Consejo General de Aran - Administración local (DOGC nº 2023-8980)

EDICTO sobre delegación de competencias del Pleno en el Consejo de Gobierno.

D'acord amb el que preveu l'article 51.2 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i amb motiu de la constitució del nou Conselh Generau d'Aran el dia 21 de juny de 2023, es dóna publicitat a l'acord adoptat pel Ple del Conselh, en sessió extraordinària de 30 de juny de 2023, en relació a la delegació de competències del Ple del Conselh Generau d'Aran en el Conselh de Govèrn. Les competències delegades són les que a continuació s'especifiquen:

A) En Matèria de Contractació i Patrimoni: en relació amb els expedients de contractació i d'atorgament de concessions de qualsevulla naturalesa, la competència original de la qual correspongui al Ple de la Corporació:

1. Aprovar els expedients de contractació i concessió de tota classe quan el seu import superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost i, en qualsevol cas, els 6,000.000 €, així com els contractes i concessions de caràcter plurianual, quan la seva durada sigui superior a quatre (4) anys i sempre que comportin despesa per al Conselh Generau d'Aran i es trobin compresos en els límits de l'article 174 "Compromisos de despeses de caràcter plurianual" del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

2. Aprovar els projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i quan encara no estiguin previstos als pressupostos.

3. Aprovar els Estudis de Seguretat i Salut, la conformitat als Plans de Seguretat i Salut i els nomenaments de director tècnic de les obres i de coordinador en matèria de seguretat i salut, en tots els expedients d'obres de competència del Ple.

4. Acordar la modificació dels contractes o concessions quan, aïlladament o conjunta, no impliqui una alteració del preu primitiu del contracte superior, per excés o per defecte, al 20%.

5. Actuar com a òrgan de contractació pel que fa als efectes dels contractes ja adjudicats pel Ple del Conselh Generau d'Aran, excepte d'aquells casos en els quals es produeixi oposició per part de l'adjudicatari.

6. Aprovar les recepcions i les devolucions de garanties.

7. Declarar les resolucions dels contractes o concessions, quan no es formuli oposició per part del contractista.

8. Aprovar les revisions de preus dels contractes i concessions.

9. La imposició de sancions als contractistes i concessionaris que no impliquin la resolució del contracte o concessió, sense perjudici del que disposa l'apartat 5 anterior.

10. Autoritzar la transmissió a tercers dels contractes i concessions.

11. Alienar, gravar o cedir -per qualsevol títol- béns patrimonials de propietat del Conselh Generau d'Aran quan es tracti de béns immobles o de béns mobles que siguin declarats de valor històric o artístic i no sigui previst en el pressupost i quan estant previst en el pressupost el seu valor no excedeixi del 10% dels recursos ordinaris d'aquest ni sigui superior a 3,000.000,00 €.

12. Adquisició de béns i drets quan el seu valor sigui superior al 10% dels recursos ordinaris del pressupost i, en tot cas, quan sigui superior 3,005.060,52 €.

13. Aprovar inicialment i ordenar l'exposició pública de les propostes de modificació dels Plecs tipus de clàusules generals.

14. Acceptar béns amb càrregues o gravàmens onerosos.

 

B) En Matèria de Personal:

1. Acordar la superació dels límits retributius a que fa referència l'article 327.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de Personal al Servei de les Entitats Locals de Catalunya.

2. Rehabilitar els funcionaris de la corporació.

3. Autoritzar al personal l'exercici d'activitats de recerca de caràcter no permanent o d'assessorament per a supòsits concrets.

4. Adoptar els acords relacionats amb les transferències de funcionaris a que fa referència l'article 301 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

5. Declarar les incompatibilitats del personal i autoritzar o denegar les sol·licituds sobre compatibilitats.

 

C) En Matèria de Planificació, Economia i Hisenda:

1. Acordar l'autorització i disposició de les despeses plurianuals, incloses les excepcionals pel que fa al nombre d'anys i percentatges, en els termes compresos als articles 174 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, i 79 a 88 del Reial Decret 500/1990, de 20 d'abril, pel qual es desenvolupa el Capítol Primer del Títol Sisè de la Llei 39/1988, en matèria de pressupost.

2. Aquelles competències que es deleguin pel Ple en el Conselh de Govèrn per a cada exercici, a través de les Bases d'Execució del Pressupost.

3. Aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits.

4. Sol·licitar i acceptar subvencions quan la disposició que aprova la convocatòria estableixi que el Ple sigui l'òrgan de la corporació competent.

5. Dictar les normes per al seguiment i el desenvolupament de la comptabilitat financera i pressupostària del Conselh Generau d'Aran i dels organismes autònoms i societats mercantils d'ell dependents.

