ANUNCIO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria del proceso selectivo de una plaza de arquitecto/a, en régimen de personal funcionario de carrera, turno libre, jornada parcial, del Ayuntamiento de Llívia.

El Decret d'Alcaldia núm. 2024-00097, de 16 d'abril, ha aprovat les bases específiques i la convocatòria d'un procés selectiu d'una plaça d'arquitecte/a, en règim de personal funcionari de carrera, torn lliure, jornada parcial, de l'Ajuntament de Llívia.

Les persones interessades en participar en la convocatòria han de presentar preferentment per mitjans electrònics, a través de l'apartat tràmits del web de l'Ajuntament d'instància genèrica electrònica tot adjuntant la documentació obligatòria. La sol·licitud també es pot presentar de forma presencial a al registre de l'Ajuntament o en qualsevol de les formes que determina l'article 16.4 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques -LPACAP- (Llei 39/2015, d'1 de octubre). El termini de presentació de les sol·licituds de participació és de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la referència de l'anunci de convocatòria en el «Butlletí Oficial de l'Estat».

Els successius anuncis es publiquen en el tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament de Llívia.

 

Llívia, 17 d'abril de 2024

 

Albert Cruïlles Ruaix

Alcalde

 

D'acord amb l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, es publiquen íntegrament les bases:

 

 

ANNEX

Bases específiques i convocatòria d'un procés selectiu d'una plaça d'arquitecte/a, en règim de personal funcionari de carrera, torn lliure, jornada parcial, de l'Ajuntament de Llívia. (Núm. expedient: 325/2024)

 

1. Objecte de la convocatòria

1.1. Es convoca el procés selectiu que s'indica a continuació, d'acord amb l'oferta d'ocupació pública parcial del 2024 aprovada per Decret de l'alcalde de l'Ajuntament núm. 2024-0096, de 15 d'abril:

Procés: Procés lliure

Denominació de la plaça: arquitecte/a

Grup de classificació: A1

Règim de personal: Funcionari de carrera

Número de vacants: 1

Sistema de selecció: Concurs-oposició

Encomana a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya: No

1.2. Així mateix, amb els candidats i candidates que superin el procés però no obtinguin plaça es preveu la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí per tal de cobrir transitòriament les vacants per a qualsevol supòsit legal que pugui esdevenir.

 

2. Selecció i característiques del lloc de treball associat a la plaça

Procés: Torn lliure

Sistema de selecció: Concurs-oposició

Denominació de la plaça: arquitecte/a

Grup: A1

Complement de destinació: 22

Relació del lloc: personal funcionari

Requisits de titulació: Grau universitari en Arquitectura, o titulació equivalent.

Nivell de català: C1, nivell de suficiència

Altres requisits: Permís de conduir B.

Jornada de treball: 15 hores setmanals, 40% jornada ordinària.

Complement específic anual: 9.850,26 euros.

Retribució anual total: 23.100,08 euros.

2.1. Funcions bàsiques del lloc de treball

Realitza les funcions per a les que l'habilita la seva titulació, entre d'altres: dissenya, planifica, coordina i desenvolupa les activitats dins del seu àmbit competencial; elabora estudis i informes tècnics en els àmbits d'obres, planificació, elaboració de projectes, etc..; assessora tècnicament als seus superiors dins del seu àmbit; realitza visites i inspeccions d'obres; realitza liquidacions dels plans i projectes; es responsabilitza de l'elaboració del treball de camp; redacta memòries d'activitats, estadístiques, documents i informes relatius al seu àmbit competencial; atén i orienta als usuaris del servei; redacta plecs de prescripcions tècniques; realitza mesuraments, valoracions i taxacions, així com aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

2.2. La realització d'aquest procés selectiu s'ajusta a l'article 103.3 de la Constitució espanyola, a l'article 92.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i al Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP).

 

3. Condicions de participació

3.1. Per a ésser admesos en el procés selectiu, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola.

b. Tenir la titulació mínima següent: Grau universitari en Arquitectura, o titulació equivalent.

L'equivalència o homologació del títol ha d'ésser reconeguda per l'administració competent i degudament acreditada en tal sentit per les persones aspirants. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar, si escau, de l'homologació corresponent del Ministeri.

c. Tenir complerts 16 anys i no excedir l'edat màxima de jubilació forçosa.

d. Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a exercir les funcions pròpies de la plaça convocada.

e. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat.

f. Conèixer les dues llengües oficials a Catalunya tant en expressió oral com escrita:

- nivell C1, nivell de suficiència de català.

Resten exempts de la prova de català, les persones aspirants que en el moment de presentació de la sol·licitud o abans de la prova de coneixements de la llengua catalana, presentin còpia del certificat de nivell de la Junta Permanent de Català, o equivalent, o acreditin el coneixement de català dins de l'ensenyament obligatori a través de còpia del certificat expedeix per qualsevol institut d'educació secundària públic en la forma que determina la Generalitat de Catalunya.

