Ayuntamiento de Malgrat de Mar - Administración local (DOGC nº 2023-9039)

ANUNCIO relativo a la modificación del equipo de gobierno municipal 2023-2027, modificación de tenencias de Alcaldía, modificación de miembros que forman parte de la Junta de Gobierno Local, nuevas delegaciones de la Alcaldía a favor de concejales/as y modificación del Acuerdo de 17.7.2023, relativo a la aprobación del régimen retributivo de los miembros de la Corporación.

Decret d'Alcaldia 3567/2023, de 27.10.2023, que ha resolt sobre els següents acords, referent al nomenament dels membres de la Junta de Govern Local:

 

Primer. Modificar el Decret 2195/2023, de 26 de juny de 2023, pel qual es va determinar la composició de la Junta de Govern Local, que resta integrada com segueix:

 

Alcaldessa: Sra, Sonia Viñolas Mollfulleda

1r Tinent d'Alcaldia: Sr. Jordi Lluis Farré Adroguè

2a Tinenta d'Alcaldia: Sra. Carme Ponsa Monge

3r Tinent d'Alcaldia: Sr. Jofre Serret Ballart

4t Tinent d'Alcaldia: Sr. Agustín Marín Ortega

 

 

Ens deixen sense efectes els nomenaments que consten al Decret 2195/2023.

 

Segon. Determinar que  Junta de Govern Local realitzarà sessió ordinària de forma periòdica, cada setmana, fixant-se a aquest efecte els dijous, a les 9 hores, d'acord amb el que estableix l'article 112.3 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

 

Tercer. Determinar que la realització de les sessions es podrà posposar un màxim d'una setmana, quan el dia predeterminat sia festiu, resulti inclòs o afectat per un període vacacional o concorrin circumstàncies sobrevingudes que dificultin la seva celebració en la data inicialment prevista, així com per retardar o avançar l'hora fixada, en atenció a l'extensió de l'ordre del dia o altres causes que així ho justifiquin.

 

Quart. Donar compte d'aquesta resolució al Ple municipal en la primera sessió que es celebri (02.11.2023) i notificar-la personalment al regidor/a designat perquè accepti el nomenament; acceptació que s'entendrà feta tàcitament si, en el termini de tres dies hàbils a comptar des de la notificació de l'acord, el regidor no presenta davant de l'Alcaldia la renúncia expressa.

 

Cinquè. Publicar la present resolució al Butlletí Oficial de la Província i a la web o seu electrònica municipal, sens perjudici que sigui efectiva a partir del dia de demà.

 

 

Decret d'Alcaldia 3566/2023, de 27.10.2023, que ha resolt sobre els següents acords, referent al nomenament dels Tinents d'Alcaldia:

 

Primer. Modificar el decret 2193/2023 de 26 de juny de 2023 pel qual es nomenen als Tinents d'Alcaldia de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, com segueix amb la determinació del següent ordre de prelació:

 

1r Tinent d'Alcaldia: Sr. Jordi Lluis Farré Adroguè

2a Tinenta d'Alcaldia: Sra. Carme Ponsa Monge

3r Tinent d'Alcaldia: Sr. Jofre Serret Ballart

4t Tinent d'Alcaldia: Sr. Agustín Marín Ortega

 

 

Ens deixen sense efectes els nomenaments que consten al Decret 2193/2023.

 

Segon. Correspondrà als Tinents d'Alcaldia substituir a l'Alcaldia, en totes les seves funcions i per ordre de prelació de nomenament, en cas d'absència, malaltia o impediment que l'impossibiliti per a l'exercici de les seves atribucions, en el temes i amb l'abast determinat els articles 23.3 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, 55 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya, i 47 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals. Així mateix, als efectes de garantir el normal funcionament dels òrgans de govern col·legiat presidits per l'Alcaldia, els Tinents d'Alcaldia, ostentaran la presidència accidental, davant l'absència ocasional de l'alcalde. A tal efecte a l'inici de la sessió es donarà compte de l'absència de l'alcalde i es procedirà a anunciar la substitució per el/la Tinent d'Alcalde que estigui present, respectant l'ordre de prelació de nomenament.

 

Tercer. Donar compte al Ple d'aquesta resolució (02.11.2023).

 

Quart. Publicar la present resolució al Butlletí oficial de la província, sens perjudici que sigui efectiva a partir del dia de demà, a la web i portal de transparència municipal.

 

 

Decret d'Alcaldia 3564/2023, de 27.10.2023, que ha resolt sobre la delegació de les atribucions de l'Alcaldia a favor dels regidors i regidores de la Corporació:

 

Primer. Modificar el decret 2188/2023, de 26 de juny de 2023 conforme s'aprova la organització institucional i les delegacions d'alcaldia a regidors com segueix:

- Es modifica el dispositiu primer en referència a Alcaldia, donades les delegacions que a l'apartat segon hi figuren en matèries de representació institucional i relacions externes, serveis municipals, sostenibilitat i mobilitat introduint-se com a àmbit d'alcaldia Agenda Urbana.

- Es modifica el dispositiu primer en referència a la denominació de l'àmbit general d'acció política referent a la Tinència d'Alcaldia de Presidència, Govern Obert, Atenció Ciutadana i Barris, que passa a denominar-se com a Tinència d'Alcaldia de Govern Obert i Participació Ciutadana.

- Es modifica el dispositiu primer en referència a les matèries de l'àmbit general d'acció política referent a la Tinència d'Alcaldia de Govern Obert, Participació Ciutadana, Comunicació i Barris ja que es modifica la denominació de la matèria de representació i protocol, per representació institucional i relacions externes, i s'integra l'àmbit material ONA MALGRAT.

- Es modifica el dispositiu segon relatiu a les delegacions i el seu règim d'exercici tal com hi figura en la refosa del decret que hi figura al dispositiu sisè

 

Segon. Encomanar en règim de comissió de suport a l'alcaldia l'encàrrec de seguiment de l'Agenda Urbana al regidor Sr. Miquel Casajuana Byrne.

Comprèn aquesta comissió la coordinació de les accions i projectes derivats de la implementació de l'agenda 2030, comptant amb la col·laboració del grup de treball intern tècnic responsable de l'elaboració dels treballs.

 

Tercer. Establir que les delegacions d'atribucions de l'Alcaldia conferides en el present Decret seran efectives des del dia de demà, sens perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

 

Quart. Notificar aquest Decret a totes les regidores i regidors, amb indicació expressa de que la delegació es considerarà tàcitament acceptada si, en el termini de tres dies hàbils següents a la notificació, el regidor delegat no comunica a l'alcalde, per escrit, la no acceptació.

 

Cinquè. Donar compte d'aquest decret al Ple municipal en la primera sessió ordinària que celebri.

 

Sisè. Aprovar la refosa de decrets pel qual s'aprova l'organització institucional i el sistema de delegacions d'alcaldia a regidores i regidors:

 

PRIMER.- Aprovar l'organització institucional del govern, que té per finalitat possibilitar una millor direcció i gestió a partir de la divisió en 4 grans àmbits generals d'acció política del Govern que son objecte de delegació a Tinències d'Alcaldia, i la delimitació en cada àmbit general , dels àmbits materials d'actuació política i que són delegats a regidories de Govern.

La present organització institucional, té com a funció principal l'ordenació de les funcions de govern per àmbits, i per tant no modifica els instruments d'ordenació de l'organització administrativa, sense perjudici de les seves adaptacions al mateix.

 

Alcaldia.

Correspon a l'Alcaldia, l'adopció d'actes d'inici de tràmits i propostes sobre assumptes que puguin afectar a més d'un àmbit general d'acció política i les que afectin a les següents matèries integrades en els àmbits generals d'acció política definits i/o centres de gestió:

- DIRECCIÓ GENERAL.