6. Acordar la fiscalització prèvia limitada prevista a l'article 219.2 "Fiscalització prèvia" del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

7. Acordar la substitució de la fiscalització prèvia dels drets, per la inherent a la presa de raó en comptabilitat i per actuacions verificadores posteriors.

8. Resoldre les discrepàncies que es produeixin en relació a objeccions de la funció interventora, en els supòsits establerts a l'article 217.2.a) "Discrepàncies" del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

9. Establiment, fixació, regulació i modificació dels Preus Públics.

10. La declaració de nul·litat de ple dret i la revisió d'ofici dels actes dictats en via de gestió tributària, en els casos i d'acord amb el procediment establert als articles 217 i 218 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

11. La concertació de les operacions de crèdit la quantia acumulada de les quals, en cada exercici econòmic, excedeixi del 10% dels recursos ordinaris del pressupost i les operacions de tresoreria quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment superi el 15% dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior, tot això de conformitat amb el que disposa la Llei reguladora de les hisendes local.

 

D) En Matèria Processal:

1. La declaració de nul·litat de ple dret i la revisió d'ofici, dels actes administratius dictats pel/per la síndic/a d'Aran, directament o a través dels conselhèrs que ostenten delegacions, i pel Conselh de Govèrn.

2. Acordar la declaració de lesivitat dels actes administratius dictats pel/per la síndic/a d'Aran, directament o a través dels conselhèrs que ostenten delegacions, i pel Conselh de Govèrn.

3. Acordar la compareixença de la corporació en tot tipus de processos judicials que afectant directament o indirecta a aquesta corporació, es segueixin per o contra d'altres administracions o particulars.

4. L'exercici d'accions judicials i administratives i la defensa de la corporació en matèria de competència plenària.

5. Atorgar la representació del Conselh Generau d'Aran per l'exercici de tot tipus d'accions administratives i judicials.

6. La resolució, en via administrativa, de les accions, reclamacions o recursos de qualsevulla naturalesa, que s'interposin contra els acords dictats pel Conselh de Govèrn en ús de les atribucions delegades en virtut d'aquest acord.

 

E) En Matèria de Relacions Interadministratives i de Foment:

1. Acordar la subscripció de tota classe de convenis de col·laboració i/o cooperació amb d'altres administracions, així com amb entitats i particulars, sempre que del seu contingut no resultin compromisos a càrrec de la corporació en les matèries que l'article 22 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en la seva redacció actual, consideri de caràcter indelegable, ni suposin un cost econòmic superior al 10% dels recursos ordinaris del pressupost o a 6,010.121,04 €.

- Les atribucions delegades s'hauran d'exercitar pel Conselh de Govèrn en els termes i dins dels límits d'aquestes delegacions, i no són susceptibles de ser delegades en cap altre òrgan.

- En el text dels acords adoptats pel Conselh de Govèrn, en virtut d'aquestes delegacions, s'haurà de fer constar aquesta circumstància mitjançant la inclusió, en la part expositiva, del text següent o d'un altre semblant: "Atès que l'adopció d'aquest acord és competència del Conselh de Govèrn, en virtut de les delegacions efectuades pel Conselh Generau d'Aran, en sessió plenària de 30 de juny de 2023,....".

- Els acords que s'adoptin per delegació s'entendran dictats pel Ple del Conselh Generau d'Aran com a titular de la competència originària, al qual s'haurà de mantenir informat de l'exercici de la delegació, i seran immediatament executius i presumptament legítims.

- Aquestes delegacions, d'acord amb lo que disposa l'article 51.2 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, funcionament i Regim Jurídic de les Entitats Locals, tindran efectes des de l'endemà a l'adopció d'aquest acord, sense perjudici de la seva publicació al BOP de Lleida, al DOGC, al tauler d'anuncis i a la seu electrònica de la corporació als efectes e lo que disposa l'article 9.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Regim Jurídic del Sector Públic, i tindran caràcter indefinit sense perjudici de la potestat d'avocació del Ple.

- Dels acords que vulgui adoptar el Conselh de Govèrn en virtut de les delegacions efectuades per aquest Ple hauran de ser informats anteriorment per la Comissió Informativa corresponent, amb l'objecte de complir el que disposa l'article 123 del Reial Decret 2568/1986 nomenat a l'apartat anterior.

 

Vielha, 8 d'agost de 2023

 

Maria Vergés Pérez

Síndica d'Aran

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7327 {"title":"Consejo General de Aran - Administración local (DOGC nº 2023-8980)","published_date":"2023-08-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7327"} catalunya administración local,Consejo General de Aran,DOGC,DOGC 2023 nº 8980 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-16/7327-consejo-general-aran-administracion-local-dogc-n-2023-8980 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.