Ayuntamiento de Sentmenat - Administración local (DOGC nº 2023-8973)

ANUNCIO relativo al equipo de gobierno municipal para el mandato 2023-2027.

En data 30 de juny de 2023 l'alcaldessa ha dictat decret 2023-1048, quin contingut és el següent:

 

"Vist el que determinen els paràgrafs 2 i 3 de l'article 21 de la Llei de Bases de Règim Local, respecte la competència de l'alcaldia per nomenar els tinents d'alcalde i delegar l'exercici de les seves atribucions d'acord amb el que regula la normativa vigent.

 

Fent ús de les meves atribucions,

 

HE RESOLT:

 

PRIMER.- Nomenar l'ordre dels tinents d'alcalde amb les següents delegacions:

Primera Tinenta d'alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme, Empresa, Comerç i Ocupació, Participació Ciutadana, Patrimoni i Arxiu Històric, Salut i Capacitats Diverses, Consum i Atenció Social de Gent Gran: Sra. Núria Colomé Rodríguez.

Segon Tinent d'alcaldessa de Serveis Econòmics, Serveis Centrals, Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), Oficina d'Atenció a la Ciutadania, Acció Social de Primera Acollida i Esports: Sr. Jordi Albert Gilgado Ortiz.

Tercer Tinent d'alcaldessa d'Urbanisme i Nuclis Urbans, Qualitat de l'Espai Públic, Recursos Humans, Comunicació i Transparència, Benestar Animal, Festes, Joventut i Turisme, Sr. Laureano Gutiérrez Agudo.

Quart Tinent d'alcaldessa de Medi Ambient i Sostenibilitat, Medi Natural, Mobilitat, Cultura, Obres i Activitats i Habitatge: Sr. Francesc Cadafalch Cano

 

La Primera Tinenta d'alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme, Empresa, Comerç i Ocupació, Participació Ciutadana, Patrimoni i Arxiu Històric, Salut i Capacitats Diverses, Consum i Atenció Social de Gent Gran, Sra. Núria Colomé Rodríguez, tindrà competències de gestió i coordinació en les matèries específiques objecte de delegació.

 

Seguretat Ciutadana i Civisme.- Vetllarà per la seguretat ciutadana. Actuarà en àmbits de protecció civil, seguretat vial, circulació i ordre públic. Coordinarà aquests serveis amb les tasques que fa la Policia local, Cossos de seguretat i Cossos d'Emergència així com la coordinació amb l'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Sentmenat. En matèria de civisme, promourà polítiques per fomentar el civisme i farà complir l'ordenança de convivència ciutadana.

 

Empresa, Comerç i Ocupació.- Serà el responsable de l'oficina de promoció econòmica i de totes les gestions que es realitzin en aquest àmbit. També serà vocal de l'AMERC i proposarà els temes municipals a tractar i aprovar al seu cas. Planificarà els programes de foment de l'ocupació. Serà el responsable de l'oficina de treball, de l'execució dels plans d'ocupació locals i de l'impuls de les polítiques d'ocupació. En matèria d'indústria donarà suport a Sentmenat Empresarial i impulsarà la creació d'una oficina per recolzar els joves emprenedors i prioritzar i facilitar la implantació d'empreses "PIME". Fomentarà les polítiques de comerç local, impulsarà la relació amb l'associació de comerciants i les activitats per millorar el comerç a Sentmenat, promourà les fires de comerciants. Gestionarà el mercat setmanal.

 

Participació Ciutadana.- Durà a terme tota mena d'accions destinades a promoure la implicació de la ciutadania en la presa de decisions sobre determinats àmbits, organitzant fòrums, reunions sectorials, jornades participatives i altres mecanismes participatius que contribuiran a assolir una millor integració de sentmenatencs i sentmenatenques en els diferents projectes polítics executats des de l'Ajuntament. S'impulsarà el Consell de Poble.

 

Patrimoni i Arxiu Històric.- Vetllarà per la recuperació del patrimoni històric, arquitectònic i cultural de Sentmenat i la recuperació de les tradicions populars. Serà la responsable de l'arxiu municipal.

 

Salut i Capacitats Diverses.- Impulsarà tots els aspectes relacionats amb la salut pública, promourà accions de prevenció, protecció i promoció de la salut de les persones en els àmbits de la salut ambiental en la seguretat alimentària i molt especialment en la promoció d'hàbits i estils de vida saludable mitjançant l'educació sanitària a les escoles, associacions i a tota la població en general. Vetllarà per la qualitat de l'assistència sanitària al municipi. Fomentarà polítiques orientades a que Sentmenat sigui un municipi inclusiu, sense discriminacions de cap mena, treballant en col·laboració amb entitats per fer efectius els drets de les persones amb capacitats diverses.

