EDICTO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Plan estratégico de subvenciones de la Paeria de Balaguer 2024-2025.

L'Ajuntament de Balaguer en sessió ordinària del Ple, del 25 de gener de 2024, va acordar aprovar inicialment el Pla Estratègic de Subvencions de la Paeria de Balaguer 2024-2025.

Els esmentats acords van ser exposats al públic mitjançant edicte al Tauler d'anuncis electrònic del dia 26 de gener de 2024 al dia 23 de febrer de 2024 ambdós inclosos, al Butlletí Oficial de la Província de Lleida número 21 de data 30 de gener de 2024, i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 9093 de data 2 de febrer de 2024, i durant el període d'exposició pública de l'expedient no es van presentar al·legacions, per aquest motiu queda aprovat definitivament d'acord amb els annexes que es transcriuen a continuació, i de conformitat amb el Decret d'Alcaldia número 2024-0369, de data 4 de març de 2024.

 

Contra el present acord definitiu es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Ple de l'Ajuntament de Balaguer, en el termini d'un mes a comptar a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci. Alternativament, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la seva publicació.

 

Balaguer, 27 de març de 2024

 

Lorena González Dios

Paera en cap

 

 

Annex.

Pla Estratègic de Subvencions de lA PAERIA de Balaguer per al període 2024-2025

 

Expedient 109/2024

 

Preàmbul

 

L'activitat subvencionadora, que és una espècie dins el gènere de l'activitat de foment, ha estat definida per la doctrina com a un instrument o mitjà per a obtenir determinats resultats i aconseguir uns objectius concrets vinculats a la satisfacció de necessitats públiques o d'interès general. Aquesta idea de consecució d'objectius d'utilitat pública o interès social també es desprèn de l'article 2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (LGS) i dels articles 2 i 118 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS), fent referència aquests dos darrers preceptes a l'actuació administrativa en general i a les subvencions en particular, respectivament.

D'altra banda i tractant-se de municipis, l'activitat de foment i, per tant, també l'activitat subvencionadora, només es pot exercir dins l'àmbit de les competències municipals, tal com disposa l'article 5 del ROAS, circumstància que obliga a identificar el títol atributiu de competència en cada matèria on es pretén projectar aquesta activitat.

És dins d'aquest marc on ha de desplegar el seu paper el Pla Estratègic de Subvencions, concebut per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (LGS), pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el seu reglament (RGS) i per la doctrina del Tribunal Suprem com a aquell document programàtic que, en relació amb qualsevol subvenció i amb caràcter previ al seu establiment i regulació, ha de concretar i connectar els objectius i efectes que es pretenen amb el termini necessari per a la seva consecució, els costos previsibles i les fonts de finançament, establint alhora sistemes de seguiment i avaluació que permetin conèixer de forma continuada l'estat de la situació. El qualificatiu "estratègic", unit a la regulació que del contingut del pla fan els apartats 1 i 2 de l'article 12 del RGS, denota la necessitat que s'expressin, si més no, en l'àmbit general, algunes decisions transcendents per a l'assoliment dels objectius i efectes fixats. Així, que el pla hagi d'abastar qualsevol subvenció implica incloure les subvencions dineràries i les subvencions en espècie.

D'altra banda, que el pla constitueixi requisit previ al seu establiment no només afecta les que s'han de concedir pel procediment de concurrència, sigui aquesta competitiva o no competitiva, sinó també a les subvencions que han de quedar subjectes al procediment de concessió directa.

Finalment, que sigui previ a la regulació té una clara traducció, com diu l'article esmentat, en la delimitació de les línies bàsiques de les bases reguladores, línies bàsiques que, en la mesura que siguin extrapolables, també s'han d'aplicar a les subvencions directes, doncs, per un cantó, l'única diferència entre aquestes i les que es concedeixen en règim de concurrència és el procediment i, per l'altre, la resolució sobre la subvenció directa o el conveni instrumental que la canalitza estan cridats per la LGS i pel RGS a exercir les funcions de bases reguladores.

A diferència de l'article 8.1 de la LGS, que es limita a assenyalar un contingut genèric al Pla Estratègic de Subvencions, l'article 12 del RGS fa un exercici de dissociació. Així, les lletres a) i d) de l'apartat 1 mantenen els termes generals definitoris del pla i de la seva avaluació i les lletres b) i c) descendeixen al nivell de les "línies de subvenció", que constitueixen l'eix on pivota l'estructura del pla, fins al punt que, segons diu l'apartat 3 del mateix precepte, l'efectivitat d'aquest queda "condicionada a la puesta en práctica de las diferentes líneas de subvención". És, doncs, a la "línia de subvenció" on s'han de concretar, entre altres elements, els sectors a qui s'adreça, els objectius i efectes que es pretenen assolir, el termini necessari per a la seva consecució, els costos previsibles i les fonts de finançament -inclosa, si escau, l'aportació del mateix beneficiari-, el pla d'acció per a posar-la en marxa i els indicadors que permetin fer el seguiment i avaluació.

Cal destacar que el contingut acabat d'exposar és comú per a les "línies de subvenció" en règim de concurrència i per a les de concessió directa, per bé que l'apartat 2 de l'article 12 del RGS permet que, per a aquestes últimes, el contingut del pla es pugui reduir a l'elaboració d'una memòria explicativa dels objectius, els costos i les fonts de finançament. Centrant l'anàlisi en el pla d'acció i, concretament, en "las líneas básicas que deben contener las bases reguladoras de la concesión" (article 12.1.b.5º del RGS), ni la LGS ni el RGS no aclareixen què s'ha d'entendre per línies bàsiques. Tanmateix, la presa en consideració dels principis establerts a l'article 8.3 de la LGS i una visió global del procediment de gestió de la subvenció, permeten detectar tres aspectes clau que, alhora, tenen incidència directa en la consecució dels efectes pretesos: la concessió, el cofinançament del beneficiari i el pagament. Respecte al primer aspecte, el Pla Estratègic de Subvencions pot estimar que la forma òptima d'assolir un determinat efecte dins el termini previst és fomentant la competència a través de la concurrència competitiva, és a dir, "mediante la comparación de las solicitudes presentadas, a fin de establecer una prelación entre las mismas de acuerdo con los criterios de valoración previamente fijados" (article 22.1 de la LGS), de manera que, una vegada esgotada la dotació econòmica de la convocatòria, quedin desestimades les sol·licituds amb menor puntuació (articles 60 i 63 RGS). Fins i tot, en règim de concurrència competitiva és possible que el pla valori no excloure cap sol·licitud per tal de generalitzar l'acció subvencionadora, en quin supòsit pot optar pel prorrateig de la dotació econòmica (article 22.1 in fine de la LGS), fórmula que segueix respectant el mèrit que representa la puntuació obtinguda.

