Tercera edició del curs 'Com ensenyem l'energia?'

Imagen del artículo Tercera edició del curs 'Com ensenyem l'energia?'

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'ICAEN ha organitzat, en col·laboració amb el CESIRE, la tercera edició del curs 'Com ensenyem l'energia? Educar per a un nou model energètic', adreçat als docents d'Educació Primària, Educació Secundària i Formació Professional i que té per finalitat dotar-los de coneixements i d'eines per introduir l'aprenentatge sobre energia a les aules. L'edició d'enguany ha comptat amb una desena de participants. 

El curs, de 25 hores de duració, ha abordat des de la presentació del Currículum Operatiu de l'Energia -l'eina que estableix un conjunt d'orientacions i indicacions sobre com i quan educar en matèria d'energia al llarg de l'escolaritat- fins al plantejament de diferents mecanismes per posar en pràctica a l'aula. També s'ha presentat als docents els diferents recursos educatius sobre l'energia que l'ICAEN posa a disposició dels centres educatius. 

D'aquesta manera, els docents han pogut treballar en aspectes com la conceptualització de l'energia -és a dir, què és i com s'explica- o l'estalvi i l'eficiència energètica, i també han posat en pràctica diferents materials -jocs, eines digitals i virtuals- per dur-ne l'aprenentatge a l'aula. Finalment, també s'ha treballat en el disseny d'una activitat per introduir aspectes de l'educació en energia en alguna part de l'escolaritat.  

Aquest curs s'insereix dins la iniciativa l'Escola de l'Energia, un programa de l'ICAEN orientat a formar la infància en matèria d'energia. La prospectiva Energètica 2050 identifica l'educació i la investigació com un dels eixos fonamentals per assolir la descarbonització del model energètic català l'any 2050. L'objectiu de l'Escola de l'Energia és contribuir a un ensenyament de l'energia de qualitat  i, a partir d'aquí, generar tant vocacions científiques com perfils laborals que permetin cobrir tot el ventall de necessitats laborals que es plantegen, de manera que sorgeixi una oferta formativa que permeti a qualsevol persona optar al nivell d'especialització que més s'ajusti a les seves necessitats. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
350502 {"title":"Tercera edició del curs 'Com ensenyem l'energia?'","published_date":"2024-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/foto4.jpg_1071741977.jpg","id":"350502"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-25/350502-tercera-edicio-curs-ensenyem-energia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.