La Generalitat de Catalunya i el govern espanyol acorden el dispositiu de seguretat de la Copa Amèrica

El Departament d'Interior i el Ministeri d'Interior han arribat a un acord per tancar el pla de seguretat i el repartiment de funcions per a l'esdeveniment de la Copa Amèrica de vela 2024 (America's Cup 37) que se celebrarà entre el 22 d'agost i el 27 d'octubre a Barcelona.

Aquest és un esdeveniment d'una rellevància global, però també suposa un repte per als cossos policials i d'emergències a causa de la seva complexitat ja que es tracta d'un esdeveniment esportiu que s'estén durant dos mesos i mig, afecta els espais de terra, mar i aire, en una ciutat com Barcelona, en període estival i donant-li a espais com el mar un ús diferent a l'habitual.

Per aquest motiu, segons aquest acord el disseny i direcció del pla de seguretat ha estat encarregat als Mossos d'Esquadra i contempla la constitució d'un Centre de Coordinació (CECOR) en què s'englobaran tots els cossos policials i d'emergències que actuen a Catalunya i que treballaran de forma coordinada en el marc de les seves competències.

Aquest dimarts, s'ha celebrat una reunió a la Delegació del Govern a Catalunya presidida pel delegat del Govern, Carlos Prieto, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el director general de Coordinació i Estudis del Ministeri d'Interior, José Antonio Rodríguez, acompanyats dels responsables policials dels diferents cossos de seguretat que actuen a Catalunya, en què s'ha donat llum verda al Pla Director de Seguretat que s'executarà durant l'esdeveniment esportiu.

En les bases de l'acord s'estableixen les funcions que corresponen a cada cos policial. Als Mossos d'Esquadra li correspondrà la seguretat ciutadana i l'ordre públic, policia administrativa, policia judicial i d'investigació tant en zona terrestre com en l'àmbit portuari, ciberseguretat, protecció d'autoritats de Catalunya, policia aèria i de trànsit.

La Guàrdia Civil tindrà competències i funcions de custòdia del port i s'encarregarà de la seguretat dels espais on se celebrin tant les regates y els entrenaments de la Copa Amèrica com de la resta d'activitats en el mar territorial, sense perjudici de les que li corresponguin competencialment.

Per part de la Policia Nacional, l'acord concreta que les seves funcions en el marc de la Copa Amèrica, seran la protecció d'autoritats de l'Estat i autoritats d'altres països, suport, si son requerits, en funcions de seguretat ciutadana i manteniment de l'ordre públic, i desenvolupament de les funcions en matèria de control d'entrada i sortida de ciutadans i estrangeria.

La Guàrdia Urbana en la AC37 s'encarregarà de la regulació del trànsit, de l'acompanyament dels desplaçaments de les autoritats a la ciutat, policia administrativa i control i vigilància dels espais públics de l'entorn de la Copa Amèrica.

Per últim, la Policia Portuària desenvoluparà les funcions que li són pròpies.

Durant la reunió, s'ha posat en valor la importància de la coordinació entre tots els cossos policials implicats en el desplegament, execució i seguiment del Pla Director de Seguretat de la Copa Amèrica així com en la pressa de decisions d'alt nivell i operatives d'aquest esdeveniment esportiu, una col·laboració que sempre s'ha mantingut entre tots.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 16 de juliol 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
329395 {"title":"La Generalitat de Catalunya i el govern espanyol acorden el dispositiu de seguretat de la Copa Amèrica","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"329395"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/329395-generalitat-catalunya-govern-espanyol-acorden-dispositiu-seguretat-copa-america https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.