a funcionari/ària de carrera del mateix subgrup de titulació del lloc convocat de qualsevol administració.

- Vocal 3: titular i suplent, un/a funcionari/ària de carrera del mateix subgrup de titulació del lloc convocat, proposat per la Direcció General d'Administració Local.

- Secretari i vocal 4: titular i suplent, un/a funcionari/ària de carrera que disposi de la mateixa titulació del lloc convocat, nomenat per l'administració convocant i pertanyent a aquesta.

El tribunal pot disposar la incorporació d'assessors especialistes per a totes o alguna de les proves. Els assessors no tenen vot.

La composició del tribunal s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a la subescala del lloc que es convoca.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència del president i del secretari. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president. Tots els membres actuen amb veu i vot.

El tribunal queda facultat per a resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del desenvolupament del procediment en allò de la seva competència que no estigui previst en aquestes bases.

La participació en el tribunal qualificador dóna lloc a la indemnització en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

Els membres del tribunal estan subjectes als supòsits d'abstenció i recusació previstos als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i a l'article 54.3 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

De cada sessió que faci el tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada pel secretari, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del president.

En tot cas, el funcionament del tribunal s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats contingudes a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

6. Prova de coneixement de la llengua catalana

Estan exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin estar en possessió del certificat de nivell de suficiència de català (C1) o superior de la Direcció General de Política Lingüística, o un dels títols, diplomes i certificats equivalents establerts per l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

Els aspirants que no acreditin estar en possessió del certificat de coneixements de nivell C1 de llengua catalana de l'òrgan competent en matèria de política lingüística o d'alguna de les titulacions equivalents, o en el supòsit previst a l'article 5 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, hauran de fer la prova de català, que té caràcter eliminatori i consta de dues parts:

- Primera part: exercici escrit on s'avaluaran els coneixements pràctics de llengua catalana per mitjà de preguntes sobre aspectes lingüístics.

- Segona part: s'hi avaluarà l'expressió oral per mitjà d'una conversa.

La durada màxima d'aquesta prova serà determinada pel tribunal.

La prova es qualificarà d'apte o no apte. Les persones aspirants que no superin la prova de català no passaran al procés de selecció.

 

7. Procés de selecció

El procediment de selecció està constituït per les dues fases que s'indiquen a continuació:

7.1. Fase d'oposició (20 punts)

El tribunal establirà una prova de coneixements de caràcter obligatori i eliminatori, eminentment pràctica, que constarà d'un o més exercicis, relacionada amb les funcions del lloc de treball descrites de l'article 4 del RD 128/2018, de 16 de març, i articles 204 i 205 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, i sobre alguna de les matèries que es relacionen a continuació, respecte de les quals podrà tenir caràcter transversal:

- Organització i funcionament de les entitats locals.

- Hisendes locals, control i fiscalització econòmica, comptabilitat, disposició de fons i recaptació.

- Subvencions i transferències.

- Contractació administrativa.

- Patrimoni dels ens locals.

- Procediment administratiu i règim jurídic del sector públic.

- Urbanisme.

- Personal al servei dels ens locals.

- Obres, activitats i serveis de les entitats locals.

- Accés a la informació pública, transparència i protecció de dades personals.

- Expropiació forçosa.

- La jurisdicció contenciosa administrativa

El contingut de la prova a resoldre serà fixat pel tribunal abans de la seva realització.

En aquest exercici es valorarà fonamentalment la capacitat de raciocini, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions i el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics i de la normativa aplicable.

El temps de realització de la prova el fixarà el tribunal en funció del seu contingut i n'informarà les persones aspirants.

La puntuació d'aquest apartat serà de 20 punts, essent necessària una puntuació mínima de 10 per a la seva superació, i passar a la fase següent.

Per dur a terme aquest exercici, les persones participants poden disposar de material i de documentació en suport paper i calculadora no programable, extrem que es concretarà expressament juntament amb la publicació de la data de la prova, essent de la seva exclusiva responsabilitat la disponibilitat d'aquest material en el moment de la prova.

