ANUNCIO sobre aprobación de la convocatoria del proceso selectivo para el acceso a dos plazas de personal funcionario de la escala de administración especial, subescala técnica, clase superior, categoría de titulados superiores, subgrupo A1, a jornada completa, mediante concurso-oposición de acceso libre, incluida en la oferta pública de empleo del año 2021 (exp. 1461-1759/2024).
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
Per Decret d'alcaldia núm. 1783 de 31 de Maig de 2024, es va aprovar la convocatòria del procés selectiu per a l'accés a dues places de personal funcionari de l'Escala Administració Especial, subescala Tècnica, Classe Superior, Categoria Titulats Superiors, subgrup A1, amb codis de plaça AE11.2 i AE11.5, vinculades al lloc de treball d'Enginyer Superior amb codis 5234 i 4113, amb 100% de la jornada, mitjançant concurs-oposició d'accés lliure, incloses a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2021 de l'Ajuntament d'Esparreguera. A continuació es dóna publicitat a la mateixa:
"CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS SELECTIU PER A L'ACCÉS A DOS PLACES DE PERSONAL FUNCIONARI DE L'ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA TÈCNICA, CLASSE SUPERIOR, CATEGORIA TITULATS SUPERIORS, SUBGRUP A1, A JORNADA COMPLETA MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ D'ACCÉS LLIURE, INCLOSA A L'OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ DE L'ANY 2021.
Aquesta convocatòria es regularà d'acord amb les Bases Generals reguladores dels processos selectius per a l'accés a places vacants de plantilla de personal funcionari i laboral de l'Ajuntament d'Esparreguera i dels seus organismes autònoms, aprovades per la Junta de Govern Local en sessió ordinària de 2 de juny de 2009 i publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, núm. 140, de data 12 de juny 2009, en endavant, les Bases Generals; així com per les bases reguladores específiques dels processos selectius per l'accés a les places incloses en les ofertes públiques d'ocupació pels anys 2020, 2021, 2022 i 2023, aprovades per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària número 10 celebrada el 17 de maig de 2023, i publicades al BOPB en data 26 de maig de 2023 amb CVE 202310087640 i DOGC amb CVE-DOGC-A-23142054-2023, en endavant, les Bases específiques.
Primera: objecte de la convocatòria
L'objecte d'aquesta convocatòria és l'accés a una plaça de personal funcionari de l'Escala Administració Especial, Subescala Tècnica, Classe Superior, Categoria Titulats Superiors, subgrup A1, a jornada completa mitjançant concurs-oposició d'accés lliure, inclosa a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2021 i vinculada al lloc de treball següent:
- Denominació i codi dels llocs de treball:
- Enginyer Superior amb codis 5234 i 4113
- Número de vacants: 2
- Codi de la plaça: AE11.2 i AE11.5
- Vinculació jurídica: Personal funcionari
- Subgrup: A1
- Nivell de Complement de destinació: 22
- Tipus de jornada: 100 %
- Complement específic anual a jornada completa: 18.344,45
- Sistema de selecció: Concurs - Oposició, mitjançat torn lliure.
Segona: funcions
Amb caràcter general, les funcions a desenvolupar seran les següents:
1. Assessorar a la Corporació en general, proporcionant la informació sobre temes propis de l'àmbit, procurant un sentit global d'actuació i coherent amb les capacitats de l'organització i els seus recursos.
- Porta a terme l'assistència tècnica en la realització de projectes d'instal·lacions de les obres municipals, tan assumides per la brigada municipal, com les encarregades a tècnics externs a la Corporació.
- Orienta i instrueix a la resta de departaments municipals en matèria d'enginyeria.
- Participa transversalment, en relació a les matèries de la seva responsabilitat, en l'elaboració de documents tècnics municipals.
- Proposa als seus superiors jeràrquics de l'àmbit les propostes d'orientació i millora d'activitats per a una millor prestació dels serveis d'enginyeria.
