ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la convocatoria y las bases del concurso para la provisión de un puesto de trabajo de técnico medio para el Archivo Comarcal de El Solsonès y la constitución de una bolsa de trabajo.

Aprovades per la Comissió de Govern del Consell Comarcal del Solsonès, en la sessió de data 12 de juny de 2024, la convocatòria i les bases del concurs per a la provisió d'un lloc de treball de tècnic mig per l'Arxiu Comarcal del Solsonès i constitució d'una borsa de treball.

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER PROVEÏR UN LLOC DE TREBALL DE TÈCNIC MIG DE FUNCIONARI INTERÍ PER L'ARXIU COMARCAL DEL SOLSONÈS I PER CONSTITUIR UNA BORSA DE TREBALL

 

1. Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1 L'objecte de la present convocatòria és la selecció de personal, pel procediment de concurs, per cobrir un lloc de treball de tècnic mig per l'Arxiu Comarcal del Solsonès, funcionari interí, grup de titulació A2, per executar el programa de treball temporal: "Cens d'Arxius a la Comarca del Solsonès".

També tenen per objecte la constitució d'una borsa de treball per efectuar contractacions amb caràcter temporal per cobrir vacants o realitzar substitucions temporal del personal en aquesta categoria del Consell Comarcal del Solsonès, per necessitats sobrevingudes, excés o acumulació de tasques o execució de programes de caràcter temporal.

La vigència de la borsa de treball serà de 3 anys, a excepció que s'exhaureixi la llista d'aspirants seleccionats en un termini inferior.

1.2 Aquestes Bases seran de compliment obligatori, en el moment en que s'efectuï la convocatòria per a cobrir el lloc de treball vacant, per totes aquelles persones que participin en el procés de selecció.

1.3 Característiques del lloc de treball:

- Categoria: tècnic mig

- Grup de titulació: A2

- Complement de destí: Nivell 22

- Complement específic: 1.893,06€ bruts anuals

- Adscripció: Arxiu Comarcal del Solsonès

- Règim de treball: funcionari interí

- Jornada: parcial, 53,33% de jornada (20 hores setmanals)

- Durada: per executar el programa de treball temporal: "Cens d'Arxius a la Comarca del Solsonès": tres anys com a màxim i sempre i quan es disposi de la subvenció pertinent pel lloc de treball assenyalat.

1.4 Les funcions genèriques del lloc de treball a proveir són les següents:

a) coneixement dels fons documentals de la comarca. Tasca de recerca;

b) posar-se en contacte amb els titulars dels fons;

c) fer una valoració dels fons documentals;

d) realització d'un inventari sumari de la documentació;

e) estudiar la possibilitat d'ingrés de la documentació a l'Arxiu Comarcal del Solsonès (ACS) / assessorar als titulars del fons documental. En cas d'ingressar la documentació a l'ACS caldria fer un inventari complet de la documentació;

f) en alguns casos digitalitzar el fons documental o algunes sèries del mateix;

g) totes aquelles de característiques similars que li siguin atribuïdes.

h) altres tasques pròpies de l'Arxiu Comarcal del Solsonès.

1.5 Les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals que integra l'ordenament europeu i en especial el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

 

2. Requisits específics de participació a la convocatòria

Per poder prendre part en el procés de selecció és necessari que els aspirants reuneixin el dia de la finalització del termini de presentació de sol·licituds les condicions següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea. Igualment podrà ser admès/a qui tingui la condició de cònjuge espanyol o nacional d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de 18 anys o majors d'aquesta edat dependents. Igualment, s'estendrà a les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Comunitat Europea i ratificats per Espanya, en els que sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

b) Posseir la capacitat funcional per a realitzar les tasques.

c) Haver complert setze anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

d) Estar en possessió d'un grau universitari o equivalent en l'àmbit d'història, ciències socials o humanitats.

