El Govern crea un nou ajut de fins a 90.000 euros per impulsar projectes empresarials que contribueixin a lluitar contra el canvi climàtic

Imagen del artículo El Govern crea un nou ajut de fins a 90.000 euros per impulsar projectes empresarials que contribueixin a lluitar contra el canvi climàtic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La línia subvenciona iniciatives d'innovació tecnològica 'green' d'empreses que busquin crear nous productes, processos o serveis enfocats a la reducció dels gasos amb efecte d'hivernacle i a l'adaptació de les companyies davant d'aquest impacte
  2. L'ajut s'emmarca en el programa ProACCIÓ Green, que fomenta la innovació sostenible al teixit empresarial i l'ús de la tecnologia com a palanca per a una economia verda i circular
  3. El Govern, a través d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa- ha posat en marxa una nova línia de subvencions per a projectes tecnològics que busquin contribuir a lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta línia té per objectiu ajudar les empreses a generar productes, processos o serveis enfocats tant a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (és a dir, mitigar aquest impacte), com a la reducció de la vulnerabilitat de les empreses davant dels impactes del canvi climàtic (adaptació davant d'aquest repte).

    El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca que "l'emergència climàtica és un dels principals reptes a què ens enfrontem globalment i, tot i que el compromís per la sostenibilitat ens afecta a tots, són les empreses qui, gràcies a la seva aposta per la transformació tecnològica, exerceixen de palanca per fer-hi front". "Des del Govern fa temps que posem a disposició de les empreses eines que els permetin impulsar els seus projectes d'R+D+i i, alhora, situar la sostenibilitat al centre de les seves estratègies", afegeix, amb l'objectiu "de garantir la transició cap a una economia més verda i circular, i també més digital".

    Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, destaca que "l'objectiu d'aquesta nova línia és contribuir a accelerar la lluita contra el canvi climàtic i a impulsar la sostenibilitat del teixit empresarial català mitjançant la incorporació de tecnologies avançades verdes i/o digitals, en un context de transformació molt rellevant com és la transició cap a una economia més verda i circular." Per Castellanos,"aquesta nova línia passa a cobrir la primera fase d'implementació, que se situa entre el suport a la diagnosi (mitjançant els Cupons) i els ajuts de més alta intensitat adreçats a projectes que impliquen un major risc (els Nuclis d'R+D empresarial)". "El canvi climàtic suposa una disrupció, però també és una oportunitat per al teixit productiu, que ha de ser capaç de desenvolupar productes i serveis innovadors que hi facin front", destaca.

    La nova línia de subvencions a projectes d'innovació tecnològica 'green', de fins a 90.000 euros per projecte, es dirigeix a pimes industrials i de serveis a la indústria amb establiment operatiu a Catalunya que tinguin com a mínim dos anys de vida i projectes amb un pressupost a partir de 40.000 euros. La subvenció cobrirà fins al 75% dels costos associats al projecte, incloent-hi la incorporació de personal, de nou equipament tecnològic o les col·laboracions externes, entre d'altres.

    Programa ProACCIÓ Green

    Aquesta línia d'innovació tecnològica forma part del programa ProACCIÓ Green i es duu a terme en col·laboració amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya. El programa ProACCIÓ Green compta amb 30 milions d'euros de pressupost i fins al moment ha acompanyat més de 570 projectes d'R+D+i d'empreses catalanes, mentre que el Fons Climàtic ja hi ha aportat més de 15 milions d'euros en els darrers anys.

    El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, ha fet referència a la importància d'aquest fons, "que s'alimenta, en bona part, de l'impost del CO2 dels vehicles, un impost verd la recaptació del qual es destina íntegrament a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic". "I ho fem", ha detallat el conseller, "donant suport a la transformació tecnològica verda i digital, amb projectes del sector empresarial, com és el cas del programa ProACCIÓ Green, però també impulsant l'àmbit de la recerca i la innovació, els projectes dels ens locals, o la participació ciutadana, tots àmbits des d'on podem contribuir a lluita contra el canvi climàtic".

    Aquest programa fomenta la innovació sostenible al teixit empresarial i l'ús de la tecnologia com a palanca per a una economia verda i circular. De fet, aquesta nova línia vol donar continuïtat als Cupons Green, ajuts de fins a 8.000 euros destinats a empreses que necessiten, prèviament a la implementació de nous projectes sostenibles, fer una diagnosi ambiental (que permeti determinar la petjada ambiental d'un procés, servei o producte, la seva millora ambiental o analitzar el seu cicle de vida), definir l'estratègia de sostenibilitat de l'empresa, el full de ruta tecnològic per assolir la neutralitat climàtica o un model més circular, així com establir un pla d'acció per a la mitigació i/o l'adaptació al canvi climàtic. Un cop realitzada aquesta primera fase de diagnosi, la nova línia de subvencions permetrà a les empreses dur a terme la implementació dels nous projectes.

    A més, el ProACCIÓ Green engloba altres actuacions com ara l'assessorament per accedir a programes europeus, l'orientació per incorporar la sostenibilitat a l'estratègia de la companyia, l'accés a oportunitats de col·laboració i d'innovació oberta, i serveis per a la internacionalització de les solucions sostenibles de les empreses catalanes.

    La convocatòria per accedir a l'ajut estarà oberta fins al 7 d'octubre.

    Segueix-nos a les xarxes

    _________________________________________________________

    §Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

    1. Facebook @acciocat
    2. Linkedin ACCIÓ
    3. Youtube ACCIÓ
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
348142 {"title":"El Govern crea un nou ajut de fins a 90.000 euros per impulsar projectes empresarials que contribueixin a lluitar contra el canvi climàtic","published_date":"2024-07-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/24\/10\/32\/7a1b5199-70be-4028-948c-9ff96666d80a.jpg","id":"348142"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-24/348142-govern-crea-nou-ajut-fins-90-000-euros-impulsar-projectes-empresarials-contribueixin-lluitar-canvi-climatic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.