- Manté els contactes necessaris amb tercers (empreses, entitats locals, associacions i altres institucions i organismes) per a dur a terme les seves tasques, així com participar en aquelles comissions, fòrums, grups de treball, etc. per als quals sigui assignat.
2. Programar, coordinar i supervisar les actuacions sobre infraestructures municipals, tant les realitzades els edificis municipals com les realitzades a la via pública.
- Controla i coordina facultativament els projectes d'obres d'urbanització i ordenació de la via pública (nous carrers, vials rotondes, etc.), coordinant els diferents serveis actuants (interns i externs a l'organització), així com les mesures de seguretat laboral adients, en l'àmbit de la seva competència.
- Verifica i proposa millores en les xarxes d'infraestructures municipals (clavegueram, enllumenat, reg, freàtics, fibra òptica..).
- Vetlla pel correcte compliment de lleis, ordenances, acords i reglaments en el relatiu a infraestructures i instal·lacions municipals.
- Supervisa el desenvolupament de les concessions de serveis de subministrament (aigües, gas, electricitat, etc.) i altres contractacions municipals.
- Supervisa i controla la tramitació dels expedients i posterior concessió de llicències d'activitats, realitzant les inspeccions i comprovacions.
- Controla les instal·lacions de les obres municipals i de urbanització realitzades per altres empreses.
3. Elaborar estudis, informes tècnics, memòries valorades i plecs de condicions de diversa índole per donar resposta a les necessitats que es presentin en el seu àmbit de treball.
- Elabora informes tècnics en matèria que siguin de la seva competència (llicències d'activitats, ocupació temporal de la via pública, contestació d'instàncies, etc.).
- Elabora gràfics, estadístiques i indicadors que permetin el seguiment de les activitats pròpies de la seva competència.
- Realitza informes tècnics per a les comandes d'equips i instal·lacions dels diferents departaments així com confeccionar les memòries valorades d'aquestes instal·lacions a més de les elèctriques, d'enllumenat públic, gas, electricitat, rec de jardins, calefacció i aire acondicionat.
- Elabora informes d'aprovació dels projectes d'instal·lacions realitzats per encàrrec de la Corporació a tècnics o empreses externes.
- Realitza les sol·licituds de nous serveis a les companyies subministradores (aigua, electricitat, telefonia, etc.).
4. Confeccionar, desenvolupar i executar aquells projectes d'enginyeria, d'obres o d'altre ordre que se li hagin assignat, sota els criteris i pautes establerts per a la seva execució.
- Coordina, planifica i redacta projectes d'enginyeria i obra municipal.
- Dirigeix i supervisa aquelles obres de construcció que se l'encomanin.
5. Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.
6. Pel que fa al tractament de dades de caràcter personal, adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries per donar compliment a la normativa vigent en la matèria, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat (que es mantindran una vegada acabada la seva vinculació amb la Corporació).
I, totes aquelles funcions pròpies del lloc de treball, que li siguin assignades pel seu superior jeràrquic.
Tercera: presentació d'instàncies
En virtut de la base segona, apartat 2) de les bases específiques reguladores del present procés selectiu, el mitjà de presentació d'instàncies serà l'indicat de manera explícita a cada convocatòria, segons queda recollit a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.
D'acord amb l'article 35.1.h) de l'Ordenança no fiscal núm. XXV, de transparència i administració electrònica de l'Ajuntament d'Esparreguera, s'estableix que estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb l'Ajuntament d'Esparreguera per a realitzar qualsevol tràmit d'un procediment administratiu les persones participants en processos selectius per a l'accés a les places convocades per l'Ajuntament d'Esparreguera.
Les candidatures es presentaran per via telemàtica i es realitzaran mitjançant la plataforma de processos selectius de l'Ajuntament d'Esparreguera, a través del següent enllaç: https://esparreguera.convoca.online, tot adjuntant la documentació requerida per participar del present procés selectiu que s'estableix a la present convocatòria, a les bases generals i específiques. Les candidatures presentades per altres mitjans diferents de l'especificat comportaran l'exclusió de la persona aspirant al procés, no sent aquest fet susceptible d'esmena.
