La Generalitat de Catalunya publica l'adjudicació a Applus del 80% d'accions d'Idiada

El DOGC publica avui la resolució amb l'adjudicació definitiva del contracte, que es formalitzarà el proper mes de setembre.S'estima que la nova societat realitzarà una inversió a Idiada de 45,2 milions d'euros anuals, més de 1.100 milions d'euros en els 25 anys de vigència del contracte.L'empresa adjudicatària es compromet a promoure accions i projectes arreu del territori català com la creació d'un nou programa de beques i d'FP dual en els centres situats a la vegueria del Penedès.

Imagen del artículo La Generalitat de Catalunya publica l'adjudicació a Applus del 80% d'accions d'Idiada

El procediment per adjudicar el nou contracte de gestió de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (Idiada) està a punt d'arribar al seu final. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la resolució definitiva, aprovada per la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat, segons la qual s'adjudica a les empreses Applus Services - Novotec Consultores, SAU, la venda d'un 80% de les accions de la societat Idiada per un import de 428 milions d'euros. Aquest és el preu d'oferta que va presentar la companyia, gairebé el doble de l'import mínim de licitació fixat en les bases del concurs (238 milions d'euros), i que li permetrà gestionar el complex ubicat a Santa Oliva (el Baix Penedès) per un període de 25 anys.

Un cop revisada tota la documentació presentada per l'empresa adjudicatària, la previsió del Govern és formalitzar l'adjudicació el proper mes de setembre, moment en què finalitzarà el contracte actual.

A banda de l'import que Applus abonarà a la Generalitat per la compra de les accions de la societat, la companyia també aportarà:

·Un 20% dels dividends que generi l'empresa (ja que la Generalitat conserva un 20% de l'accionariat d'Idiada).

  1. Un cànon concessional de 4 milions d'euros anuals.
  2. Un pagament addicional corresponent al 2% de l'Ebitda generat anualment per la companyia.

La suma de tots aquests conceptes, junt amb l'oferta presentada per Applus, implica que la Generalitat ingressarà més de 800 milions d'euros al llarg de la vida d'aquest contracte.

D'acord amb l'oferta presentada per Applus, Idiada també realitzarà una inversió anual obligatòria en el seu negoci del 9% dels ingressos totals de la societat reportats de l'exercici social anterior. Segons els càlculs del Departament d'Economia i Hisenda, això es podria traduir en uns 45,2 milions d'euros anuals, que suposarien més de 1.100 milions d'euros en els 25 anys de vigència del contracte.

L'impacte en el territori, en especial a la vegueria del Penedès

Applus també es compromet a realitzar tot un seguit de projectes i accions que tindran un impacte en el territori català i, en especial, a les comarques de la vegueria del Penedès, on es troba situada Idiada. El complex, inaugurat l'any 1994, disposa d'una sèrie d'instal·lacions que permeten simular el comportament dels vehicles en diferents condicions i portar a terme serveis d'assaig, recerca, desenvolupament, control de qualitat, certificació i altres en el sector de l'automòbil.

Per exemple, tal com s'especifica en la seva proposta amb relació a l'estratègia de desenvolupament de l'ecosistema científic, tecnològic i formatiu català, Idiada col·laborarà amb els centres de formació professional de les comarques del Penedès amb la creació d'un nou programa de Formació Professional Dual i un programa de beques. La idea és que els millors estudiants puguin accedir a la formació universitària una vegada finalitzin els seus estudis d'FP.

En aquesta mateixa línia, la companyia també treballarà per mantenir el suport als principals clústers de l'ecosistema científic català i arribar a acords amb les principals fundacions i universitats de Catalunya. L'objectiu és desenvolupar nous projectes tecnològics vinculats amb la mobilitat neta, cooperativa, connectada i autònoma.

Finalment, l'oferta presentada per Applus també comporta altres compromisos en àmbits com l'aprovisionament de matèries primeres en proveïdors amb establiment manufacturer operatiu a Catalunya, inversions a realitzar fora de Catalunya, i l'aportació gratuïta a Idiada de la participació en una societat americana valorada en 18 milions d'euros, dedicada al seu mateix sector.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
345290 {"title":"La Generalitat de Catalunya publica l'adjudicació a Applus del 80% d'accions d'Idiada","published_date":"2024-07-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/23\/13\/16\/bc6c4c41-6c7c-4096-a5b5-2fd6d4ad9083.jpg","id":"345290"} catalunya Economia i Hisenda,Natàlia Mas Guix https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-23/345290-generalitat-catalunya-publica-adjudicacio-applus-80-accions-idiada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.