ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la segunda adenda al convenio de 28 de octubre de 2022 entre el Ayuntamiento de Lleida y el Departamento de Territorio para la adecuación de la parada de los servicios de transporte por carretera en Lleida.

Anunci de resolució expedient 121_2023 Patrimoni

Sense perjudici del text definitiu de l'acta, es fa públic per a general coneixement, que l'Excm. Ajuntament Ple, en sessió de data 24 de novembre de 2023, va adoptar, entre altres, el següent acord:

 

"21bis.- APROVACIÓ DE LA SEGONA ADDENDA AL CONVENI, DE 28 D'OCTUBRE DE 2022, ENTRE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, MITJANÇANT EL DEPARTAMENT DE TERRITORI, I L'AJUNTAMENT DE LLEIDA PER A L'ADEQUACIÓ DE LA PARADA DELS SERVEIS DE TRANSPORT PER CARRETERA A LLEIDA.

 

Proposta

 

Primer. APROVAR la segona addenda al Conveni de 28 d'octubre de 2022 entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Territori, i l'Ajuntament de Lleida per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida, que literalment diu així:

 

"Segona addenda al conveni de 28 d'octubre de 2022 entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, i l'Ajuntament de Lleida per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida

 

HI INTERVENEN

 

D'una part, el Sr. Marc Sanglas i Alcantarilla que actua en representació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, en qualitat de Secretari de Mobilitat i Infraestructures segons el nomenament mitjançant Decret 253/2022, de 18 d'octubre (DOGC núm. 8776 de 20.10.2022) i en virtut de les atribucions que li confereix l'article 4.3 de la Resolució TER/285/2023, de 2 de febrer, de delegació de competències de la persona titular del Departament de Territori en diversos òrgans del Departament (DOGC núm. 8849, de 7.2.2023), i d'acord amb el que determina l'article 8 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

De l'altra, l'Il·lm. Sr. Fèlix Larrosa Piqué que actua en representació de l'Ajuntament de Lleida, en qualitat d'alcalde segons nomenament del Ple de data 17 de juny de 2023, i en virtut de les atribucions que li confereix l'article 53.1 del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, assistit pel Sr. Antoni Garcia Jiménez, vicesecretari de l'Ajuntament, que actua com a fedatari d'aquest acte, d'acord amb el que estableix l'article 3.2 i) del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel que es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.

Les parts signants, que actuen en exercici dels càrrecs respectius, declaren i manifesten que intervenen en aquesta addenda anual al conveni amb la capacitat legal necessària i la competència suficient per subscriure'l i, a aquest efecte,

 

EXPOSEN

 

1. En data 28 d'octubre de 2022, l'Ajuntament de Lleida i l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, van signar el conveni per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida (DOGC núm. 8802 de 28.11.2022 - CVE-DOGC-A-22325096-2022).

 

2. El 31 de marc de 2023 es va formalitzar l'Addenda al Conveni entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, i l'Ajuntament de Lleida per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida que modifica l'acord cinquè del conveni relatiu a la vigència i que fixa un nou termini d'execució i justificació de les actuacions previstes en el conveni signat el 28 d'octubre de 2022 entre ambdues administracions.

 

3. L'acord segon, punt 2, del Conveni esmentat preveu que l'Ajuntament de Lleida es farà càrrec de l'execució, entre d'altres, de les actuacions de manteniment, neteja, conservació, subministrament elèctric i d'aigua, assegurances, obertura i tancament del recinte de l'espai de titularitat municipal ubicat al carrer Saracíbar, 2 on realitzen parada els serveis de transport interurbà de viatgers per carretera. L'Ajuntament de Lleida es farà càrrec inicialment d'aquestes despeses i d'altres de similars característiques amb càrrec a les diferents partides de despesa corrent en funció dels respectius conceptes d'aquesta.

 

4. En l'acord cinquè, entrada en vigor i vigència, estipula que les parts s'emplacen a la formalització d'addendes anuals, fins a un termini màxim de quatre anys des de la data de signatura d'aquest Conveni i mentre s'utilitzi la finca com a parada d'autobusos per fer front al finançament de les despeses periòdiques de manteniment mitjançant aportacions econòmiques de naturalesa similar a la del present Conveni.

 

5. És per l'anterior que en data 20 de gener de 2023, l'alcalde de Lleida proposà a la Generalitat de Catalunya la formalització d'una addenda anual al conveni referit per fer front al finançament de les despeses periòdiques de manteniment de l'exercici 2023.

 

6. El 15 de febrer de 2023 la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament de Lleida la seva conformitat a què es pugui formalitzar l'addenda anual per fer front al finançament de les despeses periòdiques de manteniment de l'exercici 2023 (prevista en el conveni).

 

Per tot el que s'ha exposat, d'acord amb aquestes consideracions, les parts

 

ACORDEN

 

Primer. Objecte de l'addenda

Aquesta addenda anual té com a objecte el finançament de les actuacions de manteniment, neteja, conservació, subministrament elèctric i d'aigua, assegurances, obertura i tancament del recinte de l'espai de titularitat municipal ubicat al carrer Saracíbar, 2, on fan parada els serveis de transport interurbà de viatgers per carretera, corresponents a l'anualitat 2023.