Finalment, el pla també pot acudir al règim de concurrència no competitiva quan es tracti de dirigir l'atenció a objectius més universals. En resum, l'elecció del sistema de concessió dins el règim de concurrència pot condicionar la consecució dels objectius i els efectes pretesos, de manera que aquesta elecció esdevé un aspecte bàsic de la regulació.

D'altra banda, tractant-se de subvencions directes i, especialment, de les nominatives, el mateix pla ha de ponderar les circumstàncies concurrents per tal d'establir aquest altre procediment de concessió. Pel que fa al cofinançament del beneficiari, la seva rellevància la ressalta el mateix RGS quan, en el moment de referir-se a les aportacions públiques, també esmenta "aquellas que, teniendo en cuenta el principio de complementariedad, correspondan a los beneficiarios de la subvenciones". Sens dubte, aquest segon element també constitueix un aspecte bàsic de la regulació, tant de les subvencions en règim de concurrència, com de les subvencions directes, perquè el major o menor cofinançament que s'imposi al beneficiari pot condicionar la consecució dels objectius i efectes, tant des del punt de vista substantiu com temporal. Per tant, la definició de la subvenció com a aportació d'import cert o com a percentatge del cost final té una importància cabdal. L'obtenció dels resultats previstos en el pla té relació directa i immediata amb l'execució d'allò que constitueix objecte de la subvenció, s'hagi concedit aquesta en règim de concurrència o de forma directa. Tanmateix, poden existir casos en què l'inici o la continuïtat de l'execució estiguin fortament condicionats per l'entrega anticipada de la subvenció, especialment davant la insuficient o relativa capacitat econòmica o financera del beneficiari. D'altra banda, aquesta necessitat del beneficiari no pot fer desconèixer les exigències que imperen  sobre els actes de disposició dels fons públics i les seves garanties. Per aquestes raons, el Pla Estratègic de Subvencions ha de tractar com a tercer aspecte bàsic de la regulació les modalitats de pagament de la subvenció, especialment l'anticipada, conjugant els diversos interessos en joc. Sobre la base de les anteriors consideracions i sense necessitat de transcriure totalment o parcialment, llevat que sigui convenient per a la millor comprensió, els conceptes o els preceptes continguts a la LGS, al RGS o al ROAS als quals s'han d'entendre feta remissió en tot moment, s'elabora el present Pla Estratègic de Subvencions. 

 

 

TÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS

 

Article 1. Establiments de subvencions, període de durada i termini necessari per la seva consecució

L'establiment de subvencions per part de la Paeria de Balaguer pel període 2024-2025 s'ajustarà a allò previst en aquest Pla, podent ser ampliat una vegada analitzades i avaluades les línies inicials aprovades i sempre tenint en compte les limitacions que s'indiquin al llarg de l'articulat del mateix.

Respecte al termini necessari per la consecució de les diferents línies de subvencions, es regularà de forma expressa en la convocatòria (bases reguladores) o en el conveni regulador.

 

Article 2. Principis

La concessió de subvencions per part de la Paeria es realitzarà d'acord amb els següents principis:

- Publicitat i transparència, que garantiran la igualtat d'informació per l'accés a les subvencions i permetran el control de la gestió dels fons destinats a l'activitat subvencionadora.

- Concurrència, especificant i detallant els requisits per obtenir la condició de beneficiari de la subvenció.

- Objectivitat, igualtat i no discriminació.

- Eficàcia i eficiència, consistent en l'optimització dels recursos públics assignats a cada convocatòria.

 

Article 3. Naturalesa jurídica

La llei estableix la necessitat d'elaborar un pla estratègic de subvencions per introduir una connexió entre objectius i efectes que es vulguin aconseguir amb l'objectiu de cobrir les necessitats públiques a través de subvencions.

El Pla estratègic de subvencions de la Paeria de Balaguer té caràcter programàtic i el seu contingut no generarà drets ni obligacions, de manera que cap potencial beneficiari podrà exigir indemnització o compensació en cas que el Pla no es porti a la pràctica en els seus propis termes.

 

Article 4. Àmbit d'aplicació

Conforme la normativa vigent, s'entendrà com a subvenció, totes les disposicions dineràries o en espècie realitzades per la Paeria de Balaguer a favor de persones públiques o privades, i que compleixin els següents requisits:

- El lliurament s'ha de realitzar sense contraprestació directa dels beneficiaris.

- El lliurament ha d'estar subjecte al compliment d'un determinat objectiu, l'execució d'un projecte, la realització d'una activitat, l'adopció d'un comportament singular, ja realitzats o per desenvolupar o la concurrència d'una situació, havent el beneficiari de complir les obligacions materials i formals que haguessin establert.

- El projecte, l'acció, conducta o situació finançada tingui per objecte el foment d'una activitat pública o interès social o de promoció d'una finalitat pública.

 

Article 5. Exclusió de l'àmbit d'aplicació

No estaran subjectes a l'àmbit d'aplicació les aportacions dineràries entre diferents administracions públiques, per finançar globalment l'activitat de l'Administració a la que vagi destinada, i les què es realitzin entre els diferents agents d'una Administració de la qual els seus pressupostos s'integrin al Pressupost General de l'Administració pertanyent, tant si es destinen a finançar globalment l'activitat com la realització d'actuacions concretes que tinguin atribuïdes.

Tampoc es troben compreses en aquest àmbit, les aportacions dineràries en concepte de quotes ordinàries o extraordinàries destinades a associacions així com les aportacions als grups polítics municipals.

Tanmateix, no tindrà caràcter de subvenció:

- Les prestacions contributives i no contributives de la Seguretat Social.

- Les pensions assistencials per ancianitat a favor dels espanyols no residents a Espanya.