- SECRETARIA GENERAL.

- INTERVENCIÓ.

- TRESORERIA.

- COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL-PREMSA.

- ASSISTENCIA ALS GRUPS MUNICIPALS

- POLICIA LOCAL

- AGENDA URBANA (comissionat: Sr. Miquel Casajuana Byrne).

 

Tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Serveis, Sostenibilitat i Via Pública.

 

Urbanisme

- Redacció dels diferents instruments urbanístics.

- Tramitació dels expedients en matèria urbanística

- La redacció i tramitació de projectes de reparcel·lació i de taxació conjunta.

- La redacció i tramitació de procediments administratius en relació a la gestió i execució del planejament.

- La tramitació dels procediments per l'atorgament de llicències, autoritzacions, permisos, comunicacions prèvies i declaracions responsables, sotmeses a la normativa urbanística.

- L'atenció i la informació tècnica als ciutadans respecte els expedients urbanístics en tràmit d'aprovació i vigents.

- L'elaboració i actualització de la refosa de planejament urbanístic i de la seva normativa.

- La redacció i tramitació d'ordenances i normes de planejament.

- La tramitació dels procediments relatius a la protecció de la legalitat urbanística i la restauració de l'ordenació urbanística alterada.

- La inspecció en relació al compliment de les llicències atorgades, o les condicions de les comunicacions prèvies i el control de les declaracions responsables, així com l'adopció de mesures cautelars quan es considerin adients.

- La tramitació de qualsevol procediment per a l'adopció de mesures en relació al compliment de les obligacions de manteniment i conservació dels edificis: ordres d'execució i declaracions de l'estat ruïnós dels edificis. Incloses les adopcions de les mesures de protecció i fins i tot desallotjaments si fos necessari per garantir l'estabilitat de les construccions i la seguretat de les persones i requerir als seus propietaris per tal que reparin aquestes actuacions.

- La tramitació dels procediments per a la devolució de les garanties depositades per a l'obtenció de les llicències urbanístiques.

- Certificats d'obra nova.

- Expedients d'expropiació forçosa.

- Projectes d'actuació específica en sòl no urbanitzable.

- Tramitació d'usos i obres de caràcter provisional.

- En general, la tramitació dels procediment subjectes a la legislació urbanística que li corresponen a l'ajuntament en exercici de les seves competències.

 

Projectes urbans.

- La redacció de projectes, la coordinació i la direcció en fase de redacció del projecte i en fase d'execució de les obres de rehabilitació, ampliació i nova construcció d'equipaments municipals.

- La planificació, la gestió, la supervisió, la coordinació i la direcció de les obres de rehabilitació, ampliació i nova construcció d'equipaments municipals.

- La redacció de projectes, la coordinació i la direcció en fase de redacció del projecte i en fase d'execució de les obres de reordenació física i funcional de la infraestructura viària i dels espais verds.

- La planificació, la gestió, la supervisió, la coordinació i la direcció de les obres de reordenació física i funcional de la infraestructura viària i dels espais verds.

- L'elaboració dels dictàmens tècnics i auditories en relació amb edificis públics o privats i infraestructures de comunicació viària.

- L'elaboració d'informes tècnics, estudis de viabilitat, estudis previs, avant projectes, pressupostos, memòries valorades de les obres relacionades amb apartats anteriors.

- L'elaboració de plecs de clàusules tècniques i impuls del procés de licitació de les obres relacionades anteriorment.

- L'elaboració de plecs de clàusules tècniques i impuls del procés de licitació de la contractació de serveis professionals de redacció de projectes, direcció d'obra, i coordinació de seguretat i salut.

- Informes tècnics en relació als expedients de devolució de garanties d'obres particulars i públiques.

- Pla de Seguretat i Salut al treball, així com la designació del coordinador en matèria de seguretat i salut en fase d'elaboració i execució de projecte segons allò establert al real decret 1627/1997 de 24 d'octubre.

- Gestió de subvencions i coordinació amb altres administracions, institucions supramunicipals, organismes públics i resta d'agents en relació als projectes i obres relacionats anteriorment.

- I, en general la redacció i/o supervisió i la direcció de l'execució de projectes d'obra municipals.

 

Serveis municipals

- La coordinació dels mitjans humans i materials de la brigada municipal que porta a terme les tasques de manteniment.

- La planificació, gestió, supervisió i coordinació de les obres de manteniment i conservació a la via pública.

- El seguiment i control dels programes de supressió de barreres arquitectòniques a la via pública.

- La iniciativa i el control dels subministraments d'aigua, gas, electricitat i biomassa.

- La planificació, supervisió i coordinació de les instal·lacions d'enllumenat públic.

- La planificació, supervisió i coordinació de la xarxa de clavegueram del municipi.

- La iniciativa i gestió dels contractes en relació amb la instal·lació, el manteniment i la conservació de les infraestructures urbanes: enllumenat, clavegueram, ascensors, instal·lacions de captació d'aigua freàtica.

- L'impuls de la centralització de les instal·lacions per implant un sistema de gestió energètic.

- La gestió dels punt de connexió dels actes de poble.

- La planificació i supervisió dels serveis de neteja viària, de conservació de zones verdes, manteniment de l'arbrat i mobiliari urbà.

- La gestió dels contractes relatius als serveis abans esmentats.

- La inspecció, supervisió i control dels serveis prestats per les empreses concessionàries.

- La planificació i la gestió de les actuacions extraordinàries derivades de situacions excepcionals o emergències.

- Gestió i planificació del servei d'abastament d'aigua.

- Comprovació de les incidències que es produeixin al municipi.

- La gestió de les incidències demandades pels ciutadans.

- Les activitats de muntatge i desmuntatge d'infraestructures necessàries pel desenvolupament dels actes i activitats organitzats o co-organitzats per l'ajuntament.

 

Equipaments municipals

- La planificació, gestió, supervisió i coordinació de les obres de manteniment i conservació als equipaments municipals.

- La iniciativa en la contractació, gestió i seguiment dels contractes per al manteniment dels edificis municipals, les seves instal·lacions i els ascensors.

- El seguiment i control dels programes de supressió de barreres arquitectòniques als equipaments públics.

- La iniciativa i el control dels subministraments d'aigua, gas, electricitat i biomassa.

- La iniciativa, la planificació, implantació i gestió de l'energia als equipaments públics així com el foment de les energies renovables.

- La iniciativa i gestió del contracte de neteja d'edificis municipals.

- La gestió de la contractació de nous subministraments pels serveis i els equipaments municipals.

 

Sostenibilitat

- La planificació, instal·lació i gestió de les instal·lacions d'energies renovables situades als edificis municipals i a la via pública.

- La planificació i supervisió del servei de recollida de residus.

- Mancomunitat de l'Alt Maresme.

- La gestió dels contractes relatius a la recollida de residus.

- La planificació, impuls, coordinació i la supervisió de l'execució de plans, programes, projectes, ordenances i estudis municipals en relació als aspectes ambientals i de protecció de la natura.

- L'elaboració en coordinació amb el departament de Comunicació de campanyes de sensibilització i de foment de la sostenibilitat.

- El manteniment de rieres i torrents en l'àmbit forestal.

- El foment de la connectivitat biològica.

- La dinamització local agroecològica.

- L'impuls i seguiment d'acords de custòdia del territori.

- La redacció d'estudis d'impacte ambiental de plans i projectes.

- L'impuls d'actuacions de foment de la biodiversitat de la flora.

- La redacció o la supervisió de la redacció de projectes i la direcció de l'execució de projectes d'horts urbans municipals, de camins rurals, de recuperació i de conservació d'espais naturals.

