Territori construirà 48 habitatges de lloguer assequible a Tàrrega

Els habitatges estaran distribuïts en dues promocions situades a l'est del municipi, al sector del Reguer, i suposaran una inversió de 6,5 milionsEl 25% dels habitatges es destinaran a joves menors de 35 anys i el 10% a atendre necessitats socials del municipiAquesta actuació forma part del programa d'habitatges de lloguer assequible de la Generalitat de Catalunya a municipis amb demanda contrastada i sobreesforç de la ciutadania per accedir a l'habitatge

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, han signat avui el conveni de col·laboració que permetrà la construcció de 48 nous habitatges de lloguer públic assequible a la capital de l'Urgell, amb una inversió de 6,5 MEUR. La Societat Urbanística Municipal de Tàrrega d'Habitatge Social, propietària del sòl, atorgarà a favor de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) la cessió de drets de superfície de dos solars per un termini de 75 anys. Els dos nous edificis amb protecció oficial podran acollir un màxim de 48 habitatges en total.


Imagen del artículo Territori construirà 48 habitatges de lloguer assequible a Tàrrega


Els dos solars estan ubicats a l'est del municipi, al sector del Reguer. El més gran dels dos limita a l'oest amb Via Lacetània i al nord amb el carrer Maria Rúbies. Es tracta d'una parcel·la de 807 m2 i 2.208,04 m2 de sostre que pot encabir un total de 29 habitatges. El segon se situa a l'altra banda del carrer de la Via Lacetània i té 460 m2 de superfície i 1.474,50 m2 de sostre, on es poden construir un màxim de 19 habitatges.

En l'acte de signatura, la consellera Capella ha explicat que el Govern té quatre línies de treball en l'àmbit de l'habitatge: "Fer front a l'emergència habitacional per no deixar ningú enrere, augmentar el parc d'habitatge de lloguer social, promoure la rehabilitació i l'eficiència energètica del parc existent i treballar per treure l'habitatge de la lògica del mercat".

El conveni estipula que la Societat Urbanística Municipal cedirà els dos terrenys a l'INCASÒL, que serà l'encarregat de redactar el projecte arquitectònic i construir els habitatges i les places d'aparcament previstos al planejament, així com d'elaborar l'estudi de la demanda d'habitatge al municipi.

Un cop els edificis estiguin construïts, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya,en col·laboració amb l'Ajuntament de Tàrrega, serà l'encarregada d'adjudicar-los i gestionar-los. Del total, el 25% es reservaran per a joves menors de 35 anys i un màxim del 10% o de dos habitatges per escala es podran destinar a atendre necessitats socials del municipi.

Els dos nous edificis s'incorporaran a tres promocions construïdes per Territori a través d'INCASÒL a la capital de l'Urgell. Una, situada també a Via Lacetània, està constituïda per 32 habitatges de lloguer i 16 de venda amb qualificació de protecció oficial; altres dos habitatges de venda amb protecció oficial a la plaça Sant Antoni; i cinc habitatges de lloguer localitzats a la travessia del carrer de la Cendra.

Aquesta actuació forma part del programa d'habitatges de lloguer assequible de la Generalitat de Catalunya, que actua en municipis amb una demanda contrastada i on el mercat requereix un sobreesforç a la ciutadania per accedir a l'habitatge. Els edificis promoguts són sostenibles econòmicament, amb qualitat arquitectònica i d'alta eficiència energètica. El programa aposta per minimitzar el consum del territori, és a dir, construir en la trama urbana consolidada, alhora que pretén generar activitat en el sector de la construcció i de l'arquitectura.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
345499 {"title":"Territori construirà 48 habitatges de lloguer assequible a Tàrrega","published_date":"2024-07-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/23\/18\/42\/91e83bab-5e6b-4b94-9e19-bc869e4d685f.jpg","id":"345499"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-23/345499-territori-construira-48-habitatges-lloguer-assequible-tarrega https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.