També resten exemptes de realitzar la prova de català, les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la mateixa administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació. (article 5.b del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya).

3.2. Tots els requisits que estableix la base 3.1 s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la incorporació a la plaça a ocupar.

 

4. Sol·licituds de participació

4.1. Les persones interessades en participar en la convocatòria han de presentar preferentment per mitjans electrònics, a través de l'apartat tràmits del web de l'Ajuntament d'instància genèrica electrònica tot adjuntant el model d'instància normalitzat i la documentació obligatòria.

La sol·licitud també es pot presentar de forma presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o en qualsevol de les formes que determina l'article 16.4 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques -LPACAP- (Llei 39/2015, d'1 de octubre)

4.2. El termini de presentació de les sol·licituds de participació és de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la referència de l'anunci de convocatòria en el «Butlletí Oficial de l'Estat».

4.3. Les persones aspirants han de presentar la sol·licitud de participació amb la documentació mitjançant Instància de sol·licitud genèrica, degudament signada per la persona aspirant, amb aportació de còpies de la documentació següent:

1. Document nacional d'identitat.

2. Titulació exigida a la convocatòria: s'acredita a través de còpia del títol acadèmic.

3. Certificat de nivell corresponent de nivell de català, segons s'especifica a la base 3.

4.5. Els documents dels mèrits al·legats, si s'escau, només les han de presentar les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició. Per tant, en la sol·licitud de participació no s'ha d'adjuntar cap mena de documentació relativa als mèrits, que no es tenen per presentats.

4.6. Per a inscriure's a la convocatòria, les persones aspirants no han d'abonar cap taxa.

4.7. A fi de garantir la igualtat de condicions per a l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, el tribunal pot autoritzar l'adaptació de les proves per als aspirants que tinguin la condició legal de persona amb discapacitat. Amb aquesta finalitat, les persones aspirants que necessitin adaptacions per a fer les proves o en el lloc de treball han d'adjuntar a la instància un certificat acreditatiu que estan en condicions de complir les tasques fonamentals del lloc de treball al qual aspiren, emès per l'equip oficial de valoració de discapacitats. El certificat, que és vinculant, ha d'especificar el tipus d'adaptació funcional necessària per al desenvolupament correcte de les proves i per al compliment posterior de les tasques pròpies del lloc de treball. Amb relació a aquestes adaptacions, cal considerar el que estableix l'article 7 del Decret 66/1999, del 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional. Per a obtenir aquest certificat, les persones aspirants amb discapacitat s'han de dirigir als centres de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya.

4.8. Amb la sol·licitud, les persones aspirants donen llur consentiment al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés de selecció, d'acord amb la normativa vigent, i autoritzen a l'Ajuntament a adreçar-se directament a les entitats, els òrgans de l'Administració, les institucions o les empreses, per a demanar-los la validació o l'autenticació dels documents aportats com a justificants del compliment dels requisits o dels mèrits al·legats.

 

5. Admissió de les persones aspirants

5.1. Una vegada finit el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde/ssa de la corporació ha de dictar una resolució per la qual s'acordi aprovar la llista provisional de persones admeses i excloses en la convocatòria. En l'esmentada llista provisional se'ls ha d'identificar mitjançant el seu nom i cognoms, amb l'afegit de quatre xifres numèriques aleatòries del document nacional d'identitat, i indicar el motiu o els motius d'exclusió. Aquesta resolució es fa pública en el tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament.

5.2. Les persones aspirants tenen un termini de 10 dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació de la resolució en el tauler d'edictes electrònic, per a formular les reclamacions que creguin pertinents, destinades a esmenar els errors que s'hagin pogut produir, o per a esmenar els defectes o adjuntar la documentació preceptiva que n'hagi motivat l'exclusió, d'acord amb el que disposa l'article 68 LPACAP. Si les persones aspirants no esmenen en aquest termini el defecte imputable a ells que n'hagi motivat l'exclusió, es considera que desisteix de participar en les proves selectives.

5.3. En el cas que no hi hagi cap reclamació, o bé un cop fetes les rectificacions pertinents en el cas que s'hagin presentat reclamacions, l'alcalde/ssa aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses així com el nomenament del tribunal de qualificació. La llista definitiva s'ha d'exposar al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament. En l'esmentada llista definitiva s'ha d'identificar les persones aspirants mitjançant el seu nom i cognoms, amb l'afegit de quatre xifres numèriques aleatòries del document nacional d'identitat, i indicar el motiu o els motius d'exclusió definitius.

5.4. El tràmit de publicació al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament substitueix la notificació individual als interessats, tal i com disposa l'article 45 LPACAP.

