ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Proyecto "Torre de Santa Caterina. Espacio Quico Mestres".

La Junta de Govern Local, en data 23 d'abril del 2024, va aprovar el dictamen següent:

 

"Fets

 

1. Per acord de la Junta de Govern Local de 7 de març del 2023 es va aprovar inicialment el projecte d'obra municipal ordinària anomenat "Torre de Santa Caterina. Espai Quico Mestres", amb un pressupost total de 168.273,03 € IVA inclòs. A la vegada s'acordava sol·licitar informe al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb allò previst a l'article 34 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català, en tractar-se d'un bé declarat Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

 

2. El projecte ha estat sotmès a informació pública per un termini de trenta dies hàbils, mitjançant inserció d'anunci en el Butlletí Oficial de la Província de data 13 de març del 2023 i no s'ha presentat cap al·legació.

 

3. En data 26 d'abril del 2023, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Catalunya Central va requerir a l'ajuntament l'aportació d'un estudi arqueològic de la zona del fossat de la Torre, el qual va ser presentat el 6 de maig del 2023. A la vista del mateix, la Comissió Territorial del Patrimoni va efectuar nou requeriment sol·licitant la presentació de nova documentació que justifiqués l'actuació en funció de la memòria arqueològica presentada, documentació que va ser tramesa en data 12 de juliol del 2023.

 

4. Finalment, en data 28 de juliol del 2023, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural acorda el següent:

"AUTORITZAR, EL Projecte Torre de Santa Caterina. Espai Quico Mestres. Manresa. Revisió Projecte Executiu. Juliol 2023, amb les següents CONDICIONS:

-No efectuar els moviments de terres, les graderies i la passera d'accés a la torre, ja que falsegen la lectura històrica de la torre i del fossat.

-Quant al fossat, convindria incorporar-lo en el projecte, mitjançant un tractament subtil, a nivell de paviment que permetés identificar-ne els límits.

ES RECOMANA:

-Que el tractament de la materialitat de l'espai exterior proposat no sigui mimètic amb la lectura pètria de la torre de tal manera que la lectura que esdevingui no indueixi a pensar que es tracta d'una única fase històrica.

El projecte final haurà de ser supervisat pels tècnics dels Serveis Territorials, a la Catalunya Central."

 

5. Paral·lelament, i en el marc de l'actuació "Restauració i Mirador de la Torre de Santa Caterina Manresa (Bages)", el projecte de la qual va ser aprovat definitivament en data 29.07.2022, es sol·licitaren als serveis territorials de la Catalunya Central del Departament de Cultura, permís d'intervenció arqueològica preventiva en aquest emplaçament. Dites actuacions van permetre documentar un seguit d'estructures que podrien formar part del pont llevadís i del fossat de la torre. En relació a la mateixa, en data 9 de febrer del 2024, la Comissió Territorial de Patrimoni de la Catalunya Central autoritza el rebliment temporal d'aquestes estructures, amb materials reversibles que permetin la seva conservació amb geotèxtil i sorres netes fins que no es presenti un projecte d'intervenció global.

 

6. En data 9 d'abril de 2024, la Cap de Secció d'Espais Públics emet informe en el qual s'expressa que arran de l'autorització de la Comissió de 28 de juliol de 2023 i de l'autorització de rebliment temporal, de 9 de febrer del 2024 citat en el paràgraf anterior, es modifica el projecte "Torre de Santa Caterina. Espai Quico Mestres" adaptant-se als requeriments que es desprenen d'ambdós acords. En aquest sentit i, segons consta al seu informe, "l'actuació inicialment prevista es desplaça de manera que s'allunya del fossat i la proposta es limita a la disposició dels elements que permeten assolir els objectius fixats, que es preveuen disposar sobre el terreny natural i en una posició que permet identificar els límits del fossat, eliminant els moviments de terra i la grada.

D'altra banda, pel que fa a l'accés a la torre, es proposa disposar-lo de manera que es mantenen les estructures documentades, amb una actuació que no afecta les futures actuacions en aquest àmbit d'acord amb el que es determina en l'acord d'autorització del rebliment.

