El Govern aprova el Contracte programa amb la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya per al període 2024-2027

Imagen del artículo El Govern aprova el Contracte programa amb la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya per al període 2024-2027

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Executiu hi aportarà un total de 5,5 milions d'euros durant quatre anys, pràcticament el doble que en el contracte programa anteriorLa Fundació I-CERCA té l'objectiu de garantir el desenvolupament adequat dels centres amb participació de la Generalitat de Catalunya i afavorir la seva projecció corporativa, institucional i científica

El Govern ha aprovat el nou Contracte programa entre la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (Fundació I-CERCA) i la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Recerca i Universitats; de Salut; d'Empresa i Treball i d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per al període 2024-2027.

L'Executiu destinarà un total de 5.552.298,32 euros a aquest contracte programa per tal de garantir l'assoliment dels objectius i finalitats de la Fundació en la seva funció de prestar suport als centres de recerca de la Generalitat. Aquesta aportació representa un augment significatiu que pràcticament dobla la de l'anterior contracte programa per al període 2020-2023, que ascendia a 2.316.000 euros.

L'aportació dels departaments al pressupost de la Fundació I-CERCA es reparteix de la manera següent:

  1. Recerca i Universitats: 4.456.298,23 euros.
  2. Salut: 496.000 euros.
  3. Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural: 300.000 euros.
  4. Empresa i Treball: 300.000 euros.

Els objectius del contracte programa s'estructuren al voltant de cinc grans eixos, amb indicadors per a cada bloc que permetran determinar-ne el grau d'assoliment anualment. Aquests cinc apartats corresponen a l'eix organitzatiu, administratiu i econòmic; d'internacionalització; de transferència; de promoció i visibilitat, i d'avaluació i impacte.

El nou contracte programa també preveu la creació d'una comissió de seguiment que vetlli pel seu correcte desenvolupament. Aquesta comissió, que estarà presidida per la persona titular de la Direcció General de Recerca, analitzarà després de cada exercici les actuacions de la Fundació I-CERCA i avaluarà el grau de compliment dels objectius fixats.

Una xarxa de centres d'excel·lència

La Fundació I-CERCA es va constituir l'any 2010 i està integrada per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant els departaments amb competència en les matèries de recerca, d'innovació, de salut, d'agricultura i d'economia i finances, i per l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca.

El seu objectiu és garantir el desenvolupament adequat dels centres CERCA amb participació de la Generalitat de Catalunya i afavorir-ne la projecció corporativa, institucional i científica, per tal que puguin incrementar i consolidar posicions de lideratge internacional. També té com a objecte implementar les polítiques de l'Administració de la Generalitat adreçades als centres de recerca de la Generalitat i a altres estructures de recerca.

Actualment, la xarxa de centres CERCA aplega un total de 42 centres de recerca d'arreu del país amb representació en tots els àmbits de coneixement: Ciències de la Vida (5), Ciències i matemàtiques (8); Ciències Mèdiques i de la Salut (18); Ciències Socials (3); Enginyeria (5), i Humanitats (3).

Els centres CERCA despleguen una recerca d'excel·lència puntera en els seus àmbits respectius, avalada per la seva alta capacitat de captació de fons competitius de recerca. Així, per exemple, representen la quarta organització de recerca en captació de fons per a la ciència Horizon Europe a les convocatòries de 2021 i 2022, amb més de 183 milions d'euros de fons competitius comunitaris atrets al sistema català de coneixement.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
344685 {"title":"El Govern aprova el Contracte programa amb la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya per al període 2024-2027","published_date":"2024-07-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/23\/10\/53\/103a3b7a-4006-4d55-b188-8c132817c5eb.jpg","id":"344685"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-23/344685-govern-aprova-contracte-programa-fundacio-institucio-centres-recerca-catalunya-periode-2024-2027 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.