El Govern invertirà 5,6 milions d'euros per construir una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat

·L'ACA i l'AMB han signat un conveni per construir aquesta instal·lació, que proporcionarà aigua regenerada, principalment, per al reg agrícola de la zona i per a usos municipals·L'actuació, inclosa en la planificació hidrològica, la finança íntegrament l'ACA, mentre que l'AMB s'encarregarà d'executar els treballs

Imagen del artículo El Govern invertirà 5,6 milions d'euros per construir una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat


El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, ha visitat, aquest dimarts, l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). Per impulsar la regeneració de l'aigua en aquesta instal·lació, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni que contempla una inversió de 5,6 milions d'euros, aportats íntegrament per l'ACA, per redactar el projecte constructiu i executar les obres per habilitar una Estació de Regeneració de l'Aigua (ERA). L'AMB, per la seva banda, s'encarregarà d'executar les obres en terrenys de la seva titularitat.

Aquesta actuació, prevista en la planificació hidrològica vigent (2022-2027), servirà per millorar la qualitat de l'aigua ja depurada, podent-la destinar a usos agrícoles de la zona i també a usos municipals, com el reg de jardins o la neteja de carrers. Actualment, l'aigua que es depura en aquesta planta s'aporta al riu Llobregat.

La depuradora de Sant Feliu de Llobregat està en servei des de l'any 1989 i es va ampliar el 2010. Disposa d'un tractament biològic amb eliminació de nitrogen i fòsfor, i té capacitat per tractar 64.000 m3/dia, equivalent a una població de 373.333 habitants. Dona servei a un total de 16 municipis: Cervelló, la Palma de Cervelló, una part de Castellbisbal, el nucli de Can Sunyer a Castellví de Rosanes, Sant Feliu de Llobregat, una part de Torrelles de Llobregat, una part de Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Pallejà, el nucli de la Floresta a Sant Cugat del Vallès, Corbera de Llobregat, i el barri del Congost de Martorell.

Actualment hi ha 24 estacions de regeneració d'aigua a Catalunya, que durant el 2023 han produït més de 82 hm3. En els propers sis anys està previst construir nou estacions de regeneració noves, ampliar les existents, i arribar als 120 hm3/any.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
345500 {"title":"El Govern invertirà 5,6 milions d'euros per construir una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat","published_date":"2024-07-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/23\/18\/25\/f10fbdc9-ce27-466b-b86f-42b06764ebd7.JPG","id":"345500"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-23/345500-govern-invertira-5-6-milions-euros-construir-estacio-regeneracio-aigua-depuradora-sant-feliu-llobregat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.