Si es fan servir textos legals, aquests només poden contenir normes que com a màxim incloguin notes a peu de pàgina sobre remissions normatives, indicació de normativa complementària, indicació de jurisprudència sobre l'articulat en concret de la disposició, però en cap cas comentaris doctrinals ni jurisprudencials.

7.2. Fase de concurs (10 punts)

Es valoraran les mèrits següents, amb una puntuació màxima total de 10 punts (fase no eliminatòria), i prenent com a referència la data de publicació de la convocatòria al BOPB:

a) Experiència professional en l'Administració local exercint funcions en qualsevol de les subescales de funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional mitjançant qualsevol de les formes de nomenament previstes al RD 128/2018: 0,10 punts per mes treballat, fins a un màxim de 2 punts.

b) Experiència professional en altres funcions en els àmbits jurídic, econòmic i/o organitzatiu a les administracions locals o altres administracions públiques, en places dels subgrups A1 i A2, o laborals equivalents: 0,05 punts per mes treballat, fins a un màxim d'1,5 punts.

L'experiència professional s'acreditarà mitjançant el corresponent certificat de serveis prestats emès per l'administració que correspongui, en el qual hi ha de figurar necessàriament la denominació del lloc ocupat, l'escala, subescala i categoria, si s'escau, el nivell, la vinculació, les funcions i el període de temps de serveis prestats concretant els anys, mesos i dies.

Per valorar l'experiència indicada en els 2 apartats, caldrà adjuntar, necessàriament, l'informe emès per la TGSS (vida laboral), als efectes de comprovar-hi la cotització corresponent. S'entendran 30 dies de l'informe de la vida laboral com un mes sencer.

c) Formació i perfeccionament: es valora l'assistència a cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament, amb certificat de participació o assistència i aprofitament, de durada igual o superior a 10 hores, impartits per organismes oficials sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de la plaça que es convoca fins a un màxim d'1,5 punts i d'acord amb el següent barem:

- Per cursos de durada de 10 a 19 hores: 0,10 punts.

- Per cursos de durada de 20 a 39 hores: 0,20 punts.

- Per cursos de durada de 40 a 79 hores: 0,30 punts.

- Per cursos de durada de 80 o més hores: 0,40 punts.

Només es tindran en compte els cursos dels darrers deu anys (ccomptats des de la publicació d'aquestes bases al BOPB). Els candidats han d'aportar certificat justificatiu d'haver realitzat els cursos, en el que consti de forma expressa el nombre d'hores. En el cas que no consti la durada del curs, no es valorarà.

d) Per estar en possessió de titulació de postgrau i altres relacionada amb les funcions pròpies del lloc que es convoca, sigui màster o doctorat, fins a un màxim de 2 punts i d'acord amb el següent barem:

- Per postgraus de més de 80 hores: 0,75 punts.

- Per mestratges: 1 punt.

- Per doctorats: 1,25 punts.

e) Per estar en possessió de titulació acadèmica (llicenciatura o diplomatura) addicional i diferent de l'aportada per participar en la convocatòria i relacionada amb les funcions pròpies del lloc que es convoca, fins a un màxim d'1 punt i d'acord amb el següent barem:

- Per diplomatura: 0,25 punts.

- Per llicenciatura o grau: 0,50 punts.

A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri d'Educació i Formació Professional amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger, cal que estigui homologada pel Ministeri. Les equivalències hauran de ser acreditades per la persona aspirant.

f) Competències en tecnologies i comunicació (ACTIC). Es valorarà estar en possessió del certificat d'acreditació de competències en matèria de societat de la informació de la Generalitat de Catalunya, segons la distribució següent:

- Certificat nivell bàsic: 0,20 punts.

- Certificat nivell mitjà: 0,30 punts.

- Certificat nivell avançat: 0,50 punts.

Només es valorarà el nivell més alt. L'apartat es valora amb un màxim de 0.50 punts.

h) Per coneixements de llengua catalana, fins a un màxim de 0,50 punts i d'acord amb el barem següent:

- Certificat de nivell superior de català (C2): 0,20 punt.

