El conseller Elena inaugura la nova comissaria de la Jonquera

Imagen del artículo El conseller Elena inaugura la nova comissaria de la Jonquera

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


El conseller Elena ha explicat que "és un equipament important i molt solvent que permetrà acollir molts més Mossos en els pròxims temps"


Aquesta nova comissaria compta amb una plantilla de 40 efectius que vetllaran per la seguretat en una àrea que afecta el 80% de la frontera de la comarca de l'Alt Empordà


El conseller d'Interior ha inaugurat avui el nou edifici de la comissaria de la Jonquera, reforçant així la presència policial a la zona. Aquesta nova instal·lació esdevé una fita important per a la seguretat de la regió, donant servei a un districte policial que abasta 13 municipis i 21 nuclis habitats, incloent-hi els estratègics passos fronterers.

El titular d'Interior ha destacat que "és un equipament important i molt solvent que permetrà acollir molts més Mossos d'Esquadra en els pròxims temps". "És una necessitat per a La Jonquera, pel treball conjunt que fem amb la Policia Local, a qui agraïm la feina que fan, i també pels municipis de l'entorn als quals serviran", ha afegit Elena.

El conseller s'ha mostrat "orgullós de fer dels Mossos d'Esquadra un cos amb més efectius i més presència. Aquí a la comarca és evident. El punt és estratègic i s'han de tenir els equipaments necessaris, les condicions, la capacitat i la força per respondre als reptes de la zona", ha ressaltat.

Elena també ha afirmat que "el creixement d'agents és una necessitat, però també de tecnologia i de mitjans" destacant alhora "la importància de tenir cada vegada més competències, capacitat operativa i mitjans per garantir la seguretat en les investigacions transfrontereres".

Per la seva banda, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que La Jonquera és un "punt estratègic per a tots els cossos policials, on hi hem de posar més recursos i més capacitats per donar resposta a una realitat delinqüencial singular en una realitat transfronterera potent".

Aquesta nova comissaria compta amb una plantilla de 40 efectius que vetllaran per la seguretat en una àrea que, en percentatges, afecta el 80% de la frontera de la comarca de l'Alt Empordà. El Districte Policial de la Jonquera abasta el triangle delimitat entre Costoja, Coll de Banyuls i Biure.

Dins del districte policial hi ha 2 passos fronterers estratègics en l'àmbit europeu (Jonquera amb N-II i AP-7), i 3 passos secundaris (Tapis, Coll de la Manrella i Coll de Banyuls) però molt utilitzats, tant per veïns que viuen a banda i banda de frontera, així com per delinqüents i grups organitzats que volen evitar els nombrosos controls policials que hi ha contínuament a banda i banda dels passos fronterers de la Jonquera, a més del túnel ferroviari transpirinenc de l'AVE.

Seguint en aquesta línia, es calcula que per la Jonquera hi passen uns 11.000 camions diaris, que en la seva majoria paren a fer gasolina o descansar en les 14 estacions de servei per a camions que té el municipi, i més de 6 milions de compradors. L'activitat econòmica de la Jonquera està basada en la de donar serveis als milers de vehicles i camions que passen per la frontera diàriament, i el comerç dedicat a la venda bàsicament d'alcohol, menjar, perfumeria i tàbac a una clientela eminent francesa.

Per aquest motiu, l'OAC de la Jonquera, amb la nova comissaria, estarà oberta les 24 hores. Cal tenir en compte que una part important de les denúncies que s'intrueixen són fets que passen fora del territori de l'ABP, i fets que es produeixen en vies de comunicació com l'N-II i l'AP7 de l'arc Mediterrani. Des d'Almeria i Aragó molts denunciants acaben a la Jonquera en ser l'últim punt abans de passar la frontera. També es recullen denúncies de fets que han passat a països europeus i es denuncia a la Jonquera.

Una part important de les denúncies que recull aquesta OAC són per fets passats fora de la demarcació de la USC de la Jonquera, que s'han produït en punts de l'AP-7 al seu pas per Catalunya i el País Valencià i, també a l'autopista francesa. L'accés i l'aparcament a la comissaria, especialment de camions de gran tonatge, és fàcil, ràpid i pràctic.

Pel que fa a actuacions en matèria de trànsit, en el municipi de la Jonquera la competència és compartida amb la Policia Local. Són les funcions de Trànsit de Nivell 1 o bàsic en matèria de denúncia d'infraccions, actuació en accidents lleus i de regulació si som requerits, tant en circulació urbana com interurbana.

Finalment, la comissaria de la Jonquera també disposa d'un grup de delinqüència urbana, de paisà, el qual només l'any passat va detenir més de 60 persones.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
331797 {"title":"El conseller Elena inaugura la nova comissaria de la Jonquera","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/17\/13\/57\/e62cbe6e-a79a-415d-ac58-0cd5923e691e.jpg","id":"331797"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/331797-conseller-elena-inaugura-nova-comissaria-jonquera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.