President Aragonès: "Cal posar en valor la pagesia i el consum de proximitat per avançar cap a una Catalunya més sostenible"

Aragonès subratlla que Cosmofruita es convertirà en "un referent formatiu en l'àmbit de l'alimentació al nostre país"El cap de l'Executiu, acompanyat del conseller Mascort, ha inaugurat aquest migdia a Lleida, aquest nou centre d'interpretació de la fruita d'Agrofruit

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat que el nou centre d'interpretació de la fruita, Cosmofruita, que ha inaugurat aquest migdia, a la ciutat de Lleida, es convertirà en "un referent formatiu en l'àmbit de l'alimentació al nostre país", que servirà per "donar a conèixer, reivindicar i posar en valor el món del cultiu de la fruita".

Pel president, més enllà de "contribuir a divulgar totes les qualitats i l'excel·lència de la fruita de casa nostra i la importància d'una alimentació saludable", l'espai també té per objectiu "posar en valor la pagesia i el consum de proximitat si volem avançar cap a una Catalunya més sostenible".

Es tracta d'un tracta d'un "sector important i essencial", també en "termes de benestar i d'oportunitats per al conjunt de la Catalunya sencera", ha dit Aragonès, qui s'ha mostrat convençut que amb aquesta nova instal·lació permetrà "ser conscients del seu pes econòmic i social".

Imagen del artículo President Aragonès: Cal posar en valor la pagesia i el consum de proximitat per avançar cap a una Catalunya més sostenible

Així, el cap de l'Executiu ha aprofitat per fer un reconeixement a la pagesia "per la seva funció social absolutament impagable i imprescindible" i ha posat en valor la defensa d'"un consum saludable i responsable i compromès amb tot el que hi ha darrere, amb tota la cadena de valor que hi ha darrere dels productes de proximitat" , ha dit.

Aragonès ha recordat que el sector ocupa més de 3.700 persones i ha subratllat el pes de la producció i exportació de fruita, tant a nivell d'Europa com de l'estat espanyol. Un sector que considera que és "absolutament clau per a la cohesió territorial del nostre país, per a vertebrar el territori amb oportunitats arreu, per a generar benestar també a tot el nostre país ", funcionant també com "un element clau de la lluita contra el despoblament rural". I, en el mateix sentit, ha posat l'accent en la feina dels pagesos i pageses per "preservar l'entorn i la biodiversitat", que, ha assegurat, "contribueixen a fer del nostre país un paisatge, un mosaic únic que defineix tot el que han fet les generacions anteriors i també és un llegat per a les generacions presents i futures que hem de saber cuidar i saber estimar, ha reblat.

El cap de l'Executiu ha recordat que el Govern va posar en marxa el Pla Estratègic de l'Alimentació a Catalunya, que treballa també la divulgació i la valorització del sector alimentari a Catalunya, i que aquest nou espai d'Afrucat respon a aquesta idea. Es tracta d'un espai pensat per a infant i joves, però també per a les famílies, per donar valor als productors del sector primari.

El president ha clos la seva intervenció amb paraules de reconeixement cap a Afrucat i ha fet una crida a "consumir fruita de Catalunya, perquè és bona de gust, perquè és saludable, i perquè ens ajuda precisament a vertebrar un conjunt de territori", ha reblat. . I ha afegit que amb el seu consum "contribuïm a donar suport a la pagesia, al territori, a la nostra manera de fer i de viure amb tot el retorn social, medioambiental, territorial, amb la seguretat que consumim un producte de la màxima qualitat, que ens ofereix una alimentació indiscutiblement saludable".

A la visita inaugural hi han estat presents, el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, i la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida , Solés Carabassa i Closa.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334571 {"title":"President Aragonès: \"Cal posar en valor la pagesia i el consum de proximitat per avançar cap a una Catalunya més sostenible\"","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/18\/15\/45\/e07abe75-3415-4a67-b721-6f0f4461c014.jpg","id":"334571"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-18/334571-president-aragones-cal-posar-valor-pagesia-consum-proximitat-avancar-cap-catalunya-mes-sostenible https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.