- La proposta d'aprovació de bonificacions ambientals en les ordenances fiscals.

- La reducció i control del soroll al municipi a través de les ordenances pertinents.

- El control de la qualitat de l'aire.

- Les activitats dirigides a la promoció de la participació ciutadana en relació al medi ambient.

- La coordinació, la gestió i la tramitació de qualsevol procediment administratiu per a l'execució de plans, programes, projectes i estudis en matèria de recuperació ambiental, ja sigui urbana o perifèrica incloent l'avaluació i seguiment ambiental.

- La tramitació de procediments administratius relatius als vectors ambientals.

- Seguiment del PAESC (Pla d'accions d'energia sostenible i canvi climàtic)

- les actuacions corresponents al control dels animals domèstics, salvatges. Servei de veterinari.

- El control d'espècies exòtiques invasores, d'aus urbanes i fauna salvatge.

- La tramitació dels procediments administratius per a l'atorgament de subvencions en relació a les matèries de medi ambient d'acord a les bases del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

 

Mobilitat

- Coordinar i impulsar la política municipal en matèria de mobilitat, zones d'estacionament, zones de vianants així com la gestió de les àrees d'estacionament regulades a la via pública.

- La iniciativa i la gestió dels contractes de l'ajuntament en relació a la instal·lació, manteniment i conservació de les infraestructures de senyalització horitzontal i vertical .

- Seguiment dels instruments de gestió de la mobilitat.

- Pla de mobilitat.

- Iniciativa i foment de les vies ciclables així com l'ús de la bicicleta.

- Iniciativa i foment de sistemes de mobilitat sostenible.

- Iniciativa i foment dels accessos a les àrees restringides.

- Planificació i implementació de mesures derivades de situacions de contaminació elevada.

- Zones de baixes Emissions.

- Relacions amb l'AMTU.

- Seguiment i control de servei de transport públic.

 

Cementiri

- Gestió, i control del cementiri.

- La tramitació dels procediments per a la gestió administrativa dels drets funeraris a la seva concessió, transmissió, modificació i extinció.

- La prestació del servei i les activitats d'inhumacions, exhumacions, trasllats i altres.

- L'activitat d'atenció i informació del servei.

- La iniciativa en la contractació i organització dels serveis funeraris i el cementiri.

- La gestió i el control de les empreses prestadores dels serveis

- I en general, totes aquelles funcions i serveis que presti l'ajuntament en exercici de la competència municipal.

 

Activitats

- La tramitació dels procediments administratius en relació a les llicències, comunicacions prèvies o declaracions responsables en relació a les activitats instal·lacions sense incidència ambiental o per donar a l'ajuntament per assabentat de la nova activitat o instal·lació i les seves modificacions.

- La tramitació dels procediments administratius en relació a les sol·licituds d'autoritzacions ambientals, llicències ambientals, permisos, comunicacions prèvies i assabentats de conformitat amb la normativa legal de prevenció i control ambiental de les activitats.

- La tramitació dels procediments administratius en relació a les llicències, comunicacions prèvies o declaracions responsables en aplicació de la normativa legal sobre espectacles públics i activitats recreatives.

- La comunicació prèvia dels establiments comercials sotmesos a la legislació en matèria d'establiments comercials.

- La tramitació dels procediments en relació al control periòdic de les activitats anteriors, pla inspecció, pla de verificació, la modificació de les llicències vigents i les transmissions i canvis de titularitat de les llicències en l'àmbit d'actuació que determina la normativa sectorial de les activitats amb incidència ambiental, les sotmeses a la normativa de control ambiental, a la d'espectacles i activitats administratives o d'altres normatives sectorials.

- La inspecció per a la tramitació dels procediments destinats a la imposició de mesures correctores en relació als establiments, activitats i serveis que es recullen en els apartats anteriors, en col·laboració amb el cos de seguretat ciutadana.

 

Via pública

- Tramitació dels procediments en relació a l'atorgament d'autoritzacions per a la utilització de la via pública, tals com:

- Tramitació d'actes i/o activitats

- Tramitació de terrasses en via pública, annexes a locals de pública concurrència.

- Tramitació de publicitat estàtica

- Tramitació de publicitat dinàmica.

- Tramitació de parades informatives.

- Tramitació de dinars o sopars de veïns al carrer.

- Tramitació de les autoritzacions d'ocupació de via pública per la instal·lació de casetes de pirotècnia amb motiu de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere amb col·laboració d'activitats.

- Impulsar i tramitar la licitació per a la fira d'atraccions de la Festa Major.

 

Platges

- Tramitació del Pla d'usos,

- Impuls, tramitació i seguiment de les concessions i autoritzacions de les platges, inspeccions i/o revocacions.

 

Mercats

- La dinamització del mercat municipal com a referent de proximitat i de compra quotidiana

- La gestió del mercat municipal.

- La gestió i regulació dels mercats setmanals no sedentaris de roba i de fruita.

- La inspecció, control i intervenció del mercat municipal.

- La tramitació d'expedients per a la concessió de parades al mercat municipal i als mercats no sedentaris, així com la seva modificació , cessament etc.

- La tramitació dels procediments relatius a l'atorgament d'ajuts, subvencions en matèria de mercats d'acord a les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

 

Protecció de la Salut pública i comunitària.

- La gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en les activitats del comerç.

- La gestió del risc per a la salut derivat de la contaminació del medi.

- La gestió del risc per a la salut pel que fa les aigües de consum públic.

- La gestió del risc per a la salut en les activitats de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

- La gestió del risc per a la salut derivat dels animals domèstics, de companyia, i de les plagues.

- El control de les instal·lacions de risc per a la legionel·losi.

- El control sanitari de les aigües de consum i les aigües lúdiques.

- El control de plagues.

- La tramitació dels procediments per a dictar ordres d'execució per motius de salubritat.

- L'educació de protecció de la salut en l'àmbit de les competències locals.

- I en general, la tramitació dels expedients i els procediments per a l'execució de les actuacions en matèria de sanitat ambiental, laboratori i salut pública.

 

Habitatge

- L'estudi i el plantejament d'estratègies i propostes en relació a la implementació de polítiques d'habitatge públic.

- El desenvolupament d'accions sobre el sòl i el patrimoni edificat en relació amb el foment de l'habitatge assequible.

- La promoció d'habitatge de protecció oficial de lloguer.

- L'execució del planejament per a l'obtenció de solars destinats a la promoció d'habitatges.

- La redacció de les bases d'adjudicació dels habitatges amb protecció oficial.

- La gestió del parc públic d'habitatges protegits de lloguer.

- La tramitació dels processos d'adjudicació dels habitatges de promoció pública en compliment de les bases i la normativa.

- La signatura de contractes de lloguer d'habitatges amb protecció oficial, la tramitació del seu visat i el seguiment del seu compliment.

- La gestió i el manteniment del Registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial, assessorament i atenció ciutadana en l'àmbit de les inscripcions a aquest registre.

- La gestió de la borsa de mediació per al lloguer social amb conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

- La informació i assessorament a la ciutadania de totes les matèries relacionades amb la gestió de l'habitatge, d'acord amb el desplegament de la llei del dret a l'habitatge.

- La relació i la mediació amb les entitats privades i/o públiques consideres grans tenedors.

- L'activitat d'informació i assessorament al ciutadà en matèria d'habitabilitat i la tramitació de cèdules en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.

- La tramitació dels procediments de gestió i concessió d'ajuts municipals per a la rehabilitació d'edificis i habitatges d'acord amb les bases reguladores.

