ANUNCIO relativo a la suspensión temporal de licencias/comunicados de obras para la construcción de piscinas de uso particular y otras construcciones y/o instalaciones y usos que comporten un aumento significativo del consumo de agua.

Als efectes reglamentaris i per el coneixement del públic en general, es fa públic que l'Ajuntament, mitjançant el Decret d'alcaldia núm. 146 de 6 de març de 2024, ha adoptat l'acord que es transcriu literalment a continuació:

 

DECRET D'ALCALDIA

 

Assumpte: Suspensió temporal de llicencies/comunicats d'obres per a la construcció de piscines d'us particular i d'altres construccions i/o instal·lacions i usos que comportin un augment significatiu del consum d'aigua

 

Expedient: 2024_552

 

Antecedents:

L'actual situació d'excepcionalitat per motiu de la sequera, afegit al fet que el pou d'abastament d'aigua del nucli de Pinedes de l'Armengol i el possible esgotament del pou de la Malesa segons indicà l'informe de la companyia concessionària del servei d'aigua potable Aigua de Rigat SA, fa que la garantia d'abastament d'aigua a la població estigui compromesa i que sigui convenient aplicar mesures de contenció i reducció del consum d'aigua potable.

Aquesta situació implica, entre d'altres mesures, la revisió dels plans urbanístics generals del municipi pel que fa a les noves obres i instal·lacions objecte de comunicació o llicencia municipal que comportin l'augment significatiu del consum d'aigua atenent al recent escenari d'esgotament de les fonts d'abastament.

L'art 73.1 del TRLUC, preveu la potestat municipal per a la suspensió pel termini d'un any de l'atorgament de llicències d'edificació, reforma, rehabilitació, d'instal·lació o ampliació d'activitats o usos concrets, comunicats i d'altres autoritzacions municipals connexes establertes

En concret es considera adient la suspensió per un període de 1 any de les comunicacions i llicencies dels següents usos, obres i activitats:

- Construcció de piscines o basses d'uns particular.

- Comunicacions d'habitatges d'us turístic.

- Comunicacions, llicencies o autoritzacions d'ampliacions d'activitats que comportin un augment del consum d'aigua superior al 25% provinent de la xarxa municipal.

Comunicacions, llicencies o autoritzacions de noves activitats que comportin un consum d'aigua que superi el llindar dels 250lts/habitant/diaris

Precisar que la present suspensió es fonamenta en la necessitat d'haver de revisar l'actual normativa urbanística i mediambiental municipal per tal de procedir a l'elaboració dels estudis previs a la tramitació de la corresponent modificació normativa complementària que indiqui les prescripcions necessàries relacionades amb l'impacte de la mateixes amb l'ús de l'aigua; i que de conformitat amb l'article 74.1 de l'esmentat text legal, el termini de la suspensió serà d'un any a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província, d'aquest acord.

Ates que l'òrgan competent es el Ple però atenent a la urgent necessitat d'iniciar el tràmit l'Alcalde pot iniciar l'expedient a ratificar pel ple en la propera sessió que es porti a terme

 

Fonament jurídics:

Resolució ACC/3238/2023 de 19 de setembre de declaració estat d'excepcionalitat àmbit aqüífer Carme-Capellades.

Art. 74.1 Text refós Llei d'Urbanisme de Catalunya

 

RESOLC:

 

1. SUSPENDRE PEL PERIODE DE 1 ANY les llicencies i comunicacions en tot el terme municipal de les següents obres/instal·lacions:

- Construcció de piscines o basses d'uns particular.

- Comunicacions d'habitatges d'us turístic.

- Comunicacions, llicencies o autoritzacions d'ampliacions d'activitats que comportin un augment del consum d'aigua superior al 25% provinent de la xarxa municipal.

- Comunicacions, llicencies o autoritzacions de noves activitats que comportin un consum d'aigua que superi el llindar dels 250lts/habitant/diaris

 

2. ORDENAR la tramitació del procediments necessaris per a l'elaboració dels estudis necessaris per a la millor regulació dels usos de l'aigua en la normativa urbanística i mediambiental de l'ajuntament.

 

3. INDICAR que el període de suspensió començarà a computar des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província d'aquest acord.

 

4. PROPOSAR al Ple la ratificació del present acord.

 

5. PUBLICAR el present acord al BOP, DOGC i portal electrònic de l'Ajuntament .

 

6. RÈGIM DE RECURSOS. Contra la present resolució, que es ferma en via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de la Província. Tanmateix, els legitimats podran interposar qualsevol recurs ajustat a dret.

 

La Torre de Claramunt, 7 de març de 2024

 

David Alburquerque Sánchez

Secretari interventor

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22385 {"title":"ANUNCIO relativo a la suspensión temporal de licencias\/comunicados de obras para la construcción de piscinas de uso particular y otras construcciones y\/o instalaciones y usos que comporten un aumento significativo del consumo de agua.","published_date":"2024-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22385"} catalunya administración local,Ayuntamiento de La Torre de Claramunt,DOGC,DOGC 2024 nº 9158 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-08/22385-anuncio-relativo-suspension-temporal-licencias-comunicados-obras-construccion-piscinas-uso-particular-otras-construcciones-instalaciones-usos-comporten-aumento-significativo-consumo-agua https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.