Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla TRANSCAT per l'incendi en un tren de mercaderies a Girona

Imagen del artículo Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla TRANSCAT per l'incendi en un tren de mercaderies a Girona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Protecció Civil de la Generalitat tanca l'ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) un cop que els Bombers de la Generalitat han assegurat la cisterna d'èter metílic afectada en l'incendi, aquesta matinada, d'un tren de mercaderies perilloses a Girona, a l'alçada de la rotonda Mas Gri.

La cisterna afectada era d'una capacitat de 6.900 litres, i el producte que transportava era èter metílic (gas inflamable).

Hores d'ara ja s'ha aixecat el confinament, que quedava vigent, de 200 metres al voltant del tren i el Pla TRASNCAT es manté en fase de Prealerta mentre duren les feines de retirada i de rehabilitació de la via.

Els Bombers de la Generalitat han activat 25 dotacions amb una setantena d'efectius, entre elles personal del Grup d'Incidents Tecnològics (GRIT) i dos furgons de risc químic. A l'arribada al lloc, els efectius han localitzat un incendi en una cisterna que contenia residus de gas liquat. Immediatament, els bombers han comprovat l'afectació a la cisterna, amb una esquerda d'uns 40 centímetres a la part superior, i han verificat que no portava càrrega, només restes de la substància inflamable. Paral·lelament, han posat sensors al perímetre del tren per descartar concentració dels productes.

Per alliberar la resta del gas concentrat a l'interior de la cisterna, efectius dels bombers han omplert aquest dipòsit amb aigua. Un cop s'ha aturat la fuita, operaris de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries han començat a valorar els danys a la xarxa ferroviària. Mentre ha durat el dispositiu, i per precaució, s'ha demanat el confinament dels veïns més propers a la zona.

Al lloc s'han desplaçat també operatius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Girona, dels serveis municipals de Protecció Civil i del Sistema d'Emergències Mediques (SEM).


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
350581 {"title":"Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla TRANSCAT per l'incendi en un tren de mercaderies a Girona","published_date":"2024-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/25\/13\/42\/84555d45-26bb-45a7-a3f1-756b0fe2242e.png","id":"350581"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-25/350581-proteccio-civil-desactiva-alerta-pla-transcat-incendi-tren-mercaderies-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.