- Prestacions no contributives del Sistema de Seguretat Social, les prestacions assistencials i subsidis econòmics a favor d'espanyols no residents en Espanya, així com prestacions a favor d'afectats pel virus d'immunodeficiència humana i dels minusvàlids.

- Les prestacions a favor dels afectats pel síndrome tòxic.

- Les prestacions derivades del sistema de classes passives de l'Estat.

- Les prestacions reconegudes pel Fons de Garantia Salarial.

- El crèdit oficial, excepte que l'Administració pública subvencioni al prestatari la total o part dels interessos o contraprestacions de l'operació de crèdit.

 

Article 6. Requisits bàsics i limitacions a l'establiment de subvencions

És requisit bàsic per a l'establiment efectiu de les subvencions previstes en aquest Pla la inclusió de les consignacions pressupostàries corresponents en els Pressupostos anuals i l'aprovació de les bases reguladores de la seva concessió o bé el corresponent Conveni regulador de les mateixes en el cas que siguin de concessió directa segons els casos legalment previstos.

Així mateix, l'establiment de les subvencions queda supeditat al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària, per la qual cosa, les consignacions pressupostàries aprovades i les bases reguladores de la seva concessió s'ajustaran en cada moment a aquests objectius.

Addicionalment, l'atorgament d'una subvenció haurà de complir amb les següents característiques:

- Competència de l'òrgan administratiu.

- Existència d'un crèdit adequat i suficient per atendre les obligacions.

- Tramitació del procediment d'acord a la normativa prevista.

- Fiscalització i intervenció limitada prèvia dels actes administratius de contingut econòmic.

- Aprovació de la despesa per l'òrgan competent

La inscripció al Registre d'Entitats de Participació Ciutadana (REPC) és requisit indispensable per a les entitats del municipi o què hi tenen delegació per obtenir ajuts en les diferents convocatòries de subvencions que aprovi la Paeria de Balaguer.

 

Article 7. Beneficiaris

La Paeria de Balaguer concedirà subvencions a favor del beneficiari el qual serà la persona que haurà de realitzar l'activitat que va fonamentar el seu atorgament o què es trobi en situació que es legitima la concessió.

Quan el beneficiari sigui una persona jurídica i sempre que es prevegi en les bases reguladores, els membres associats del benefici hauran de comprometre's a exercir les activitats que fonamenten la subvenció.

També ho podran ser les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altra unitat econòmica o patrimoni separat que tot i no tenir personalitat jurídica pugui dur a terme els projectes, activitats, comportaments o es trobin la situació que motiva la concessió.

En cas de tractar-se d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades sense personalitat, en la sol·licitud i en la resolució de concessió s'hauran de fer constar expressament els compromisos d'execució i l'import de la subvenció. En qualsevol cas s'anomenarà a un representant o apoderat únic amb els poders pertinents.

 

Article 8. Modalitats de concessió

Les subvencions que s'enquadren en aquest Pla estratègic seran atorgades:

a) En règim de concurrència competitiva, que es correspon amb aquell en el què la concessió de subvencions estableix mitjançant una ordre de prelació de les sol·licituds presentades conforme als criteris de valoració fixats a les bases reguladores i en la convocatòria, i així adjudicar amb el límit fixat dins del crèdit disponible.

b) En règim de concurrència no competitiva, que es correspon a la resolució de les sol·licituds seguint l'ordre d'entrada al registre corresponent, amb la documentació completa i correcta, fins l'exhauriment de la dotació pressupostària. Un cop analitzada la sol·licitud, l'òrgan instructor formula la proposta de resolució de concessió o denegació de les subvencions a l'òrgan competent per resoldre.

c) Concessió de forma directa, en els següents supòsits:

- Les previstes nominativament en el Pressupost de la Paeria de Balaguer.

- Les que hagin estat imposades a l'Administració per una norma legal, que seguiran el procediment més adequat d'acord amb la normativa.

- De manera excepcional, les subvencions atorgades per interès públic, social, econòmic o humanitari o altres justificades que dificultin la convocatòria pública.

 

Article 9. Modificació del Pla

Atès el caràcter programàtic del Pla Estratègic de Subvencions, una vegada realitzades les tasques de seguiment i avaluació previstes per a cadascun dels programes en què es desenvolupa, si es fes palesa la ineficàcia o la desviació d'algun d'ells respecte els objectius previstos, aquell programa haurà de ser modificat o eliminat.

Així mateix, si esdevinguessin circumstàncies socials, econòmiques o d'interès públic que aconsellin adoptar noves línies i programes de subvenció, aquest Pla podrà ser objecte de modificació. Atès el caràcter econòmic d'aquesta modificació, es realitzarà mitjançant les modificacions pressupostàries necessàries, conforme a la legislació vigent en matèria d'hisendes locals, respectant el contingut general bàsic i programàtic del Pla i informant de la finalitat, objectius i mitjans i sistemes d'avaluació necessaris pel seu seguiment.

No es considerarà modificació d'aquest Pla Estratègic la modificació quantitativa del cost anual previst d'una línia o programa de subvenció, atès el caràcter estimatiu i condicionat del mateix a la disponibilitat pressupostària de cada exercici i possibles modificacions d'acord a la normativa en matèria d'Hisendes locals.

 

Article 10. Seguiment i efectes

Cadascuna de les àrees responsables de cada matèria objecte de subvenció establirà, respecte dels seus programes respectius, el quadre d'indicadors que s'utilitzaran per avaluar l'assoliment dels objectius previstos per a cadascun d'ells.

Si com a resultat dels informes de seguiment emesos pels tècnics responsables dels programes, existeixen línies de subvencions que s'allunyen de la consecució dels objectius fixats o d'aquell que sigui adequat al nivell de recursos invertits, podran ser modificades o substituïdes per altres més eficaces i eficients o podran ser eliminades.

 

 

TÍTOL II. OBJECTIUS ESTRATÈGICS I LÍNIES DE SUBVENCIONS

 

Article 11. Subvencions previstes

S'estableixen les subvencions en els annexes, per cada objectiu estratègic: la línia de subvenció, l'àrea gestora, la descripció o l'objectiu general, l'aplicació pressupostària, la consignació prevista i la modalitat o sistema d'adjudicació. La consignació prevista es pren com un import estimat anual.

