Territori constitueix un grup de treball per revisar els criteris que regulen els preus dels habitatges protegits

La creació d'aquest grup de Treball, que avui ha presidit la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, respon al context actual del mercat de l'habitatge a Catalunya, especialment a partir de l'entrada en vigor de les mesures per limitar el preu del lloguer i les especificitats d'algunes àrees del territori, com les rurals o litorals

Imagen del artículo Territori constitueix un grup de treball per revisar els criteris que regulen els preus dels habitatges protegits

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha presidit avui la sessió constitutiva del Grup de treball d'ordre de preus que el Departament de Territori ha impulsat amb l'objectiu d'estudiar, consensuar i fixar nous criteris per regular els preus dels habitatges amb protecció oficial, per tal d'adequar-los a la realitat actual i a les projeccions de futur. La creació d'aquest grup de treball, format pel propi Departament i les empreses públiques, els promotors públics, socials i privats, el món municipal i representants de la societat civil, respon al context actual del mercat de l'habitatge a Catalunya, especialment a partir de l'entrada en vigor de les mesures per limitar el preu del lloguer, la regulació dels habitatges d'ús turístic i les especificitats d'algunes zones del territori, com les rurals o litorals.

Durant la seva intervenció, Capella ha posat de relleu que la finalitat d'aquesta revisió és doble: "fer que l'habitatge social sigui més assequible i fer que els projectes siguin viables". "Des del Govern defensem el lideratge de l'administració pública en la promoció d'habitatge de lloguer social, però és evident que l'administració pública no pot assumir aquest repte sola. Per això cal que les noves eines siguin fruit d'un ampli debat que ens porti a un ampli consens", ha afegit.

Aquest grup de treball, per tant, haurà de revisar i establir els paràmetres que definiran els nous preus i rendes dels habitatges protegits, tenint en compte els factors que hi intervenen com ara les zones i el factor de localització, la problemàtica de les àrees amb menys demanda i preus més baixos, el mòdul del lloguer i dels annexos vinculats o la correlació amb les zones de mercat residencial tensat, entre d'altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
329552 {"title":"Territori constitueix un grup de treball per revisar els criteris que regulen els preus dels habitatges protegits","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/16\/17\/09\/b14a7987-c117-4048-aca5-232f74980748.jpg","id":"329552"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/329552-territori-constitueix-grup-treball-revisar-criteris-regulen-preus-habitatges-protegits https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.