Consejo General de Aran - Administración local (DOGC nº 2023-8980)

EDICTO sobre varios nombramientos y delegaciones, legislatura 2023-2027.

D'acord amb allò que disposen els articles 38, 44.2 i 46 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, es fan públics els Decrets de Sindicatura que a continuació s'especifiquen:

1.- Creació de Conselleries i Responsables [Decret 0324/2023, de 22 de juny]:

2.- Departament de Cultura i Llengua que comprèn: Política Lingüística, Patrimoni Cultural, Arxius, Museus i Promoció cultural, a càrrec de la sindica d'Aran, la Mgfca. Sra. Maria Vergés Pérez

3.- Departament de Salut i Benestar que comprèn: Salut, Serveis Socials (gent gran, família, infància, adolescència, suport als discapacitats), a càrrec de la sindica, la Mgfca. Sra. Maria Vergés Pérez

4.- Departament de Pompièrs·Emergéncies que comprèn: Extinció d'Incendis, Emergències, Allaus i Protecció civil a càrrec de la sindica d'Aran, la Mgfca. Sra. Maria Vergés Pérez.

5.- Departament de Governació, Innovació, Economia i Turisme que comprèn: Administració Pública, Transparència, Urbanisme i Planejament, Governació i Relacions amb els Ajuntaments i Entitats Municipals Descentralitzades, Economia i Finances, Pressuposti, Ocupació, Noves Tecnologies, Innovació i Societat de la Informació i Turisme a càrrec del conselhèr Mgfc. Sr. Amador Marqués Atés

6.- Departament Promoció Econòmica, Comerç i Mobilitat, que comprèn: Comerç, Consum, Gastronomia, Artesania, Agroalimentació, Transport, Promoció Econòmica, Indústria i Empresa a carrèc del conselhèr Mgfc. Sr. José Canut Herraiz

7.- Departament de Territori, Paisatge i Canvi Climàtic que comprèn: Agricultura, Ramaderia, Medi Natural, Gestió Forestal, Paisatge, Sanejament d'Aigües i Obres i servicis, a càrrec del conselhèr Mgfc. Sr. Francisco Bruna Capel

8.- Departament de Gestió Ambiental i Transició Energètica: que comprèn: Tractament i Gestió de residus, Transició Energètica i Bioeconomia, a càrrec del conselhèr Mgfc. Sr. Oriol Sala Sánchez

9.- Departament d'Esports: que comprèn: Esports, a càrrec del conselhèr Mgfc. Sr. Javier Cavero Sáez

10.- Departament de Joventut, Igualtat i Inclusió Social que comprèn: Joventut, Igualtat i Inclusió Social, a càrrec de la conselhèra Mgfca. Sra. Maria Menis Farré

11.- Departament de Habitatge i Agenda Urbana que comprèn: Habitatge, Sostenibilitat i Desenvolupament Territorial, a càrrec del conselhèr Mgfc. Sr. Andreu Cortés Labrid

12.- Departament de Coneixement que comprèn: Ensenyament, ETEVA, Coneixement i Formació, a càrrec de la sindica d'Aran Mgfca. Sra. Maria Vergés Pérez

 

2. Nomenament de Vicesíndics [Decret 0323/2023, de 22 de juny]:

2.1.- Nomenar com a vicesíndics del Conselh Generau d'Aran amb efectes del dia 21 de juny de 2023 als conselhèrs següents:

- Vicesíndic/a 1r/a: Mgfc. Sr. Amador Marqués Atés

- Vicesíndic/a 2n/a: Mgfc. Sr. Francisco Bruna Capel

- Vicesíndic/a 3r/a: Mgfc. Sr. Oriol Sala Sánchez

2.2.- Correspon als esmentats vicesíndics per ordre de nomenament i en els casos d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altra impossibilitat del/de la síndic/a d'Aran per a exercir les seves atribucions, substituir-la en la totalitat de les atribucions i competències que li reconeix la legislació vigent però no podran, durant l'esmentat exercici, ni modificar les delegacions ja efectuades pel/per la síndic/a d'Aran amb anterioritat, ni atorgar-ne altres de noves.

