ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación puntual del POUM para la creación de dos artículos relativos a la regulación de los parques eólicos y plantas solares fotovoltaicas.

Anunci pel que es fa públic que, amb data 05/12/2023, el Ple de l'Ajuntament ha acordat el següent:

 

"Proposta d'aprovació inicial, si escau, de la modificació puntual del POUM de Veciana per la creació de dos articles relatius a la regulació dels parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques

El municipi de Veciana està a favor de les energies renovables i vol contribuir i de fet contribueix a la seva producció, sempre, però, de manera planificada i evitant-ne la seva massificació. Les instal·lacions de producció d'energies renovables s'haurien d'implantar de forma ordenada i sostenible, d'acord amb la normativa urbanística municipal, i amb el màxim respecte al medi ambient i paisatge, tot tenint en compte la veu del territori.

És per aquest motiu que es realitza la present modificació del POUM del municipi de Veciana, per tal de definir una regulació urbanística per a la implantació d'instal·lacions de producció d'energies renovables al municipi.

Així doncs, l'objectiu de la present modificació consisteix en la incorporació de dos nous articles relatius a la Regulació dels parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques en sòl no urbanitzable al municipi de Veciana.

 

Normativa aplicable

Articles 85 a 100 del Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme, i articles 117 i 118 del Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'urbanisme; arts. 22.2, apartat c) i 47.2, ll), de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, aquest últim amb les modificacions introduïdes per la Llei 57/2003, de 16 de desembre, de Mesures per a la modernització del govern local.

En base a la legislació assenyalada cal dir que els plans d'ordenació tenen vigència indefinida, no obstant això, en exercici del "ius variandi", l'Administració quan les circumstàncies li demanin per a una major satisfacció dels interessos generals d'ordenació del territori pot procedir a la seva modificació.

La modificació de qualsevol dels elements d'una figura del planejament urbanístic se subjecta a les mateixes disposicions que en regeixen la formació. Les propostes de modificació d'una figura del planejament urbanístic han de raonar i justificar la necessitat de la iniciativa, i l'oportunitat i la conveniència en relació amb els interessos públics i privats concurrents.

El secretari interventor informa favorablement de la modificació presentada per l'equip redactor.

 

Per tot això, es proposa elevar al ple els següents acords:

 

I.- Aprovar inicialment la modificació puntual del POUM de Veciana, arxivant l'anterior aprovació inicial.

 

II.- Sotmetre el document tècnic i l'expedient a informació pública per termini de 45 dies mitjançant anunci al BOP, DOGC, un mitjà de premsa escrita, la web municipal i el tauler d'anuncis de l'ajuntament.

 

III.- Sol·licitar els informes preceptius als organismes afectats.

 

IV.- Donar audiència als municipis veïns.

 

V.- Informar que els acords són actes de tràmit dins dels procediments respectius per a l'aprovació de disposicions administratives generals, no posen fi a la via administrativa i no poden ser impugnats separadament, sense perjudici que els legitimats activament puguin interposar qualsevol altre recurs ajustat a dret."

 

Veciana, 29 de desembre de 2023

 

Jordi Servitje Turull

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14483 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación puntual del POUM para la creación de dos artículos relativos a la regulación de los parques eólicos y plantas solares fotovoltaicas.","published_date":"2024-01-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14483"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Veciana,DOGC,DOGC 2024 nº 9074 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-08/14483-anuncio-aprobacion-inicial-modificacion-puntual-poum-creacion-dos-articulos-relativos-regulacion-parques-eolicos-plantas-solares-fotovoltaicas https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.