 

6. Tribunal de qualificació

6.1. D'acord amb el que estableix l'article 60 EBEP, el tribunal qualificador és un òrgan col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres. No poden formar part del tribunal el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. Tampoc no poden formar part dels tribunals qualificadors els funcionaris o funcionàries que han impartit cursos o treballs per a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de les convocatòries corresponents. La composició nominal es publica conjuntament amb la resolució de llista definitiva d'admissió d'aspirants.

6.2. El tribunal qualificador d'aquest procés selectiu és compost pels membres següents:

Presidència:

Titular: El/la Secretari/ària-interventor/a de l'Ajuntament de Llívia, o qui legalment el substitueixi accidentalment amb un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en la plaça que es convoca.

Vocals:

Titular i suplent: Una persona funcionària de carrera designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya amb un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en la plaça que es convoca.

Vocal i Secretaria:

Titular: Una persona funcionària de carrera, d'una altra corporació, amb un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en la plaça que es convoca.

6.3. Per a la constitució vàlida dels tribunals qualificadors i per a la seva actuació adequada a efectes de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requereix la presència dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

6.4. El tribunal qualificador pot disposar la incorporació de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuen amb veu però sense vot per debatre, en sessions d'aquests òrgans, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

6.5. L'abstenció i la recusació dels membres dels tribunals o òrgans seleccionadors s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

6.6. Als efectes previstos en el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei, el tribunal qualificador es classifica en la categoria primera.

 

7. Procediment de selecció i qualificacions

7.1. El temari que regeix el procés selectiu és l'aprovat com a annex.

Les persones aspirants són convocades per a cada prova en una crida única i les que no compareguin a realitzar-la perden el seu dret, excepte en els casos de força major degudament justificats i lliurement apreciats pel tribunal.

El tribunal de selecció pot determinar que les proves es realitzin el mateix dia.

7.2. El procediment de selecció dels aspirants és el de concurs-oposició, que s'ha de desenvolupar segons les proves i les fases que s'indiquen a continuació:

7.3. Fase d'oposició

7.3.1. Primera prova teòrica

a. L'exercici és de caràcter obligatori i eliminatori.

b. La primera prova consisteix a respondre per escrit un qüestionari de 50 preguntes amb quatre respostes possibles relacionat amb el contingut del temari que s'indica en l'annex.

c. La durada màxima per a fer aquesta prova és de 60 minuts.

d. La qualificació d'aquesta prova és de 0 a 30 punts. La puntuació mínima per superar la prova és de 15 punts.

e. Les preguntes sense resposta o amb més d'una resposta no es tenen en compte. Per a cada resposta errònia no es descompta.

f. Les persones aspirants tenen un termini de cinc dies naturals, a comptar de l'endemà de la publicació del solucionari de la prova per tal de formular les al·legacions que considerin adients. Les al·legacions es consideren resoltes amb la publicació dels resultats provisionals de la prova corresponent.

g. Contra els resultats provisionals de les proves, les persones aspirants tenen un termini de cinc dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la data de publicació dels resultats provisionals, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes. Les al·legacions es consideren resoltes amb la publicació dels resultats definitius de la prova corresponent.

7.3.2. Segona prova pràctica

a. La segona prova consisteix en la resolució d'un supòsit pràctic que el tribunal determina sobre el contingut relacionat amb les funcions pròpies de la plaça i del lloc d'adscripció, i amb el temari de l'annex.

b. La durada màxima de la prova és de 90 minuts. Per a la realització d'aquesta prova es poden consultar textos legals concordats així com emprar màquines calculadores; no es poden fer servir manuals o estudis doctrinals.

c. En aquesta prova es valora la capacitat d'anàlisi i l'aplicació raonada dels coneixements teòrics en la resolució dels problemes pràctics plantejats.

d. El tribunal pot determinar que aquesta prova pugui ésser llegida obligatòriament davant del tribunal per part de la persona aspirant. Un cop acabada la lectura, el tribunal pot formular preguntes a la persona aspirant sobre qüestions relacionades amb la prova pràctica desenvolupada.

e. La qualificació de la prova és de 0 a 70 punts. La puntuació mínima per superar l'exercici és de 35 punts.

7.3.3. Capacitació lingüística

Prova de llengua catalana

Els aspirants que hagin superat la fase d'oposició no hagin acreditat els coneixements de la llengua catalana han de fer una prova de valoració de coneixements de comprensió i expressió.

Aquesta prova es valora com superada o no superada.

7.4 Fase de concurs

7.4.1. Un cop finalitzada la fase d'oposició, el tribunal de qualificació ha de requerir a les persones aspirants que, en el termini de 10 dies hàbils a comptar de la publicació de l'anunci corresponent en el tauler d'edictes, per tal que presentin còpies, si ho volen al·legar, de la documentació següent:

- Currículum vitae, conjuntament amb un quadre de puntuacions en què la pròpia persona aspirant puntuï els mèrits al·legats d'acord amb els barems establerts en aquestes bases i ordenats cronològicament.