 

3.- Configuració del Conselh de Govèrn [Decret 0325/2023, 22 de juny]:

3.1.- El Conselh de Govèrn estarà constituït per la síndica d'Aran, Sr. Maria Vergés Pérez i els tres vicesíndics: Sr. Amador Marqués Atés, Sr. Francisco Bruna Capel i Sr. Oriol Sala Sánchez. Hi podran assistir la resta de conselhèrs integrants de l'equip de govern, amb veu però sense vot i prèvia convocatòria del/de la síndic/a.

 

4.- Periodicitat de les sessions del Conselh de Govèrn i delegacions del/de la síndic/a d'Aran en aquest òrgan [Decret 0326/2023, 22 de juny]:

4.1.- El Conselh de Govèrn realitzarà les sessions ordinàries amb una periodicitat quinzenal, preferentment els dilluns a les 9.00 hores. Quan la convocatòria coincideixi amb períodes de vacances o dies festers la periodicitat ordinària assenyalada podrà modificar-se a criteri del/de la síndic/a d'Aran, avançant-se o endarrerint-se la convocatòria. Les sessions extraordinàries i amb caràcter d'urgència tindran lloc cada cop que el/la síndic/a d'Aran ho decideixi.

4.2.- El Conselh de Govèrn, la competència bàsica del qual és donar assistència permanent i assessorament al/la síndic/a d'Aran en l'exercici de les seves atribucions, tindrà -per delegació expressa d'aquest- les competències següents:

- El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el pressupost general aprovat i disposar de despeses dintre dels límits de la seva competència.

- La concertació d'operacions de crèdit, amb exclusió de les previstes en l'article 177.5 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, sempre que siguin previstes en el pressupost, i el seu import acumulat dintre de cada exercici econòmic no superi el 10% dels seus recursos ordinaris, excepte els de tresoreria que li correspondran quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment non superin el 15% dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior.

- L'aprovació de la oferta pública d'ocupació d'acord amb el pressupost i la plantilla aprovats pel Ple, i les seves modificacions.

- L'aprovació de les bases de les proves per a la selecció del personal, fix i temporal, i per als concursos de provisió de llocs de treball, així com les seves corresponents convocatòries.

- La distribució de les retribucions complementàries que non siguin fixes i periòdiques, i les seves modificacions.

- La sanció de les faltes de desobediència a la seva autoritat o per infraccions de les ordenances del Conselh Generau d'Aran, exceptuant els casos en que aquesta facultat sigui atribuïda a altres òrgans, i sempre que no comportin separació del servei del personal funcionari i acomiadament del personal laboral al servei d'aquesta Corporació.

- L'aprovació dels expedients relatius a les contractacions i concessions de tot tipus quan el seu import no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, els sis milions d'euros (6,000.000,00 €), incloses les de caràcter plurianual, quan la seva durada no sigui superiora a quatre (4) anys, sempre que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge remarcat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantitat remarcada. La delegació comprendrà l'aprovació de tot l'expedient des de l'inici fins a la seva definitiva resolució, incloses les modificacions i interpretacions contractuals, les actualitzacions i revisions de preus, si s'escau, així com les actes d'autorització i disposició de despeses, inclosa l aprovació de factures i de certificacions d'obres i/o serveis.

- L'aprovació dels projectes d'obres i de serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i sigui previstos en el pressupost de l'exercici, així com les seves modificacions.

- L'adquisició de bens i drets, quan el seu valor non superi el 10% des recursos ordinaris del pressupost ni el tres milions d'euros (3.000.000,00 €), així com l'alienació, gravamen o cessió, per qualsevol títol, del patrimoni que no superi el percentatge ni la quantitat indicats, en els supòsits que segueixen:

- La de béns immobles, sempre que sigui prevista en el pressupost

- La de béns mobles, excepte els declarats de valor històric o artístic la alienació dels quals no estigui prevista en el pressupost

- La resolució, en via administrativa, de les accions, reclamacions o recursos de qualsevol natura, que s'interposin contra els acords dictats pel Conselh de Govèrn en l'ús de les atribucions delegades en virtut d'aquest acord.