 

Article 12. Control i avaluació

El control i avaluació de resultats derivats de l'aplicació del present Pla Estratègic serà realitzat per la Intervenció municipal de la Paeria, atès el que estableix l'article 214.2 d) del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals i al Reial Decret 424/2017, de 28 d'abril, pel que es regula el règim jurídic del control intern en les entitats del Sector Públic Local.

Es realitzarà un informe d'avaluació del Pla estratègic de subvencions de la Paeria de Balaguer a la finalització de cada exercici, informe que s'annexarà als dels exercicis posteriors. En aquest informe s'avaluarà el compliment dels objectius estratègics definits en el Pla mitjançant els següents indicadors:

- % de línies de subvencions convocades respecte les previstes.

- % del pressupost atorgat per cada línia de subvenció respecte al crèdit inicialment disponible.

- % de finançament de cada subvenció respecte el pressupost total de l'actuació subvencionada.

- % del pressupost justificat correctament per cada línia de subvenció respecte a l'atorgat.

Els gestors de les diferents línies de subvencions podran definir indicadors diferenciats per a cada línia de subvenció, per tal de valorar, d'una forma més acurada, l'estat de situació i els progressos aconseguits en el compliment dels respectius objectius.

 

Article 13. Objectius estratègics  

OE1. Foment, promoció i difusió de la cultura, l'educació i les festes:

Impacte que s'espera aconseguir: Incrementar l'activitat cultural i de festes de la ciutat, implicant a les entitats culturals del municipi en el foment de la cultura, fent-la arribar a un major nombre de població.  

OE2. Foment de l'activitat esportiva:

Impacte que s'espera aconseguir: Implicar les diferents entitats esportives de la ciutat en el foment, la promoció i la formació de l'esport base com a eina integradora i de foment dels valors de l'esport. Incrementar el nombre d'activitats esportives que es desenvolupin a Balaguer com a mitjà de difusió de la pràctica esportiva i de promoció de la ciutat.

OE3. Foment de les activitats socials, el benestar de les persones i desenvolupament de l'habitatge:

Impacte que s'espera aconseguir: Facilitar la tasca de les entitats del tercer sector que treballen directament sobre les persones amb majors necessitats socials. Actuar directament en aquells casos de major emergència social. Millorar l'accés a l'habitatge i la rehabilitació de zones estratègiques del municipi.

OE4. Foment del desenvolupament econòmic, la seguretat i la sostenibilitat:

Impacte que s'espera aconseguir: Fomentar el desenvolupament econòmic de la ciutat, afavorint la implantació de noves empreses, en especial a aquelles zones més desafavorides de la ciutat, com també preservar-ne el teixit econòmic de la ciutat. Fomentar el desenvolupament sostenible i la seguretat ciutadana.

 

Article 14. Fons de finançament

Les fons de finançament de les línies de subvenció descrites en antecedents que han de servir per assolir els Objectius estratègics marcats són fons propis, menys en el casos previstos.

 

Article 15. Pla d'acció

Les subvencions que siguin atorgades per concurrència competitiva han d'estar regulades per unes bases, on s'estableixi, com a mínim allò que figura en l'article 17 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Pel que fa a les subvencions de concessió directa, la Paeria de Balaguer disposa d'una normativa reguladora de les subvencions nominatives i excepcionals.

 

 

DISPOSICIÓ FINAL

Aquest Pla Estratègic de Subvencions 2024-2025 entrarà en vigor una vegada aprovat definitivament, als quinze dies hàbils després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província i transcorregut el termini de comunicació a què es refereixen els articles 65.2 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

 

 

ANNEX I.- Línies de subvenció, consignació i procediments d'atorgament

 

OE1. Foment, promoció i difusió de la cultura, l'educació i les festes:

 

Línia de subvenció

Àrea gestora

Aplicació pressupostària

Consignació prevista

Sistema adjudicació

Ajuts a les activitats en l'àmbit cultural

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48000

35.000,00 €

Concurrència competitiva

Concurs / concert Internacional de Cant Líric Germans Pla (Grup d'Art-4)

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48002

4.500,00 €

Directa

Juliol de Música i Poesia (Associació Bada-pas iniciatives culturals)

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48003

12.000,00 €

Directa

Programa Apropa Cultura

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48012

1.000,00 €

Directa

Associació de Veïns del Centre Històric

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48015

4.500,00 €

Directa

Càtedra d'Estudis Medievals

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-46503

3.000,00 €

Directa

Colla gegantera de Balaguer

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48016

9.000,00 €

Directa

Associació cultural arts escèniques Joves de Balaguer

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3342-48000

8.000,00 €

Directa

Pla Municipal de Dinàmica educativa (Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera)

Àrea d'Educació, Igualtat i Nova ciutadania (IMPIC)

3340-48005

3.000,00 €

Directa

Festa Transsegre (Admiral's Cup Lights)

Àrea de Turisme, Fires i Festes (IMPIC)

3380-48000

25.000,00 €

Directa

Premis de la Paeria

Àrea d'Alcaldia

4330-48000

5.000,00 €

Concurrència competitiva

Associació Amics Gaspar de Portolà

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48017

4.000,00€

Directa

Ajuts de suport a la creació

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48011

10.000,00€

Concurrència no competitiva

Col·lectiu sardanista

Àrea de Cultura i Comunicació (IMPIC)

3340-48018

5.000,00€

Directa

Educació Dual

Àrea d'Educació, Igualtat i Nova ciutadania (IMPIC)

3260-48000

3.000,00€

Concurrència competitiva

 

 

OE2. Foment de l'activitat esportiva:

 

Línia de subvenció

Àrea gestora

Aplicació pressupostària

Consignació prevista

Sistema adjudicació

Consell Esportiu La Noguera

Àrea d'Esports, Joventut i Infància (Ajuntament)

3410-48023

4.200,00€

Directa

Ajuts a les activitats en l'àmbit esportiu

Àrea d'Esports, Joventut i Infància (Ajuntament)

3410-48004

110.000,00 €

Concurrència competitiva

 

 

OE3. Foment de les activitats socials, el benestar de les persones i desenvolupament de l'habitatge:

 

Línia de subvenció

Àrea gestora

Aplicació pressupostària

Consignació prevista

Sistema adjudicació

Ajuts a les activitats en l'àmbit social

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48002

10.000,00 €

Concurrència competitiva

Integració Social (Associació Salut Mental La Noguera)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48016