- L'experiència professional a l'administració pública en lloc de treball de funcions iguals o similars a la plaça a cobrir o de categoria superior: s'acredita a través de còpia del certificat de serveis prestats emès per l'òrgan competent que acrediti el nomenament, el període desenvolupat i la categoria. No s'admet la presentació supletòria de resolucions o acords de nomenament o actes de presa de possessió, només s'admet a tràmit còpia del certificat de serveis prestats.

- Els cursos de formació o perfeccionament: s'acredita a través de còpia del títol o còpia del certificat que acrediti la seva realització i la seva durada.

7.4.2. En la fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, el tribunal qualificador fa la valoració de les certificacions de mèrits i de conformitat amb els barems següents:

a. Experiència professional a l'administració pública en lloc de treball del grup A1 en un lloc d'arquitecte/a:

A l'administració local: 0'15 punts/mes.

A la resta de l'administració local: 0,10 punts/mes

En d'altres administracions públiques: 0,05 punts/mes

Màxim 25,00 punts.

b. Formació:

Per cursos, seminaris, jornades o tallers de formació amb certificat d'assistència impartits directament relacionats amb les funcions a desenvolupar, es puntuen segons l'escala següent:

- Per cada seminari o curs fins a 10 hores: 0,10 punts.

- Per cada curs de més de 10 hores: 0,25 punts.

Màxim: 12,50 punts.

c. Competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC)

Es valoren els certificats d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació establerts pel Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), i l'Ordre PRE/18/2016, de 8 de febrer, per la qual es revisen i s'actualitzen els continguts de les competències digitals detallats en l'annex 2 de l'esmentat Decret, i els certificats declarats equivalents, fins a un màxim 3 punts, d'acord amb el barem següent:

-Certificat bàsic: 0,50 punt.

-Certificat mitjà: 1 punts.

-Certificat avançat: 2,50 punts.

En cas que es disposi de més d'un certificat, s'ha de valorar únicament el de nivell més alt.

Pel que fa a les equivalències a l'ACTIC (com ara, els cursos COMPETIC i assignatures de competències TIC i competències digitals de la Universitat Oberta de Catalunya), s'ha d'acreditar mitjançant la documentació acreditativa corresponent.

7.5. La puntuació definitiva del concurs-oposició és el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i de concurs. En cas d'empat, l'ordre s'ha d'establir atenent, en primer lloc, en favor de la persona aspirant que hagi obtingut major puntuació en la fase d'oposició i, de persistir l'empat, segons la puntuació de la prova pràctica i teòrica per aquest ordre. A l'últim, s'ha d'acudir al sorteig, si escau.

 

8. Publicació dels resultats i presentació de la documentació

8.1. El tribunal realitza l'avaluació de les persones aspirants establint la classificació definitiva que s'obté de la suma de les puntuacions obtingudes, i eleva a la presidència de la Corporació la llista de les persones aspirants classificats de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap de les persones aspirants assoleix el nivell adient.

8.2. Les qualificacions de les proves, s'han de fer públiques en el tauler d'edictes electrònic municipal. Amb aquesta publicació es considera feta la notificació pertinent als interessats i s'inicia el còmput dels terminis a l'efecte de la presentació de recursos.

8.3. La persona candidata proposada pel nomenament ha de presentar a l'ajuntament els documents acreditatius mitjançant documents originals, que acreditin que reuneix els requisits a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i en el moment del nomenament.

8.4. La no presentació de la documentació requerida comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu, llevat de causa de força major acreditada.

 

9. Període de pràctiques

9.1. El període de prova establert és de sis (6) mesos, durant el qual les retribucions mensuals són les mateixes que els treballadors de l'Ajuntament de la seva categoria.

9.2. Els ítems conductuals que es determinen son els següents:

- La capacitat de treball i el rendiment professional.

- La responsabilitat i l'eficiència.

- La iniciativa.

- L'interès per l'aprenentatge.

- La disposició personal.

- L'adaptació a l'organització i la integració en l'equip de treball.

- Les habilitats socials i de comunicació en les seves relacions internes i externes.

9.3. Durant aquest període la persona sota la dependència immediata de la qual estigui el treballador/a de nou accés, ha de vetllar perquè aquest/a adquireixi la formació pràctica que demana el lloc de treball i que assumeixi progressivament les funcions que li han de correspondre.

9.4. Un mes abans del període de pràctiques, l'avaluador ha d'emetre un informe sobre les tasques realitzades i el nivell d'integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu i han de fer constar expressament si s'ha superat o no de forma satisfactòria el període de pràctiques. L'esmentat informe s'ha de notificar a la persona interessada, que hi pot presentar les al·legacions que consideri oportunes durant un termini de 10 dies hàbils a comptar de la notificació.

9.5. En cas que la persona aspirant amb major puntuació no superi el període de pràctiques, d'acord amb l'acta de l'òrgan de selecció, s'ha de procedir al seu nomenament en pràctiques per un període de 6 mesos, del candidat següent del present procés de selecció, per ordre de puntuació, sempre que hagi superat totes les proves.

