Aprovada inicialment la modificació del Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú

S'ha d'adaptar el port vilanoví a les noves necessitats urbanístiques i operatives per garantir una gestió eficaç, sostenible i renovadora de les instal·lacions

Imagen del artículo Aprovada inicialment la modificació del Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú


La Comissió territorial d'Urbanisme del Penedès, presidida pel director de Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú, que substituirà l'aprovat el 25 de maig de 2007. Amb aquesta aprovació, s'inicia la fase d'informació pública, durant la qual es recolliran aportacions i suggeriments dels agents portuaris, les entitats interessades i la ciutadania.

La redacció d'aquesta modificació puntual, impulsada per Ports de la Generalitat, s'ha dut a terme d'acord amb la legislació urbanística vigent, concretament el Decret Llei 1/2010 i les seves modificacions. Aquesta iniciativa s'ha coordinat estretament durant els darrers anys amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per assegurar una integració harmònica amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat, per possibilitar la implantació de noves activitats i per optimitzar-ne les existents.

Aquesta modificació representa un pas endavant per adaptar el port de Vilanova i la Geltrú a les noves necessitats urbanístiques i operatives, assegurant una gestió eficient i sostenible del port de Vilanova i la Geltrú i el seu front marítim.

Objectius de la modificació

La modificació puntual ha de donar resposta a les noves dinàmiques i directrius d'ordenació portuària i ciutadanes amb diversos ajustaments que no alteren significativament el planejament urbanístic vigent.

Els principals canvis proposats en la modificació són els següents:

  1. Sector pesquer: S'amplien els usos a la dàrsena pesquera amb un bar-restaurant per als pescadors i un local de comercialització dels productes de la mar. Els dos usos tindran un sostre edificat màxim del 10% de l'edificabilitat de la zona. En matèria formativa, s'impulsarà el manteniment naval i la formació professional relacionada amb l'activitat pesquera.
  2. Sector comercial. S'amplien els usos admesos a la dàrsena comercial, amb usos complementaris com ara, activitats d'investigació, recerca i noves tecnologies, així com en la potenciació d'iniciatives de sostenibilitat i eficiència energètica, vinculades preferentment al medi marí.
  3. L'antiga nau de Dradisa: L'edifici passa a ser completament per a usos administratius, culturals i educatius per a la divulgació de l'activitat pesquera i marítima, amb usos d'investigació, recerca, i formació, relacionatsamb el medi marí.
  4. Parc de Ribes Roges: S'ha introduït la possibilitat de desenvolupar un equipament, com a Centre d'informació de les activitats del port i del front marítim.
  5. Sistema de protecció marítima: S'inclouen infraestructures marítimes no submergides, destinades a protegir els espais interiors del port dels temporals marítim que cada cop són més forts.
  6. Plaça del port: L'ús de la plaça del Port passa de ser lúdic-comercial a ser de parc i espais per a la ciutadania.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334485 {"title":"Aprovada inicialment la modificació del Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/18\/13\/40\/be43a4f3-f434-4aa5-abb9-99d6771e8d7b.jpg","id":"334485"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-18/334485-aprovada-inicialment-modificacio-pla-especial-port-vilanova-geltru https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.