 

Segon. Actuacions de l'Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida es farà càrrec de l'execució, entre d'altres, de les actuacions de manteniment, neteja, conservació, subministrament elèctric i d'aigua, assegurances, obertura i tancament del recinte de l'espai de titularitat municipal ubicat al carrer Saracíbar, 2, on fan parada els serveis de transport interurbà de viatgers per carretera.

Inicialment, també es farà càrrec d'aquestes despeses i d'altres de similars característiques amb càrrec a les diferents partides de despesa corrent en funció dels respectius conceptes d'aquesta.

 

Tercer. Finançament de les actuacions

El Departament de Territori farà una aportació econòmica a l'Ajuntament de Lleida per a l'exercici 2023, fins a un import màxim de 50.000,00 €, per al finançament de les despeses de manteniment contemplades a l'acord segon, amb càrrec a la partida pressupostària D/210000100/1210/0000 del centre gestor PO01 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2023. Aquesta aportació es farà efectiva l'exercici 2023.

L'Ajuntament de Lleida haurà de presentar abans del 29 de febrer de 2024 davant el Departament de Territori la documentació justificativa de l'execució de les actuacions esmentades.

Anirà a càrrec de l'Ajuntament de Lleida el finançament de l'import de la part de les despeses que ultrapassi la quantia de l'aportació econòmica a càrrec del Departament de Territori esmentada al paràgraf anterior, que es considera com a màxima.

 

Quart. Entrada en vigor i vigència

Aquesta addenda anual entrarà en vigor en la data de la seva signatura i tindrà vigència fins a 31 de març de 2024.

 

Cinquè. Pròrroga de la vigència del conveni

La formalització d'aquesta addenda comporta la pròrroga de la vigència del Conveni entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, i l'Ajuntament de Lleida per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida, signat el 28 d'octubre de 2022, fins el dia 31 de març de 2024, de conformitat amb allò previst al pacte cinquè del Conveni.

 

Sisè. Règim de modificació

Aquesta addenda anual podrà ser objecte de modificació, per acord unànime de les parts signatàries en els termes que preveu el conveni entre ambdues administracions signat el 28 d'octubre de 2022.

 

Setè. Altres condicions

Les parts expressament reconeixen i s'obliguen al compliment de tota la resta de condicions, pactes i acords que, no havent estat recollits expressament en aquesta addenda, es trobin previstos en el Conveni subscrit per les parts en data 28 d'octubre de 2022 i en l'addenda de 31 de març de 2023, als que es remeten.

 

Vuitè. Publicitat i transparència

Una vegada formalitzada, d'acord amb el que disposa l'article 110.3 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, així com en compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern, aquesta addenda s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de l'Ajuntament de Lleida, al web del Registre de convenis de col·laboració i cooperació de la Generalitat de Catalunya i a l'espai web corporatiu de les parts signatàries o mitjançant els mecanismes de publicitat activa propis de cada entitat.

 

Novè. Llei aplicable

Aquest document es regeix pel que estableixen les clàusules que conté. Els aspectes que no prevegin es regeixen per la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

Desè. Jurisdicció i competència judicial

Les qüestions derivades de l'aplicació i la interpretació d'aquesta addenda anual que no puguin ser resoltes per la comissió de seguiment prevista en el pacte cinquè del conveni original, restaran sotmeses a la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

I, en prova de conformitat, les parts signen electrònicament aquesta addenda anual a un sol efecte. La data del document serà la de la darrera signatura.

 

Per delegació Resolució TER/285/2023

Marc Sanglas i Alcantarilla

Secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori,

 

Fèlix Larrosa i Piqué

Alcalde de Lleida

 

En dono fe,

Antoni Garcia Jiménez

Vicesecretari de l'Ajuntament"

 

Segon. FACULTAR l'Il·lm. Sr. Alcalde per a la signatura de la segona addenda al conveni de 28 d'octubre de 2022 entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Territori, i l'Ajuntament de Lleida per a l'adequació de la parada dels serveis de transport per carretera a Lleida.

 

Tercer. NOTIFICAR aquest acord al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

 

Quart. PUBLICAR aquest acord al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'anuncis municipal.

 

Cinquè. DIFONDRE el contingut d'aquest acord en compliment del principi de transparència, mitjançant la seva publicació actualitzada i permanent en la seu electrònica municipal, en compliment i amb l'abast del que disposen la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon Govern, i la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern de Catalunya.

 

Sisè. PEU DE RECURS. Contra aquest acte administratiu, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictat en el termini d'un mes a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d'aquest acte, o bé es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d'aquest acte, de conformitat amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que els interessats puguin interposar qualsevol altre recurs que estimin procedent. En el cas en què s'interposi el recurs de reposició potestatiu no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat. La impugnació per part de la Generalitat de Catalunya es regirà per allò previst als articles 65 i 66 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local."

L'assumpte se sotmet a votació, el qual és aprovat per unanimitat dels membres presents (26).

 

Lleida, 21 de desembre de 2023

 

Fèlix Larrosa Piqué

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14458 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la segunda adenda al convenio de 28 de octubre de 2022 entre el Ayuntamiento de Lleida y el Departamento de Territorio para la adecuación de la parada de los servicios de transporte por carretera en Lleida.","published_date":"2024-01-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14458"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Lleida,DOGC,DOGC 2024 nº 9074 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-01-08/14458-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-segunda-adenda-convenio-28-octubre-2022-ayuntamiento-lleida-departamento-territorio-adecuacion-parada-servicios-transporte-carretera-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.