Els Bombers de la Generalitat reprenen per tercer dia consecutiu la recerca d'un menor desaparegut a la presa de Talarn

Imagen del artículo Els Bombers de la Generalitat reprenen per tercer dia consecutiu la recerca d'un menor desaparegut a la presa de Talarn

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Un equip de GRAESub, amb el suport d'efectius submarinistes del cos de Bombers d'Andorra, inspeccionaran avui el fons d'una extensió d'uns 500 metres quadrats, mentre que altres efectius repassaran la superfície en barca

Els Bombers de la Generalitat han reactivat a primera hora del matí el dispositiu de recerca per buscar un noi de 14 anys que dissabte a la tarda va desaparèixer mentre es banyava al pantà de Sant Antoni, a prop de la presa de Talarn (Pallars Jussà). Deu dotacions de Bombers -amb vuit efectius del Grup d'Actuacions Especials Subaquàtiques (GRAESub) i bombers en barca del parc de Balaguer, personal logístic i comandaments- treballaran avui amb el recolzament de tres submarinistes dels Bombers d'Andorra.

L'avís del servei va entrar al telèfon 112 dissabte, 20 de juliol, a les 12.33 h. Uns banyistes presents a la zona van advertir que un noi havia entrat a l'aigua i no n'havia sortit. Cap a les dues de la tarda, efectius de GRAESub feien la primera immersió. El pantà presenta una orografia particular, amb grans plataformes de poca profunditat que de forma imprevista es desplomen fins a una fondària de 60 metres.

Les tasques d'avui consistiran en inspeccionar uns 500 metres quadrats de superfície amb barca i fer recerca intensiva subaquàtica. El GRAESub compta amb un sonar que permet detectar la presència d'elements submergits, i el règim de treball consistirà en fer immersions cada vegada que l'aparell apunti un indici que calgui inspeccionar. El mateix dissabte a la tarda es van revisar així les boques dels desaigües del pantà, protegides per reixes, per si el noi havia estat víctima de la succió. Davant del resultat negatiu, els esforços es concentren ara en la recerca al fons del pantà, però la presència de sediments fa especialment difícil la tasca.

Les particularitats del funcionament d'un embassament condicionen també les tasques dels efectius de rescat. Cal tancar les turbines de la presa per permetre immersions amb seguretat però alhora Endesa, que explota la infraestructura, ha de garantir el cabal ecològic del riu de la Noguera Pallaresa. Així, cal anar pactant amb l'empresa intervals per poder fer immersions i també obertures de les comportes per permetre l'alimentació del riu. Aquests impassos s'aprofitaran per tasques de coordinació amb la resta de cossos presents al dispositiu: Mossos d'Esquadra, que durant el dia d'avui també aportaran submarinistes, i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat suport psicològic per a la família del menor.

Cerdanyola del Vallès, 22 de juliol de 2024

12.00 hores

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
341744 {"title":"Els Bombers de la Generalitat reprenen per tercer dia consecutiu la recerca d'un menor desaparegut a la presa de Talarn","published_date":"2024-07-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/22\/12\/10\/146ae5e0-ce43-4731-9378-81862d711054.jpg","id":"341744"} catalunya Bombers,Joan Delort https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-22/341744-bombers-generalitat-reprenen-dia-consecutiu-recerca-menor-desaparegut-presa-talarn https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.