EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección para la provisión del puesto de trabajo de jefe/a del Departamento de Formación y Empleo del Ayuntamiento de Viladecans, mediante el sistema de libre designación.

Per resolució de la Tinenta d'Alcalde de Govern Intern i Gestió de Recursos Municipals, número 2024/1981 i de data 18 d'abril de 2024, s'ha resolt aprovar bases i convocatòria per la provisió pel sistema de lliure designació del lloc de treball de cap del departament de Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Viladecans, adscrit a l'Àrea d'Ocupació i Empreses, entre funcionaris/àries de carrera de l'Ajuntament de Viladecans.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 

 

 

ANNEX

BASES QUE HAN DE REGIR EL CONCURS PER A LA PROVISIÓ DEL LLOC DE TREBALL DE CAP DEL DEPARTAMENT DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE VILADECANS, MITJANÇANT EL SISTEMA DE LLIURE DESIGNACIÓ.

 

1a. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.-

L'objecte de la present convocatòria és la provisió pel sistema de lliure designació del lloc de treball de cap del departament de Formació i Ocupació de l'ajuntament de Viladecans, adscrit a l'àrea d'Ocupació i Empreses, entre funcionaris/àries de carrera de l'Ajuntament de Viladecans.

Les característiques del lloc de treball són les següents:

Denominació lloc treball: Cap departament Formació i Ocupació

Subgrup: A1

Titulació requerida: Qualsevol llicenciatura o grau

Nivell Destí: 26

Tipus de personal: Personal Funcionari

Adscripció Orgànica: Sostenibilitat ecològica, ocupació i economia. Àrea d'ocupació i empreses.

Sistema Provisió: Lliure designació

 

2a. CONDICIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS.

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir els requisits següents, que hauran de complir-se, com a mínim, el darrer dia de presentació de sol·licituds:

a) Acreditar ser funcionari/ària de carrera de l'Ajuntament de Viladecans del subgrup de classificació A1, d'acord amb les escales que s'indiquen a l'annex de la present convocatòria, per a cada lloc de treball.

b) Trobar-se en situació d'actiu, de serveis en altres administracions, serveis especials, excedència forçosa o excedència voluntària. En aquest últim cas, cal que hagi romàs en la situació el temps mínim previst en la normativa.

c) Estar en possessió del títol de llicenciat universitari o equivalent. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació.

d) No haver estat condemnat/da per cap delicte, no estar inhabilitada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separada mitjançant expedient disciplinari de servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

Exclusions:

No podrà prendre part, en el procediment de lliure designació, el personal funcionari que es trobi en alguna de les situacions següents:

a) Els suspesos, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

b) Els traslladats de llocs de treball i els destituïts de càrrecs de comandament com a conseqüència d'expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

c) Els que ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima.

 

3a. SOL·LICITUDS:

3.1. Les persones que desitgin participar a la convocatòria hauran de sol·licitar-ho mitjançant instància formalitzada d'aquest Ajuntament, dirigida a l'Il.lm. Sr. Alcalde President de l'Ajuntament de Viladecans, en la qual faran el lloc al qual es presenten i manifestaran en aquest document que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en la base segona, indicant, així mateix, el lloc de treball per al què opten.

3.2.Les instàncies es podran presentar:

- Presencialment, amb cita prèvia, a l'Oficina de Viladecans Informació: Plaça Europa, 7. (https://citaprevia.viladecans.cat/QSIGE/apps/CP/index.html#!/ca/home).

- A través de la Seu electrònica de Viladecans, amb instància genèrica i adjuntant la documentació detallada anteriorment i el model de sol·licitud aprovat per la convocatòria. (https://seuelectronica.viladecans.cat/ca/tramits/tramits-per-temes/instancia-generica/instancia-generica).

- Per qualsevol de les formes establertes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

3.3 Termini: Serà de 20 dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

3.4. Les persones aspirants que no presentin la sol·licitud als canals de presentació de l'Ajuntament de Viladecans, i escollin com a forma de presentació de la sol·licitud qualsevol de les formes de les establertes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, de Procediment Administratiu i Règim Jurídic de les Administracions Públiques de Catalunya, hauran de comunicar aquest fet enviant còpia de la instància a l'adreça de correu electrònic seleccio@viladecans.cat, com a molt tard durant els tres dies següents al termini de presentació d'instàncies.

