Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que venia productes robats a través d'una cafeteria al barri del Raval a Barcelona

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que venia productes robats a través d'una cafeteria al barri del Raval a Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es dedicaven a la compravenda de dispositius mòbils, joies d'or, documentació i altres objectes personalsLa investigació policial ha permès desarticular i detenir els principals responsables

Agents de Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella a Barcelona van detenir el 22 de juliol sis persones com a responsables d'un grup criminal que venia productes sostrets a traves d'un establiment al barri del Raval.

La investigació va començar a finals de desembre de 2023, quan es va tenir coneixement que a l'interior d'una cafeteria presumiblement s'hi realitzaven actes de receptació. A partir d'aquí es va iniciar una investigació que ha culminat aquest mes de juliol amb sis detinguts.

A traves de la investigació s'ha pogut concloure que la organització contactava amb multireincidents relacionats amb robatoris i furts a la via pública. Aquestes persones accedien habitualment a una cafeteria del barri del Raval. Allà mostraven els productes robats i, a canvi, negociaven una remuneració en efectiu. Després, els membres del grup criminal, amb el repartiment de funcions i responsabilitats, traficaven amb aquests productes prèviament sostrets. En la majoria dels casos revenien telèfons mòbils, ordinadors portàtils, càmeres fotogràfiques, tauletes portàtils, joies d'or, documentació i altres objectes personals.

El passat 22 de juliol es va fer l'entrada i perquisició a tres domicilis. Amb els diferents escorcolls es van trobar més de 120 telèfons mòbils, diversos dispositius electrònics, targetes de crèdit, joies d'or i desenes de documents d'identitat. A més, es van trobar prop de 20.000 euros en efectiu. En total es va identificar i detenir quatre homes d'edats compreses entre els 25 i 48 anys.

El mateix dia els agents es van traslladar a un dels punts de trobada habitual de les persones investigades i van identificar i detenir a dos membres més del grup criminal, de 25 i 27 anys.

La lluita contra els circuits de reintroducció dels objectes sostrets o obtinguts mitjançant activitats il·lícites és una de les prioritats del cos de Mossos d'Esquadra ja que dificulta la possibilitat dels lladres d'obtenir beneficis amb la venda d'aquests objectes obtinguts de forma il·lícita.

Els detinguts, que acumulen 33 antecedents per delictes similars com receptació, robatoris violents, furts o pertinença a organitzacions criminals, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona el 23 de juliol.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 27 de juliol de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
354302 {"title":"Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que venia productes robats a través d'una cafeteria al barri del Raval a Barcelona","published_date":"2024-07-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/27\/10\/42\/1af8b707-85aa-424f-87df-04b0a95a36d2.jpg","id":"354302"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-27/354302-mossos-esquadra-desarticulen-grup-criminal-venia-productes-robats-traves-cafeteria-barri-raval-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.