Un cop presentada la candidatura telemàtica, i sempre que estigui vigent el termini de presentació d'instàncies, si la persona aspirant vol realitzar una millora de la seva sol·licitud, podrà fer-ho mitjançant la Seu electrònica de l'Ajuntament: https://www.esparreguera.cat/seuelectronica/tramits/.
El termini de presentació d'instàncies, serà de vint dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la data de l'última publicació de l'anunci de la convocatòria.
Les candidatures per participar en els processos selectius s'acompanyaran obligatòriament de l'acreditació dels requisits indispensables per a participar del present procés i dels mèrits al·legats per les persones aspirants amb caràcter potestatiu i no excloent, segons es recull a les instruccions per a la presentació de la candidatura que es troben a la base vuitena d'aquesta convocatòria i seguidament:
a) Presentació de requisits indispensables per participar del procés:
Poden participar en la present convocatòria, mitjançant concurs-oposició lliure, les persones interessades que compleixin a més dels requisits que figuren a les bases generals i específiques reguladores, els següents:
- Estar en possessió de la titulació acadèmica d'Enginyeria industrial superior, Enginyeria de camins, canals i ports o Grau en l'àmbit de l'Enginyeria industrial o de Grau de l'Enginyeria civil.
Quarta: Desenvolupament del procés
Serà d'aplicació allò establert a la base sisena de les Bases Específiques reguladores dels processos selectius per a l'accés a les places incloses en les ofertes públiques d'ocupació pels anys 2020, 2021, 2022 i 2023, les quals han estat publicades al BOPB en data 26 de maig de 2023 amb CVE 202310087640 i en el DOGC núm. 8924 de data 26 de maig de 2023 amb CVEDOGC-A-23142054-2023.
Cinquena: Cobertura de futures vacants
A més del que disposa la base vuitena de les Bases Específiques reguladores del citat procés, aquesta convocatòria estableix que en virtut de la disposició addicional 30, del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, a més de les places convocades incloses en la Oferta Pública d'Ocupació pels anys 2020, 2021, 2022 i 2023, es podrà incloure un nombre de places addicionals per a cobrir futures vacants, a càrrec de les Ofertes d'Ocupació dels anys 2024 i 2025.
ANNEX: TEMARI ESPECÍFIC
La part corresponent al TEMARI GENERAL es la que s'especifica a les Bases Específiques Reguladores d'aquest procés selectiu.
La part del temari específic es la que es relaciona a continuació.
SERVEIS PÚBLICS
1. La gestió de l'aigua a Catalunya. Distribució de competències entre les diferents administracions actuants. La Directiva marc de l'aigua i la seva implantació a Catalunya. La normativa d'aigües i del domini públic hidràulic. Legislació bàsica en matèria d'abocament d'aigües residuals. Procediment administratiu per a l'autorització d'abocaments d'aigües residuals. Límits de l'abocament.
2. Planificació de les infraestructures de sanejament i depuració d'aigües residuals. Els plans de sanejament d'aigües residuals de Catalunya. Costos de construcció i explotació dels sistemes de sanejament públics.
3. Instal·lacions elèctriques i d'enllumenat públic i d'edificis públics en el Reglament de Baixa Tensió. Sistemes d'enllumenat i nivell d'il·luminació segons l'espai públic. La Llei 6/2001 d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn i Decret 190/2015 que aprova el reglament.
4. El Reial decret 1890/2008, de 14 de novembre, que aprova el Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior i les Instruccions tècniques complementàries EA-01 a EA-07.
5. Guies tècniques d'enllumenat públic exterior IDEA: eficiència Energètica, protocol d' auditoria energètica, requeriments tècnics lluminàries amb tecnologia LED maig 2018. 32: guia pràctica: disseny i criteris de compra.