- L'execució del programa de mediació i de cessió d'habitatges per al lloguer social al municipi, en el mercat de lloguer privat, per tal d'incrementar l'oferta de lloguer a preus sota mercat, mediant entre propietaris i llogaters amb baixos ingressos, garantia de lloguer just.

- Suport a la gestió per a l'obtenció d'ajuts que convoqui la Generalitat a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya o qualsevol altre administració.

- I en general, qualsevol altre procediment o activitat relacionat amb l'accés a l'habitatge que porti a terme l'ajuntament de Malgrat.

 

Benestar animal

- La tramitació dels expedients administratius relatius a la tinença d'animals.

- L'elaboració de campanyes de foment de la tinença responsable, adopció i benestar animal.

- L'impuls del registre general d'animals de companyia.

- L'actualització de les dades de control de les colònies de gats de carrer.

- La recollida i control d'animals abandonats o perduts fins que siguin recuperats, cedits o fins i tot sacrificats.

- La captura en viu de gossos i gats.

- La confiscació d'animals de companyia si hi ha indicis de maltractament.

- La vigilància i inspecció dels nuclis zoològics amb animals de companyia, especialment els establiments de venda, guarda, recollida i cria, i, si escau, el seu decomís.

- L'ordre, amb l'informe previ del departament competent, d'aïllar o comissar els animals de companyia que s'hagi diagnosticat, sota criteri veterinari.

- La sanció de les infraccions lleus i greus de les disposicions del Decret legislatiu 2/2008 de 15 d'abril per que s'aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals, comeses en el terme municipal.

- La recollida i lliurament a centres autoritzats dels animals exòtics perduts o abandonats.

- L'impuls i actuacions de foment de la biodiversitat de la fauna.

- La gestió del registre d'animals perillosos.

 

Tinència d'Alcaldia de Govern Obert i Participació Ciutadana

 

Participació ciutadana

- El disseny, l'elaboració i l'execució dels programes en matèria de participació.

- L'impuls i la coordinació dels òrgans de participació definits al reglament de participació ciutadana.

- La implantació de nous mecanismes de participació ciutadana que permetin la implicació de forma activa i directa dels ciutadans en l'activitat municipal.

- La gestió del registre d'entitats de l'ajuntament i els procediments per a la seva actualització, inclosa la tramitació i la resolució de les sol·licituds de les altes i baixes en la inscripció.

 

OAC i Padró

- La informació al ciutadà sobre els tràmits i serveis que presta l'ajuntament.

- La gestió de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

- En general les actuacions, tràmits i procediments necessaris per tal de dur a terme les activitats i competències municipals en matèria d'informació i atenció al ciutadà.

- La gestió integral del padró municipal d'habitants.

- Les actuacions de coordinació amb l'INE per a la gestió del Padró Municipal d'Habitants i el Cens Electoral.

- En general, la tramitació i els procediments previstos legalment per al manteniment i revisió del padró municipal d'habitants.

 

Barris

- La coordinació de les accions municipals sobre el territori.

- Seguiment d'activitat municipal als barris.

- Associacionisme veïnal

 

Representació institucional i relacions externes.

- La gestió de les relacions d'alcaldia amb els agents socials i entitats del municipi.

- La gestió del protocol municipal.

- La gestió dels casaments civils.

- La gestió dels agermanaments

- L'organització d'actes institucionals.

- Expedients d'Honors i Distincions.

 

Govern obert i transparència

- El disseny i la implantació de la política de gestió de la transparència municipals.

- La gestió del portal de transparència.

- La coordinació transversal per a la implantació de les actuacions derivades de la normativa vigent en matèria de transparència per part de les àrees.

- Implantació, seguiment i coordinació de les mesures en matèria de transparència municipal i bon govern.

- La coordinació dels procediments derivats del dret d'accés a la informació.

 

ONA MALGRAT

- Gestió interna d'Ona Malgrat.

- Comunicació; canal Ona Malgrat.

 

Tinència d'Alcaldia de Promoció i Acció Municipal

 

Hisenda-Serveis Econòmics

- Elaboració, control i seguiment del pressupost general municipal.

- Gestió endeutament municipal.

- Política fiscal. Ordenances fiscals.

- Relacions amb l'ORGT

- Sistema d'informació geogràfica.

 

Recursos Humans

- Selecció de personal

- Administració de personal

- Formació i desenvolupament professional

- Organització i planificació en matèria de personal

- Relacions laborals i negociació col·lectiva

- Prevenció de Riscos Laborals: Política de seguretat i salut laboral

- Transparència en Recursos Humans

 

Tecnologies d'informació i sistemes informàtics

- Definició de l'estratègia digital i nous projectes.

- Dur a terme la transformació digital a l'ajuntament.

- Ús de les dades per a la millora de la prestació dels serveis públics en ares a la innovació.

- Gestió dels sistemes informàtics de la organització.

- Planificar i gestionar les xarxes de comunicacions, veu, dades i vídeo en l'àmbit municipal.

- La coordinació i la gestió en matèria de signatura electrònica: emissió i sol·licitud de certificats digitals.

- Administració electrònica.

- Garantir la seguretat en l'accés a la xarxa i als sistemes corporatius i mantenir la integritat de les dades i la seva informació així com donar compliment a l'ENS i al Reglament General de Protecció de Dades.

- Protecció de dades de caràcter personal. L'adopció de mesures i la gestió dels procediments dirigits al compliment de la normativa sobre protecció de dades de caràcter personal.

- En general, les actuacions referides a la gestió del sistema informàtic i de comunicacions municipal.

 

Pagesia

- Representació de l'ajuntament de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera.

- Relacions amb les associacions de pagesos.

- Promou els productes de proximitat i Km0 produïts a Malgrat.

- Promoure amb col·laboració amb la regidoria de comerç fires de proximitat per incentivar el consum de productes locals.

 

Turisme

- El disseny i la implantació de les estratègies de polítiques públiques de promoció turística del municipi.

- L'elaboració i gestió dels programes de desenvolupament del turisme del municipi.

- Organització de Fires i Events de Promoció municipal.

 

Comerç i Consum

- L'impuls del comerç de proximitat per reforçar la vida als barris i potenciar l'eix comercial.

- El suport a la modernització comercial.

- Promoure i gestionar activitats dirigides al foment del comerç local.

- La tramitació dels procediments relatius a l'atorgament d'ajuts o subvencions d'acord a les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

- Relacions i coordinació amb els actors vinculats al comerç.

- En general, la tramitació dels procediments administratius per tal de dur a terme els programes en matèria de comerç.

- Oficina municipal d'Informació al Consumidor (OMIC)

 

Ocupació, formació, empresa i inserció laboral

- Les relacions amb altres administracions i organismes per al foment, la protecció de l'ocupació i la inserció laboral.

- La tramitació dels procediments per a l'obtenció de subvencions i altres recursos econòmics de les administracions, entitats públiques o privades destinades al desenvolupament econòmic i social.

- La gestió i seguiment de les subvencions obtingudes.

- La tramitació dels procediments administratius per a la formalització dels convenis de col·laboració.

- En general la tramitació dels procediments necessaris per tal de fer efectives les competències en matèria de desenvolupament econòmic i social.

 

Contractació

- Inici i instrucció centralitzada dels procediments ordinaris de contractació.

- Inici i instrucció centralitzada dels contractes menors d'acord amb les Bases d'Execució del Pressupost.

- Gestió centralitzada de compres.

- Transparència en la contractació.

 

Tinència d'Alcaldia de Drets Socials i Serveis a les Persones

 

Acció social

- El disseny de la política municipal en matèria de serveis socials

- La coordinació, iniciativa en la contractació, inspecció i gestió de les concessions administratives o de qualsevol altra forma de gestió dels serveis públics en matèria de serveis socials.

