Protecció Civil activa l'emergència del PLASEQCAT per un incendi en una indústria d'emmagatzematge de productes químics a Polinyà (Vallès Occidental)

Imagen del artículo Protecció Civil activa l'emergència del PLASEQCAT per un incendi en una indústria d'emmagatzematge de productes químics a Polinyà (Vallès Occidental)

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. L'incendi ha tingut lloc a l'empresa de risc químic Barnastock ubicada al polígon industrial Can Humet de Polinyà i inclosa al PLASEQCAT
  2. Posteriorment, un cop confirmada l'empresa afectada i la presència de substàncies químiques perilloses, i atès també la quantitat de fum provocat per l'incendi, d'acord amb Bombers de la Generalitat s'ha decretat el confinament, primer del polígon Can Humet i després del nucli de Polinyà i del nucli de Santa Perpètua de Mogoda.
  3. Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'emergència per un incendi a l'interior de l'empresa d'emmagatzematge de productes químics Barnastock, ubicada al C/ Pintor Casas 1-3 del Polígon Industrial Can Humet de Polinyà (Vallès Occidental). El foc està afectant productes tòxics, inflamables i corrosius.

    Segons ha informat el telèfon d'emergències CAT112, el primer avís s'ha rebut a les 01:54 hores.

    En un primer moment, la Policia Local de Polinyà ha evacuat les naus del costat. Posteriorment i davant de la quantitat de fum provocat per l'incendi s'ha decretat el confinament, primer del polígon Can Humet, després del nucli de Polinyà i finalment s'ha decretar el confinament del nucli de Santa Perpètua de Mogoda. Per fer-ho, s'han fet sonar les sirenes d'avís de risc químic i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s'ha enviat una Alerta de Protecció Civil a tots els mòbils de la zona afectada per l'incendi.

    Els Bombers de la Generalitat treballen per confinar l'incendi que afectaria cinc naus de dues indústries i que a l'arribada dels efectius estava totalment desenvolupat.

    S'hi han desplaçat 27 dotacions entre les quals 18 camions d'aigua, dues autoescales, vehicles lleugers de comandament i coordinació i la Unitat de Comandament Pesada amb el GROS (Grup de Suport Operatiu). També s'han activat efectius del GREC (Grup Estructures Col·lapsades) i del GRIT (Grup Intervencions Tecnològiques).

    Per a la resolució d'aquest incident també s'han activat els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Hores d'ara no s'ha detectat cap afectació personal.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334631 {"title":"Protecció Civil activa l'emergència del PLASEQCAT per un incendi en una indústria d'emmagatzematge de productes químics a Polinyà (Vallès Occidental)","published_date":"2024-07-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/19\/05\/03\/106bfee7-3394-4829-89b2-92046faf3194.png","id":"334631"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-19/334631-proteccio-civil-activa-emergencia-plaseqcat-incendi-industria-emmagatzematge-productes-quimics-polinya-valles-occidental https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.