Els Mossos d'Esquadra despleguen per primera vegada un macro operatiu simultani de Trànsit a Catalunya per promoure la seguretat viària a les vies més afectades per sinistralitat

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra despleguen per primera vegada un macro operatiu simultani de Trànsit a Catalunya per promoure la seguretat viària a les vies més afectades per sinistralitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els agents de la Comissaria General de Mobilitat han realitzat aquesta tarda una trentena de controls simultanis a les vies catalanes amb més risc de circulació amb la participació de més de 80agents

En el marc del dispositiu d'avui els mossos han identificat 17.407 vehicles, dels quals 1.100 han estat denunciats per infraccions de velocitat, 105 per distraccions al volant i 19 en el marc del control de transports

Les causes de sinistralitat que van en augment són les distraccions, la fatiga al volant i l'excés de velocitat

La planificació dels macrocontrols treballa amb la intel·ligència policial generada a partir de tota la informació relacionada amb els factors de risc actuals del trànsit

Aquests dispositius es repetiran de forma habitual al llarg de l'estiu i també posaran el focus en el transport de viatgers


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Comissaria General de Mobilitat han dut a terme, avui dijous 18 de juliol, un macro dispositiu de forma coordinada a tot el territori català per combatre les infraccions que provoquen més accidents a tot el territori. Davant l'augment de l'accidentalitat mortal a diferents vies dels darrers mesos i per l'arribada del bon temps, que afegeix més desplaçaments de vehicles per motius d'oci de cap de setmana -fet que comporta un augment del risc-, la Divisió de Trànsit i de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit(SCT) ha implementat mesures de contenció de l'accidentalitat aquest mes de juliol.

Amb motiu d'aquest augment de mobilitat , s'ha activat un pla coordinat a tot el territori català on es vol combatre de forma massiva la sinistralitat a les vies catalanes i fer-les més segures per a tots els seus usuaris. Per aquest motiu avui dijous s'ha treballat de forma coordinada i simultània amb efectius de les diferents Àrees Regionals de Trànsit de totes les Regions Policials de Catalunya.

Concretament, s'han realitzat controls dinàmics a les vies C-25, C-37, C-15, AP-7, C-17, C-58, C-32, entre d'altres, controls estàtics a tot el territori, instal·lació de caixes radar en línia del SCT, vigilància amb l'helicòpter del SCT i també amb la Unitat de Drons de Mossos d'Esquadra.

Alguns dels punts afectats pels controls estàtics simultanis han estat la C-37 a Castellfollit del Boix(Bages), la C-33 a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), la C-25 a Riudellots de la Selva (Selva), la C-15 a Olèrdola (Alt Penedès), la T-11 a la Canonja (Tarragonès), la C-12 a Tortosa (Baix Ebre), la C-25 a Estaràs (Segarra) i a la N-145 a Valls de Valira (Alt Urgell).

En total, durant el control realitzat aquesta tarda els agents han identificat 17.407 vehicles, dels quals 1.100 han estat denunciats per infraccions de velocitat, 105 per distraccions al volant i 19 en el marc del control de transports. (Adjunt trobareu les dades desglossades per regions policials)

Concretament, s'han implementat controls intensius de velocitat a tota mena de vehicles, incloent els vehicles pesants, atès que la velocitat excessiva és una de les principals causes que concorren en la sinistralitat viària, perquè redueix el temps de reacció dels conductors davant d'imprevistos ala via i perquè incrementen la gravetat de lesions en cas d'accident de trànsit. A més, els agents també han posat el focus en el transport de viatgers.

Mantenir l'atenció en la conducció i no distreure's al volant és un altre dels aspectes que s'han controlat en aquest dispositiu, ja que és una de les causes principals de sinistres viaris amb especial. S'ha posat l'accent en els conductors que fan ús d'aparells de telefònica mòbil així com la manipulació de pantalles i altres dispositius. Conductes que, si bé han assolit certa normalització, constitueixen un dels motius de sinistralitat que van en augment i que cal prendre consciència. També s'ha focalitzat en el respecte a les distàncies de seguretat entre vehicles.