6. La legalització de les instal·lacions d'enllumenat públic exterior. La Instrucció 1/2015, de 12 de març, sobre el procediment a seguir en instal·lacions en ús no inscrites.
PROTECCIÓ CIVIL
7. DUPROCIM: Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s'aprova el contingut mínim per a l'elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipals.
8. El Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Contingut mínim del Pla d'autoprotecció.
9. La prevenció d'accidents greus. El concepte d'accident greu i descripció de les tècniques d'anàlisi de riscos. Normativa. Procediments i condicions per a la posada en funcionament d'establiments afectats per la normativa d'accidents greus. Els plans d'emergència exterior i la influència de les activitats afectades per la normativa d'accidents greus i la planificació urbanística. Agents que intervenen en la prevenció d'accidents greus, funcions que desenvolupen i condicions per exercir l'activitat.
PLANIFICACIÓ TERRITORIAL I SECTORIAL
10. El planejament territorial i sectorial a Catalunya segons la Llei 23/1983 de Política Territorial. El Pla Territorial Parcial Metropolità de Barcelona.
11. El Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona i el Pla Director d'Infraestructures 2011-2020.
12. El Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire en zones de protecció especial, horizonte 2020 i el Pla d'energia i canvi climàtic 2012-2020.
13. Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre pel qual s'aprova el text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya: objecte, principis i competències dels ens locals i de la Generalitat de Catalunya.
14. El Pla de gestió del districte de la conca fluvial de Catalunya 2016-2021, el programa de mesures 2009-2027: objecte, tipus de masses d'aigua, de recursos hidrològics i d'usos de l'aigua. Sistemes de gestió i zones protegides al terme municipal d'Esparreguera: objectius ambientals i normes de qualitat aplicables als recursos de la demarcació.
MOBILITAT URBANA I SEGURETAT VIÀRIA
15. La Llei de Mobilitat de Catalunya, les directrius de mobilitat i els instruments de planificació de la mobilitat urbana. El Decret 344/2006, de 19 de setembre, de regulació dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada (EAMG): objecte, finalitat, àmbit d'aplicació i instruments de planificació.
16. Els plans de mobilitat urbana: objecte, àmbit d'aplicació, continguts i procediment d'aprovació. El Pla de Mobilitat Urbana d'Esparreguera: objectius generals i principals actuacions.
17. El sistema de comunicacions i de transport. La legislació de carreteres i de ferrocarrils:
àmbit d'aplicació, classificació funcional, la delimitació del domini públic i de les zones de protecció i afectació, el règim d'ús, tipus d'actes autoritzables i procediments d'autorització.
18. Criteris de disseny de vies urbanes i vies ciclables. Les recomanacions tècniques, les estratègies de pacificació del trànsit i de la mobilitat sostenible segons els manuals de l'Àrea Metropolitana.
19. La caracterització del trànsit (intensitat, velocitat, densitat) i de la xarxa viària (capacitat, nivell de servei). Paràmetres de regulació semafòrica (cicle, fases, transicions). Criteris per a la instal·lació de semàfors.
20. Seguretat viària: Visió zero. Índexs d'accidentalitat. Àrees de concentració d'accidents. Usuaris vulnerables. El Pla Local de Seguretat Viària d'Esparreguera: objectius i criteris.
PLANEJAMENT URBANÍSTIC
21. L'ordenació urbanística a Catalunya: el concepte del desenvolupament urbanístic sostenible. Principis i directrius per l'actuació urbanística. El Decret 1/2010, Text refós de la Llei d'Urbanisme de Catalunya: el concepte de sòl urbà, de sòl urbanitzable i de sòl no urbanitzable. Diferencies entre zones i sistemes. Els usos urbanístics del sòl i de les edificacions: els informes de compatibilitat urbanística.
22. Els instruments de planejament urbanístic general i derivat: tipus, objecte i continguts. Objecte i contingut dels projectes d'urbanització. El règim d'usos i obres provisionals: concepte i procediment aplicable.