- Certificat de coneixements específics de llenguatge jurídic català: 0,30 punts.

i) Per haver superat algun dels exercicis de la fase d'oposició en els processos de selecció de funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional dins les dues darreres convocatòries: 1 punt.

Els mèrits s'acreditaran pels aspirants mitjançant certificats emesos pels òrgans competents o còpies dels títols o diplomes.

No es tindran en compte els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits.

7.3. Empat. En cas d'empat en la puntuació final del procés selectiu, l'ordre s'establirà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la prova de coneixements. Si persistís l'empat, l'ordre s'establirà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en l'apartat d'experiència professional. Si persisteix l'empat, tindrà prioritat la persona que hagi obtingut major puntuació en l'apartat de formació.

 

8. Proposta

El tribunal realitzarà l'avaluació dels aspirants establint la classificació definitiva que s'obtindrà de la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les valoracions i elevarà a la presidència de la corporació, juntament amb l'acta, la llista dels aspirants classificats de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap dels aspirants assoleix el nivell adient per al desenvolupament de la plaça convocada.

Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, es publicarà la relació d'aprovats per ordre de puntuació a la seu electrònica de la corporació, mitjançant un anunci.

A fi de garantir el respecte i la confidencialitat de les dades de les persones aspirants, en el marc de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, les publicacions de les qualificacions o valoracions atorgades han de limitar les dades identificatives en els termes de la disposició addicional setena d'aquesta norma.

 

9. Presentació de documents

L'aspirant proposat/da per al nomenament interí haurà de presentar a Recursos Humans (àrea de Serveis Generals), en el termini de 10 dies naturals a comptar del dia següent de la publicació de l'anunci, descrit en l'apartat anterior, a la seu electrònica, els documents acreditatius del compliment dels requisits exigits a la convocatòria.

Tota la documentació s'ha de presentar electrònicament a través d'una instància genèrica o a través de les altres vies de presentació detallades en la base 3.1.

Així mateix haurà d'aportar:

- Declaració responsable de no estar inhabilitat/da per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques i no haver estat separat/da, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap administració pública.

- Declaració responsable de no estar afectat/da per la normativa d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques o, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la corporació, o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat i a l'article 337 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol.

- Certificat mèdic oficial de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies del lloc a cobrir, lliurat pel facultatiu dins els tres mesos anteriors a la seva presentació (no s'acceptarà un certificat mèdic expedit amb més de 3 mesos).

Llevat força major impeditiva apreciada per l'òrgan convocant, en cas de no presentar en termini la documentació o resultar d'aquesta que no reuneix qualsevol dels requisits exigits, la persona aspirant proposada decaurà en tots els seus drets al nomenament i derivats de la superació del procés de selecció, sens perjudici de les possibles responsabilitats penals en les quals hagi pogut eventualment incórrer, per a l'esbrinament de les quals l'òrgan convocant deduirà testimoni i donarà trasllat.

 

10. Nomenament i presa possessió

D'acord amb la proposta, el President de la corporació sol·licitarà a la Direcció General d'Administració Local el corresponent nomenament interí en favor de l'aspirant que hi figuri en el primer lloc, el/la qual haurà de prendre possessió del lloc de treball prèvia la prestació del corresponent jurament o promesa conforme al Reial Decret 707/1979, de 5 d'abril, pel qual s'estableix la fórmula de jurament en càrrecs i funcions públiques, i al Decret 359/1986, de 4 de desembre, pel qual s'estableix la fórmula de jurament o promesa en la presa de possessió de funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Com amb la resta de llocs de l'estructura municipal, hi haurà un període de prova eliminatori de 6 mesos (formalitzat amb el corresponent nomenament en pràctiques), període d'obligat compliment per tal de superar el procés de selecció. En cas que existeixi un informe desfavorable respecte el compliment de les tasques i funcions durant els primers 6 mesos de prestació de serveis, es donarà per finalitzat el nomenament d'interinatge per no idoneïtat al lloc de treball, passant a cridar al següent aspirant per ordre de puntuació.