9.6. Aquella persona que no assoleixi el nivell suficient d'integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu durant el període de pràctiques, serà declarat no apte per resolució motivada del president de la corporació o autoritat en la que hagi delegat, amb tràmit d'audiència prèvia, perdent en conseqüència tots els drets com a personal laboral i donant-se per finalitzada la seva relació laboral, no comportant cap dret econòmic ni indemnitzatori a favor de la persona aspirant o qualsevol altre en virtut del procés selectiu.

9.7. El període de prova no és aplicable quan el/la funcionari/ària en pràctiques hagi ja desenvolupat les mateixes funcions amb anterioritat a l'Ajuntament, sota qualsevol modalitat de nomenament per un període superior als dotze mesos consecutivament.

9.8. Durant el període de prova, el/la funcionari/ària en pràctiques té els drets i les obligacions corresponents al lloc de treball que exerceixi com si fos de plantilla, excepte els derivats de la resolució de la relació laboral, que es pot produir a instància de qualsevol de les parts durant el seu transcurs.

9.9. Transcorregut el període de prova sense que s'hagi produït el desistiment, el nomenament produeix plens efectes, i el temps dels serveis prestats s'ha de computar en l'antiguitat del/la funcionari/ària en pràctiques a l'Ajuntament.

9.10. Les situacions d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, maternitat, adopció, guarda amb fins d'adopció, acolliment, risc durant la lactància i paternitat, que afectin el/la funcionari/ària en pràctiques durant el període de prova n'interrompen el còmput sempre que hi hagi acord entre les dues parts.

 

10. Constitució i funcionament de la borsa de treball

Totes les persones que superin aquest procés de selecció i no hagin obtingut plaça són incloses en una borsa de treball per a eventuals nomenaments que siguin necessari per tal de cobrir les vacants temporalment, ordenades segons la puntuació obtinguda.

10.1 El funcionament de la borsa de treball és el següent:

a) L'existència de places vacants quan no sigui possible la seva cobertura per funcionaris de carrera, per un termini màxim de tres anys, en els termes previstos en l'apartat 4.

b) La substitució transitòria dels titulars, durant el temps estrictament necessari.

c) L'execució de programes de caràcter temporal, que no poden tenir una durada superior a tres anys, ampliable fins a dotze mesos més per les lleis de funció pública que es dictin en desplegament d'aquest Estatut.

d) L'excés o l'acumulació de tasques per un termini màxim de nou mesos, dins d'un període de divuit mesos.

10.2. La borsa de treball es subjecta a les regles següents:

a) En aquells casos en què es rebutgi l'oferta en què s'al·legui una incapacitat laboral transitòria o per raó de maternitat, es manté l'ordre que originalment ocupaven a la borsa, circumstàncies que cal acreditar suficientment per qualsevol mitjà admissible en Dret.

b) Aquells que hagin estat nomenats, a la finalització del nomenament, tornen a ocupar el mateix lloc que tenien a la borsa.

c) El sistema de cobertura de les places s'estableix per ordre rigorós de puntuació obtinguda en les proves de selecció.

d) En cas que la persona aspirant seleccionada desisteixi a la crida una cop cobert o abans de cobrir-lo, s'ha de proposar la cobertura al següent aspirant en ordre de puntuació, i així successivament.

e) Es pot desistir un màxim de dues crides sense que es modifiqui el lloc que s'ocupa a la llista. Amb el tercer desistiment la persona aspirant seleccionada renuncia definitivament a figurar a la borsa.

f) La vigència d'aquesta borsa de treball s'estableix en dos anys a comptar de la publicació d'aquesta convocatòria en el «Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya».

 

11. Règim d'impugnacions i al·legacions

11.1. Contra l'acord d'aprovació d'aquestes bases, que posa fi a la via administrativa, és procedent interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Girona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la present publicació. Alternativament, i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant l'alcalde/ssa en el termini d'un mes a comptar des del dia següent de la present publicació.

11.2. Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'Alcalde/ssa que determinin la impossibilitat de continuar en el procés selectiu o produeixin indefensió, els interessats poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Girona, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o el potestatiu de reposició.

11.3. Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal que determinin la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixin indefensió, els interessats poden interposar recurs d'alçada davant l'Alcalde/ssa.

11.4. Contra els actes de tràmit del tribunal no inclosos en el punt anterior, les persones aspirants, en el decurs del procés selectiu, poden formular les al·legacions estimin pertinents per a la seva consideració en el moment de fer-se pública la puntuació final del procés selectiu.

11.5. El tràmit de publicació al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament substitueix la notificació individual als interessats, tal i com disposa l'article 45 LPACAP.

 

 

ANNEX. Temari

 

Organització estatal i autonòmica

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura i contingut. Principis generals. La reforma de la Constitució. El Tribunal Constitucional.