23. L'exercici de les competències urbanístiques segons la legislació urbanística. L'actuació de la Generalitat envers els ens locals. Òrgans urbanístics de la Generalitat i la condició d'Administració actuant.
24. L'avaluació ambiental estratègica segons la Llei 21/2013, de 9 de desembre: objecte, finalitat i àmbit d'aplicació. Supòsits exclosos i projectes exceptuables. Diferencies entre avaluació ambiental estratègica, avaluació d'impacte ambiental i autorització ambiental integrada: àmbits d'aplicació i relacions entre sí. Diferencies entre òrgan ambiental i òrgan substantiu.
25. L'avaluació de plans i programes a Catalunya: objecte, principis rectors, agents que intervenen, plans i programes sotmesos i tipus de procediments d'avaluació. L'aplicació de la Llei 6/2009, del 28 d'abril no adaptada.
RESIDUS
26. La gestió dels residus municipals al Decret Legislatiu 1/2009. Competències i funcions dels municipis i de les entitats metropolitanes i comarcals. Classificació i eliminació dels residus, sistemes de recollida i formes de gestió. Previsions urbanístiques i d'equipaments urbans.
27. Els punts verds i els punts de recollida mòbil. Les deixalleries. Criteris d'admissibilitat. La normativa de gestió de residus a Esparreguera. La producció i gestió dels residus de construcció i demolició. El Programa de gestió de residus de la construcció de Catalunya (PROGROC): objecte i mesures.
28. Operacions de valorització i eliminació de residus. L'Estratègia de Residu Zero. La llista europea de residus. Els residus i els sòls contaminats segons la Llei 22/2011.
SALUT PÚBLICA
29. El servei de salut pública: les prestacions municipals mínimes d'acord a la Llei 18/2009. Les competències de la Generalitat de Catalunya. Xarxa de vigilància i de laboratoris. La intervenció administrativa, la responsabilitat, l'autocontrol i el règim sancionador.
30. El control de propagació de plagues. La vigilància i control d'arbovirosis trameses per mosquits a Catalunya. L'ordenança de control de mosquit tigre d'Esparreguera. La gestió de la fauna útil urbana i dels animals de companyia. El Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals. La Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.
31. La seguretat alimentària. El Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021. La salubritat alimentària en la preparació de menjars en els sectors de la restauració i del comerç minorista.
32. Reial Decret 487/2022, de 21 de juny, pel que s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi.
EDIFICACIÓ
33. La Llei 38/1999 de 5 de novembre, de Ordenació de l'Edificació i el Codi Tècnic de l'Edificació: objecte i àmbit general d'aplicació. Els agents al procés d'edificació: titulacions i competències. El control de qualitat i les garanties.
34. El Document Bàsic de Seguretat en cas d'Incendi (DB-SI) del Codi Tècnic de l'Edificació: la propagació interior i exterior i resistència al foc de l'estructura i materials. Les instal·lacions de protecció contra incendis. L'evacuació d'ocupants i intervenció de bombers.
35. El Document Bàsic de Seguretat d'Utilització i Accessibilitat (DB-SUA) del Codi Tècnic de l'Edificació.
36. Reial Decret 2267/2004, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials (RISCIEI): objecte i àmbit d'actuació. El règim d'implantació, construcció i posada en servei dels establiments. Condicions, requisits i caracterització dels establiments industrials respecte de la seguretat davant incendis.
37. La Llei 3/2010, de 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i: objecte, àmbit d'aplicació, competències municipals i de la Generalitat i règims d'intervenció administrativa.
38. Les mesures de prevenció d'incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana d'acord amb la Llei 5/2003, de 22 d'abril: obligacions i subjectes obligats, plànol de delimitació i servituds d'accés.
39. La seguretat estructural segons el CTE. Estructures d'acer. Obra de Fabrica. Obra de fusta. Obres pretensades. El Reial Decret 1247/2008, de 18 de juliol, que aprova la Instrucció de formigó estructural (EHE-08).
