Incorporació dels comptes IBAN dels països SEPA en la declaració de béns de l'impost sobre successions i donacions

25/07/2024

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha implementat una nova millora en la tramitació a través de la seu electrònica, que ja es troba a disposició de la ciutadania.

Per facilitar la presentació d'autoliquidacions dels contribuents i millorar també les tasques de comprovació corresponents, s'han modificat els sistemes d'informació de l'ATC per permetre incloure comptes bancaris en format IBAN de diferents països del món en la declaració de béns del programa d'ajuda de l'impost sobre successions i donacions.

Així doncs, tant des del programa d'ajuda com des de les pantalles de gestió de l'Agència, es podrà introduir i consultar aquesta informació aplicant sempre les regles de validació del número entrat, adaptades al format de cada país.

El format IBAN (International Bank Account Number - Número de Compte Bancari Internacional) és un sistema internacional d'identificació unívoca de comptes bancaris que actualment ja han adoptat 87 països i territoris de tot el món, incloent-hi tots els d'Europa i també molts altres de l'Orient Mitjà, Amèrica Central i altres regions del món.

Així mateix, el format IBAN és el que s'utilitza plenament en la zona SEPA (en català, Àrea Única de Pagament en Euros) de la Unió Europea i l'Espai Econòmic Europeu.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
350582 {"title":"Incorporació dels comptes IBAN dels països SEPA en la declaració de béns de l'impost sobre successions i donacions","published_date":"2024-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"350582"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-25/350582-incorporacio-comptes-iban-paisos-sepa-declaracio-bens-impost-successions-donacions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.