8.000,00 €

Directa

Projecte Àgape Aliments Solidaris

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48022

5.000,00 €

Directa

Integració Social (Associació l'Estel - Centre d'Educació Especial)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

3230-48015

13.000,00 €

Directa

Integració Social (Associació l'Estel - Taller Ocupacional)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

3230-48024

5.000,00 €

Directa

Ajuts situacions d'urgència (Càrites Diocesana d'Urgell)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48014

12.000,00 €

Directa

Integració Social (Creu Roja Espanyola)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48000

7.000,00 €

Directa

Projecte Inclusió nens/es en risc d'exclusió (Creu Roja Espanyola)

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48010

3.000,00 €

Directa

Ajuts prestacions econòmiques i emergències socials

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48031

25.000,00 €

Concurrència no competitiva

Ajuts per al foment de l'habitatge

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

1510-48000

12.000,00€

Concurrència competitiva

Ajudes a indigents

Àrea de Governació, Afers Socials i Participació (Ajuntament)

2310-48001

800,00€

Directa

 

 

OE4.Foment del desenvolupament econòmic, de la sostenibilitat i de l'habitatge:

 

Línia de subvenció

Àrea gestora

Aplicació pressupostària

Consignació prevista

Sistema adjudicació

Foment activitat Econòmica - Subvencions en concepte d'IAE i de taxa per llicència d'obertura

Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació (Ajuntament)

4330-48032

5.000,00 €

Concurrència no competitiva

Guarderia i vigilància Rural (Associació de propietaris rurals)

Àrea d'Urbanisme, Seguretat i Obres i Serveis (Ajuntament)

4140-48006

15.000,00 €

Directa

Protecció Civil (Associació de voluntaris de Protecció Civil)

Àrea d'Urbanisme, Seguretat i Obres i Serveis (Ajuntament)

1350-48002

5.210,00 €

Directa

Associació Reintegra

Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació (Ajuntament)

0925-48033

10.000,00€

Directa

 

 

ANNEX II: FITXES D'AVALUACIÓ SEGONS L'ÀREA

 

Atès el que disposa l'article 12.3 del Reglament de la Llei General de Subvencions, i tal i com s'ha indicat anteriorment, aquest Pla té caràcter programàtic i el seu contingut no generarà drets ni obligacions, i la seva efectivitat queda condicionada a què s'engeguin les diverses línies de subvencions atenent, entre d'altres condicionants, a la disponibilitat pressupostària de cada exercici.

 

1.CULTURA I COMUNICACIÓ

 

ÀREA: CULTURA I COMUNICACIÓ

 

Cost total previsible: 35.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Ajuts a les activitats en l'àmbit cultural

Objectius:

Desenvolupament d'activitats de caire cultural que promouen un fi públic i que supleixen o complementen serveis de competència municipal o d'interès local.

Destinataris:

Entitats ciutadanes

Indicadors:

Es tindran en compte els següents paràmetres:

Relació amb les altres activitats de ciutat.

   - Proposar una programació continuada

   - Proposar activitats extraordinàries i d'especial rellevància

   - Innovació i complementació de la programació local

Impacte social

   - Programació oberta al municipi

   - Retorn social  

Aspectes pressupostaris

   - Volum econòmic del projecte 

   - Esforç per autofinançar el projecte

   - Despeses de contractació i assimilades

Criteris de col·laboració

A més, per tal d'apropar-se als objectius establerts, es proposa que les accions en l'àmbit del projecte tinguin en compte els següents paràmetres i en compleixin, com a mínim el 70%.

 

0. Com a punt especial, cal evitar llenguatges i propostes xenòfobes, masclistes, homòfobes o que col·laborin en l'estigmatització, discriminació o menyspreu de les persones, sigui quina sigui la seva condició.

 

1.Formar part de la  xarxa de creació cultural compartida de Balaguer 

Inscriure's a la xarxa de voluntariat cultural de manera individual o com a membres d'una organització per tal de participar-hi de manera activa. Generar projectes co-generats o co-participats entre agrupacions, entitats o col·lectius diferents, preferiblement del territori. Propiciar accions participatives per a agents externs a l'organització, no tant sols com a públic sinó com a cocreadors, voluntaris...

 

2. Equitat i pluralitat d'identitat de gènere en tota la seva diversitat.

Garantir la llibertat d'identificació amb el gènere i sexualitat escollides de les persones i procurar-ne equitat en la visibilització i representació públiques, tant en actes i accions

puntuals com en programacions. 

 

3. Diversitat cultural.

Respectar la diversitat cultural, ètnica i religiosa de les ciutadanes contemplant paràmetres equitaris de representació i visibilització, evitant l'exclusió en el dret a la participació cultural per aquests motius. Garantir l'abolició dels estigmes i prejudicis relacionats amb la cultura i religiositat de les persones.

 

4. Sostenibilitat ambiental.

Garantir la sostenibilitat ambiental dels projectes i accions culturals. Fer ús de materials sostenibles i de productes de proximitat. Garantir un percentatge de reutilització i reciclatge d'almenys el 75% del material utilitzat. Potenciar l'ús de mesures per a la reducció del consum energètic i de recursos peribles i materials contaminants

 

5. Diversitat funcional.

Tenir en compte les limitacions d'accés de persones amb mobilitat reduïda i limitacions sensorials com ara la ceguesa, sordesa, ... garantint-ne la igualtat d'accés, generant alternatives equitàries i no discrminiatòries per a resoldre les limitacions en aquest àmbit. 

 

6. Cultura local i del territori.

Propiciar projectes i escenificacions que col·laborin en la difusió i posada en valor de l'imaginari i la cultura locals i del territori, bé sigui com a valor afegit al projecte o com a

motor principal d'aquest.

 

7. Accés digital i físic.

Evitar que tant la difusió i comunicació com el contingut del projecte siguin monoplataforma i, per tant, se'n limiti l'accés a través de mitjans digitals, propiciant, en canvi, la seva presència en l'espai públic físic alhora que en el digital.

 

 

ÀREA: CULTURA I COMUNICACIÓ

 

Cost total previsible: 10.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència no competitiva

Programa:

Ajuts de suport a la creació

Objectius:

Els Ajuts de suport a la creació tenen per finalitat ajudar i promoure iniciatives que contribueixin a mantenir el dinamisme cultural i educatiu de Balaguer i la seva àrea d'influència a través de la innovació d'aquests àmbits.