En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, han d'estar acompanyades de l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de la homologació i consolidació dels títols i estudis estrangers.

e) No patir cap malaltia ni disminució que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions.

f) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per accedir al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars les que desenvolupaven en el cas de personal laboral, del qual haig estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, accedir a l'ocupació pública.

g) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència (nivell C1) de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents. En cas que els aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que han de superar aquests aspirants.

h) Acreditar el coneixement de la llengua castellana. N'estan exemptes les persones amb nacionalitat espanyola, les nacionals d'un estat que tingui com a llengua oficial la llengua castellana i les que hagin cursat en llengua castellana els estudis conduents a l'obtenció de la titulació exigida com a requisit d'accés.

En el supòsit que algun dels concursants no compti amb acreditació suficient, el tribunal de valoració del concurs podrà avaluar aquests coneixements mitjançant una prova. En aquest cas el tribunal estarà assessorat per personal amb títol idoni per avaluar el coneixement de la llengua castellana.

i) No estar afectat/da per cap dels motius d'incompatibilitat de conformitat amb allò que disposa la normativa vigent.

 

3. Forma i termini de presentació d'instàncies.

Les sol·licituds, en les quals es farà constar que es reuneixen les condicions exigides en les presents Bases, s'adreçaran al President de la Corporació i es presentaran al Registre d'entrada d'aquest Consell o bé mitjançant el procediment que regula la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini dels vint dies naturals a partir de l'endemà de l'última publicació que de l'anunci de la convocatòria se'n faci en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida, i s'hauran de acompanyar els següents documents:

a) Fotocòpia compulsada del DNI o, si escau, del passaport.

b) Còpia compulsada del títol exigit.

c) Fotocòpia compulsada dels títols acreditatius dels mèrits i circumstàncies al·legats.

d) Currículum vitae acadèmic i professional. Els mèrits que constin al currículum però que no quedin acreditats documentalment no seran valorats.

La documentació a valorar a la fase de concurs s'ha de presentar dins del termini de presentació de sol·licituds. En cas contrari, no serà tinguda en compte pel tribunal.

 

4. Tribunal qualificador

El nombre dels membres dels Tribunals no serà inferior a tres, així mateix, la composició d'aquest serà predominantment tècnica i els vocals hauran de tenir titulació o especialització iguals o superior a les exigides per a l'accés a les places convocades. Realitzarà les funcions de secretaria un treballador/a públic del Consell Comarcal.

D'acord amb allò que estableix l'article 60 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, els òrgans de selecció seran col·legiats i la seva composició s'haurà d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres; així mateix, es tendirà a la paritat entre dona i home.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença a òrgans de selecció serà sempre a títol individual, i aquesta no es podrà ostentar en representació o per compte de ningú.

L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal serà de conformitat amb els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

5. Llista d'admesos i exclosos

Admissió dels aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el president ha de dictar una resolució, en el termini màxim d'un mes, aprovant la llista provisional d'admesos i exclosos. En l'esmentada resolució s'han d'indicar els llocs on es troben exposades al públic les llistes completes certificades dels aspirants admesos i exclosos, i s'han de determinar el lloc, la data i l'hora de començament de les entrevistes i la composició del Tribunal.

Aquesta resolució s'ha de fer pública al tauler d'anuncis de la Corporació i a la seva seu electrònica de la Corporació - https://www.seu-e.cat/ca/web/ccsolsones- i ha de concedir un termini de 10 dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'art. 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Si no s'hi presenten reclamacions o es desestimen per silenci, les llistes d'aspirants admesos i exclosos es consideraran elevades a definitives sense necessitat de nova resolució i posterior publicació. Si se'n produeixen, el president ha de resoldre estimar-les o desestimar-les definitivament, en el termini dels trenta dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació, i ha de notificar les resolucions, individualment, als aspirants. Tot seguit, s'ha d'esmenar la llista d'admesos i exclosos i s'ha de publicar només l'esmena al tauler d'anuncis de la corporació. Si manca la resolució expressa, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

 

6. Procés selectiu:

El procediment de selecció serà mitjançant concurs i es durà a terme en dues fases. La primera fase consistirà en la valoració dels mèrits al·legats. La segona fase consistirà en una entrevista personal.