40. El Reial Decret 56/2016, de 12 de febrer, d'eficiència energètica: objectius i mesures adoptades.
41. L'eficiència energètica dels edificis. Tècniques i estratègies recomanades per la millora de l'eficiència energètica als equipaments públics existents. La certificació energètica dels edificis i dels equipaments municipals.
42. Les energies renovables i estalvi energètic en els edificis. Criteris i mesures recomanades de màxima eficiència energètica en equipaments públics existents. El concepte d'edificis de consum gairebé nul (nZEB) i d'edificis emissions nul·les o quasi nul·les en projectes nous o de gran rehabilitació d'equipaments públics.
43. L'eficiència energètica i la seguretat en les instal·lacions tèrmiques en els edificis: objecte i àmbit d'aplicació de Reial Decret 1027/2007. Documentació tècnica de disseny i dimensionament de les instal·lacions tèrmiques. Condicions per a l'execució de les instal·lacions tèrmiques. Control durant l'execució i condicions per a la posada en servei de les instal·lacions.
44. Les condicions tècniques i garanties de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió segons RD 842/2002: finalitats, àmbit d'aplicació, requisits de materials i equips, elements de les instal·lacions, verificacions prèvies i condicions de posada en servei de les instal·lacions.
45. La protecció davant el soroll segons CTE: objecte, àmbit d'aplicació, caracterització i quantificació de les exigències, disseny i dimensionament de l'aïllament acústic al soroll aeri i al soroll d'impactes. Termini de reverberació i absorció acústica. El soroll i les vibracions de les instal·lacions.
46. La protecció contra la contaminació acústica segons la Llei 16/2002, de 28 de juny: objecte i àmbit l'aplicació i aspectes desenvolupats pel reglament. Zones de sensibilitat acústica i de soroll. Mapes de capacitat acústica.
47. El Decret 209/2023, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Codi d'accessibilitat de Catalunya: objecte, àmbit d'aplicació, condicions bàsiques i relació entre ambdues normes. L'Ordre TMA/851/2021, de 23 de juliol, pel qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i la utilització dels espais públics urbanitzats. Les Taules d'accessibilitat.
48. Exigències bàsiques de salubritat en l'edificació segons el CTE: requisits essencials sobre protecció davant la humitat, recollida i evacuació de residus, qualitat de l'aire interior i sobre subministrament i evacuació de l'aigua.
INTERVENCIÓ EN LES ACTIVITATS DELS PARTICULARS:
49. El Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'Obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS): les llicències i altres actes de control preventiu. La llicència i la comunicació prèvia a la Llei d'urbanisme de Catalunya vigent: tipus d'actes subjectes, règim jurídic i caducitat. Actes promoguts per administracions publiques.
50. Mesures de simplificació dels procediments d'intervenció ambiental de les activitats econòmiques i urbanístiques dels particulars segons la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'administració i d'impuls de l'activitat econòmica.
51. La Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Objecte, estructura, finalitats i àmbit d'aplicació. Procediments d'autorització i disciplina. Les obligacions dels titulars d'activitats i els règims d'intervenció administrativa. El sistema d'inspecció i control. Les entitats col·laboradores en matèria de medi ambient.
52. La llicència ambiental municipal, la comunicació prèvia ambiental i la declaració responsable: tipus d'actes sotmesos, òrgans competents, procediment aplicable i documentació exigible.
53. La regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives de la Llei 11/2009 i del Reglament: objecte, àmbit d'aplicació, requisits bàsics i procediments aplicables.
54. Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l'activitat econòmica. Objecte, estructura i finalitats.
OBRES PÚBLIQUES
55. Reglament d'Obres, activitats i serveis dels ens locals: les obres locals ordinàries. La gestió i control dels treballs de rehabilitació i manteniment sense projecte.
56. La Llei 3/2008 d'obra pública, criteris de seguiment i control de la construcció de túnels i obres urbanes soterrades.