En concret, la finalitat d'aquesta línia és donar suport a la creació artística mitjançant una ajuda extraordinària destinada als camps de la literatura, les arts escèniques, les arts visuals, la música, l'audiovisual i les cultures populars, així com en projectes que reforcin la interacció entre aquests camps.

Els projectes premiats han de ser de nova creació, tenir un marcat caràcter innovador i manifestar la seva capacitat d'establir diàleg amb diverses disciplines artístiques. Així mateix, han de tenir presents les perspectives de gènere, interculturalitat, sostenibilitat ambiental, diversitat funcional i les singularitats del territorial.

Per fer-ho efectiu es planteja una línia d'ajuts dotada en 10.000€ destinats a la conceptualització, gestació i desenvolupament previ a la producció de projectes de creació artística en els camps esmentats així com el suport logístic, tècnic i promocional dels projectes escollits.

Modalitat

Dins de la línia de subvenció de Cultura - suport a la creació artística dels Ajuts de Suport a la Creació 2024, s'estableixen les següents modalitats:

   A. Projectes d'arts escèniques

   B. Projectes d'arts visuals

   C. Projectes de creació musical

   D. Projectes de creació audiovisual

   E. Projectes de cultures populars

   F. Projectes de creació literària i traducció

   G. Projectes híbrids

Destinataris:

Totes aquelles persones o entitats de Balaguer, o amb projectes vinculats a Balaguer, i que necessiten suport per culminar el seu projecte.

Indicadors:

Que la persona o l'entitat candidata:

   - Tingui la seva residència a la ciutat de Balaguer.

   - Estigui vinculada al teixit cultural de Balaguer o a la seva àrea d'influència.

   - Dissenyi un projecte, l'objecte del qual tingui relació amb la ciutat de Balaguer o amb la seva àrea d'influència.

   - Caldrà presentar un calendari i el pressupost de producció, així com un full de ruta de mercat.

   - Els premiats mostraran el seu projecte a la ciutat durant l'any vigent o el posterior a través del format pactat amb els responsables de l'IMPIC (Concert, xerrada, presentació, exposició, ...).

 

 

ÀREA: CULTURA I COMUNICACIÓ

 

Cost total previsible: 51.000,00 €

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

   1. Conveni amb Associació Cultural Grup d'Art 4

   2. Conveni amb Bada-Pas Iniciatives Culturals

   3. Conveni amb Apropa Cultura

   4. Conveni amb Associació Cultural arts escèniques

   5. Conveni amb Colla Gegantera de Balaguer (

   6. Conveni amb Associació de Veïns del Centre Històric

   7. Conveni Càtedra d'Estudis medievals

   8. Conveni amb Associació amics Gaspar de Portolà

   9. Conveni amb col·lectiu sardanista

Objectius:

Donar suport a activitats de gran calat cultural per al foment de, la promoció i la difusió de la cultura, l'educació i les festes a la ciutat de Balaguer.

Destinataris:

Associació Cultural Grup d'Art 4

Bada-Pas Iniciatives Culturals

Apropa Cultura

Associació Cultural arts escèniques

Colla Gegantera de Balaguer (s'adquireix el compromís de subvencionar-los durant 4 anys, subjectes a dotació pressupostària que s'aprovarà anualment)

Associació de Veïns del Centre Històric

Càtedra d'Estudis medievals

Associació amics Gaspar de Portolà

Col·lectiu sardanista

Indicadors:

Execució de la programació cultural descrita al conveni seguint els paràmetres definits a les bases de les subvencions de cultura.

Colla Gegantera de Balaguer (s'adquireix el compromís de subvencionar-los durant 4 anys, subjectes a dotació pressupostària que s'aprovarà anualment)AnAnA

 

 

2. TURISME, FIRES I FESTES

 

ÀREA: TURISME, FIRES I FESTES

 

Cost total previsible: 25.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

Festa de la Transsegre Admiral's Cup Lights

Objectius:

Continuar sent la festa major d'estiu així com la festa de l'aigua més important coneguda arreu del país amb l'objectiu d'incrementar el turisme i constituir-se amb un dels motors dinamitzadors de la nostra ciutat.

Destinataris:

Admiral's Cup Lights

Indicadors:

   1. S'avaluarà el compliment d'objectius amb un informe a la finalització de la festa amb el que s'inclourà els següents indicadors:

- Quantitat de gent apuntada a:

      - Baixada de barques

      - Tendes d'acampada

- Assistència a concerts:

      - Repercussió amb el comerç i restauració

 

 

3. EDUCACIÓ, IGUALTAT I NOVA CIUTADANIA

 

ÀREA: EDUCACIÓ, IGUALTAT I NOVA CIUTADANIA

 

Cost total previsible: 3.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

Conveni amb CRP (Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera)

Objectius:

Donar suport a les activitats recollides al Pla Municipal de Dinàmica Educativa, que fa 35 anys que funciona al municipi. Les activitats tenen l'objectiu d'enriquir l'aprenentatge de l'alumnat del municipi d'acord amb les seues necessitats i característiques i són proposades per diferents agents culturals, socials i esportius de Balaguer i pels mateixos centres escolars.

Destinataris:

Pla Municipal de Dinàmica Educativa (Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera).

Indicadors:

Informe justificatiu de les activitats dutes a terme.

 

 

ÀREA: EDUCACIÓ, IGUALTAT I NOVA CIUTADANIA

 

Cost total previsible: 3.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Conveni Educació Dual

Objectius:

Facilitar que l'alumnat pugui desenvolupar la part pràctica dels seus estudis

Destinataris:

Alumnes que cursen estudis d'educació infantil i estudis del lleure de centres escolars públics o privats

Indicadors:

Informe justificatiu de les activitats dutes a terme.

 

 

4. ESPORTS, JOVENTUT I INFÀNCIA

 

ÀREA: ESPORTS, JOVENTUT I INFÀNCIA

 

Cost total previsible: 110.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Ajuts a les activitats en l'àmbit esportives

Objectius:

Donar suport a les entitats i/o persones físiques que fomentin la promoció i la formació de l'esport de base i categories inferiors, i/o aquelles que fomentin i/o organitzin activitats en matèria esportiva.

