Territori adquireix 8 dispositius perquè els Mossos d'Esquadra puguin detectar l'excés del temps de conducció en transportistes

Imagen del artículo Territori adquireix 8 dispositius perquè els Mossos d'Esquadra puguin detectar l'excés del temps de conducció en transportistes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els aparells, tecnologia pionera a l'Estat, s'han lliurat aquesta tarda a la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat El Departament té previst instal·lar un sistema innovadorde punts de control de vehicles pesants de transport a l'AP-7 i la C-33

El Departament de Territori, competent en matèria d'inspecció de vehicles pesants de transport de viatgers i mercaderies, ha adquirit 8 dispositius d'alta tecnologia que permeten detectar si els tacògrafs han estat manipulats i si els conductors han respectat o no els temps màxims de conducció i descans obligats per la llei.

Es tracta d'uns aparells que ja s'utilitzen en alguns països europeus, però que són els primers que funcionaran a l'Estat. L'actuació s'emmarca en l'estratègia de digitalització dels processos inspectors impulsada per la Direcció General de Transport i Mobilitat del Departament de Territori, amb l'objectiu de promoure una competitivitat sostenible des del punt de vista social, ambiental i econòmic, en el sector del transport per carretera, així com de contribuir a garantir la seguretat viària a les carreteres catalanes.

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà, ha lliurat aquest dijous a la tarda els aparells a la Divisió de Trànsit del Cos de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. L'acte d'entrega s'ha fet al pas de l'AP7 per Martorell, a l'espai on hi havia el peatge, amb la presència del director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, i del comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent i Peña, a més del subdirector general d'Ordenació del transport i desenvolupament sectorial, Daniel Fernández Ruiz-Capillas.

Els nous dispositius, capaços de captar el senyal dels tacògrafs en moviment, poden instal·lar-se mitjançant trípodes en qualsevol punt de la xarxa viària, o en els vehicles policials. Els agents, per tant, podran comprovar en ruta si alguna persona conductora de vehicles pesants de transport no està complint amb els temps de conducció i descans reglamentaris. En cas de ser així, podran aturar, denunciar i fins i tot immobilitzar el vehicle.

Aquesta tecnologia facilita la funció de control en ruta de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Fins al moment, els controls de temps de conducció només es podien fer aturant els vehicles prèviament per comprovar els registres dels tacògrafs.

Punts de control innovadors als antics peatges

Aprofitant la mateixa tecnologia, el Departament té previst instal·lar, entre finals d'aquest any i principis de 2025, un total de 5 punts de control digitals fixes de vehicles pesants de transport a la xarxa viària. Estaran situats a l'AP7, on hi havien els peatges de la Jonquera, la Roca del Vallès, Martorell i Camp de Tarragona, i a la C-33, on hi havia el peatge de la Llagosta.

Es tracta d'un sistema pioner i innovador, amb sensors que detectaran les manipulacions del tacògraf, l'excés de pes dels vehicles, l'intrusisme professional o les emissions lesives pel medi ambient. En cas de vulneració d'alguna normativa, una càmera gravarà i registrarà la matrícula i un panell instal·lat uns metres més endavant demanarà al conductor que s'aturi. Després hi haurà un control on efectius dels Mossos inspeccionaran les condicions del vehicle i la persona que el condueixi, si s'escau, procediran a fer la corresponent denúncia.

L'adquisició dels 8 sensors i el muntatge dels 5 punts de controls digitals tenen un cost total de 3.917.600 euros, que estan finançats a través dels Fons Next Generation de la Unió Europea.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
350752 {"title":"Territori adquireix 8 dispositius perquè els Mossos d'Esquadra puguin detectar l'excés del temps de conducció en transportistes","published_date":"2024-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/25\/17\/09\/0f48cf75-1e40-4c8b-81b6-024f5cbb4d40.jpg","id":"350752"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-25/350752-territori-adquireix-8-dispositius-perque-mossos-esquadra-puguin-detectar-exces-temps-conduccio-transportistes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.