- La tramitació dels procediments per a l'atorgament de subvencions en relació a les matèries anteriorment assignades, d'acord amb les determinacions de les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

- La tramitació dels procediments de concessió d'ajuts o auxilis per atendre necessitats de caràcter social.

- La gestió de les prestacions econòmiques d'urgència social.

- La gestió en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials: atenció a les necessitats més immediates, generals i bàsiques de les persones, famílies o grups.

- Contribuir a la prevenció de problemàtiques socials i a la reinserció integració social de les persones amb situació de risc social d'exclusió .

- Relacions amb les entitats del tercer sector.

- Coordinació de voluntaris.

- Serveis d'intervenció socioeducativa.

- Adjudicació dels habitatges d'emergència social.

- La gestió del parc d'habitatges socials de titularitat municipal i la tramitació dels procediments dirigits a l'atorgament del títol que legitimi la seva utilització en favor de ciutadans amb necessitats socials.

- L'elaboració i la gestió dels programes d'atenció a les persones amb disminució física, psíquica i/o sensorial.

- L'elaboració i la gestió de les competències municipals en matèria d'atenció a la dependència.

- La resposta a necessitats socials i assistencials de les persones que requereixen ajut per a les activitats de la vida diària, Servei d'Atenció al Domicili.

- Autorització de la targeta d'aparcament-provisional i definitiva de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

- En general la gestió centralitzada i suport a la resta de servei que desenvolupin l'actuació municipal en matèria de serveis socials.

 

Educació

- La coordinació i la gestió de les activitats i procediments relacionats amb el Consell Escolar.

- La participació en els consells escolars.

- La tramitació dels procediments per l'atorgament d'ajuts, llibres, material, beques menjador d'acord amb les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

- La col·laboració amb les associacions de famílies.

- La participació en la vigilància i control del compliment de l'escolarització obligatòria.

- El disseny de les polítiques vers la infància i l'adolescència de la ciutat especialment per aquella en risc de desavantatge social.

- L'elaboració i la gestió dels programes d'atenció a la infància i a l'adolescència.

- Relacions amb les entitats del tercer sector.

- Gestió de l'escola Bressol Municipal.

- Relacions amb el consorci de Normalització Lingüística

- La tramitació dels procediments per a l'autorització de l'ús temporal dels centres propis fora de l'horari lectiu.

- Gestió de les consergeries dels centres.

 

Cultura

- La gestió de les competències municipals en matèria de cultura en els seus diversos àmbits sectorials: la cultura popular i tradicional, les festes, les arts escèniques, el foment de la lectura i la literatura, les arts visuals i plàstiques, etc, en tots els vessants de creació, formació i difusió i innovació.

- La planificació, la coordinació, la gestió i l'execució dels programes i activitats culturals.

- La promoció i el desenvolupament de festes populars i tradicionals, festivals i esdeveniments, manifestacions firals de caire cultural, etc.

- El foment de l'associacionisme cultural i la cooperació en el desenvolupament de les seves activitats.

- Promoure la participació ciutadana en les activitats de l`àmbit cultural, la implicació en l'organització i la gestió d'activitats i programes.

- L'elaboració, el seguiment i control de convenis i altres acords amb tercers en matèria d'activitats, programacions i equipaments culturals.

- Les relacions amb organismes, institucions, entitats, associacions i empreses per a la promoció de la cultura i el foment del patrocini.

- La coordinació, la gestió i el funcionament dels equipaments culturals municipals i dels serveis que es presten al centre cultural, biblioteca, carpa escola Montserrat i altres que en el futur es puguin considerar d'àmbit cultural.

- La gestió de la cessió temporal de l'ús privatiu dels equipaments culturals de titularitat municipal.

- I, en general la tramitació de qualsevol procediment per tal de dur a terme les activitats i competències municipals en matèria de cultura.

- Convocar i coordinar el Consell de Cultura.

 

Arxiu, gestió documental i patrimoni

- Impuls de la implantació de sistemes digitals d'arxiu i gestió integral de la documentació.

- Impuls i implantació de l'arxiu electrònic únic.

- Disseny de circuits documentals associats a processos.

- Difusió i conservació del patrimoni documental.

- Acció social de l'arxiu

- Divulgació de la Historia Local

 

Esports

- L'establiment de les necessitats, règim d'utilització i iniciativa en la determinació de la forma de gestió de les instal·lacions esportives de propietat municipal.

- La tramitació dels procediments administratius dirigits a la promoció de l'esport, amb especial èmfasi en l'esport base, l'escolar, les persones amb diversitat funcional.

- L'organització d'esdeveniments esportius.

- L'atorgament de subvencions en matèria d'esports dins els límits previstos a les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

- La tramitació dels procediments administratius per a la formalització de la gestió dels convenis amb entitats esportives.

- La tramitació dels procediments administratius dirigits a la promoció de l'associacionisme esportiu.

- Les relacions amb organismes públics en relació a la promoció de programes esportius.

- La tramitació dels procediments administratius destinats a l'atorgament de la utilització de les instal·lacions esportives municipals pels usuaris i les entitats.

- El control, seguiment i inspecció de les concessions sobre instal·lacions esportives de titularitat municipal.

- Les relacions amb organismes privats en relació a programes o esdeveniments esportius del municipi.

- I en general, la gestió de l'activitat municipal i tramitació dels procediments en matèria de l'esport.

 

Envelliment Actiu

- El disseny de les polítiques encaminades a la defensa i protecció de la gent gran.

- L'elaboració, execució i seguiment de plans programes i activitats que fomentin l'envelliment actiu.

- El desenvolupament de les actuacions en relació a l'atenció de la gent gran.

- La prestació dels servei del Casal de la gent gran.

- Relacions amb les entitats del tercer sector.

 

Igualtat i LGTBIQ

- El foment de les polítiques transversals de gènere.

- La participació en programes de foment de la igualtat.

- El foment de polítiques LGTBIQ

- Servei d'informació i atenció a la dona.

- La gestió dels recursos dirigits a la protecció de les dones contra la violència de gènere.

- El foment de les vies de participació que possibilitin la presència activa de les dones en els processos que les afectin.

- La tramitació dels procediments per a l'execució de les actuacions en relació a l'atenció a les dones.

 

Solidaritat i cooperació

- Consell de solidaritat

- Emergències, suport a programes d'ajut humanitari post-conflicte o catàstrofe.

- Cooperació i suport a projectes impulsats per les entitats que treballen amb entitats locals de països empobrits i fent tasques de sensibilització.

- La tramitació dels procediments per a l'atorgament de subvencions en relació a les matèries anteriorment assignades, d'acord amb les determinacions de les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

 

Promoció de la Salut

- Programes de prevenció de drogodependències

- Programes per garantir una atenció integral per a la promoció de la salut mental.

- La gestió del risc per a la salut pública.

 

Joventut

- L'establiment, la gestió i la coordinació de les polítiques en matèria de joventut.

- La coordinació i la gestió dels recursos destinats a les polítiques de joventut.

- L'actuació conjunta amb la resta de les àrees municipals per tal d'establir polítiques encaminades als joves.

- La promoció de l'associacionisme juvenil.

- La relació i col·laboració amb les entitats i les associacions juvenils.

- La gestió coordinada de l'espai jove de la Immaculada.

- La tramitació dels procediments per a l'atorgament de subvencions en relació a les matèries assignades d'acord amb les determinacions de les bases d'execució del pressupost i el Pla Estratègic de Subvencions.

- Pla local de joventut.

- La coordinació de les activitats relacionades amb el lleure i l'agrupament escolta.

- I en general la tramitació dels procediments administratius per a l'exercici de les activitats, programes i serveis en matèria de joventut.

 

Policia Local.