Destinataris:

Entitats ciutadanes

Indicadors:

Les entitats que opten a les subvencions han de reunir les següents condicions:  

a) Que estiguin legalment constituïdes.  

b) Que no tinguin ànim de lucre.

c) Que tinguin com a fi institucional la realització d'activitats relacionades amb l'objecte de la convocatòria.  

d) Que disposin de l'estructura suficient per garantir la consecució del objectius de les activitats quin ajut es demana, ja sigui amb personal propi com amb voluntaris.

e) Que tinguin seu social o delegació, en les entitats o es trobi empadronat, per a persones físiques, al terme municipal de Balaguer.

f) Que estiguin al corrent de les obligacions tributàries i contractuals amb l'Ajuntament de Balaguer; així com amb l' Hisenda Pública i la Seguretat Social.

g) Molt excepcionalment, s'admetrà la concessió a entitats amb ànim de lucre, sempre que l'objecte subvencionat presenti un interès social d'abast municipal. 

 

 

ÀREA: ESPORTS, JOVENTUT I INFÀNCIA

 

Cost total previsible: 4.200,00 € per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

Consell Esportiu La Noguera per implementació del programa EUPAP

Objectius:

Utilitzar l'esport com a eina de recuperació i prevenció en l'àmbit de la salut.

Destinataris:

Consell Esportiu La Noguera

Indicadors:

Prescripció d'exercici física des del Centre d'Atenció Primària per tal d'utilitzar l'exercici físic com un element més en el tractament de certes patologies.

Els espais els proporciona el Centre d'Atenció Primària, però la Paeria també podrà proporcionar-los, en el cas que sigui necessàri.

 

 

5. GOVERNACIÓ, AFERS SOCIALS I PARTICIPACIÓ

 

ÀREA: GOVERNACIÓ, AFERS SOCIALS I PARTICIPACIÓ

 

Cost total previsible: 10.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Ajuts entitats tercer sector social i de participació ciutadana

Objectius:

Desenvolupament d'activitats d'interès social que promouen un fi públic i que supleixen o complementen serveis de competència municipal o d'interès local.

Destinataris:

Entitats ciutadanes.

Indicadors:

Relació d'activitats anuals

   - Programació continuada

   - Activitats extraordinàries i d'especial rellevància

   - Grau de complexitat de la proposta

   - Innovació i complementació de la programació local

   - Trajectòria / Experiència

 

Impacte social

   - Programació oberta al municipi

   - Foment de la participació ciutadana

   - Suport a famílies vulnerables

   - Realitzar projectes en l'àmbit social que tinguin repercussió al municipi

 

Aspectes pressupostaris

   - Volum econòmic

   - Esforç d'autofinançament

   - Despeses de contractació i assimilades

 

Criteris de col·laboració

A més, per tal d'apropar-se als objectius establerts, es proposa que les accions en l'àmbit del projecte tinguin en compte els següents paràmetres i en compleixin, com a mínim el 50%.

 

0. Com a punt especial, cal evitar llenguatges i propostes xenòfobes, masclistes, homòfobes o que col·laborin en l'estigmatització, discriminació o menyspreu de les persones, sigui quina sigui la seva condició.

 

1.Esforç per fomentar la participació 

Generar projectes co-generats o co-participats entre agrupacions, entitats o col·lectius diferents, preferiblement del territori com també col·laborant en els projectes de la Paeria. Propiciar accions participatives per a agents externs a l'organització, no tant sols com a públic sinó com a cocreadors, voluntaris, etc.

 

2. Equitat i pluralitat d'identitat de gènere en tota la seva diversitat.

Garantir la llibertat d'identificació amb el gènere i sexualitat escollides de les persones i procurar-ne equitat en la visibilització i representació públiques, tant en actes i accions puntuals com en programacions. 

 

3. Diversitat cultural.

Respectar la diversitat cultural, ètnica i religiosa de les ciutadanes contemplant paràmetres d'equitat de representació i visibilització, evitant l'exclusió en el dret a la participació per aquests motius. Garantir l'abolició dels estigmes i prejudicis relacionats amb la cultura i religiositat de les persones.

 

4. Sostenibilitat ambiental.

Garantir la sostenibilitat ambiental dels projectes i accions de l'entitat. Fer ús de materials sostenibles i de productes de proximitat. Garantir un percentatge de reutilització i reciclatge d'almenys el 75% del material utilitzat. Potenciar l'ús de mesures per a la reducció del consum energètic i de recursos peribles i materials contaminants

 

5. Diversitat funcional.

Tenir en compte les limitacions d'accés de persones amb mobilitat reduïda i limitacions sensorials com ara la ceguesa, sordesa,... garantint-ne la igualtat d'accés, generant alternatives d'equitat i no discriminatòries per a resoldre les limitacions en aquest àmbit. Fer un esforç d'integració social.

 

6. Cultura local i del territori.

Propiciar projectes i escenificacions que col·laborin en la difusió i posada en valor de l'imaginari i la cultura locals i del territori, bé sigui com a valor afegit al projecte o com a motor principal d'aquest.

 

7. Accés digital i físic.

Evitar que tant la difusió i comunicació com el contingut del projecte siguin monoplataforma i, per tant, se'n limiti l'accés a través de mitjans digitals, propiciant, en canvi, la seva presència en l'espai públic físic alhora que en el digital.

 

 

ÀREA: GOVERNACIÓ, AFERS SOCIALS I PARTICIPACIÓ

 

Cost total previsible: 12.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Ajuts per al foment de l'habitatge

Objectius:

Foment per a la recuperació d'edificis o habitatges que estan inhabitables i que podent ser reformats poden tornar a tenir una nova utilitat

Destinataris:

Propietaris d'habitatges buits i persones que vulguin arrendar o adquirir un habitatge.