 

Consum.- Promourà la millora en el servei d'atenció al consumidor i vetllarà pels drets dels consumidors.

 

Atenció Social a la Gent Gran.- Vetllarà per donar resposta de manera propera i directa a les necessitats del col·lectiu de gent gran, treballant conjuntament l'atenció social i l'atenció comunitària. Promourà activitats per a la gent gran. Serà la responsable de l'Atenció Social a la Gent Gran i els serveis que principalment se'n derivin com la promoció d'autonomia, atenció a la dependència i el servei d'atenció a l'entorn domiciliari.

 

El Segon Tinent d'alcaldessa de Serveis Econòmics, Serveis Centrals, Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), Oficina d'Atenció a la Ciutadania, Acció Social de Primera Acollida i Esports: Sr. Jordi Albert Gilgado Ortiz, tindrà competències de gestió i coordinació en les matèries específiques objecte de delegació.

 

Serveis Econòmics.- Activitat econòmica-financera que comprèn tant la vessant de despesa com la d'ingrés, elaboració i execució del pressupost municipal, tresoreria i contractació de serveis. Serà l'encarregat de les relacions amb l'Organisme Autònom de Gestió Tributària i realitzarà propostes per la modificació de les ordenances fiscals i totes aquelles funcions relacionades amb l'àmbit econòmic.

 

Serveis Centrals.- Serà el responsable d'aquells serveis que se'n derivin de la secretaria general i de la unitat de contractació.

 

Atenció a la Ciutadania.- Es responsabilitzarà directament de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, definirà estratègies per la millora i la innovació en l'atenció a la ciutadania i proposarà un pla d'acció en coordinació amb la resta d'àrees de l'Ajuntament.

 

Atenció Social.- Impulsarà plans i projectes en matèria de serveis a les famílies, especialment en relació amb problemes relacionats amb: l'habitatge, els ingressos econòmics, els que afecten l'autonomia personal, els dels hàbits i conductes, els relacionats amb el món laboral, els de violència masclista i domèstica, els de salubritat dels habitatges i aquells altres que els hi afectin. Es responsabilitzarà d'atendre les persones amb necessitats especials, col·lectius d'immigrants i les persones amb disminució. Treballarà per una vila amb un servei d'atenció social adequat i suficient per a cobrir les demandes de tots els veïns i veïnes. Es responsabilitzarà de l'àmbit global del servei en coordinació amb les regidories d'Atenció Social a la Infància i Atenció Social a la Gent Gran.

 

Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).- Promourà el seu ús i coneixement, vetllant pel desenvolupament i millora de les TIC al municipi, així com la implantació de l'administració electrònica a l'Ajuntament.

 

Esports.- Promourà la pràctica de l'esport i l'activitat física al municipi. Coordinarà l'activitat esportiva, així com l'autorització d'ús per a activitats no esportives dels diferents equipaments esportius del municipi. Elaborarà un Pla Estratègic de l'Esport i proposarà accions per a la consecució dels objectius establerts en el mateix. Representarà a l'ajuntament en les relacions amb les entitats esportives.

 

El Tercer Tinent d'alcaldessa d'Urbanisme i Nuclis Urbans, Qualitat de l'Espai Públic, Recursos Humans, Comunicació i Transparència, Benestar Animal, Festes, Joventut i Turisme, Sr. Laureano Gutiérrez Agudo, tindrà competències de gestió i coordinació en les matèries específiques objecte de delegació.

 

Urbanisme i Nuclis Urbans.- Tindrà al seu càrrec les matèries relacionades amb el planejament urbanístic, la gestió urbanística i la política del sòl en els termes que estableix la Llei d'Urbanisme. Serà el representant de l'Ajuntament en els Juntes de Compensació i altres entitats urbanístiques. Serà l'interlocutor amb les associacions de veïns de les urbanitzacions respecte els temes de qualsevol ordre que afectin els seus veïns i veïnes. Proposarà la revisió dels convenis signats amb les associacions de veïns, i impulsarà la relació entre els nuclis urbans i l'ajuntament.

 

Qualitat de l'Espai Públic.- Es responsabilitzarà de la neteja viària i de garantir el bon estat de les infraestructures, la pavimentació, el clavegueram, el mobiliari urbà, els parcs i jardins públics o les àrees infantils, entre d'altres. Vetllarà pel manteniment dels edificis i equipaments municipals. També vetllarà, en coordinació amb la regidoria de Seguretat Ciutadana, del bon estat de la senyalització viària i semàfors.