2. Drets i deures fonamentals dels espanyols. Garanties i suspensió dels drets i llibertats fonamentals. El Defensor del Poble. La Corona. El Poder legislatiu. El Poder executiu. El Poder judicial.

3. L'Administració Pública en l'ordenament espanyol. Administracions de l'Estat. Administracions autonòmiques. Administració local. Administració institucional i corporativa. Principis d'actuació en l'administració pública: eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació. Els principis de l'organització administrativa a la Llei 39/2015. Sotmetiment de l'Administració a la llei i el dret.

4. L'Estatut d'autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i les institucions d'autogovern. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes.

 

Dret Administratiu

5. El dret administratiu: concepte. Fonts del dret públic. La llei: classes de llei. El reglament: concepte i classes. El costum.

6. L'Administrat: concepte i classes. La capacitat de l'administrat i les seves causes modificatives. Actes jurídics de l'administrat. Peticions i sol·licituds. Col·laboració i participació dels ciutadans amb l'Administració. L'interessat.

7. L'acte administratiu: concepte, classes i elements de l'acte administratiu. Motivació i notificació dels actes administratius. Eficàcia i validesa dels actes administratius. Actes nuls, anul·lables i irregulars. Execució dels actes.

8. El procediment administratiu. Significat del procediment. Principis generals. Fases. Procediment administratiu local. El registre d'entrada i sortida de documents. Requisits en la presentació de documents. Comunicacions i notificacions.

9. Recursos administratius. Concepte i classes. Peculiaritats en l'àmbit local. El recurs contenciós administratiu.

10. La contractació administrativa en l'esfera local. Classes de contractes. La selecció del contractista. Drets i deures del contractista i de l'Administració. Execució, modificació i suspensió. La revisió de preus. Invalidesa dels contractes. Extinció dels contractes.

11. El contracte d'obres. Actuacions preparatòries del contracte d'obres: el projecte d'obres, classificació de les obres, contingut dels projectes i responsabilitat derivada de la seva elaboració, presentació del projecte per l'empresari, supervisió de projectes, replantejament del projecte.

12. El contracte d'obres. Execució del contracte d'obres: comprovació del replantejament, execució i responsabilitat del contractista, la força major, les certificacions i abonaments a compte, les obres a un tant alçat i obres amb preu tancat. Modificació del contracte d'obres. Compliment del contracte d'obres: recepció i termini de garantia, i la responsabilitat per vicis ocults. Resolució del contracte d'obres: causes i efectes.

13. El contracte de serveis i de subministraments: característiques principals.

14. Formes de l'acció administrativa. Foment: especial referència a les subvencions. Policia. El servei públic i les seves formes de gestió: la concessió.

15. La responsabilitat de les administracions públiques. La responsabilitat de les autoritats i altre personal al servei de les administracions públiques.

16. La potestat sancionadora. Principis generals: legalitat, tipicitat, irretroactivitat. Procediment sancionador: principis.

 

Règim local

17. L'Administració local. Concepte. Principis constitucionals. Entitats que comprèn. El règim local espanyol. El règim local català. L'organització comarcal de Catalunya. La província en el règim local: concepte, elements. Organització provincial i competències. Òrgans. Règims especials provincials. La vegueria.

18. El municipi: concepte. Organització municipal. Competències i funcionament. El municipi: elements. El terme municipal. La població. L'empadronament. Drets i deures dels veïns. Autonomia municipal i tutela. Altres entitats locals. Mancomunitats. Agrupacions. La vegueria. La comarca.

19. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Classes. Procediments d'elaboració i aprovació. Les llicències, les autoritzacions administratives, les declaracions responsables i les comunicacions.

20. La Funció Pública Local i la seva organització. L'oferta pública d'ocupació. Sistemes de selecció. Drets i deures dels funcionaris públics locals. Situacions administratives: adquisició i pèrdua. Règim d'incompatibilitats. Règim disciplinari. Drets de sindicació.

21. Els béns de les entitats locals.

22. Hisendes locals. Classificació dels ingressos. Ordenances fiscals. Els pressupostos locals. La despesa pública local. Impostos municipals. Anàlisi de les principals figures. Taxes. Contribucions especials. Preus públics. El control i la fiscalització. La Tresoreria de les entitats locals.

23. Atenció integral al ciutadà: personal, telefònica i escrita; atenció al públic culturalment divers. Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions.

 

TEMARI ESPECÍFIC

24. El Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de sòl i rehabilitació urbana. 23. Decret legislatiu 1/2010, de 3 d'agost pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Urbanisme a Catalunya. Finalitats. Estructura i principis informadors.

