El Conseller Nadal destaca la importància del patrimoni arqueològic de les coves de Serinyà per a la identitat cultural

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha participat en l'acte de presentació institucional del renovat edifici museogràfic de l'Arqueoparc Coves de SerinyàEl Govern ha finançat el 45% del cost de la remodelació de l'equipament, que també compta amb la cessió de 78 peces del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Imagen del artículo El Conseller Nadal destaca la importància del patrimoni arqueològic de les coves de Serinyà per a la identitat cultural

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha presidit avui l'acte de presentació institucional del renovat edifici museogràfic de l'Arqueoparc Coves de Serinyà, que aquest mes de juliol s'ha reobert al públic després del tancament per obres de millora. El conseller Nadal, en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que "hem de crear un interès creixent per aquest Arqueoparc en benefici d'una identitat cultural més que mil·lenària i que arriba fins avui perquè no podem renunciar a cap fracció d'any de la nostra història" . En aquest sentit, el conseller Nadal ha subratllat que el Parc Arqueològic de les Coves de Serinyà "és un equipament nacional de gran importància".

El conseller Nadal també ha definit com a "factor crucial" la vinculació amb la Universitat de Girona de la recerca arqueològica que es fa Serinyà, i que enguany compleix 50 anys. A més de subratllar, el conseller ha subratllat la importància que l'Arqueoparc obri de manera permanent per a fomentar la divulgació científica i per despertar vocacions entre els més joves gràcies a les visites guiades.

Una inversió de més de 200.000 euros per fer de l'Arqueoparc un referent

Les obres de remodelació de l'edifici s'han realitzat amb l'objectiu fer de l'equipament un referent en matèria prehistòrica del país. Concretament, s'han dut a terme diverses obres de conservació i manteniment dels espais expositius ambun nou projecte museístic i de modernització del centre. S'han remodelat els espais interiors i el guió museogràfic de l'equipament, adequant-lo als recursos audiovisuals, expositius i gràfics que existeixen actualment.

El projecte de remodelació de l'equipament es va iniciar l'any 2019, tot i que durant els darrers tres anys s'han fer obertures puntuals els mesos d'estiu. Finalment el projecte ha tingut un cost de 211.465,88 euros, que ha comptat amb aportacions de diferents administracions. El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura, ha finançat un total 96.471 euros, el 45,62% del cost total. El projecte també ha ha comptat amb l'assessorament d'una comissió assessora d'experts en matèria prehistòrica, entre els quals hi ha membres del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Universitat de Girona (UdG). A més, el MAC ha cedit 78 peces d'època prehistòrica procedents de diversos jaciments, algunes de les quals trobades a Serinyà, perquè formin part del discurs expositiu de l'Arqueoparc.

L'Arqueoparc Coves de Serinyà està gestionat pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany, que és copropietari de l'equipament amb els Ajuntaments de Serinyà i Banyoles. L'acte de presentació institucional per donar a conèixer el renovat edifici museogràfic del l'Arqueoparc Coves de Serinyà, presidit pel conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, també ha comptat amb l'assistència de la delegada del Govern a Girona, Anna Torrentà i Costa. Així mateix hi han intervingut, el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Francesc Castañer Campolier; l'alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas; i l'alcalde de Serinyà, Sergi Planagumà Moradell.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
338673 {"title":"El Conseller Nadal destaca la importància del patrimoni arqueològic de les coves de Serinyà per a la identitat cultural","published_date":"2024-07-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/20\/13\/58\/95fccd17-8cc7-4639-815d-9dc78eed71a1.jpg","id":"338673"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-20/338673-conseller-nadal-destaca-importancia-patrimoni-arqueologic-coves-serinya-identitat-cultural https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.