Les instàncies aniran acompanyades del currículum professional. La documentació acreditativa dels mèrits al·legats caldrà que siguin aportats per la persona a la què se l'adjudiqui el lloc de treball, abans de la presa de possessió del càrrec.

Es publicaran les bases íntegres i la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i extracte de la mateixa al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Boletín Oficial del Estado i a la Seu electrònica municipal.

Iniciat el procés de selecció, la resta de publicacions es realitzaran a la Seu Electrònica Municipal.

 

4a. LLISTA DE PERSONES ASPIRANTS ADMESES I EXCLOSES:

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, un cop comprovat que les candidatures presentades compleixin els requisits de participació previstos en aquestes bases, es publicarà en la seu electrònica municipal la relació de persones admeses i excloses, indicant els motius d'exclusió si és el cas.

Es disposarà d'un termini de deu dies hàbils per presentar al·legacions contra aquesta llista provisional. En el cas de no presentar-se al·legacions dins d'aquest termini, es considerarà elevada a definitiva sense necessitat de cap altre tràmit.

En el cas que alguna de les al·legacions sigui estimada, es publicarà la relació definitiva de persones admeses i excloses a la Seu Electrònica de Viladecans.

La presentació de la sol·licitud suposa el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en el procés selectiu i per a la resta de la tramitació, d'acord amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales.

D'acord amb l'art. 28 de la llei 39/2015, LPACAP, es presumeix que la consulta o obtenció és autoritzada per les persones interessades, tret que consti en el procediment la seva oposició expressa o que la llei especial aplicable requereixi consentiment exprés. Tota la documentació del procés selectiu quedarà sota la custòdia de Recursos Humans de l'Ajuntament i no se'n podrà disposar fora d'aquest àmbit, excepte en l'exercici del dret de vista de l'expedient i obtenció de còpia dels interessats.

Les dades referents a domicili, telèfon i adreça electrònica que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides a efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones aspirants dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de qualsevol canvi.

Per la publicació de les llistes provisionals i la resta de publicacions de les convocatòries, les persones aspirants seran identificades amb els dos cognoms i el nom i amb 4 dígits del document nacional d'identitat, a fi de facilitar l'exercici dels drets que preveuen els art. 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (en endavant, LRJSP), sobre abstenció i recusació, Llei de transparència i accés a la informació pública i bon govern, i la Llei de protecció de dades.

 

5a. PROJECTE DE GESTIÓ.

Les persones candidates hauran de presentar una proposta de projecte de gestió del departament de Formació i Ocupació, tenint en compte l'actual cartipàs municipal, en el que hauran de fer paleses les competències de la persona candidata en relació a les competències i funcions assignades al lloc de treball objecte de la convocatòria, l'estructura organitzativa i el marc estratègic de l'ajuntament de Viladecans.

La proposta s'haurà de presentar en un format amb un tipus de lletra Arial 12 o similar, interlineat d'un punt i mig, amb una extensió màxima de 30 pàgines DIN A4, sense comptar la documentació que s'annexi als efectes de completar el mateix projecte (il·lustracions, quadres estadístics, etc...).

S'haurà de lliurar en sobre tancat al Departament de Recursos Humans i Organització, (Carrer Major, 41, 1a. Planta) durant el termini de presentació de sol·licituds en format paper. Les dades identificatives s'indicaran únicament al sobre que contingui el projecte.

S'obriran en el moment que es constitueixi la comissió de valoració.

Es valorarà d'acord amb els criteris de concreció, claredat, innovació i adaptació a les funcions assignades, a l'àmbit competencial assignat pel cartipàs municipal i a les competències professionals del lloc de treball.

D'acord amb les competències professionals aprovades pel lloc de treball de cap de departament, el projecte haurà de fer paleses les competències següents:

 

Orientació a resultats

Definició:

Capacitat per enfocar la seva activitat professional cap a l'assoliment dels objectius, esforçant-se per obtenir un nivell excel·lent i superar els estàndards de qualitat.