- Definició de les polítiques dels serveis de la Policia Local en totes les actuacions i matèries pròpies en l'àmbit de seguretat ciutadana.

- Foment de la coordinació entre diferents cossos i forces de seguretat.

- Dipòsit municipal de vehicles retirats de la via pública.

- Dipòsit municipal de detinguts

- Parc Mòbil de la policia local.

- Concessió o denegació de les autorització d'armes d'aire comprimit d'acord amb la seva legislació específica.

- Proposta de les autoritzacions per l'establiment de vídeo càmeres de seguretat ta la via pública, d'acord amb la normativa vigent.

- Junta Local de Seguretat.

- L'exercici de les competències municipals i matèria de tinença i protecció de gossos perillosos en coordinació amb la regidoria de benestar animal.

- Exercir les tasques de mediació en els conflictes veïnals i comunitaris en aquelles matèries de la seva competència.

- Procediments administratius per a l'atorgament de les autoritzacions de guals.

- Procediments administratius per a l'atorgament de reserves d'estacionament a persones amb mobilitat reduïda.

 

La present organització, pot ser objecte de modificació, mitjançant decret d'alcaldia, als efectes de satisfer de millor forma les necessitats dels ciutadans de Malgrat de Mar i per tant es tracta d'un instrument dinàmic, i que ha de ser objecte d'avaluació interna i adaptació a les necessitats a satisfer.

 

SEGON.- Delegar, les atribucions de l'alcalde com segueix:

 

I) DELEGACIONS GENÈRIQUES PER ÀMBITS GENERALS D'ACCCIÓ DE GOVERN.

Tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Serveis, Sostenibilitat i Via Pública

Primer Tinent d'Alcalde: Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

Tinència d'Alcaldia de de Govern Obert i Participació Ciutadana.

Segona Tinent d'Alcalde: Sra. Carme Ponsa Monge

Tinència d'Alcaldia de Drets Socials i Serveis a les Persones

Tercer Tinent d'Alcalde: Sr. Jofre Serret Ballart.

Tinència d'Alcaldia de Promoció i Acció Municipal.

Quart Tinent d'Alcalde: Sr. Agustín Marín Ortega.

 

II) DELEGACIONS ESPECIALS PER ÀMBITS MATERIALS D'ACTUACIÓ EN DESENVOLUPAMENT URBÀ, SERVEIS, SOSTENIBILITAT I VIA PÚBLICA.

Urbanisme: 3er Tinent d'Alcalde Sr. Jofre Serret Ballart.

Projectes urbans: Regidor Sr. Miquel Casajuana Byrne.

Serveis municipals: 1er Tinent d'Alcalde: Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

Equipaments municipals: 4er Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

Sostenibilitat: 1er Tinent d'Alcalde Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

Mobilitat: : 2a Tinenta d'Alcalde Sra. Carme Ponsa Monge.

Cementiri: 4er Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

Activitats: 3er Tinent d'Alcalde; Sr. Jofre Serret Ballart.

Via pública: 4er Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

Platges: 4er Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

Mercats: Regidora Sonia Huertas Domingo.

Protecció de la Salut pública i comunitària: Regidora Carme Cernicharo López.

Habitatge: 3er Tinent d'Alcalde; Sr. Jofre Serret Ballart.

Benestar animal : Regidora Sra. Sonia Huertas Domingo.

 

III) DELEGACIONS ESPECIALS PER ÀMBITS MATERIALS D'ACTUACIÓ EN GOVERN OBERT I PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

Participació ciutadana: 1er Tinent d'Alcalde: Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

OAC I Padró: Regidora Sra. Cinzia Valbonesi Prieto.

Barris: Regidora Sra. Cinzia Valbonesi Prieto.

Representació institucionals i relacions externes: Regidora Sra. Cinzia Valbonesi Prieto.

Govern obert i transparència : Regidora Sra. Cinzia Valbonesi Prieto.

ONA MALGRAT: Regidora Carme Cernicharo López.

 

IV) DELEGACIONS ESPECIALS PER ÀMBITS MATERIALS D'ACTUACIÓ EN PROMOCIÒ I ACCIÓ MUNICIPAL

Hisenda-Serveis Econòmics: Regidor Sr. Miquel Casajuana Byrne.

Recursos Humans: 4t Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

Tecnologies d'informació i sistemes informàtics: 2a Tinenta d'Alcalde Sra. Carme Ponsa Monge.

Pagesia: 2a Tinenta d'Alcalde Sra. Carme Ponsa Monge.

Turisme: 1er Tinent d'Alcalde Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

Comerç : 2a Tinenta d'Alcalde Sra. Carme Ponsa Monge.

Ocupació, formació, empresa i inserció laboral: Regidora Carme Cernicharo López.

Contractació : 4t. Tinent d'Alcalde; Sr. Agustín Marín Ortega.

 

V) DELEGACIONS ESPECIALS PER ÀMBITS MATERIALS D'ACTUACIÓ EN DRETS SOCIALS I SERVEIS A LES PERSONES

Acció social: 3er Tinent d'Alcalde; Sr. Jofre Serret Ballart.

Educació: Regidora Mireia Hernández Machado.

Cultura : Regidora Sra. Lurdes Borrell Arigós.

Arxiu, gestió documental i patrimoni: Regidora Sra. Lurdes Borrell Arigós.

Esports: Regidor Miquel Angel Ruiz Giménez.

Envelliment Actiu: Regidora Sra. Sonia Huertas Domingo.

Igualtat i LGTBIQ: Regidora Sra. Sonia Huertas Domingo.

Solidaritat i cooperació: Regidora Mireia Hernández Machado.

Promoció de la Salut: Regidora Mireia Hernández Machado.

Joventut: 1er Tinent d'Alcalde Sr. Jordi Lluís Farré Adrogué.

Policia Local. (Àmbit reservat a Alcaldia).

 

VI) DENOMINACIONS OFICIALS DE LES REGIDORIES AMB DELEGACIÓ.

Sr. Jordi Lluis Farré Adrogué. Primer Tinent d'Alcalde de Desenvolupament Urbà i Serveis, Sostenibilitat i Via Pública.

Sra. Carme Ponsa Monge. Segona Tinenta d'Alcalde de Govern Obert, Participació Ciutadana.

Sr. Jofre Serret i Ballart, Tercer Tinent d'Alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones.

Sr. Agustín Marín Ortega, Quart Tinent d'Alcalde de Promoció i Acció Municipal.

Sra. Cinzia Valbonesi Prieto. Regidora de Relacions Institucionals, OAC i Barris.

Sra. Sonia Huertas Domingo. Regidora d' Envelliment actiu, Mercats, Igualtat i LGTBIQ.

Sra. Lurdes Borrell Arigós. Regidora de Cultura i Patrimoni

Sra. Mireia Hernández Machado. Regidora de Solidaritat, Salut i Educació.

Sr. Miquel Angel Ruiz Gimenez. Regidor d'Esports.

Sra. Carme Cernicharo López. Regidora d'Ocupació i Empresa.

Sr. Miquel Casajuana Byrne Regidor de Hisenda i Agenda Urbana.

 

VII) DETERMINACIÓ DEL RÈGIM DE DEDICACIÓ A LES FUNCIONS A EFECTES RETRIBUTIUS I QUE HA D'ESTABLIR L'AJUNTAMENT EN PLE.

Sonia Viñolas Mollfulleda. Alcaldessa: Dedicació exclusiva.

Sr. Jordi Lluis Farré Adrogué. Primer Tinent d'Alcalde de Desenvolupament urbà, Serveis, Sostenibilitat i Via Pública. Dedicació exclusiva

Sra. Carme Ponsa Monge. Segona Tinent d'Alcalde de Govern Obert, Participació Ciutadana: Dedicació parcial mínima (75%).

