El Departament d'Interior i el Consell Comarcal del Priorat signen un conveni per millorar el temps de resposta en cas d'emergència en habitatges aïllats

El conseller d'Interior i el president del Consell Comarcal han rubricat l'acord de col·laboració per implantar la codificació comuna de les edificacions aïllades del Sistema d'informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez, han signat aquest dimecres el Conveni de col·laboració per a la implantació a la comarca de la codificació comuna de les edificacions aïllades del Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya.

L'objectiu d'aquest conveni és millorar la seguretat i la gestió de les emergències que afectin habitatges aïllats del Priorat mitjançant un sistema de geolocalització que permetrà que els serveis d'emergències i seguretat puguin arribar-hi el més ràpid possible en cas d'emergència.


Imagen del artículo El Departament d'Interior i el Consell Comarcal del Priorat signen un conveni per millorar el temps de resposta en cas d'emergència en habitatges aïllats


En aquest sentit, el conseller Elena ha destacat que "és un instrument d'una utilitat extrema pels serveis de seguretat i emergències perquè, davant d'una situació d'emergència, és crucial actuar quan abans millor". D'altra banda, el president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez, ha celebrat la posada en funcionament d'aquesta eina i ha destacat que "vam detectar la necessitat de tenir un sistema d'aquest tipus durant els temporals Glòria i Filomena, quan moltes persones van quedar aïllades".

El sistema de codificació comuna de les edificacions aïllades atorga un codi a cadascun d'aquests edificis que estan fora dels nuclis urbans dels municipis per tal de poder-los identificar més ràpidament. És una iniciativa que ja s'ha posat en marxa en comarques com el Solsonès, amb un gran nombre de masies i edificis aïllats, i que a la comarca del Priorat beneficiarà centenars de persones que viuen en cases aïllades. Per la implantació d'aquest sistema, el Departament d'Interior compta amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

A la signatura del conveni entre el Departament d'Interior i el Consell Comarcal del Priorat hi ha assistit el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Eli Llombart, l'alcalde de Falset, Carlos Brull, i alcaldes i regidors d'altres municipis de la comarca.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
350576 {"title":"El Departament d'Interior i el Consell Comarcal del Priorat signen un conveni per millorar el temps de resposta en cas d'emergència en habitatges aïllats","published_date":"2024-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/25\/14\/17\/c55e5302-40d6-47f9-9e62-124a628143e7.jpeg","id":"350576"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-25/350576-departament-interior-consell-comarcal-priorat-signen-conveni-millorar-temps-resposta-cas-emergencia-habitatges-aillats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.