Les modificacions introduïdes en el projecte aprovat inicialment responen, doncs, als requeriments de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de la Catalunya Central i no es poden considerar substancials atès que només suposen el desplaçament i simplificació dels elements inicialment previstos. D'altra banda, el nou document preveu un pressupost per a coneixement de l'administració gairebé idèntic al del projecte aprovat inicialment, amb un import de 168.101,37euros".

En el mateix informe, atesos els requeriments indicats i acomplerts, es proposa l'aprovació definitiva del projecte.

 

Fonaments de dret

 

1. La tramitació dels projectes d'obra ordinària es troba regulat al Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels Ens Locals (ROAS), determinant l'article 37.5 que el termini per a l'aprovació definitiva del projecte és de sis mesos a comptar des de l'aprovació inicial

 

2. El document s'ha sotmès a informació pública sense que s'hagin presentat al·legacions.

 

3. Per altra banda, s'ha sol·licitat i es disposa d'autorització de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Catalunya Central, de conformitat amb allò previst a l'article 34 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català, amb les consideracions que s'han reproduït anteriorment.

 

4. D'acord amb l'article 38.2 ROAS, l'acord d'aprovació definitiva del projecte es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'anuncis.

 

5. L'article 21.1 o) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i el 51.2 o) del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, atribueixen a l'alcalde les competències d'aprovació dels projectes i altre documentació preceptiva per a l'execució d'obres ordinàries, quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previstos en el pressupost. L'Alcalde va fer delegació d'aquestes competències en la Junta de Govern Local mitjançant Resolució núm. 11376, de 23 de juny del 2023 (BOPB de 27-06-2023).

 

Tenint en compte els fets i fonaments de dret exposats, el tinent d'alcalde, regidor delegat d'Urbanisme i Mobilitat, en exercici de les competències conferides per Resolució de l'Alcalde núm. 11378, de 23 de juny del 2023, i publicada al BOPB de 27-06-2023, proposo l'aprovació per part de la Junta de Govern Local, amb caràcter reservat, dels següents ACORDS:

 

Primer.- Aprovar definitivament el projecte d'obra ordinària anomenat "Torre de Santa Caterina. Espai Quico Mestres." que incorpora les condicions proposades per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Catalunya Central en data 28 de juliol del 2023, amb un pressupost per a coneixement de l'administració de cent seixanta-vuit mil cent-un euros amb trenta-set cèntims (168.101,37 €) IVA inclòs.

 

Segon.- Publicar l'acord de l'aprovació definitiva del projecte al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'anuncis de la Corporació, en compliment del que disposa l'article 38.2 del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, aprovat pel Decret 179/95, de 13 de juny.

 

Tercer.- Notificar el present acord d'aprovació definitiva al Departament de Cultura, de conformitat amb l'article 34.5 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre."

 

Contra aquest acte, que exhaureix la via administrativa, podeu interposar els recursos que s'indiquen a continuació:

- Recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci a l'últim diari (BOP i DOGC) i en els termes regulats als articles 123 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- Recurs jurisdiccional contenciós administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà del dia de la darrera de les publicacions del present anunci (BOP i DOGC), dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en els termes regulats als articles 25.1, 45 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Si s'opta pel recurs potestatiu de reposició, no podreu interposar el recurs contenciós administratiu fins que el primer sigui resolt expressament, o es produeixi la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat.

Si sou persona obligada a relacionar-vos amb l'Administració a través de mitjans electrònics, haureu de presentar el recurs, degudament signat, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament www.ajmanresa.cat, d'acord amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

 

Manresa, 24 d'abril de 2024

 

Carles Garcia Estany

Tinent d'alcalde i regidor delegat d'Urbanisme i Mobilitat

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21929 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Proyecto \"Torre de Santa Caterina. Espacio Quico Mestres\".","published_date":"2024-05-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21929"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Manresa,DOGC,DOGC 2024 nº 9154 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-02/21929-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-proyecto-torre-santa-caterina-espacio-quico-mestres https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.