Un 2024 amb més denúncies i atestats de Trànsit

Durant aquest 2024 els Mossos d'Esquadra han interposat un 9,47% de denúncies de trànsit respecte el mateix període (1 gener-17 juliol) de l'any 2023. Concretament, enguany s'han realitzat 115.162 denúncies. A més, els Mossos d'Esquadra han instruït 4.795 atestats, un 5,87% més que l'any 2023 per delictes contra la seguretat viària respecte l'any passat. Concretament, la gran majoria per conduir sota els efectes de l'alcohol o conduir sense haver obtingut mai un permís o llicència.


Macrocontrols que es mantindran durant l'estiu

Els agents de la Divisió de Trànsit de Mossos d'Esquadra s'han fixat uns objectius molts clars en aquests nous macrodispositius:

  1. -Saturació de controls coordinada: realització coordinada de la saturació de controls de velocitat, distraccions durant la conducció i distàncies de seguretat entre diferents dotacions d'ART.
  2. -Reducció de l'accidentalitat: en els eixos viaris mitjançant controls intensius de velocitat, distraccions i distàncies de seguretat.
  3. -Control de la velocitat: implementació de controls específics per garantir que els conductors respectin els límits de velocitat establerts.
  4. -Control de distraccions: establiment de mesures per detectar i sancionar distraccions durant la conducció, com l'ús del mòbil i altres pantalles.
  5. -Distància de seguretat: assegurar que els conductors mantinguin una distància de seguretat adequada per poder detenir el vehicle amb seguretat si fos necessari.
  6. -Sancions i retirades: detecció de les infraccions de conductors que mostrin un menys preu total per la seguretat viària i la normativa de trànsit, incloent la possible retirada de la circulació.
  7. -Risc per a usuaris de la via: identificació i detecció d'infraccions que representin un greu risc per a la seguretat dels altres usuaris de la carretera.
  8. -Col·laboració entre dotacions: fomentar la col·laboració efectiva entre les diferents dotacions d'Àrees Regionals de Trànsit per garantir l'efectivitat dels controls i la seguretat viària.

Aquests punts resumeixen l'estratègia general per millorar la seguretat viària mitjançant una vigilància permanent de la mobilitat.


Consells de conducció segura per ajudar a evitar accidents:

  1. Respecteu els límits de velocitat: Mantén-te sempre dins dels límits de velocitat establerts. Conduir a una velocitat adequada no només és una obligació legal, sinó que també dona més temps per reaccionar davant imprevistos i redueix la gravetat dels accidents si es produeixen.
  2. Manteniu la distància de seguretat: assegureu-vos de mantenir una distància suficient amb el vehicle de davant. Això us permetrà tenir temps per frenar amb seguretat en cas d'una detenció sobtada o qualsevol altre imprevist.
  3. Eviteu distraccions: no utilitzeu el telèfon mòbil ni feu altres activitats que puguin distreure-us mentre conduïu. Manteniu la vostra atenció en la carretera i en els altres conductors en tot moment.
  4. Utilitzeu els sistemes de seguretat passiva: cinturons, cascos i sistemes de retenció infantil.
  5. Eviteu la conducció de vehicles després d'haver consumit alcohol o altres substàncies estupefaents o psicotròpiques. La taxa més segura és0,0.
  6. Conduïu amb precaució en condicions adverses: si us trobeu amb pluja, boira o altres condicions meteorològiques adverses, reduïu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Les carreteres poden ser molt més perilloses en aquestes situacions.
  7. Reviseu regularment el vehicle: assegureu-vos que el vehicle està en bones condicions. Reviseu els frens, els pneumàtics, l'enllumenat i altres components essencials regularment per garantir que funcionen correctament. Un vehicle ben mantingut és més segur i menys propens a fallades mecàniques que poden provocar accidents.

Seguint aquests consells, contribuireu a millorar la vostra seguretat i la dels altres usuaris de les vies catalanes.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 18 de juliol de 2024

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334632 {"title":"Els Mossos d'Esquadra despleguen per primera vegada un macro operatiu simultani de Trànsit a Catalunya per promoure la seguretat viària a les vies més afectades per sinistralitat","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/18\/21\/25\/76c3b98c-d013-46dc-93f9-75ff8eb1bac6.jpg","id":"334632"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-18/334632-mossos-esquadra-despleguen-primera-vegada-macro-operatiu-simultani-transit-catalunya-promoure-seguretat-viaria-vies-mes-afectades-sinistralitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.