6.1 CONCURS:

6.1.1 Primera fase: Valoració dels mèrits (total de 25 punts)

Es valoraran, per part del Tribunal, els mèrits aportats pels aspirants. Els documents que acrediten l'experiència i formació dels/les aspirants s'han de justificar tal i com exposen les presents bases.

El barem per a la seva puntuació serà el següent :

a) Experiència professional: fins a un màxim de 15 punts

- Per serveis prestats a un Arxiu de l'Administració pública o en l'àmbit de l'arxivística i la gestió documental dins l'Administració: 0,3 punts per mes treballat.

- Per serveis prestats a un Arxiu de l'empresa privada o en l'àmbit de l'arxivística i la gestió documental fora de l'administració: 0,2 punts per mes treballat, fins a un màxim de 5 punts.

- Per publicacions referents a l'arxivística: 0,5 punts per publicació, fins a un màxim d'1 punt.

Per demostrar l'experiència laboral es necessari aportar el contracte de treball on s'indiqui la categoria laboral i/o la vida laboral i/o un certificat de serveis prestats. La valoració dels mèrits d'experiència laboral serà a raó del 100% de la jornada, a jornades inferior, la part proporcional que correspongui.

b) Titulacions acadèmiques. Fins a un màxim de 6 punts.

Per altres titulacions acadèmiques amb rellevància pel lloc de treball que no siguin la que dona accés a la convocatòria.

- Per graus universitaris o equivalents: 1 punt per cada títol

- Per mestratges o postgrau: 1'5 punts per cada títol

- Per doctorat: 2 punts per cada títol

c) Cursos i seminaris. Fins a un màxim de 4 punts

Per cursos de formació i perfeccionament, jornades i sessions relacionades amb les funcions del lloc de treball:

- Per cursos d'1 a 9 hores: 0'05 punts per curs

- Per cursos de 10 a 19 hores: 0'10 punts per curs

- Per cursos de 20 a 30 hores: 0'25 punts per curs

- Per cursos de 31 a 50 hores: 0'5 punts per curs

- Per cursos de més de 50 hores: 0'75 punts per curs

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos al·legats en cas contrari no es tindran en compte.

6.1.2 Segona fase: Entrevista personal (de caràcter obligatori i amb un total de 5 punts)

Es realitzarà una entrevista en relació a les competències i les habilitats dels aspirants al lloc de treball objecte de la convocatòria; especialment les actituds, les habilitats, la iniciativa, la capacitat per treballar en equip i en xarxa, la iniciativa per prendre decisions i executar les resolucions.

Es qualificarà amb una puntuació de 0 a 5 punts. La durada màxima serà de 20 minuts.

Si un aspirant no es presenta quedarà eliminat del procés selectiu, llevat de causa justificada.

6.3 Qualificació.

La qualificació final dels aspirants es determinarà sumant les qualificacions obtingudes en el procés selectiu, primera i segona fase.

L'òrgan tècnic de selecció farà pública, per ordre de puntuació final, la relació de les persones que han superat el procés selectiu i elevarà la proposta a la Presidència, d'acord amb l'ordre derivat de la puntuació obtinguda en el procés selectiu.

En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'estableix a favor de l'aspirant que obtingui la puntuació més alta en els diferents mèrits de la fase de concurs, d'acord amb l'ordre consecutiu que consta en la base 6.1.1.

La convocatòria es podrà declarar deserta per l'òrgan convocant en el cas que les persones aspirants no hagin assolit la puntuació mínima.

 

7. Incidències

El Tribunal està facultat per resoldre els dubtes o discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del concurs i podrà proposar a l'òrgan competent els acords necessaris per al bon ordre del sistema selectiu en tot allò no previst a les bases.

