Boí Taüll engega les activitats d'estiu el pròxim dissabte 20 de juliol

Com a novetats destacades, aquesta temporada l'estació inicia els treballs per construir una tirolina doble de 200 metres i ofereix lloguer de bicicletes elèctriques per a tots els públics i de motos elèctriques per a nens i nenes en un circuit infantil.Situada a l'Alta Ribagorça, l'estació de Boí Taüll està envoltada de llocs tan emblemàtics com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Conjunt romànic de la Vall de Boí.

L'estació de muntanya de Boí Taüll, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya,donarà la benvinguda a la nova temporada el proper dissabte 20 de juliol i estarà oberta fins al diumenge 1 de setembre. L'estació estarà oberta al públic de dimarts a diumenge.

Aquest estiu 2024 està prevista la construcció d'una tirolina doble de 200 metres. Aquest giny és el primer d'altres que es preveuen fer en el marc del Projecte estiu de Muntanyes d'Adrenalina, que té com a objectiu dinamitzar el turisme durant la temporada estival, tot oferint una àmplia gamma d'activitats d'aventura i oci per gaudir a l'aire lliure.

Les persones que aquest estiu visitin l'estació podran gaudir d'un ampli ventall d'activitats a la natura. Durant els mesos de més calor, Boí Taüll comptarà amb rutes guiades per recórrer amb bicicletes elèctriques, que es podran llogar a la mateixa estació. Es tracta d'una activitat perfecta per explorar el paratge natural de forma divertida i còmoda, ja que son itineraris per a tots els nivells.

Amb la col·laboració del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, també hi haurà l'opció d'endinsar-se en dues rutes de senderisme guiades per tècnics del parc dins l'estació de Boí Taüll. El proper 31 de juliol s'organitzarà una sortida geoliterària i el 7 d'agost, una altra amb el tema "Muntanyes de vida: animals i flors".


Un estiu familiar

Aquesta temporada, a més, estarà disponible el lloguer de motos elèctriques per a nens i nenes en el circuit Torrot, situat davant de la terrassa principal de l'estació. Hi haurà dos tipus de motos infantils per tal d'adaptar-se a cada infant.

Pel que fa al circuit, tindrà una longitud de 200 metres en la seva opció llarga (per als més grans) i una variant una mica més curta per als més petits. Tenint en compte les edats dels infants, no hi haurà salts ni corbes perilloses, però sí una mica de desnivell molt controlat.

Entre les diferents propostes per fer amb infants també destaquen la gimcana virtual, en què la mainada aprendrà i es relacionaràamb el medi, la cultura i el patrimoni de la Vall de Boí, i les sortides de senderisme familiar amb rutes de nivells de dificultat per a tothom, al bell mig de l'Alt Pirineu, una situació que permet gaudir de paisatges únics i excepcionals.


Restauració i oficina d'activitats

Durant la temporada d'estiu estarà obert al públic l'Eco Burguer Cow Boí, un servei de restauració en una terrassa amb vistes espectaculars, que obrirà de 10.00 a 18.00 h.

L'estació, a més, comptarà amb una oficina d'activitats a l'estació, en funcionament de de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h. En aquest espai s'informarà de les propostes que es duran a terme a l'estació, a la vall i a la comarca.


L'Outdoor Park de la Vall de Boí

L'estació de Boí Taüll està estretament vinculada a l'Outdoor Park de la Vall de Boí, una iniciativa que neix amb l'objectiu d'oferir un ampli ventall d'activitats esportives durant els 365 dies l'any. Entre les diferents opcions que s'hi poden fer destaquen les activitats que es poden fer al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les visites a les esglésies romàniques.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional de Catalunya i es troba ubicat a les portes de l'estació de Boí Taüll. Aquest espai natural protegit únic del sud d'Europa està situat al cor del Pirineu de Lleida. Constitueix la representació més genuïna de l'alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que hi acull. El parc està sembrat d'avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys d'alta de muntanya, on troben refugi l'isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs.

Les millors excursions per iniciar-se en el coneixement del parc són el Camí dels Enamorats, la Roca de la Cremada, l'estany Llong, el tomb a l'estany de Sant Maurici pel mirador i Amitges. Al Parc Nacional es poden observar fenòmens glacials com les valls en forma d'U i els estanys naturals. El paisatge inclou prats alpins i tarteres, i les parets més baixes de la zona estan cobertes per boscos d'avets i pins. Alguns dels cims del parc tenen altituds properes als 3.000 m.

Els amants de la cultura podran explorar el patrimoni romànic de la Vall de Boí. Al voltant de l'estació es troba l'essència de l'art romànic amb esglésies i pobles que componen el Conjunt Romànic de la Vall de Boí, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Les esglésies de Sant Joan i Sant Climent són autèntiques joies arquitectòniques que han resistit el pas del temps, preservant la seva bellesa i autenticitat. Les persones visitants també podran gaudir d'activitats culturals tradicionals que els permetrà conèixer les tradicions locals i gaudir de l'ambient autèntic de la Vall.

Més informació i selecció de fotografies de recurs de l'estació de Boí Taüll en el següent enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
332096 {"title":"Boí Taüll engega les activitats d'estiu el pròxim dissabte 20 de juliol","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"332096"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/332096-boi-taull-engega-activitats-estiu-proxim-dissabte-20-juliol https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.