57. La contractació administrativa: concepte i principis bàsics. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (LCSP). El procediment de contractació. L'expedient de contractació. El plec de clàusules administratives i el plec de clàusules tècniques. L'adjudicació i la formalització. Condicions especials d'execució dels contractes.
58. Organització, seguiment i control de l'execució de projectes: Protocols de tramitació dels projectes i seguiment de les obres locals ordinàries d'infraestructures i millora de l'espai públic.
59. Control econòmic i dels terminis d'execució d'obra. El replanteig, les certificacions i els preus contradictoris. La revisió de preus, recepció i liquidació de l'obra. Els modificats i complementaris. Conservació durant el període de garantia.
60. El control de qualitat de les obres públiques: Plecs de condicions, plans de control de qualitat, tipus d'assaigs més freqüents i interpretació dels resultats.
61. Criteris d'ambientalització de les obres durant la seva execució: reducció de soroll, control emissió de partícules a l'atmosfera i gestió de la convivència amb l'ús de l'espai públic.
62. El verd urbà i la biodiversitat. El concepte de la infraestructura verda. La compatibilització de la fauna protegida amb els edificis. El concepte de fauna útil. El model de referencia de Barcelona en la producció de natura urbana.
63. La seguretat i salut dins de les obres de construcció segons el Reial Decret 1627/1997. Els instruments de l'estudi de seguretat i salut i del pla de seguretat i salut. Agents i rols responsables. Actes de prevenció i control obligatoris abans d'iniciar les obres i durant la seva execució. El rol del coordinador de seguretat i salut durant la construcció de les obres.
64. Les xarxes de subministrament públic d'aigua potable: elements, criteris de dimensionament i models de gestió de l'aigua als municipis. Millores en el consum d'aigua als serveis i edificis municipals i als espais públics. Ús del recurs del freàtic.
65. Manteniment normatiu, correctiu i preventiu en edificis municipals i les seves instal·lacions. Instruments de planificació.
66. La gestió dels subministraments d'energia elèctrica i gas per als punts de consum de l'Ajuntament. El paper del gestor energètic en l'organització. Eines de seguiment de consums i estudis comparatius. Comptabilitat energètica. Programa de funcionament i millora.
67. Les intervencions en subsòl. Aprofitament per a infraestructures: mètodes constructius i incidència del nivell freàtic. Determinacions i paràmetres dels estudis geotècnics. Efectes de sobre les construccions existents: mesures preventives i de control. Els Plans d'auscultació i contingència.
68. Les instal·lacions urbanes, i les rases i canalitzacions. Sistemes constructius per l'execució de les canalitzacions d'aigua, electricitat, gas, telèfon i fibra òptica. Galeries de serveis.
69. Les xarxes de clavegueram: Tipologies i sistemes constructius per la recollida de les aigües pluvials i residuals. Anàlisi i dimensionat d'una xarxa d'evacuació d'aigües residuals i de pluja. Mètodes i procediments de manteniment.
70. Pavimentació de calçades: Consideracions generals sobre els ferms. Sistemes constructius, seccions tipus, principals patologies i mètodes de reparació. Normativa d'aplicació.
71. Pavimentació de calçades: Estratègies de conservació preventiva i curativa, reforçament, reconstrucció, reciclat i renovació superficial. Programació d'actuacions. Auscultació i inspecció visual.
72. Pavimentació de carrers peatonals i places: Sistemes constructius, seccions, tipus, principals patologies i mètodes de reparació. Normativa d'aplicació."
La qual cosa es fa pública per a general coneixement.
Contra aquesta resolució, que és definitiva en via administrativa, es podrà interposar amb caràcter potestatiu recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la recepció d'aquesta notificació.
Contra desestimació expressa del recurs de reposició, en el seu cas, o bé directament contra aquesta resolució, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona o, a elecció de l'interessat/ada, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la recepció d'aquesta notificació, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Esparreguera, 3 de juny de 2024