Territori impulsa les obres per a millorar l'encreuament entre la C-14 i l'LV-3025, a Agramunt

Imagen del artículo Territori impulsa les obres per a millorar l'encreuament entre la C-14 i l'LV-3025, a Agramunt


  1. La consellera, Ester Capella i Farré, presenta el projecte i signa el conveni de col·laboració per a la construcció d'una rotonda per afavorir la mobilitat en la cruïlla entre les dues carreteres i el carrer del Control
  2. Els treballs es licitaran aquest juliol, amb una inversió estimada en 660.000 euros


El Departament de Territori licitarà aquest juliol les obres per a la millora de l'encreuament entre les carreteres C-14 i l'LV-3025, a Agramunt, amb una inversió prevista de 660.000 euros. La consellera, Ester Capella i Farré, ha presentat avui el projecte que ha redactat el Departament i ha signat el conveni de col·laboració que recull les obres que s'efectuaran i el seu finançament, juntament amb l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez i Tarragona, i el CEO de les empreses Torrons Vicens Vives i Xocolata Jolonch, Àngel Velasco i Herrero.


La consellera Capella ha remarcat la rellevància d'aquesta actuació des de diversos punts de vista: seguretat viària, integració urbana i promoció de l'activitat econòmica. Les obres del Govern a la xarxa viària "sovint se situen en travesseres urbanes i en cruïlles, on fem intervencions de transformació urbana, que ens permeten aconseguir millores notables en la qualitat dels espais urbans, alhora que guanyem seguretat i funcionalitat", ha assenyalat la consellera Capella. "Aquesta actuació té com a objectiu millorar els moviments dels vehicles i la seguretat viària", i també "dignificar un espai urbà que té gran rellevància i una accessibilitat important per la ubicació d'una activitat econòmica singular com és l'empresa Torrons Vicens i Xocolata Jolonch".


El projecte comportarà la construcció d'una rotonda en l'encreuament entre les carreteres C-14, que pertany a la xarxa bàsica de la Generalitat, i l'LV-3025, de la xarxa comarcal també de la Generalitat. Té la configuració de cruïlla en forma de T, amb illetes pavimentades, sense carrils per a les incorporacions o sortides. En aquest punt també s'ubica el carrer del Control i, a poca distància cap al sud, l'avinguda de Marià Jolonch.

Imagen del artículo Territori impulsa les obres per a millorar l'encreuament entre la C-14 i l'LV-3025, a Agramunt


La nova rotonda, que tindrà un diàmetre de 32 metres, permetrà millorar els moviments en aquesta intersecció entre aquestes carreteres i el carrer del Control, així com afavorir la seguretat viària.

A més del nou giratori, l'obra inclourà altres actuacions com:

  1. Enllumenat perimetral
  2. Noves voreres
  3. Semaforització dels passos de vianants

Es preveu que les obres comencin a principis del 2025 i tinguin una durada de sis mesos.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
348006 {"title":"Territori impulsa les obres per a millorar l'encreuament entre la C-14 i l'LV-3025, a Agramunt","published_date":"2024-07-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/24\/14\/02\/2bdaf380-bd27-4503-8937-51960821f45d.jpg","id":"348006"} catalunya Delegació a Lleida,Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-24/348006-territori-impulsa-obres-millorar-encreuament-c-14-lv-3025-agramunt https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.