Mascort: "Amb l'Estratègia alimentària de Catalunya hem creat una xarxa de 86 escorxadors i 27 obradors compartits, que donen servei a desenes de petits productors i productores"

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural preveu publicar la segona convocatòria d'ajuts de l'Estratègia alimentària aquest setembreDurant una jornada celebrada a Vic per compartir experiències, en el marc d'aquesta Estratègia s'ha presentat la calculadora d'autoavaluació per a l'assoliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

Imagen del artículo Mascort: Amb l'Estratègia alimentària de Catalunya hem creat una xarxa de 86 escorxadors i 27 obradors compartits, que donen servei a desenes de petits productors i productores

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha explicat que amb el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya s'ha creat una "xarxa de 86 escorxadors i 27 obradors compartits, que donen servei a desenes de productors i productores d'arreu del país". L'objectiu d'aquesta Estratègia alimentària de Catalunyaés la transformació del sector agroalimentari per articular un sistema alimentari integral, sostenible, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, i que produeixi uns aliments saludables, de qualitat i reconeguts per totes les persones consumidores.

Els obradors tenen múltiples usos, que van des de l'elaboració de vins i caves, cerveses o productes lactis a transformats vegetals i plats cuinats, productes carnis i farines.

"Durant els pròxims dies tenim previst publicar les bases reguladores de la segona convocatòria d'ajuts, que estarà dotada amb 18,5 milions amb caràcter pluriennal", ha anunciat el conseller durant la jornada "El Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya. Fem xarxa de petits productors i elaboradors", que el Departament ha organitzat a Vic. Una jornada enfocada a crear un espai de coneixement i compartir les diferents iniciatives presents al territori, així com també a presentar les noves línies d'ajut creades des del DACC per fer front a aquest problema.

L'any passat el Departament d'Acció Climàtica va impulsar la primera convocatòria d'ajuts de l'Estratègia alimentària, dotada amb 9,5 milions, dels quals 2,8 van anar destinats a projectes que avui s'estan enxarxant, com ara aquests obradors compartits, escorxadors de baixa capacitat, a projectes emprenedors d'oficis d'artesania alimentària i a empreses liderades per dones. I, en aquest sentit, el Departament preveu convocar ja aquesta segona edició d'ajuts durant el mes de setembre.

Una calculadora d'ODS pel sector

Durant la jornada, la calculadora d'autoavaluació per a l'assoliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) s'ha posat a disposició per a les empreses agroalimentàries de Catalunya, juntament amb la Guia d'autoavaluació per a l'assoliment dels objectius. Aquests recursos tenen com a objectiu que les empreses s'autoavaluïn envers el seu grau d'assoliment dels ODS, i s'emmarquen en el programa de l'Estratègia alimentària.

La calculadora permet fer una autoavaluació digital mitjançant una proposta d'indicadors i d'actuacions concretes per integrar efectivament la sostenibilitat en les estratègies i pràctiques empresarials. Té un funcionament senzill i intuïtiu. Cada ODS presenta un seguit de preguntes que cal contestar. Un cop completat, es genera un informe amb el nivell d'assoliment, el resultat d'un indicador sintètic dels 17 objectius, i recomanacions per obtenir o millorar-ne l'assoliment.

També s'ha explicat la Guia que permet una autoavaluació no digital, alhora que ofereix casos pràctics i models d'èxit a seguir. L'elaboració d'aquesta guia va ser impulsada per la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, i s'ha treballat de manera conjunta amb empreses del sector i el grup de pilotatge, per adaptar aquesta Guia a la realitat catalana.

A més, també s'ha donat a conèixer el projecte Mapa d'infraestructures compartides, que consistirà en un visor digital interactiu amb diferents capes visibles on s'aglutinarà la informació d'interès. Des de la Secretaria d'Alimentació del Departament s'hi ubicaran la relació d'escorxadors i obradors compartits amb l'objectiu de donar-los visibilitat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
331622 {"title":"Mascort: \"Amb l'Estratègia alimentària de Catalunya hem creat una xarxa de 86 escorxadors i 27 obradors compartits, que donen servei a desenes de petits productors i productores\"","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/17\/09\/58\/2d7753ae-18a0-4483-b55d-8be915729485.jpg","id":"331622"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/331622-mascort-estrategia-alimentaria-catalunya-hem-creat-xarxa-86-escorxadors-27-obradors-compartits-donen-servei-desenes-petits-productors-productores https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.