El lloc de treball quedarà vacant i no ocupat el proper dia 1 de setembre de 2024, data en que es preveu la incorporació del/de la candidat/a que superi el procés amb millor puntuació.

Els nomenaments de personal funcionari s'han de publicar en el BOPB i en el DOGC.

 

11. Incidències

L'alcaldia de la corporació, a petició pròpia o a proposta de la presidència del tribunal qualificador, pot demanar, als efectes procedents, en qualsevol moment l'acreditació dels requisits i mèrits quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

Mentre estigui constituït, el tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'aplicació d'aquestes bases i podrà adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits no previstos en elles per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, els quals podran ser objecte de recurs d'alçada davant de l'alcaldia, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació. Abans de la constitució del tribunal i després que aquest hagi efectuat la seva proposta, aquesta facultat correspondrà a l'alcaldia.

 

12. Constitució de la borsa de treball

La relació de persones aprovades, sigui quin sigui el seu nombre, funcionarà com a borsa de treball per a la corporació convocant i tindrà una durada de dos anys, prorrogable de manera expressa mitjançant decret de la presidència de la corporació pel mateix termini, a comptar des de la data del primer nomenament per la Direcció General d'Administració Local.

 

13. Funcionament de la borsa de treball

13.1. L'aspirant que figuri inicialment com aprovat/da i sigui nomenat/da, un cop finalitzi la seva relació administrativa, en cas que la relació de treball s'hagi extingit per qualsevol causa no disciplinària aliena a la seva voluntat, tornarà a integrar-se en el lloc que li correspongui en funció de la puntuació obtinguda en la borsa de treball constituïda en aquest procés selectiu.

La resta d'aspirants que no hagin estat nomenats en un primer moment podran ser cridats, d'acord amb l'ordre de puntuació, per al seu nomenament per ocupar el lloc de treball objecte de la convocatòria, durant la vigència de la borsa de treball. Així mateix, aquesta crida es pot donar, addicionalment, per a la cobertura temporal de llocs de treball de condicions similars (llocs de treball del mateix grup i subgrup, i del mateix àmbit funcional).

13.2. La crida dels seus integrants per proposar-los el nomenament interí es realitzarà mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça de correu que el/la participant hagi indicat en la seva sol·licitud de participació a la convocatòria i mitjançant una trucada telefònica al número indicat en la sol·licitud. En cas que la persona cridada no sigui localitzada o no es posi en contacte amb l'ens local dins del dia hàbil següent, es cridarà la persona següent de la llista de la borsa de treball.

Quan s'ofereixi un nomenament interí per ocupar un lloc de treball vacant, l'aspirant que accepti aquesta oferta de treball tindrà reservat el manteniment en la borsa de treball en funció de la seva puntuació durant tota la vigència de la borsa, als efectes de poder optar a noves ofertes, en cas que la relació de treball s'hagi extingit per qualsevol causa no disciplinària aliena a la seva voluntat.

13.3. Els/les integrants de la borsa hauran de vetllar per l'actualització permanent de l'adreça de correu electrònic i/o del número de telèfon de contacte mitjançant la modificació de les dades quan calgui, que s'haurà de comunicar a l'ens local per escrit, via correu electrònic.

13.4. Un cop inscrit en la borsa, cap participant serà exclòs, llevat que concorrin causes objectives que justifiquin aquesta exclusió.

Si la persona integrant de la borsa de treball rebutja una vegada la proposta de nomenament interí, sense que concorrin cap dels supòsits de no penalització que es preveuen més endavant, mantindrà el mateix lloc de la borsa de treball, sense que es produeixi cap variació. Si la mateixa persona rebutja per segona vegada una proposta de nomenament interí, passarà a ocupar automàticament l'últim lloc en l'ordre de prelació de la borsa de treball. La tercera vegada que la mateixa persona no accepti una oferta de treball, deixarà de formar part definitivament de la borsa de treball.

