Ferrocarrils renovarà el sistema de Control de Trànsit Centralitzat amb noves eines i funcionalitats avançades

El nou programari garantirà una resposta encara més ràpida i àgil en cas d'incidència a la xarxaAmb una inversió de 5,5 milions d'euros, la implantació serà progressiva, amb una durada prevista de 24 mesos

Imagen del artículo Ferrocarrils renovarà el sistema de Control de Trànsit Centralitzat amb noves eines i funcionalitats avançades


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui la renovació del sistema tecnològic del Control de Trànsit Centralitzat (CTC), amb el qual es gestiona en remot i en temps real la circulació de trens d'FGC. El nou sistema haurà de comptar amb eines i funcionalitats per permetre a la companyia disposar d'una solució avançada de control de trànsit i donar cobertura a les necessitats del servei.

El Control de Trànsit Centralitzat és un element fonamental del Centre de Comandament Integrat (CCI) de Ferrocarrils, ubicat a Rubí, des d'on es controla la circulació ferroviària i les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC. El CTC, en funcionament les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, gestiona la circulació dels trens de viatgers i de mercaderies durant el servei comercial i també dels trens de treballs de manteniment i obres.

El nou sistema de Control de Trànsit Centralitzat haurà de gestionar en temps real més de 2.000 circulacions diàries, tant les comercials com les de maniobres, amb una freqüència de pas d'1 minut i 53 segons en hora punta a la línia Barcelona-Vallès i de 4 minuts a la línia Llobregat-Anoia.

Incorporarà funcionalitats avançades per a la gestió del trànsit centralitzat que facilitin i optimitzin l'operació del servei. Així, haurà de realitzar una anàlisi en temps real de la situació i generar alertes i avisos de l'operació. En aquesta línia, haurà d'oferir informació en temps real de les principals dades d'activitat per avançar-se a qualsevol possible desviació del servei i aplicar la correcció d'una manera més àgil. A més, haurà d'incorporar eines de simulació per garantir la fiabilitat dels dissenys de noves automatitzacions i implantacions i facilitar tant l'anàlisi de l'explotació existent com la possibilitat d'introduir millores. També haurà de permetre la integració i exportació d'informació en temps real a d'altres sistemes del Centre de Comandament Integrat, que donen suport a l'explotació com són les radiocomunicacions, la gestió d'incidents, la informació al client o el geotren; tot amb l'objectiu de facilitar la usabilitat i l'automatització d'operacions.

El nou programari haurà de comptar amb una única interfície ajustada a les necessitats detectades i incorporar funcions específiques, disponibles des de telèfon mòbil o tauleta, que els inspectors i inspectores d'FGC podran realitzar des dels diferents punts de la xarxa de Ferrocarrils.

Amb un import de licitació de 5,5 milions d'euros (abans d'IVA), es preveu que la renovació del sistema de Control de Trànsit Centralitzat de Ferrocarrils s'adjudiqui a finals d'aquest any i que es dugui a terme una implantació per fases amb una durada total de 24 mesos. La renovació completa del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) també inclourà la renovació de la infraestructura de còmput, prevista per a l'any vinent.

Aquest projecte està alineat amb l'Estratègia Digital de la companyia i s'emmarca en el procés de renovació i transformació digital del Centre de Comandament Integrat de Ferrocarrils, a Rubí, iniciat l'any 2022.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
331621 {"title":"Ferrocarrils renovarà el sistema de Control de Trànsit Centralitzat amb noves eines i funcionalitats avançades","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/17\/08\/32\/ca19f3fa-d164-428a-9817-3a700a4508fe.jpg","id":"331621"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/331621-ferrocarrils-renovara-sistema-control-transit-centralitzat-noves-eines-funcionalitats-avancades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.