Sr. Jofre Serret i Ballart, Tercer Tinent d'Alcalde de de Drets Socials i Serveis a les Persones. Dedicació parcial mínima (80%).

Sra. Cinzia Valbonesi Prieto. Regidora de Relacions Institucionals i Barris: Dedicació exclusiva.

Sra. Sonia Huertas Domingo. Regidora d' Envelliment actiu, Mercats, Igualtat i LGTBIQ: Dedicació parcial mínima (50%).

Sra. Lurdes Borrell Arigós. Regidora de Cultura i Patrimoni: Dedicació parcial mínima (50%).

Sra. Mireia Hernández Machado. Regidora de Solidaritat, Salut i Educació; Dedicació parcial mínima del 50%

Sr. Miquel Angel Ruiz Gimenez. Regidor d'Esports. Dedicació exclusiva.

Sra. Carme Cernicharo López. Regidora d'Ocupació i Empresa. Dedicació parcial mínima del 50%.

Sr. Miquel Casajuana Byrne Regidor de Hisenda i Agenda Urbana. Dedicació parcial mínima del 50%.

 

TERCER. Manifestar, a títol declaratiu, que resten reservades de forma exclusiva a l'Alcaldia amb caràcter general totes les matèries no delegades, sense perjudici de posterior delegació i les que expressament s'estableix a les normes de règim local vigents com indelegables.

Per tant, resten reservades a l'Alcaldia, les atribucions de dictar els actes definitius que no han estat objecte de delegació a la Junta de Govern Local, i dels quals es deixa constància en aquest decret, sense perjudici d'allò establert en les lleis de règim local. D'acord amb allò establert a l'article 21.3 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, deixar constància que són atribucions no delegades les següents:

1. Convocar i presidir les sessions del Ple i de la Junta de Govern Local, sense perjudici de la substitució ocasional segons ordre de prelació de Tinents/es d'Alcalde.

2. Resoldre empats mitjançant vot de qualitat sense perjudici de la substitució ocasional segons ordre de prelació de Tinents/es d'Alcalde

3. Concertar operacions de crèdit fins el límit d'atribució exclusiva del Ple.

4. Prefectura superior de tot el personal.

5. Separació del servei de funcionaris.

6. Acomiadaments del personal laboral.

7. La direcció del govern i l'administració municipal, sense perjudici de les atribucions que s'han delegat als efectes de maximitzar la participació dels regidors en el govern de Malgrat de Mar, i garantir el millor funcionament de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

8. Dictar instruccions internes i encàrrecs de gestió adreçats als empleats integrats en l'organització administrativa, als efectes de garantir un millor funcionament operatiu de l'Administració Municipal.

9. Dictar bans.

10. L'exercici de les accions judicials i administratives i la defensa de l'Ajuntament en les matèries de la seva competència, fins i tot, quan aquestes hagin estat delegades. Aquesta atribució inclou la de desistiment, renúncia, transacció o qualsevol altra forma d'acabament anticipat de procediments judicials i administratius, excepte l'assabentat de les interlocutòries i sentencies que seran objecte de presa de raó per la Junta de Govern Local.

11. L'exercici de les accions judicials i administratives en matèries del Ple, amb la condició de que sols sigui en cas d'urgència, donant compte en la primera sessió que celebri proposant al Ple, la seva ratificació. Aquesta atribució inclou la de desistiment, renúncia, transacció o qualsevol altre forma d'acabament anticipat de procediments judicials i administratius, si bé condicionat a la seva ratificació excepte l'assabentat de les interlocutòries i sentencies que seran objecte de presa de raó per la Junta de Govern Local.

12. La iniciativa per a proposar al Ple la declaració de lesivitat en matèria de competència pròpia de l'Alcaldia, com també de les delegades per l'Alcaldia.

13. Adoptar personalment, i sota la responsabilitat pròpia com alcalde, en cas de catàstrofe o d'infortunis públics o greu risc dels mateixos, les mesures necessàries i adequades donant compte al Ple. A tal efecte es reserva a l'Alcaldia, la tramitació dels expedients sota la modalitat de tramitació d'emergència.

14. Resoldre les urgències, sense perjudici d'informar a les regidories delegades. Aquesta situació no afecta a les propostes a resoldre per Junta de Govern Local o el Ple.

15. Aquesta Alcaldia exercirà, per avocació, les competències delegades en els regidors delegats, durant els períodes de vacances, i en els supòsits d'absència o malaltia d'aquests. L'avocació tindrà lloc en els expedients en que una regidoria delegada hagi comunicat una absència impeditiva de la signatura dels tràmits i propostes de resolució o acord.

 

QUART.- Les delegacions conferides es subjecten al règim i a les condicions generals que s'indiquen a continuació.

I) Les delegacions genèriques La coordinació dels diferents àmbits d'actuació.

Les facultats de delegació genèrica a tinències d'Alcaldia comporta la reserva de les següents facultats de coordinació i proposta.

1. Facultats de coordinació dels àmbits materials d'acció política i els seus delegats que formen l'àmbit general.

2. La discussió i la preparació amb tots els Regidors delegats del i les qüestions que hauran de ser tractats a les Comissions Informatives i/o resolts pels òrgans col·legiats del govern municipal.

3. L'adopció d'actes d'inici de tràmits sobre els assumptes que afectin als àmbits materials.

4. La signatura de totes les propostes d'acords de Junta de Govern Local i Ple de l'àmbit de la delegació genèrica i de les resolucions dels àmbits materials d'actuació delegats en Tinents d'Alcalde que es puguin derivar dels expedients tramitats per les unitats i serveis de cada àmbit material de gestió.

5. Comunicar a Alcaldia les absències impeditives de la signatura de les propostes i tràmits que hagin estat objecte de delegació.

Aquestes delegacions no comprendran la facultat de resoldre, mitjançant actes administratius que afectin a tercers, els quals hauran d'ésser adoptats pel Ple, per la Junta de Govern Local o per l'Alcaldia, segons procedeixi i d'acord amb la normativa vigent, a excepció de:

- L'atorgament d'ajuts econòmics urgents, a càrrec de les partides consignades al pressupost, en aplicació de les polítiques d'Acció Social, delegades al Tercer Tinent d'Alcalde Sr. Jofre Serret Ballart.

II) Les delegacions especials conferides per àmbits materials d'actuació, del tipus que estableix l'article 43.5.b. del ROF, comporten:

1. Facultats de direcció interna del servei.

2. Àmplies facultats de gestió, inspecció i impuls dels serveis de la delegació.

3. La participació en els mecanismes de coordinació i informació de l'àrea i del govern.

4. La facultat d'impulsar els expedients administratius referits a la seva competència material així com la signatura dels documents preparatoris de les propostes de resolució i acords.

5. Facultats de representació de l'Administració municipal en les matèries pròpies de la delegació.

6. La signatura de convenis de col·laboració amb entitats, administracions, centres i empreses per a activitats d'interès comú, dels àmbits delegats.

7. La plena facultat de signatura del vistiplau dels certificats derivats dels antecedents i repositoris de dades i documents de l'Ajuntament, sense perjudici de que prioritàriament, l'acreditació de les actuacions municipals es podrà formalitzar mitjançant còpies electròniques autèntiques de documents electrònics i paper, actes de constància i acreditacions, signades per funcionari públic o, mitjançant actuacions administratives automatitzades d'acord amb l'article 41 de la Llei 40/2017, d'1 octubre reguladora dels règim jurídic del Sector públic.

