Avançsa i Qilimanjaro, tecnològica especialitzada en computació quàntica, signen un acord d'inversió a través de la Línia Innova Creixement

Imagen del artículo Avançsa i Qilimanjaro, tecnològica especialitzada en computació quàntica, signen un acord d'inversió a través de la Línia Innova Creixement

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Qilimanjaro rebrà 1,5 M€ de finançament mitjançant un préstec participatiu

El Govern de la Generalitat, a través d'Avançsa, ha signat un acord amb Qilimanjaro, empresa tecnològica especialitzada en computació quàntica, per valor d'1,5 M€ a través de la Línia Innova Creixement. Sorgida l'any 2019 com a spin-off del Barcelona Supercomputing Center (BSC), l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) i de la Universitat de Barcelona (UB), la tecnològica té com a objectiu desenvolupar tecnologies de computació quàntica basades en xips superconductors analògics dedicats a aplicacions específiques per accelerar la resolució de problemes en els àmbits de simulació, IA i optimització.

Donat que la tecnologia de computació quàntica es troba una fase primerenca, en ple desenvolupament, Qilimanjaro ha centrat la seva estratègia per als pròxims anys en quatre verticals, buscant el creixement i la rendibilitat més grans: Quantum as a Service (QaaS), plataforma de computació ​​quàntica d'accés al núvol altament escalable; instal·lació d'ordinadors quàntics, des de la planificació inicial a la posada en marxa; consultoria que complementa el QaaS i Quantum ASIC, que dissenya xips quàntics per abordar problemes específics de computació quàntica.

Lideren Marta Pascual Estarellas, com a Chief Executive Officer, Pol Forn-Díaz, co-founder i Chief Technology Officer, Víctor Canivell, co-founder i VP of Strategy,Jesús Huerta com a Head of Business Development i Juanjo Canuto com a Head of Operations. Disposen d'un equip multidisciplinari format per més de 45 treballadors, la majoria físics i enginyers experts en maquinària i programari per al disseny d'ordinadors quàntics d'alta qualitat. La projecció per a finals de 2024 i 2025 és l'ampliació de l'equip amb 15 perfils més, enfocats a desenvolupament de producte, així com per al vessant comercial, de màrqueting i operacions.

Des d'Avançsa s'han posat en valor els reconeixements que ha rebut la tecnològica en els darrers anys: va ser reconeguda com una de les Catalonia Exponential Leaders per part d'ACCIÓ l'any 2021; pel Barcelona Deep Tech Summit com la millor empresa emergent deep tech l'any 2022, una de les cinc empreses emergents de computació quàntica a seguir en tot el món l'any 2022 per Startups Insight i aquest mateix any han guanyat el premi 4YFN com a la millor start-up digital del món.

Amb l'acord de Qilimanjaro, Avançsa incorpora a la Línia Innova Creixement una empresa amb vocació innovadora en l'àmbit de les deep tech, un sector considerat com a estratègic per a l'economia catalana. La directora d'Avançsa, Clàudia Canals Pérez, considera que "l'Administració ha de ser un actor tractor en el salt a la quàntica, acompanyant iniciatives desenvolupades als nostres centres de recerca. Apostar per tecnologies disruptives i claus en la transformació de la indústria ha d'estar al centre de les polítiques públiques".



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
341680 {"title":"Avançsa i Qilimanjaro, tecnològica especialitzada en computació quàntica, signen un acord d'inversió a través de la Línia Innova Creixement","published_date":"2024-07-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/19\/11\/20\/e950d006-92e3-4978-bd38-9fa8acba9865.jpg","id":"341680"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-22/341680-avancsa-qilimanjaro-tecnologica-especialitzada-computacio-quantica-signen-acord-inversio-traves-linia-innova-creixement https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.