 

Recursos humans.- Proposarà la concessió de permisos, llicències i vacances del personal al servei de l'Ajuntament, instruirà els procediments sancionadors, farà el seguiment del conveni laboral i pactes col·lectius, proposarà gratificacions i contractacions de personal interí i laboral temporal, així com qualsevol aspecte i incidència referida a l'administració de personal. S'encarregarà de la gestió i col·laboració en la implementació i execució dels procediments de la Corporació en matèria de recursos humans, així com l'actualització dels instruments de planificació i ordenació dels recursos humans. Vetllarà pels aspectes relatius a la salut laboral i prevenció dels riscos laborals.

 

Comunicació i Transparència.- Els objectius de la regidoria són vetllar pel dret d'accés a la informació municipal de tots els ciutadans, transmetre la informació actualitzada de la gestió i el treball diari del govern municipal, aconseguir canals de comunicació fluids i bidireccionals entre Ajuntament i la ciutadania, donar el màxim ressò a l'activitat social i associativa del municipi. També aplicarà la normativa sobre transparència en l'activitat municipal i donarà accés a la informació, establint les bases per aconseguir un govern obert i participatiu. Té la responsabilitat de la gestió del Portal de Transparència.

 

Benestar Animal. Impulsarà polítiques orientades preservar els drets dels animals, a lluitar contra l'abandonament i el maltractament animal i farà complir l'ordenança de tinença d'animals i altres temes relacionats amb el benestar i de salut animal.

 

Festes.- Organitzarà i executarà el cicle anual de festes, des del consens i la participació ciutadana. Donarà suport a les festes organitzades per les entitats, així com n'impulsarà de noves.

 

Joventut.- En matèria de joventut impulsarà, organitzarà, dirigirà, supervisarà i fiscalitzarà la planificació i elaboració dels objectius, assignació de recursos, l'execució dels programes d'actuació, fomentarà les activitats juvenils, el desenvolupament del Pla Local de Joventut, així com les posteriors actuacions que es desenvolupin en aquesta matèria. Impulsarà i fomentarà la participació dels joves.

 

Turisme.- Promocionarà Sentmenat com a municipi turístic pel seu valor cultural i històric. Vetllarà pel producte propi. Promourà actuacions que ajudin a projectar la imatge de Sentmenat a la comarca i al país, des de les nostres singularitats i potencialitats i el disseny i difusió de productes turístics: plànols, rutes.

 

El Quart Tinent d'alcaldessa de Medi Ambient i Sostenibilitat, Medi Natural, Mobilitat, Cultura, Obres i Activitats i Habitatge: Sr. Francesc Cadafalch Cano, tindrà competències de gestió i coordinació en les matèries específiques objecte de delegació.

 

Medi Ambient i Sostenibilitat.- Es responsabilitzarà de la gestió dels residus urbans i la deixalleria municipal. Impulsarà campanyes de sensibilització. Vetllarà pel control d'abocaments i sanejament de les aigües residuals, impulsarà polítiques de participació, educació ambiental i campanyes de sensibilització per ajudar la ciutadania en l'adquisició d'hàbits ambientalment responsables per preservar el medi ambient i l'entorn natural. Impulsarà la implantació de l'eficiència energètica i energies renovables.

 

Medi Natural.- Impulsarà els horts municipals, la conservació de la xarxa de camins rurals, , els plans de protecció de les urbanitzacions (PPU's), el pla de protecció contra incendis (PPI), la vigilància d'incendis forestals, les autoritzacions de crema i la conservació de boscos, rieres i espais naturals del municipi. Serà el representant en el Pacte d'alcaldes pel Medi Ambient.

 

Mobilitat.- Impulsarà les actuacions a realitzar relatives a Mobilitat i en particular, amb els Serveis de Carreteres de la Generalitat i Diputació. Promourà la millora del transport públic del municipi.

 

Cultura.- Fomentarà i recolzarà la cultura oberta i transversal al municipi. Organitzarà la programació d'activitats culturals. Vetllarà pel seguiment del Pla Local d'Equipaments Culturals. Representarà a l'ajuntament en les relacions amb les entitats culturals.

 

Obres i Activitats.-. Proposarà a la Junta de Govern Local les llicències urbanístiques. S'encarregarà de les comunicacions d'obres i comunicacions de primera utilització. Tindrà a càrrec seu la tramitació dels expedients de disciplina urbanística, de les ordres d'execució i expedients sancionadors. Així mateix, proposarà a la Junta de Govern Local l'atorgament de les llicències mediambientals i tindrà a càrrec seu la tramitació dels expedients de disciplina que corresponguin. També atorgarà les llicències i/o autoritzacions relatives a l'ocupació i ús de la via pública.

 

Habitatge.- Impulsarà, dins del marc competencial de l'Ajuntament, polítiques per garantir el dret a l'habitatge i fomentarà la posada al mercat dels habitatges buits que hi ha actualment al municipi.

