Entra en funcionament l'ampliació del CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco

S'han guanyat 13 noves consultes i s'ha doblat la superfície anterior

Imagen del artículo Entra en funcionament l'ampliació del CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit aquest matí la inauguració dels nous espais del CAP de Sant Andreu de Llavaneres, que a partir d'ara portarà el nom CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco en record de qui va ser adjunta a la direcció del centre i responsable d'Infermeria. "Aquest és el millor homenatge que se li pot fer a una persona molt estimada i molt valorada professionalment -ha assenyalat el conseller-. Amb el canvi de nom del CAP, el llegat de la Manoli persistirà en el temps".

Han acompanyat al conseller en la inauguració l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Alex Neira, i la família de Manoli Marco, així com professionals del centre i nombrosos veïns, que han participat després en una visita a les noves instal·lacions.

L'ampliació, que entra en funcionament demà, ha permès guanyar més espais assistencials per atendre millor la ciutadania i millorar el confort dels professionals. L'actuació s'ha fet en una parcel·la adjacent a l'edifici actual, cedida per l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, abans ocupada per l'antiga Escola Labandària. Les obres van començar el setembre 2023.

El projecte ha consistit en una nova construcció de planta baixa i primera planta. A la planta baixa s'hi han ubicat set consultes noves, així com la sala d'espera, l'aula d'educació sanitària, un magatzem, serveis i vestidors. A la primera planta hi ha sis consultes amb sala d'espera, sales polivalents i dependències administratives i de serveis. A la coberta de l'edifici s'hi han instal·lat panells fotovoltaics i unitats d'aerotèrmia per aconseguir un equipament energèticament autosuficient.

En total, el CAP ha guanyat 600 metres quadrats i ha doblat la seva superfície fins arribar als 1.250 metres quadrats.Amb aquesta intervenció el centre -construït el 1995- s'adapta a les noves necessitats de l'atenció primària sorgides a partir de la incorporació dels nous rols professionals.

"Ara tenim unes instal·lacions molt dignes i unes consultes molt adients per poder treballar adequadament amb els nous plantejaments de l'atenció primària", ha explicat Manel Balcells. "Hem de posar en valor l'atenció primària i els equips que la porten. L'aposta que estem fent no és només d'equipaments sinó també de funcionament i de contingut. La població viu més anys i necessitem que l'atenció primària tingui els espais, la capacitat resolutiva, l'accessibilitat i la capacitat de ser el pal de paller del sistema sanitari".

El CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco, ubicat al passeig de Jaume Brutau, és un centre gestionat per l'Institut Català de la Salut. Atén la població adulta i pediàtrica resident a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Sant Andreu de Llavaneres, juntament amb els consultoris locals de Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Montalparc. L'equip humà (amb professionals de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia, treball social i atenció al ciutadà) s'ha reforçat els darrers mesos amb la incorporació de nous rols, com són el referent de benestar emocional i els professionals de nutrició, fisioteràpia i higiene dental.

L'ampliació d'aquest CAP ha suposat una inversió d'1,7 milions d'euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons Europeus REACT.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
342291 {"title":"Entra en funcionament l'ampliació del CAP Sant Andreu de Llavaneres-Manoli Marco","published_date":"2024-07-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/22\/13\/03\/8b63a9ae-3357-4949-9bec-1a4be485e1ca.jpeg","id":"342291"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-22/342291-entra-funcionament-ampliacio-cap-sant-andreu-llavaneres-manoli-marco https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.