No obstant això, aquest sistema de penalització no s'aplicarà a les persones integrants de la borsa de treball que acreditin que no poden acceptar la proposta de nomenament perquè es troben en aquell moment en alguna de les situacions següents:

a) Estar en situació de baixa per maternitat o paternitat, o per incapacitat temporal reconeguda per la Seguretat Social.

b) Gaudir d'un permís per adopció o acolliment, segons l'article 49.b) del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

c) Tenir cura de fills menors de tres anys o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que no es puguin valer per ells mateixos.

d) Qualsevol situació de força major, degudament acreditada.

13.5. Seran motius d'exclusió de la borsa de treball:

a) La renúncia expressa de la persona candidata a formar part de la borsa de treball.

b) La renúncia voluntària al nomenament interí durant la seva vigència.

c) La declaració falsa, per part de l'aspirant, dels mèrits i requisits de participació en aquesta convocatòria.

d) La resolució d'un expedient disciplinari amb sanció ferma per la comissió de falta greu o molt greu.

e) La no-presentació, amb el requeriment previ, de la documentació acreditativa exigida per fer el nomenament.

f) La pèrdua de les condicions per ser nomenat per l'administració pública.

g) Quan existeixi una impossibilitat reiterada i acreditada de contactar amb la persona interessada, pel fet que aquesta no hagi respost tres crides.

13.6. En tot cas, els integrants de la borsa únicament són titulars d'una expectativa de dret a ser nomenats mentre no es realitzi un altre procediment selectiu.

13.7. Per a qualsevol nomenament hi haurà un període de prova eliminatori de 6 mesos (formalitzat amb el corresponent nomenament en pràctiques), període d'obligat compliment per tal de superar el procés de selecció. En cas que existeixi un informe desfavorable respecte el compliment de les tasques i/o funcions durant els primers 6 mesos de prestació de serveis, es donarà per finalitzat el nomenament d'interinatge per no idoneïtat al lloc de treball, passant a cridar al següent aspirant per ordre de puntuació.

Únicament si la proposta de nomenament fos per un període inferior a 6 mesos, el període de prova eliminatori coincidiria amb el temps del nomenament.

 

14. Cessament

La persona nomenada cessarà per qualsevol de les causes de cessament dels funcionaris interins establertes a la normativa de funció pública i, en tot cas, en prendre possessió el/la funcionari/a amb habilitació de caràcter nacional que hagi estat nomenat mitjançant alguna de les formes previstes en el Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional.

 

15. Disposicions finals

15.1. Primera. En tot allò no previst en aquestes bases s'ha d'aplicar la normativa següent:

a) Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim Local.

c) Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

d) Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional.

e) Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

f) Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya

g) Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

h) Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

i) Resta de normes i disposicions complementàries i concordants d'aplicació.

15.2. Segona. Règim de recursos

Contra els actes i resolucions de l'alcalde de la corporació, es pot interposar, potestativament, recurs de reposició davant l'alcalde de la corporació, dins del termini d'un mes comptat a partir del dia següent al de la seva publicació, o directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona dins del termini de 2 mesos comptats a partir del dia següent a aquell en què tingui lloc la publicació d'aquest acte.

Contra els actes i les resolucions del tribunal qualificador, per tractar-se d'un òrgan col·legiat dependent de l'alcalde de la corporació, els actes del qual no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'alcalde de l'ajuntament, en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'acord d'aprovació de les bases és susceptible de recurs de reposició davant l'alcalde o directament de recurs contenciós administratiu davant els Jutjats Contenciosos Administratius.

 

Sant Joan de Vilatorrada, 20 de juny de 2024

 

Jordi Solernou i Vilalta

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
292045 {"title":"EDICTO sobre convocatoria para la provisión interina de un puesto de trabajo de interventor\/a y constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-06-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"292045"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Joan de Vilatorrada,DOGC,DOGC 2024 nº 9193 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-28/292045-edicto-convocatoria-provision-interina-puesto-trabajo-interventor-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.