Indicadors:

Foment per a la recuperació d'edificis o habitatges

 

 

ÀREA: GOVERNACIÓ, AFERS SOCIALS I PARTICIPACIÓ

 

Cost total previsible: 53.800,00 € per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

   1. Integració Social (Associació Salut Mental La Noguera)

   2. Projecte Àgape Aliments Solidaris

   3. Integració Social (Associació l'Estel-Centre d'Educació Especial)

   4. Integració Social (Associació l'Estel-Taller Ocupacional)

   5. Ajuts situacions d'urgència (Càrites Diocesana d'Urgell)

   6. Integració Social (Creu Roja Espanyola)

   7. Projecte Inclusió nens/es en risc d'exclusió (Creu Roja Espanyola)

   8. Ajudes a indigents

Objectius:

Treballar conjuntament amb la Paeria de Balaguer realitzant activitats d'interès social que promouen un fi públic i que supleixen o complementen serveis de competència municipal o d'interès local.

Destinataris:

   1. Associació Salut Mental La Noguera

   2. Projecte Àgape Aliments Solidaris

   3. Associació l'Estel-Centre d'Educació Especial

   4. Associació l'Estel-Taller Ocupacional

   5. Càrites Diocesana d'Urgell

   6. Creu Roja Espanyola

   7. Ajudes a indigents

Indicadors:

Suport i col·laboració amb la Paeria de Balaguer en la gestió de l'àmbit social, així com el desenvolupament de polítiques d'emancipació social en l'àmbit de la salut mental o donant suport a col·lectius en situació de pobresa o vulnerabilitat.

Justificació de les activitats dutes a terme com també de les famílies i persones ateses.

 

 

ÀREA: GOVERNACIÓ, AFERS SOCIALS I PARTICIPACIÓ

 

Cost total previsible: 25.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència no competitiva

Programa:

Ajuts prestacions econòmiques i emergències socials

Objectius:

Desenvolupament d'unes línies de subvencions periòdiques que ajudin a sortir del llindar de pobresa a persones en risc d'exclusió social i que permetin una emancipació social, com també evitar situacions que sovint són sobrevingudes i alienes a la situació personal del ciutadà o ciutadana que s'ha vist afectat o afectada.

Desenvolupament de la Mesa d'Emergències.

Destinataris:

Famílies vulnerables, persones amb situacions sobrevingudes, en situacions d'especial necessitat social i/o emergència per a l'atenció de situacions d'estat o risc d'exclusió social.

Indicadors:

   - Risc d'exclusió social

   - Situacions d'especial necessitat

   - Situacions sobrevingudes

   - Situacions de desemparament i manca de recursos urgent

   - Prevenció i manteniment de la salut i atenció sanitària

   - Atenció socioeducativa als infants

   - Suport a la integració sociolaboral

   - Insuficiència de recursos econòmics per al manteniment de l'habitatge

 

 

6. PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ

 

ÀREA: PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ (IMPIC)

 

Cost total previsible: 5.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència no competitiva

Programa:

Foment activitat Econòmica - Subvencions en concepte d'IAE i de taxa per llicència d'obertura.

Objectius:

Foment de l'establiment d'activitats econòmiques a  Balaguer

Destinataris:

   - persones físiques menors de 30 anys que iniciïn l'exercici de qualsevol activitat de les classificades a les seccions I, II i  III  de les tarifes de l'Impost d'Activitats Econòmiques, sempre que no existeixi prèviament una alta anterior d'IAE al municipi de Balaguer.

   - persones físiques (empresaris individuals) que demanin llicència d'obertura o d'instal·lació, pel règim de comunicació prèvia o declaració responsable i que hagin obtingut l'acta de comprovació quan aquesta sigui preceptiva,  en el cas de:

1.- La primera instal·lació de l'establiment per començar les seves activitats.2.- El canvi de titular d'un establiment quan aquest porti en funcionament més de 5 anys.

Indicadors:

Nombre de noves activitats econòmiques establertes a Balaguer beneficiàries de l'ajut

 

 

ÀREA: PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ (IMPIC)

 

Cost total previsible: 10.000,00€ per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

Desenvolupament i coordinació del voluntariat a Balaguer per millorar la inserció laboral de col·lectius vulnerables.

Objectius:

Inserció en el món laboral a través del voluntariat, de col·lectius amb vulnerabilitat social, per tal de que puguin optar a una millora de la seva situació i integració en els àmbits social i laboral.

Destinataris:

Associació Reintegra

Indicadors:

Nombre de noves activitats econòmiques establertes a Balaguer beneficiàries de l'ajut

 

 

7. URBANISME, SEGURETAT I OBRES I SERVEIS

 

ÀREA: URBANISME, SEGURETAT I OBRES I SERVEIS

 

Cost total previsible: 20.210,00 € per any

Modalitat de concessió: Directa

Programa:

   1. Conveni amb Associació de propietaris rurals

   2. Conveni amb Associació de voluntaris de Protecció Civil

Objectius:

   1. Desenvolupar iniciatives col·lectives per a la millora del sector rural tal com electrificació, repoblacions, regs i vedats de caça.

Dedicar especial atenció a la promoció cultural dels associats per a la millora de formació de tota la població.

   2. Donar suport a les diferents activitats promogudes de qualsevol àmbit, dedicar especial atenció a la part d'interès social i utilitat pública d'aquestes funcions.

Recolzament/col·laboració desinteressada tant a la Paeria de Balaguer com a les diferents associacions balaguerines.

Destinataris:

   1. Associació de propietaris rurals

   2. Associació de voluntaris de Protecció Civil

Indicadors:

   1. Reconeixement d'interès social i utilitat pública. Tenir en compte els treballs realitzats en benefici de la societat balaguerina.

   2. És tindrà en consideració la voluntat i qualitat de les tasques de protecció civil en el municipi de Balaguer.

 

 

8. ÀREA D'ALCALDIA

 

ÀREA: ALCALDIA

 

Cost total previsible: 5.000,00 € per any

Modalitat de concessió: Concurrència competitiva

Programa:

Premis Promoció Econòmica

Objectius:

Fomentar la participació ciutadana en la promoció econòmica.

Recompensar la implicació de la ciutadania en els comerços del municipi.

Destinataris:

Ciutadans de Balaguer.

Indicadors:

Suport i col·laboració amb la Paeria de Balaguer amb els comerços del municipi.

 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20028 {"title":"EDICTO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Plan estratégico de subvenciones de la Paeria de Balaguer 2024-2025.","published_date":"2024-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"20028"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Balaguer,DOGC,DOGC 2024 nº 9136 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-05/20028-edicto-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-plan-estrategico-subvenciones-paeria-balaguer-2024-2025 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.