Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez s'han reunit al Palau de la Generalitat

També han presidit l'acte de signatura del conveni de traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a la Generalitat, que han signat el conseller de Drets Socials i la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'han reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat, on també han presidit l'acte de signatura del conveni de traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a la Generalitat. Aquesta és la cinquena reunió institucional que mantenen ambdós mandataris des de 2021.

Imagen del artículo Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez s'han reunit al Palau de la Generalitat

Durant la reunió, que ha transcorregut en un clima cordial i de normalitat institucional, s'ha fet un repàs de la relació entre els dos governs després de la signatura, aquesta última setmana, de diversos acords que concreten i calendaritzen diferents transferències i acords pendents.

Entre aquests es troben el traspàs de Rodalies, les beques i ajudes a l'estudi o les iniciatives d'investigació i desenvolupament, entre d'altres. Els dos presidents han analitzat el desenvolupament d'aquests acords i s'han compromès a treballar per culminar el seu compliment en benefici de la ciutadania de Catalunya.


Traspàs de l'Ingrés Mínim Vital

Posteriorment, Aragonès i Sánchez han encapçalat l'acte on s'ha oficialitzat el traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital a la Generalitat, acompanyats del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Govern espanyol, Elma Saiz, que han estat els encarregats de signar el conveni.

El traspàs permetrà a la Generalitat gestionar aquesta prestació de manera integral amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), simplificar tràmits, ser més eficaços i arribar a més persones.

Imagen del artículo Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez s'han reunit al Palau de la Generalitat

L'acord respon a una de les demandes històries del Govern català i del Departament de Drets Socials, que va plantejar des de la posada en marxa de la prestació i que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va acordar amb el president Pedro Sánchez a finals de l'any passat.

Catalunya es converteix així en el primer territori de règim comú que gestionarà aquesta prestació no contributiva. L'acord es publicarà al BOE i al DOGC i serà efectiu en un termini de dos mesos i la duració serà indefinida. L'assumpció de les funcions per part de la Generalitat es farà realitat en nou mesos.







"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
348141 {"title":"Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez s'han reunit al Palau de la Generalitat","published_date":"2024-07-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/24\/13\/27\/66538ef9-bc83-4761-b90c-66672b7929a5.jpg","id":"348141"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-24/348141-presidents-pere-aragones-pedro-sanchez-han-reunit-palau-generalitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.