 

 

Lideratge i direcció de persones

Definició:

Capacitat per assumir el rol de líder d'un equip. Coordinar, orientar i motivar als membres de l'equip de manera eficient i adequada, per a la consecució dels objectius establerts.

 

 

Visió estratègica i global

Definició:

Identificar tendències de futur en l'entorn i les seves oportunitats, adoptant decisions que permetin una millor adaptació de l'Ajuntament a les necessites futures.

 

 

Presa de decisions

Definició:

Escollir entre diferents alternatives aquelles que són més viables, basant-se en una anàlisi dels possibles efectes i riscos i de les possibles d'implementació.

 

 

Gestió del canvi

Definició:

Donar suport als canvis i millores que poden plantejar-se al Departament, per millorar els objectius organitzatius i per generar compromís en la seva implantació.

 

 

6a. COMISSIÓ DE VALORACIÓ

Estarà composada pels membres següents:

Presidència: Gerent Municipal i el respectiu suplent

Vocals: Dos funcionaris/àreis i els respectius suplents

Secretari/a: Un/a funcionari del departament de Recursos Humans i el respectiu suplent. Actuarà amb veu i sense vot.

Es podran incorporar persones assessores a la comissió, als efectes de donar suport a la valoració de les candidatures.

La comissió de valoració haurà de resoldre les convocatòries dins del termini màxim de 30 dies naturals a comptar des del moment d'elevar-se a definitiva la llista de persones candidates admeses en el procediment.

La comissió de valoració elevarà al Sr. Alcalde un informe valoratiu de les candidatures admeses, indicant el grau de compliment dels requisits per ocupar el lloc de treball convocat.

Les convocatòries de la comissió es realitzaran per part del president de la comissió, respectant els terminis fixats per a la resolució dels presents procediments.

 

7a. NOMENAMENT I PRESA DE POSSESSIÓ

Un cop avaluades les candidatures i projectes de gestió, l'alcalde o alcaldessa, o persona o persones en qui delegui expressament aquesta funció, emetran informe motivat previ al nomenament, en relació a la persona que es consideri més idònia per l'exercici del càrrec, tenint en compte criteris de mèrit i capacitat discrecionalment apreciats.

Previ a la realització de l'informe, es podrà convocar a les persones candidates que s'estimi necessari per a la realització d'una entrevista, destinada a ampliar la informació continguda a la relació de mèrits, i/o en el projecte de gestió.

Un cop finalitzat el procés, es formularà el corresponent nomenament, o es declararà deserta la convocatòria.

En el cas de realitzar-se el nomenament, la persona a qui li sigui adjudicat el lloc de treball haurà de prendre possessió en el termini de 3 dies hàbils posteriors al nomenament.

 

8a.- INCIDÈNCIES.-

Les llistes definitives de persones admeses i excloses, la convocatòria i les bases, i altres documents que es derivin d'aquest procés, podran ser objecte d'impugnació, d'acord amb la Llei 39/2015, de Procediment administratiu de les administracions públiques, d'1 d'octubre, mitjançant la interposició de recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició o bé directament, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació en els diaris oficials indicats.

La impugnació dels actes i les resolucions de la comissió de valoració s'han d'ajustar als criteris que estableix la llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Tanmateix, es podran presentar al·legacions contra les presents bases en el termini de 20 dies hàbils a comptar des de la seva publicació, en atenció al que disposa l'art. 112.3 del Decret 214/1990.

 

Viladecans, 18 d'abril de 2024

 

Joana Sánchez Morillo

Tinenta d'alcalde de l'Àrea de Govern Intern i Gestió de Recursos Municipals

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21727 {"title":"EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección para la provisión del puesto de trabajo de jefe\/a del Departamento de Formación y Empleo del Ayuntamiento de Viladecans, mediante el sistema de libre designación.","published_date":"2024-04-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21727"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Viladecans,DOGC,DOGC 2024 nº 9152 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-29/21727-edicto-aprobacion-convocatoria-bases-reguladoras-proceso-seleccion-provision-puesto-trabajo-jefe-departamento-formacion-empleo-ayuntamiento-viladecans-sistema-libre-designacion https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.