25. El règim urbanístic del sòl. Classificació i qualificació urbanística.

26. Sòl urbà. Règim jurídic. Criteris de classificació. Característiques. Drets i deures dels propietaris.

27. Sòl urbanitzable. Règim jurídic. Criteris de classificació. Característiques. Drets i deures dels propietaris. Sòl no urbanitzable. Règim jurídic. Criteris de classificació. Característiques. Drets i deures dels propietaris.

28. Instruments de planejament urbanístic general. Classes i determinacions.

29. Instruments de planejament urbanístic derivat. Classes i determinacions.

30. Formulació i tramitació de les figures de planejament urbanístic. Competències per a la seva aprovació.

31. Vigència dels instruments de planejament urbanístic. Executivitat. Obligatorietat. La declaració d'utilitat pública i la necessitat d'ocupació.

32. Els sistemes generals i locals en el planejament urbanístic. L'obtenció de sistemes dotacionals segons les classes de sòl.

33. Concepte de zona. Paràmetres urbanístics.

34. L'habitatge protegit en el planejament urbanístic.

35. El certificat d'aprofitament urbanístic. Contingut i procediment.

36. El visat col·legial.

37. L'execució del planejament. La gestió urbanística integrada i la gestió urbanística aïllada. Els polígons d'actuació urbanística i la seva delimitació.

38. Els sistemes d'actuació urbanística. Tipus. Elecció i canvi de sistema.

39. L'execució de sistemes no inclosos en polígons ni unitats d'actuació. Procediment. Les actuacions aïllades en sòl urbà.

40. El sistema de reparcel·lació en la modalitat de cooperació.

41. La reparcel·lació per compensació: modalitats de compensació bàsica i compensació per concertació.

42. El sistema d'expropiació. Concepte i procediments. La Llei d'Expropiació Forçosa. Causes. Objecte. El Reglament de la Llei d'Expropiació Forçosa.

43. Els convenis urbanístics. Concepte, règim jurídic i tipus.

44. La participació de la comunitat en les plusvàlues. Les plusvàlues generades per l'acció urbanística. El principi constitucional. Instruments. Cessió obligatòria de part de l'aprofitament urbanístic.

45. El repartiment de beneficis i càrregues derivats del planejament urbanístic, l'equidistribució de beneficis i càrregues. L'aprofitament urbanístic.

46. Instruments de política de sòl i habitatge I. Reserves de terrenys. Els patrimonis municipals de sòl i habitatge. Constitució, béns que l'integren i destí.

47. Instruments de política de sòl i habitatge II. Drets de tempteig i retracte. Obligació d'edifici car i d'urbanitzar i conseqüències de l' incompliment d'aquesta obligació.

48. El projecte de reparcel·lació. Contingut i criteris. El projecte d'urbanització. Continguts i criteris.

49. La determinació del valor del sòl a efectes urbanístics i expropiatoris: el valor cadastral, el valor de mercat, el valor de repercussió.

50. Valoració del sòl urbanitzat. Valoració del sòl rural. El valor de l'aprofitament urbanístic. El valor de repercussió.

51. Llicències urbanístiques: actes subjectes a llicència, naturalesa i règim jurídic. Procediment per a l'atorgament de les llicències urbanístiques.

52. Les parcel·lacions urbanístiques. La llicència de parcel·lació: requisits, presumpció i indivisibilitat de parcel·les.

53. Les llicències de primera ocupació. Naturalesa i procediment per a l'atorgament.

54. La revisió d'ofici de les llicències urbanístiques.

55. Condicions d'Habitabilitat dels habitatges, regulació i definició dels paràmetres per fixar els mínims d'habitabilitat objectiva.

56. El Codi Tècnic de l'Edificació. Règim d'aplicació. Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives.

57. El Codi Tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de seguretat estructural. CTE DB SE. Exigències bàsiques de seguretat en cas d'incendi. CTE DB SI. Exigències bàsiques de seguretat d'utilització. CTE DB SU. Exigències bàsiques de salubritat. CTE DB HS. Exigències bàsiques de protecció enfront al soroll. CTE DB HR. 63) El Codi Tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques d'estalvi energètic. CTE DB HE.

58. Accessibilitat al medi físic. Supressió de barreres arquitectòniques Decret 135/1995 Codi d'accessibilitat de Catalunya.

59. Mobilitat: planejament urbanístic i projectes d'obra.

60. Deure de conservació i règim de declaració de ruïna. Ordres d'execució.

61. Protecció de la legalitat urbanística I. Ordres de suspensió d'obres i de llicències. Restauració de la realitat física alterada i de l'ordre jurídic vulnerat.

62. Protecció de la legalitat urbanística II. Disciplina urbanística. Infraccions urbanístiques i sancions. Persones responsables.

63. El Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals. Classificació de les obres ordinàries. Tramitació d'obres locals ordinàries.

64. El projecte d'obres locals I. Avantprojectes i estudis previs. Contingut del projecte. Aprovació, modificació i revisió dels projectes.