8. La facultat d'impuls i tramitació dels assumptes delegats i d'elevar propostes de resolució a l'alcaldia.

III) En qualsevol cas l'exercici de les competències delegades comporta l'obligació de:

1. Informar l'Alcaldia de tot el que fa referència a l'exercici de la competència delegada i proposar les mesures, les solucions o els acords que consideri pertinents.

2. Vetllar per l'acompliment dels acords dels òrgans de govern municipal.

3. Cooperar amb l'Alcaldia en l'atenció als ciutadans en temes relacionats amb la delegació.

4. Controlar i inventariar el material, mobles i efectes dels diferents serveis.

5. Assabentar l'Alcaldia i l'equip de govern dels possibles desviaments i incompliments observats en relació als acords dels diferents òrgans de govern.

6. Assabentar l'Alcaldia de les sol·licituds, els suggeriments i de les aspiracions dels veïns en relació als serveis competència seva.

7. Comunicar a Alcaldia les absències impeditives de la signatura de les propostes i tràmits que hagin estat objecte de delegació.

 

CINQUÈ.- Delegar en els 17 regidors que conformen la Corporació municipal constituïda el dia 17 de juny de 2023, les funcions de celebració de l'acte de matrimoni, d'acord amb la Instrucció del 26 de gener de 1995, de la Direcció general de registres i notariat, directriu quarta, en l'acta d'autorització es farà constar que el regidor delegat ha actuat per delegació de l'alcalde.

 

SISÈ.- Establir que les delegacions d'atribucions de l'Alcaldia conferides en el present Decret seran efectives des del dia de demà, sens perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

 

SETÈ.- Notificar aquest Decret a totes les regidores i regidors, amb indicació expressa de que la delegació es considerarà tàcitament acceptada si, en el termini de tres dies hàbils següents a la notificació, el regidor delegat no comunica a l'alcalde, per escrit, la no acceptació.

 

VUITÈ.- Donar compte d'aquest decret al Ple municipal en la primera sessió ordinària que celebri (02.11.2023).

 

 

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de data 02.11.2023, ha aprovat entre d'altres els següents acords:

 

Primer. Modificar l'acord relatiu a l'aprovació del règim retributiu dels membres de la Corporació aprovat en sessió plenària de data 17.07.2023, introduint les determinacions establertes al punt tercer dels presents acords.

 

Segon. Prendre raó del decret d'alcaldia, pel qual es procedeixen a aprovar les delegacions d'alcaldia i s'assigna la dedicació als/les regidors/es amb delegació, determinant un nombre de membres amb dedicació exclusiva de 4.

 

Tercer. Establir els drets econòmics dels/de les regidors/es d'aquest Ajuntament, d'acord amb el règim de dedicacions assignades per la Presidència:

 

REGIM DE DEDICACIÓ

RESPONSABILITAT

RETRIBUCIONS BRUTES ANUALS

DEDICACIÓ

Sònia Viñolas Mollfulleda
Exclusiva (100%)

Alcaldia

50.963,64 €

35,00 h/setmana
1.568 h/any

Jordi Lluís Farré Adrogué
Exclusiva (100%)

1r Tinent d'Alcaldessa de Desenvolupament Urbà, Sostenibilitat i Via Pública.

 

47.575,20 €

35,00 h/setmana
1.568 h/any

Carme Ponsa Monge
Parcial (75%)

2a Tinenta d'Alcaldessa de Govern Obert i Participació Ciutadana.

 

35.681,25 €

26,25 h/setmana
1.176 h/any

Jofre Serret Ballart
Parcial (80%)

3r Tinent d'Alcaldessa de Drets Socials i Serveis a les Persones.

38.060,00 €

28,00 h/setmana
1.254,40 h/any

Agustín Marín Ortega 4t Tinent d'Alcaldessa de Promoció i Acció municipal.

----------

Assistències

Cinzia Valbonesi Prieto
Exclusiva (100%)

Regidora de Relacions Institucionals i Barris.

35.000,00 €

35,00 h/setmana
1.568 h/any

Sonia Huertas Domingo
Parcial (50%)

Regidora d'Envelliment actiu, Mercats, Igualtat i LGTBIQ.

17.500,00 €

17,5 h/setmana
784 h/any

Lurdes Borrell Arigós
Parcial (50%)

Regidora de Cultura i Patrimoni

17.500,00 €

17,50 h/setmana
784 h/any

Mireia Hernández Machado
Parcial (50%)

Regidora de Solidaritat, Salut i Educació.

17.500,00 €

17,50 h/setmana
784 h/any

Miquel Àngel Ruiz Giménez
Exclusiva

Regidor d'Esport.

35.000,00 €

35,00 h/setmana
1.568 h/any

Miquel Casajuana Byrne
Parcial (50%)

Regidor d'Hisenda i Agenda Urbana.

17.500,00 €

17,50 h/setmana
784 h/any

Maria Carmen Cernicharo López
Parcial (50%)

Regidora d'Empresa i Ocupació.

17.500,00 €

17,50 h/setmana
784 h/any

Joaquim Albert Roig
Parcial (22,86%)

Regidor Portaveu d'ERC-ESQUERRA

10.236,24 €

8 h/setmana
358 h/any

Patricia Bernadàs Valdez

Regidora

----------

Assistències

Jordi Masats Ordi

Regidor

-------------

Assistències

Ana Vega Raya
Parcial (22,86%)

Regidora Portaveu de PP

10.236,24 €

8 h/setmana
358 h/any

Enric Zaldo Aubanell
Parcial (22,86%)

Regidor i portaveu de la CUP-AM

10.236,24 €

8 h/setmana
358 h/any

 

 

Les retribucions seran distribuïdes en 14 pagues anuals.

El dret a la percepció d'aquestes retribucions es meritarà a partir del dia 01.11.2023.

L'actualització de la retribució es produirà a partir del dia 1 de gener de 2024 per anys naturals, de forma automàtica i mitjançant l'aplicació de les normes que la corresponent Llei de Pressupostos de l'Estat determini per tot el personal al servei de les Administracions Públiques, sempre que en la seva aplicació no s'ultrapassi el límit màxim establert a l'art. 75. bis.1 de la Llei /81985, de Bases de Règim Local.

 

Quart. Les indemnitzacions s'establiran d'acord amb l'Acord comú de condicions laborals del personal de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. A tal efecte, i d'acord amb l'anterior, serà d'aplicació el que disposa el Reial Decret 462/2002, sobre indemnitzacions per raó del servei, i aplicació de les corresponents revisions que es facin dels imports de les esmentades indemnitzacions segons publicacions del B.O.E.

 

Cinquè. Ordenar a l'Àrea de Serveis Generals i Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament, la tramitació de les baixes, altes i cotització al règim general de la Seguretat Social que es derivin dels presents acords i si s'escau les declaracions de pluriocupació que siguin pertinents.

 

Sisè. Notificar els presents acords al departament d'Intervenció - Tresoreria i als membres del Consistori, fent constar als regidors afectats que han estat designats/des per a desenvolupar els seu càrrec amb dedicació exclusiva o parcial, i que s'entendrà acceptat aquest règim de no manifestar res al respecte dins del termini de les 24 hores següents a la seva notificació.

 

Setè. Procedir a publicar els acords adoptats a l'E-Tauler, Portal de Transparència i al Butlletí Oficial de la Província, en virtut d'allò establert a l'article 75.5 de la Llei de Bases de Règim Local.

 

La qual cosa es fa pública pel general coneixement.

 

Malgrat de Mar, 3 de novembre de 2023

 

Sònia Viñolas Mollfulleda

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11366 catalunya administración local,Ayuntamiento de Malgrat de Mar,DOGC,DOGC 2023 nº 9039 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-11-13/11366-ayuntamiento-malgrat-mar-administracion-local-dogc-n-2023-9039 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.