 

8. Llista d'aptes i contractació

Un cop finalitzades del dues fases del concurs s'ha de fer pública la llista d'aspirants aptes, per ordre de puntuació total obtinguda i s'ha de trametre a la presidenta de la corporació, juntament amb la proposta de nomenament de l'aspirant apte amb nota més alta.

L'òrgan de selecció trametrà l'acta a la presidenta de la corporació per tal de conèixer l'ordre de puntuació i assegurar la cobertura de la plaça quan es produeixin renúncies dels aspirants seleccionats abans del seu nomenament.

L'aspirant proposat ha de presentar els documents acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits a la convocatòria en el termini de vint dies naturals, comptats a partir del següent al dia en què es facin públiques les llistes d'aprovats i sense necessitat de previ requeriment.

Els aspirants que dintre del termini indicat no presentin la documentació, no podran ser nomenats, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en el cas de falsedat en la seva instància. Això, tret de casos de força major, els quals han de ser degudament comprovats i considerats pel president. En aquest cas, el president ha de dur a terme el nomenament dels que havent superat el procés selectiu tinguin cabuda al nombre de llocs de treball convocats a conseqüència de l'anul·lació.

S'establirà un període de prova de sis mesos, transcorregut el qual, el responsable del Departament d'adscripció emetrà informe indicant si s'ha superat. En el cas que no es superi el període de prova, la presidència de la Corporació formularà proposta de nomenament en favor de l'aspirant següent que hagi adquirit la puntuació més alta.

 

9. Funcionament de la borsa de treball

Els aspirants que no hagin estat seleccionats, però que hagin superat el procés selectiu, restaran en llista d'espera amb ordre d'expectativa, segons puntuació, per cobrir possibles vacants o substitucions. La llista dels aspirants que integrarà la borsa de treball serà per ordre numèric correlatiu de la puntuació obtinguda en ordre descendent.

Feta la proposta de contractació o nomenament, l'interessat/ada haurà de manifestar, en el termini d'un dia laborable, la seva acceptació o renúncia a la contractació oferta. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferiment.

En cas que la persona contactada refusi l'oferta de feina, es farà constar per diligència a l'expedient corresponent. Seguidament es proposarà la cobertura al següent aspirant en ordre de puntuació, i així successivament. Els aspirants que refusin la oferta seguiran mantenint el seu lloc en l'ordre de classificació de la llista per a possibles futures ofertes.

Quan un aspirant seleccionat finalitzi el seu nomenament interí s'incorporarà novament al lloc de la borsa que li correspon d'acord amb el seu ordre de puntuació que s'hagi aprovat al constituir la borsa.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la Secretaria de la Corporació, prèviament a la seva contractació o nomenament, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base 8 que no s'haguessin aportat anteriorment i/o que calgués la seva actualització.

Si, dins del termini esmentat, i tret de casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser contractats i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

10. Normes supletòries

En tot allò no previst en aquestes bases s'ha d'aplicar allò que determini la legislació aplicable al personal de les entitats locals de Catalunya.

 

11. Règim de recursos

Per impugnar aquesta convocatòria i les bases reguladores d'aquest procés selectiu s'ha d'interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, en el termini de dos mesos a comptar des del dia hàbil següent al de la notificació o publicació en els diaris oficials.

Alternativament i de manera potestativa, es pot interposar un recurs de reposició davant el Ple del Consell Comarcal del Solsonès, en el termini d'un mes a comptar del dia hàbil següent al de la publicació o notificació.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

Solsona, 13 de juny de 2024

 

Benjamí Puig i Riu

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
285823 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la convocatoria y las bases del concurso para la provisión de un puesto de trabajo de técnico medio para el Archivo Comarcal de El Solsonès y la constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-06-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"285823"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de El Solsonès,DOGC,DOGC 2024 nº 9190 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-25/285823-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-convocatoria-bases-concurso-provision-puesto-trabajo-tecnico-medio-archivo-comarcal-solsones-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.