65. El projecte d'obres locals II. Execució de les obres: replanteig, direcció de les obres. Certificacions.

66. El projecte d'obres locals III. Acabament de les obres: recepció, liquidació, documentació i garantia.

67. Patrimoni municipal del sòl.

68. La realització i la supervisió dels projectes. Fases i documentació. Bases legals de la supervisió. Aspectes que cal considerar en l'informe de supervisió.

69. La direcció de les obres. Concepte legal, competències, responsabilitat i tasques de la direcció facultativa. El replantejament. Les certificacions d'obres. Modificacions d'obra i projectes reformats. Revisió de preus.

70. El control administratiu de les obres públiques. Bases legals. Desenvolupament de les obres.

71. Acta d'inici d'obra i replanteig. Recepcions i liquidacions.

72. La Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació (LOE): els agents de l'edificació responsabilitats.

73. Accessibilitat en espais urbans, en els edificis d'ús públic i en els edificis d'ús privat.

74. La Llei de l'habitatge. Emplaçament i construcció dels habitatges. Transmissió de l'habitatge. L'ús, la conservació i la rehabilitació i adaptació de l'habitatge. Foment públic de l'habitatge.

75. Habitatges de protecció oficial de promoció pública. Concepte i classes. Superfície i requisits. Competències. Legislació que cal aplicar. Promoció directa i promoció convinguda.

76. Accions en l'edificació. Classificació de les accions. Accions gravitatòries i sobrecàrregues d'ús. Sobrecàrrega de neu. Accions del vent. Pressions al terreny de cimentació.

77. Cobertes. Construcció, patologies, manteniment i conservació en un edifici historicoartístic.

78. Condicions tèrmiques en els edificis. Normativa sobre aïllament tèrmic: definicions, classificació climàtica, requeriments exigibles i verificació. Tipus d'aïllaments tèrmics més habituals en edificació. Lloc de col·locació més idoni.

79. Condicions acústiques en els edificis. Normativa sobre aïllament acústic: directrius generals en l'edificació. Condicions exigibles als elements constructius i a les instal·lacions. El soroll aeri i el soroll d'impacte. Compliment i control. Tipus d'assaigs de verificació in situ i en laboratori.

80. Protecció contra incendis en edificis de pública concurrència. Normativa sobre condicions de protecció contra incendis en els edificis. Àmbit i règim aplicable. Compartimentació, evacuació i senyalització. Comportament al foc dels materials i els elements de construcció. Instal·lacions de protecció contra incendis. Accessibilitat i entorn dels edificis per als serveis d'extinció.

81. Prevenció i protecció de riscs en la construcció: demolicions i enderrocs. Operacions prèvies: tipus, riscs i mesures preventives. Buidatge, rases, pous i fonamentacions. Descripció de les operacions, els riscs i les mesures preventives. Estructures: tipus, riscs i mesures preventives.

82. El control de qualitat de l'edificació. Documentació de projecte, d'execució i d'obra acabada. Segells i marques de qualitat. Productes amb certificats de conformitat a normes. Productes amb distintius de qualitat.

83. Conceptes de manteniment, conservació i reparació per a edificis públics. Variacions segons la tipologia funcional i de la construcció. Les intervencions de manteniment, conservació, reparació i adequació d'ús per a edificis públics historicoartístics. Adaptació del manteniment a un edifici en ús.

84. Manteniment conductiu, preventiu i correctiu de les instal·lacions d'un edifici públic historicoartístic. Adaptació del servei i criteris. Gestió del manteniment.

85. Condicions de seguretat que cal reflectir en el projecte d'un edifici i catalogat com a historicoartístic. Organització de la seguretat en obra. Estudis i plans de seguretat. Normativa legal aplicable. Llibre d'incidències.

86. Luminotècnia: conceptes bàsics en il·luminació; sistemes d'il·luminació i manteniment; aprofitament de la llum natural; sistemes constructius d'aprofitament i transport de la llum natural; estratègies per a l'augment de l'eficiència energètica en il·luminació; VEEI.

87. Gestió de residus de la construcció: normativa vigent. Elements de construcció reutilitzables.

88. Materials per a reciclatge. Materials potencialment perillosos. Recomanacions per a l'execució material de la construcció. Aspectes pràctics de la gestió de residus. Costos d'enderrocs i reciclatge.

89. L'avaluació ambiental urbanística: requisits, aplicabilitat i última doctrina jurisprudencial.

90. Principals característiques de l'ordenació urbanística de Llívia.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21928 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria del proceso selectivo de una plaza de arquitecto\/a, en régimen de personal funcionario de carrera, turno libre, jornada parcial, del Ayuntamiento de Llívia.","published_date":"2024-05-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21928"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Llívia,DOGC,DOGC 2024 nº 9154 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-02/21928-anuncio-aprobacion-bases-especificas-convocatoria-proceso-selectivo-plaza-arquitecto-regimen-personal-funcionario-carrera-turno-libre-jornada-parcial-ayuntamiento-llivia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.