Comencen les obres d'un dels projectes de modernització dels Canals d'Urgell destinatari dels ajuts d'Acció Climàtica a les comunitats de regants amb convenis subscrits amb SEIASA

Les obres consisteixen en el reforçament de la impermeabilització i dinàmica de regulació del canal principal així com la construcció de tres basses que aportaran al sistema una capacitat de regulació d'1,08 hm3L'aportació del Departament al total de les obres del projecte iniciat avui està prevista en 2,65M€, i la resta anirà a càrrec del PRTR europeu a través de SEIASA, i de la Comunitat General de Regants

Imagen del artículo Comencen les obres d'un dels projectes de modernització dels Canals d'Urgell destinatari dels ajuts d'Acció Climàtica a les comunitats de regants amb convenis subscrits amb SEIASA

Avui s'ha donat el tret de sortida a l'inici de les obres d'un dels projectes de modernització dels Canals d'Urgell destinatari dels ajuts convocats pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les comunitats de regants que hagin subscrit convenis durant els anys 2023 i 2024 amb la Sociedad Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries SA (SEIASA).

L'acte oficial ha tingut lloc a la seu de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, a Mollerussa, i ha comptat amb l'assistència del secretari d'Agenda Rural del Departament, Oriol Anson, la secretària d'Estat d'Agricultura i Alimentació, Begoña Garcia, els màxims responsables de SEIASA, del govern central a Catalunya i a Lleida, i de la Comunitat de Regants amb el seu president, Amadeu Ros al capdavant, entre altres.

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell és una de les sis comunitats de Catalunya que es podran beneficiar dels esmentats ajuts. En aquest cas està previst que l'aportació del Departament al total de les obres del projecte iniciat avui sigui de 2,65M€, i la resta anirà a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) impulsat per la Unió Europea dins d'alguna de les fases I, II, o III, a través de SEIASA, i de la Comunitat General de Regants. A més, val a dir també que el Departament ha redactat els projectes corresponents a aquesta actuació, les obres de la qual consisteixen en diferents operacions de reforçament de la impermeabilització i dinàmica de regulació del canal principal així com la construcció de tres basses que aportaran al sistema una capacitat de regulació d'1,08 hm3, entre altres.

De fet, el Departament té redactats altres quatre projectes de modernització dels Canals d'Urgell, projectes que tenen un pressupost global de 138 milions d'euros, que abasten unes 11.000 hectàrees, i està treballant amb la Comunitat de Regants la seva execució.

Val a dir també que l'objecte dels esmentats ajuts és contribuir a pagar part dels costos que han d'assumir les comunitats de regants que hagin subscrit convenis amb SEIASA durant l'any 2023 i 2024 per a executar obres declarades d'interès general per a la millora de l'eficiència i sostenibilitat en les instal·lacions de les xarxes col·lectives de reg de les comunitats de regants afectades per un pla de sequera de l'òrgan de conca corresponent durant la campanya 2023 i programades pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) dins del Pla per la millora de l'eficiència i la sostenibilitat en regadius que forma part de l'esmentat PRTR impulsat per la Unió Europea.

Les obres plantejades pel Pla per a la millora de l'eficiència i la sostenibilitat en els regadius impulsat pel MAPA amb la utilització de fons europeus PRTR comporten la construcció de xarxes de reg més eficients que permetran una millor gestió de l'aigua i alhora reduir la competència amb els sistemes urbans, i, per tant, es millorarà la resiliència dels regadius enfront de situacions de sequera com la que estem patint.

Els ajuts es destinaran a cobrir part de les despeses que tindran les comunitats de regants per tal de desenvolupar les obres contingudes en els convenis subscrits amb SEIASA. En aquesta convocatòria s'ha previst un import total de 28.070.000 € que es distribuirà en quatre anualitats per tal d'ajustar-se a l'execució de les obres que es preveu que finalitzin al juny de 2026.

El Departament valora positivament els efectes de la incentivació de l'estalvi d'aigua de reg, per aquest motiu va considerar convenient convocar una línia d'ajuts a través de la qual s'atorgarà a les comunitats de regants afectades un suport econòmic suplementari per a poder millorar les xarxes de reg i fer-les més resilients als efectes de les sequera i en el futur als reptes del canvi climàtic.

Imagen del artículo Comencen les obres d'un dels projectes de modernització dels Canals d'Urgell destinatari dels ajuts d'Acció Climàtica a les comunitats de regants amb convenis subscrits amb SEIASA


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
331796 {"title":"Comencen les obres d'un dels projectes de modernització dels Canals d'Urgell destinatari dels ajuts d'Acció Climàtica a les comunitats de regants amb convenis subscrits amb SEIASA","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/17\/14\/10\/b91d2dca-4634-4137-bd18-a8b30d2c221b.jpg","id":"331796"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/331796-comencen-obres-projectes-modernitzacio-canals-urgell-destinatari-ajuts-accio-climatica-comunitats-regants-convenis-subscrits-seiasa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.