- I les altres que d'acord amb les lleis siguin susceptibles de ser delegades.

4.3.- Aquestes delegacions tindran efecte des de l'endemà de l'adopció d'aquesta resolució, si bé podran ser lliurement modificades o revocades en qualsevol moment pel/per la síndic/a d'Aran, i no són susceptibles de ser delegades en cap d'altre òrgan. Els acords que s'adoptin per delegació s'entendran dictats pel/per la síndic/a d'Aran com a titular de la competència originària al qual s'haurà de mantenir informat de l'exercici de la delegació i seran immediatament executius i presumptament legítims.

4.4.- En relació a les atribucions delegades, el/la síndic/a d'Aran es reserva les facultats de resultar puntualment informat del seu exercici, d'advocar la competència cap a ell/a i d'exercir la competència delegada directament, per raons d'urgència, per raons derivades dels períodes de vacances de Setmana Santa, estiu o Nadal, per motius d'absència o per raons relatives al deure d'abstenció de l'òrgan delegat, posant aquesta circumstància en coneixement de les persones interessades en l'expedient i sense que això suposi una revocació del règim de delegacions atorgat.

 

5.- Desconcentració i delegació de competències [Decret 0378/2023, de 19 de juliol]:

5.1.- Desconcentració de la competència per a la incoació, l'arxiu d'actuacions, acordar el sobreseïment i dictar la resolució dels procediments sancionadors en matèria de medi ambient que es relacionen, que el Decret 278/1993 atribueix al president de les entitats locals, en el conselhèr de l'àrea de Territori, Paisatge i Canvi Climàtic el Mgfc. Sr. Francisco Bruna Capel.

a) Accés motoritzat al medi natural

b) Espais naturals.

c) Protecció dels animals.

d) Gossos considerats potencialment perillosos.

e) Activitat cinegètica i piscícola

f) Matèria forestal

5.2.- Delegació de la competència per a dictar la resolució en els procediments de responsabilitat patrimonial en matèria de medi ambient, que la normativa continguda a la Llei 39/2015 i 40/2015, d'1 d'octubre, atribueix al President/a de les entitats locals, en el conselhèr de Territori, Paisatge e Canvi Climàtic el Mgfc. Sr. Francisco Bruna Capel.

5.3.- Delegar la competència per a la tramitació i aprovació dels expedients d'ordenació, planificació, gestió i vigilància de l'activitat piscícola i cinegètica, així com de la protecció i recuperació dels recursos dels ecosistemes fluvials i terrestres, incloses la fauna, la flora i els habitats.

5.4.- Delegar la competència per la tramitació i aprovació dels expedients que segueixen a les competències que corresponen al Conselh Generau d'Aran com administració forestal:

a) planificació, ordenació i conservació dels recursos forestals, així com la regulació dels aprofitaments en sòl rústic i l'atorgament de les autoritzacions preceptives

b) Gestió de les forests d'utilitat publica que pertanyen al catàleg corresponent

c) La declaració de compatibilitat d'usos i activitats amb el caràcter d'utilitat publica dels forests

d) Establiment de les mesures de prevenció i extinció d'incendis forestal

e) Vigilància en matèria d'accés motoritzat al medi natural i als espais naturals protegits, inclosa la expedició d'autoritzacions.

5.5.- Delegar la competència per a la tramitació i aprovació dels expedients d'autorització i registre dels nuclis zoològics en l'àmbit d'Aran.

5.6.- Delegar la competència per a la tramitació i aprovació dels expedients d'aplicació i gestió de les actuacions en matèria de sanitat, higiene, benestar i producció animal.

 

Vielha, 8 d'agost de 2023

 

Maria Vergés Pérez

Sindica d'Aran

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7328 {"title":"Consejo General de Aran - Administración local (DOGC nº 2023-8980)","published_date":"2023-08-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7328"} catalunya administración local,Consejo General de Aran,DOGC,DOGC 2023 nº 8980 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-16/7328-consejo-general-aran-administracion-local-dogc-n-2023-8980 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.