 

SEGON.- Aquesta alcaldia es reserva les competències en matèria de Relacions Institucionals, Educació, Famílies i atenció social a la infància, Polítiques de la Dona i Polítiques LGTBIQ+, Biblioteca Municipal, Solidaritat i Cooperació, així com totes les competències residuals.

 

Relacions Institucionals.- Serà la responsable de potenciar els canals de comunicació entre l'Ajuntament i altres institucions, municipi agermanat, entitats o empreses, públiques o privades, amb la finalitat d'enfortir les relacions de Sentmenat amb el seu entorn, millorar el posicionament i la projecció tant externa i interna del poble i aprofitar els recursos disponibles en benefici de la ciutadania del municipi.

 

Educació i Famílies.- Impulsarà i fomentarà polítiques educatives transversals i vetllarà per la seva universalitat i bon funcionament. Serà el representant al Consell Escolar Municipal i als consells escolars dels centres educatius de la població, gestionarà l'escola bressol municipal, la formació d'adults i l'aula d'acollida de nouvinguts. Vetllarà pel bon funcionament del Centre d'Ensenyament Musical. Serà la interlocutora amb les AMPES dels centres educatius del municipi. Promourà el desplegament d'una política local adreçada a millorar i complementar l'atenció a la infància i a les seves famílies, ja que aquest és un col·lectiu essencial per al futur del nostre municipi.

 

Dona i Polítiques LGTBI.- Promourà les polítiques orientades a l'empoderament de les dones, d'atenció a la immigració, d'igualtat de gènere, col·lectiu LGTBIQ+ i en general, vetllarà per la no discriminació de qualsevol persona i per l'aplicació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques.

 

Biblioteca Municipal.- Serà la responsable de la Biblioteca Municipal, fomentarà i difondrà les activitats que organitzi i vetllarà pel seu bon funcionament.

 

Solidaritat i Cooperació.- Promoure el desenvolupament en els països menys avançats i de les regions menys afavorides. També s'encarrega de la dinamització de les accions de sensibilització, la promoció de la cultura de la pau i la resolució de conflictes. Coordinar les tasques de cooperació al desenvolupament que es porten a terme al municipi.

 

Atenció Social a la Infància.- Vetllarà per donar resposta a les necessitats d'atenció social dels infants del municipi, treballant conjuntament l'atenció comunitària. Serà la responsable de l'Atenció Social a la Infància i els serveis que principalment se'n derivin, com l'espai socioeducatiu, en coordinació amb la regidoria d'Atenció Social i Atenció Social a la Gent Gran.

 

QUART.- Crear les àrees que s'indiquen a continuació i els serveis i seccions que les conformen:

 

Àrea de Presidència, Participació i Relacions Institucionals, inclou les matèries de Relacions Institucionals, Participació Ciutadana, Esports, Festes, Cultura i Biblioteca Municipal.

 

Àrea d'Acció i Justícia Social i Cicles de Vida, inclou les matèries d'Atenció Social, Atenció Social a la Infància, Atenció Social a la Gent Gran, Educació, Joventut, Solidaritat i Cooperació, Benestar Animal i Dona i Polítiques LGTBIQ+.

 

Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà i Qualitat de l'Espai Públic, inclou les matèries d'Urbanisme i Nuclis Urbans, Qualitat de l'Espai Públic, Medi Ambient i Sostenibilitat, Medi Natural, Obres i Activitats, Seguretat Ciutadana i Civisme i Salut i Capacitats Diverses.

 

Àrea de Promoció Econòmica, Indústria, Ocupació i Comerç, inclou les matèries d'Empresa, Comerç i Ocupació, Habitatge, Turisme, Mobilitat i Patrimoni i Arxiu Històric.

 

Àrea de Serveis Centrals i Econòmics, inclou les matèries de Serveis Econòmics, Serveis Centrals, Recursos Humans, Atenció a la Ciutadania, Comunicació i Transparència, Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) i Consum.

 

CINQUÈ.- Publicar aquesta resolució al DOGC, BOP i tauler d'edictes municipal, als efectes del que disposa l'art. 20.1 i concordants de la Llei de Bases de Règim Local i fer-ne trasllat als interessats i grups municipals.

 

SISÈ.- Donar compte del present decret a la primera sessió del plenari corporatiu."

 

Sentmenat, 17 de juliol de 2023

 

Montserrat Rueda Miralles

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
6946 {"title":"Ayuntamiento de Sentmenat - Administración local (DOGC nº 2023-8973)","published_date":"2023-08-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"6946"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sentmenat,DOGC,DOGC 2023 nº 8973 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-04/6946-ayuntamiento-sentmenat-administracion-local-dogc-n-2023-8973 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.